Eşimin işleri artık çileden cikartiyor

Mutfagi niye siz temizliyorsunuz ki?
Sonucta kücük cocuk degil..birseyler denemiyor ardindan toplayasin.
Yemek yapmasini biliyorsa temizligini de bilir merak etmeyin. Bilmiyorsa yapa yapa ögrenir yani.

Fazla yemek vs yapiyorsa siparisler alin konu komsudan. Ticarete dökün isi.
Öyle bir ton malzeme al sonra ona buna hediyr et vs ..yazik yani..parayi yoldan toplamiyorsunuz.

"Lahmacun" zehirlenmesi yaşadım okuya okuya.
Sakin olun.

Konunuzu hatırladım 😅 eşiniz seviyor her şeyi kendi el emeğiyle yapmayı . Sizin bu kadar işiniz varken keşke size de yardım etse bulaşık iş bırakmasa. Şöyle yapsanız tamam eşinizle beraber kışlık vs. Yapın ama bittikten dinlendikten sonra ev işlerine aynı şekilde yardımcı olsun süpürge tutsun banyo wc temizlesin balkon yıkasın ne bileyim çamaşır asıp toplasın işinizi kolaylasın. Diğer türlü izin vermiyorum deyin

O değilde tadı nasıl oluyor?
Taş fırında pişen lahmacunun lezzetini yakalayabiliyor mu?

Ay lahmacun demeeyiiin. Masterchefre yaptiklari gunden beri lahmacun saklıyorum. Kiyma aldırdım esime ilkezde olsa denicem valla :D

Lahmacun içini biz de kendimiz hazırlayıp hazır lavaşın üstüne yayıp fırında pişiriyoruz.
Hamurla uğraşmaya gerek kalmıyor.
Eşiniz biraz fazla hamarat.
Size tavsiyem arkasını toplamayın.
Belki yorulup azaltır mutfak işlerini.

Bugün yemeklerimi eşim pişirseydi mutfağı temizlemeye razı olurdum. Neredeyse akşama kadar mutfaktaydım. Çünkü hafta içi için de yemek yaptım. Bazen insan elindekinin kıymetini bilmiyor. Bugün yaptığınız lahmacundan illaki artmıştır. Atın dondurucuya yemek olmadığı zaman yersiniz. Ya da misafir geldiğinde ikram edersiniz. Bence eşinizin becerisinden faydalanın.

Benim eşim de boyle seyler yapar ama ben hic mutfaga dokunmam, haftada en az 2 kere balik kizartir mesela, ben hayatimda ne balik temizledim ne kizarttim, sonrasinda ocagi dolaplari fayanslari siler.
Evde pizza yapar, manti yapar, midye dolma yapar, akliniza gelebilecek her tur absurd seyi yapar, yine dokunmam ben, aslinda bizim evde kim o gun yemek yapiyorsa pisligini de o temizliyor, siz de oyle yapın, aksi halde eziyet çünkü.

Aynen haklısın hiç elimi surmemem gerekirdi aslında.. ama iş bitsin kalksın dieydi biraDi. İyice beter oldu...

Hayir o is bitip kalkmayacak. Uzuuuun uuzuuun sürecek ve herseyi beyefendi yapacak. Hamurundan, maydonuzundan kiymasina kadar. Ve o mutfak piril piril olacak.

Sende çayini alip izleyeceksin.

Yemin ederim kafamda obur bir recep ivedik tarzi hödük canlandi kafama. Yaptigi çok saygisizca.

Benim eşimde güya çok güzel yemek yapıyor ama sonra mutfak darma duman ve toplamıyor her şeyi lavaboya yığıyor peşinden ben topluyorum çünkü yemeği o yapıyor oluyor ya ben otomatik olarak toplamalıyım. Gıcık oluyorum. Ben hem yaparım hem toplarım dağınıklık kalmaz.

Bıktım ya.. bıktım :KK43: her an yeni birşey çıkartabiliyor. Makarna kesme makinası bakıyor mesela. Çıldırmak üzereyim :KK43: temizlemiyor kolay kolay tabiki de. Çünkü o kısmını sevmiyor. Sadece bazen büyük kazanvari tencereyi yıkar kullandiktan sonra. Engel olamıyorum. Ne desem de olmuyor yinecikartiyor birşey.

Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye boşuna demiyorlarmış, hakikaten nasıl delirip sinir olduğunu iliklerimde hissedebiliyorum burada çünkü bir tane (Affedersin) çklü bacı da bende var. Dışarıdan okuyana komik ve tatliş gelse de, arada bizleri de sinir gülmeleri yoklasa da, yok abi bu kadarı fazla diyorsun bir noktadan sonra.

Alma dediğim halde, yeni bir katı meyve sıkacağı ile çıkageldi ve ilk 1-2 gün boyunca evde ne kadar elma-mandalin-nar varsa sıktı. Çocuğa içirir, kendi içer, benim burnuma burnuma dürter. Sorun şu ki, meyve suyu içmezse ölecek insanlar değiliz hiçbirimiz. Çocuğa dilim dilim veriyorum, taneliyorum yiyor posası ile; ben dersen düşkün değilim meyveye... E niye yani? Gerek yok... Sonra nar lekesiyle uğraş dur, makineyi temizle yıka bilmem ne.

Ve daha niceleri...

Krep ustası oldu başıma bir de, tavada krep çeviriyor artistik artistik. Tamam da bkunu çıkarma yani, düşecek, bacağının arasından da geçirmeyiver tavayı... Sonra krep halıya yapışsın, kırk saat kahvaltı bekleyelim.

Bence bu durumun ay aman ne sevimli diyecek bi yani yok.

Tamam yemek olayı iyi hoşta dışardan 2 3 lahmacun söylemek kaç paradır yani ?
20 30 lira için kadının tüm gününü ziyan etmiş yazık değil mi ?
Doğal olsun istemiştir diyenler olmuşta ben buna da katılmıyorum 2 lahmacun için oturulmazmis ayıp gibi bi bahane uydurmuş ne saçmalık !
Ne var bunda istersem 1 lahmacun 1 ayran içer kalkarım böyle bahane mi olur ??
En kötü ararsın 30 dk da gelir kapına kadar.
Sırf kör boğaz için hayatı zorlaştırmanin ne anlamı var ?

Ben yemek için kendine eziyet eden yıpratan insanları pek anlamıyorum.
Hele de evin kadını çalışıyorsa vakti çok kıymetli o kadının.
Ha bol vaktin olur anlarım eşinde onay verir istersen sabaha kadar lahmacun yap.
Ama kadın istemiyor uygun değilim diyor o senin eşin hayat arkadasın hayatini zorlastirmaman gerek.

Hiperaktif cocuklar gibi adam cok guldum yaaaa
Bilemedim, siz cok sabirlisiniz. Ben olsam coktan kapi onu paspasina atmistim bu adami. Bak paspasi da evde yaptim bsg diyerek

Konu sahibi ikidir konu açıyorsunuz demek ki ciddi sorun sizin için.
O zaman eşinize rest çekmeniz lazım.
Hem sen yap deyip hem de arkasını topluyorsunuz.
Eşiniz artık kusmeden mi anlar tripten mi karşılıklı konuşmaktan mi deneyin tüm yolları.

Mesela canınız lahmacun mu istedi hemen alın telefonu sipariş verin ya da ben gideceğim sen evde otur 30 tane lahmacun yap deyin ona fikrini sormayın.
Sizi çok pasif gördüm açıkçası.

Konu sahibi ikidir konu açıyorsunuz demek ki ciddi sorun sizin için.
O zaman eşinize rest çekmeniz lazım.
Hem sen yap deyip hem de arkasını topluyorsunuz.
Eşiniz artık kusmeden mi anlar tripten mi karşılıklı konuşmaktan mi deneyin tüm yolları.

Mesela canınız lahmacun mu istedi hemen alın telefonu sipariş verin ya da ben gideceğim sen evde otur 30 tane lahmacun yap deyin ona fikrini sormayın.
Sizi çok pasif gördüm açıkçası.

Katılıyorum, sessiz sakin arka toplayarak olmuyor; ya toplamayacak dokunmayacak pisliğine (Ki çocuklu evde bu her zaman mümkün olmayabiliyor, tezgahta bırakılmış bir bıçağı, akmış bir meyve suyunu çocuk elleyip oyuncak etmeden vb. ister istemez hemen ortadan kaldırmak oraları bir derleyip toplamak-silmek istiyorsun), ya da tepki koyacak, mutfak keyfini olur olmadık zamanlarda, işlerin orta yerinde hunharca yaşamayacak.

Ben bunu bir miktar törpüledim, (deli gibi dağılmıyor ortalık arkasını topluyor) ama huy, tamamen baş etmesi zor.
Maddi bir kaygıyla yapıldığını zannetmiyorum (Bizimki en azından öyle değil) çünkü evde hazırlayacağına, kendi zevkine göre, kaliteli-organik-güvendiğin marka şeyleri alıp koyuyorsun ve bol alıyorsun. "Temiz/güvenilir yemek" takıntısı olabilir bir miktar (Bizimki öyledir, yeni mekan keşfinde zorlanır, bildiği yerlere gitmeyi ister en fazla), bu da anlaşılabilir.

Katılıyorum, sessiz sakin arka toplayarak olmuyor; ya toplamayacak dokunmayacak pisliğine (Ki çocuklu evde bu her zaman mümkün olmayabiliyor, tezgahta bırakılmış bir bıçağı, akmış bir meyve suyunu çocuk elleyip oyuncak etmeden vb. ister istemez hemen ortadan kaldırmak oraları bir derleyip toplamak-silmek istiyorsun), ya da tepki koyacak, mutfak keyfini olur olmadık zamanlarda, işlerin orta yerinde hunharca yaşamayacak.

Ben bunu bir miktar törpüledim, (deli gibi dağılmıyor ortalık arkasını topluyor) ama huy, tamamen baş etmesi zor.
Maddi bir kaygıyla yapıldığını zannetmiyorum (Bizimki en azından öyle değil) çünkü evde hazırlayacağına, kendi zevkine göre, kaliteli-organik-güvendiğin marka şeyleri alıp koyuyorsun ve bol alıyorsun. "Temiz/güvenilir yemek" takıntısı olabilir bir miktar (Bizimki öyledir, yeni mekan keşfinde zorlanır, bildiği yerlere gitmeyi ister en fazla), bu da anlaşılabilir.
Ya elbette sürekli dışarda yemek yenmez evde yemek en temizi her zaman.
Ama 2 lahmacun icin saçma sapan bi bahane üretmesi bana cimrilik gibi geldi.
Yanı lahmacun zaten iyi bi yerde yedigin zaman ne geleceği belli bi yiyecektir.
Ama.evde yapmak çok karmaşık hamuru ayrı içi ayrı eziyet olan bi yiyecek.

Sizin eşiniz yine daha normal geldi bana katı meyve sikacagi anlaşılır bi istek .
Ama en son makarna kesme makinesi demiş adam hdkdldhj vallahi pes dedim .

Şöyle bi düşündüm de, benim de arkamı toplayan olsa baya baya hamaratlasabilirim. Yemek yaparken ve sonrasinda dünya bulaşık çıkıyor hele salata malzemeleri.. kaç su yikamasi dogramasi rendelemesi.. Allah'tan salata işine eşim koşuyor. Mutfagi derle topla derken bakmisim gece yarısı olmus. Yani arka toplayan olduğu icin de bu kadar rahat evde iş görüyor olabilir. 2 cesit yemekte bile hem yaparken hem sonrasında çok iş cikiyor yahu :D unlu mamullere meylimiz yok neyse ki :D

Back
X