teşekkür ederimHayır yaklaşık 2 ay çalıştığı bir yerdi, ayrıldı. Daha sonra başvurmuştu çok emin değilim detaylı öğrenip tekrar yazarım ama 1 ay fln sürmüştü sanırım. Bakanlık çalıştığı yere bir tebliğgat gibi bişi gönderiyo ve süre veriyordu sanırım. Detaylı öğrenip tekrar yazarım canım. :)
Bölge Çalışma Müdürlüğü/İşkur sadece hakemlik yapar.
İddianız ile ilgili dönemlerin bordrosunu, ücret pusulasını, özlük dosyasının işverenden ibrazını ister.
Kağıt üzerinde herşey kılıfına uydurulmuş olur genelde. Asgari ücretten imzalanmış belirsiz süreli iş sözleşmesi, ücret bordrosu, ücret pusulası fazla çalışma muvafakatnamesi vs.
Zaten kurum sizin lehinize bile rapor yazsa, o rapora istinaden işveren yine alacağınızı ödemeyebilir.
O zaman mecbur dava açmanız gerekecek.
Dava sürecinde hakim benzer sektörde çalışanların ücret usulu hakkında bilirkişi isteyecektir.
İşkur lehinize karar verirse, 2 tane de şahit bulabilirseniz mahkeme kısa sürede sonuçlanır.
evet alma hakkı var.çunku iş akdını haklı sebeplerle feshedecek.lakın iş mahkemelerı dava surecı bıraz uzundue.en az 1 sene dıyelım.bırde masraflıdır.yorumları okumadım sorunuz varsa cevaplayabılırım
Tabi ki hakkı olur. Hak bakidir isterse milyonlarca is değiştirsinPeki bu işten istifa edip , başka bir işe başladıktan sonra bu haklarını almak için hakkı olur mu , yoksa ne yaparsa bu firmada çalışırken mi yapması gerekli?
Tabi ki hakkı olur. Hak bakidir isterse milyonlarca is değiştirsin
Kızlar Merhaba,
Eşim mağazacılık sektöründe çalışmakta , 7 senedir aynı işyerinde çalışıyor.
Şuanda işi ile ilgili baya sıkıntı yaşamakta.
Eşimin yol parası elden nakit olarak veriliyor , bu ücret bordrosuna yansımıyor, her ay hedefleri çok yüksek tutularak prim vermekten kaçınılıyor.
Bayram mesaileri bazen yatıyor ,bazen yatmıyor , bazı aylar %100 yatarken bazı aylar %50 yatıyor.
Eşim dün çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını aramış , işyeri ile ilgili şikayette bulunursa geçmişe dönük haklarını alabileceğini söylemişler.(Tazminatı- bayram mesaileri- yıllık izin paraları)
Ülkemizde hiçbirsey doğru düzgün işlemediği için bana çok inandırıcı gelmedi açıkcası.
İşinden ayrılmak istiyor ama tazminatını da bıramak istemiyor.
İlgili yerlere bu sıkıntıları ile başvuru yapsa , bu süreç ne kadarda sonuçlanır, sonuç bizim lehimize mi olur aleyhimize mi?
Bu konu hakkında bilgisi olan var ise yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler
kayınpederimin böyle bir sıkıntısı olmuştu büyük çaplı bilinmiş bir firmayla.hem eksik ssk hem de mesai saatlerini eksik yatırmışlar.kp ve arkadaşı mahkemeye vermiş,3-4 sene sonra geçtiğimz aylarda sonuçlandı.kayınpederim o hakedişlerini faiziyle aldı.ama biraz zaman isteyen bir süreç ,sabırlı olursanız ve şahidiniz varsa hepsini alabilirsiniz.
Valla işçinin hakları savunuluyor gibi görünse de yasalarda, hiç te öyle birşey yok bence. İşyeri sahipleri öyle kurnaz ki, ne yapar eder sizi borçlu bile çıkarabilir. O yüzden işinden memnun değilse sakince başka bir iş arasın, istifa etsin. Hiç uğraşmayın bence. Hayır ülkemizde hukuk ne durumda az çok herkes biliyor. Haklının kazandığını görsem sonuna kadar gidin derim; ama adam cinayet işliyor çıkıp elini kolunu sallayarak geziyor. Sonra aynı suçu bi daha işliyor. Böyle adalet mi olur? Allah'a havale etmekten başka çaremiz yok maalesef.
Aynen öyle yeni bir iş bulmadan sakın işini bırakmasın. Benim eşim de mağazacı ve yönetici konumunda oradan biliyorum az çok. Kolay kolay para kaptırmazlar. Tedbirini almıştır onlar.ben de biraz sizin gibi düşünüyorum . karşımızda çok büyük sözde kurumsal bir firma var.
madem bu insanlar hak yiyor , çalışanın hakkından çalıyor bunları da bir kılıfa uydurmuşlardır diye düşünmeden edemiyorum.
Eşimin başka bir işi olsa şuanda bizim için garanti olan , hiç düşünmeyip peşine düşeceğim ama elimizdekinden de olmak istemiyorum açıkcası
hakkını arayabilirde bu işler çok uzun süre sonra sonuçlanır uğraşırız derseniz hakkınızı arayın ama zor bu işler mutlaka onların bi yerlerde adamları vardır elleri uzundur yani sizi haksız durumda bile çıkartabilrler. her hakkını arayan olumlu sonuca ulaşsaydı herkes hakkını alırdı Türkiye de. çalışmak her yerde zor iş bulmakta zor sizi idare ediyorsa çalışmaya devam etsin bence başka bi yerde çalışmakta zor hele yeni giren birilerini deneyimli olanlar daha da ezmeye çalışıyorlar her yerde aynı yani durumlar farklı değil. ayrıca kendi istifa ederse tazminat hakkı olmaz.Kızlar Merhaba,
Eşimin yol parası elden nakit olarak veriliyor , bu ücret bordrosuna yansımıyor, her ay hedefleri çok yüksek tutularak prim vermekten kaçınılıyor.
Bayram mesaileri bazen yatıyor ,bazen yatmıyor , bazı aylar %100 yatarken bazı aylar %50 yatıyor.
Eşim dün çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını aramış , işyeri ile ilgili şikayette bulunursa geçmişe dönük haklarını alabileceğini söylemişler.(Tazminatı- bayram mesaileri- yıllık izin paraları)
Ülkemizde hiçbirsey doğru düzgün işlemediği için bana çok inandırıcı gelmedi açıkcası.
İlgili yerlere bu sıkıntıları ile başvuru yapsa , bu süreç ne kadarda sonuçlanır, sonuç bizim lehimize mi olur aleyhimize mi?
Şimdiden teşekkürler
Aynen öyle yeni bir iş bulmadan sakın işini bırakmasın. Benim eşim de mağazacı ve yönetici konumunda oradan biliyorum az çok. Kolay kolay para kaptırmazlar. Tedbirini almıştır onlar.
ya onlar iki arkadaş tanıdık bir avukat vasıtasıyla hallettiler işlerini.ben yeni evliydim hallolduğunda tam bilmiyorum ama kayınpederim bu iş için 1000tl den fazla vermemiştir diye düşünüyorum çünkü onu verecek durumu yok zatençok teşekkür ederim canım
kayınpederınıze bu mahkeme olayları falan ne kadara mal oldu peki?
Kızlar Merhaba,
Şimdiden teşekkürler
Hayır.avm de mi çalışıyor eşiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?