• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin iznim dışında çocuğumuzu ailesine götürmesi yasal mıdır.

Bunun baskın karakter olmamla alakası yok ki zamanında bir sırtımda taşımadığım kaldı ailesinde ki her bireyi bunu eşimde çok iyi bilir.. 2 tane mutsuz evlilik yapmış görümcem ve kızlarının gazıyla yaşayan kaynanam, kayınpederim biz boşanalım diye ellerinden geleni yaptılar ve bunu resmen dile getirdiler... o yüzden bizim evimizde tartışma konusu bile olamazlar.. zaten benim çocuğumu görmeyi onlarda istemez herhalde
haklısın canım benimde eşimin ikinci evliliği bu inan bu kadar iyi bir insan ailesi yüzünden her yerde her zaman kaybetmiş üniversitesini yarıda bırakmak zorunda kalmış onu artık mutsuz etmek istemiyorum artık bu bahtsız talihi tekrar etmesin ama bu aileyle biraz zor çok zor tek iyi yaptıkları şey kişileri çıkarlarına göre seçip kullanmak malesef

Canım eşin görüşüyorsa sen görüşmezsin..
Ama torunlarını görmek isterlerse eşin göstermek isterse engel olamazsın sen nasıl kendi ailene torunlarını göstereceksen eşinde kendi ailesi için isteyecek...

Hamile olduğun için hormonlardan dolayı çok kafana takmışsın canım boşver şuan bunları önemseme bile...
Allah bebeğini sağlıkla kucağına versin...
canımsın çok sağol haklısın belkide ama haksızlığa tahammülsüzlük mü benm ki artık vereceğim şeyler konusunda tükendimmi bilmiyorum..

bütün bu olumlu ılımlı çözümcü yanımın vicdan rahatlığı dışında bi faydasını görmedim artık kendime yapılana galiba tahammülüm kalmadı. Paylaşamadıkları şey ne ahh çözsem hep boş şeyler sen bu yemeği yapabiliyorsan bizde yapabiliyoruz sen buraya gide biliyorsan bizde gidebiliyoruz bak hep bi yarış halindeler ben ne yapsam nereye gitsem iki güne aynısı yapılıyor bu durumda elle tutulur olmadığı için çözümsüz kaldım yoksa o kadar aldığım eğitimler işe yarardı bu durumu çözerdim bu kadar yalanın olduğu yerde doğru yoktur zaten neye kime ne anlatacağım eğitimli ama cahil insanları buraya kadar taşıyabildim bende

Sizin bu halinizi hiç iyi görmedim ben.
bu sitenin en çokta bu yanını seviyorum kimsenin kimseyle çıkar ilişkisi olmadığından herkes inandığı doğruyu dan die söylüyor eşten dosttan daha faydalı görüyorum teşkkür ederim belkide birinizin bi cümlesi beni kendime getirecek zihnimi temizleyecek

Şöyle düşünün, siz hiç sevmediğiniz halde eşinizin ailesiyle görüşmesine engel olmaya hakkınız yoksa, çocuğunuzun da olmamalı. Çocuklar bizim kişisel eşyamız değil. O çocuğun da babannesini, halasını tanımaya hakkı var. İleride görüşmek istemezse buna kendisi karar verir.

Nasıl ki annesine çok büyük kötülükler yaptığı halde bir çocuğu boşanılmış olan babası ile görüştürmemek hak değilse, bunu da öyle düşünmelisiniz. Babanne ve hala da çocuğunuzun ailesi. Belki çocuğun beslenmesi sizinle sınırlı olduğu dönemlerde, süreyi kısıtlayabilirsiniz o kadar.

Tahmin ediyorum çok zordur bu duyguyu dizginlemek ama olgun bireylerin bunu yapması gerektiğine inanıyorum.

Şöyle düşünün, siz hiç sevmediğiniz halde eşinizin ailesiyle görüşmesine engel olmaya hakkınız yoksa, çocuğunuzun da olmamalı. Çocuklar bizim kişisel eşyamız değil. O çocuğun da babannesini, halasını tanımaya hakkı var. İleride görüşmek istemezse buna kendisi karar verir.

Nasıl ki annesine çok büyük kötülükler yaptığı halde bir çocuğu boşanılmış olan babası ile görüştürmemek hak değilse, bunu da öyle düşünmelisiniz. Babanne ve hala da çocuğunuzun ailesi. Belki çocuğun beslenmesi sizinle sınırlı olduğu dönemlerde, süreyi kısıtlayabilirsiniz o kadar.

Tahmin ediyorum çok zordur bu duyguyu dizginlemek ama olgun bireylerin bunu yapması gerektiğine inanıyorum.
Ç

Çokkkk teşkkr ederim belkide duygularımın beni etkilemesine engel olmalıyım ama karşında ki kişilerin niyeti her seferinde beni haklı çıkarıyor ewt yine haklıymışım art niyet bi türlü bitmiyor buda beni köreltiyor zamanla onlara benzemek istemiyorum öyle bi durum oluşuyor ki bi bakmışsınız zalim siz oluvermişsiniz tam tersi iken

görmesin göremez yada haketmiyor demiyorum ama daha oğlunun hayatını aile gibi görmeyip bireysel hareket etmek isteyen birinde sağlıklı ilişkide kurulur mu kafam çok karışık benm ki hırs veya inatlık değil şuan sorun çözme niyetleri olsa herşeyi unuturum ki bi kez olsun sesim yükselmemiş hitabım sertleşmemiştir çünkü eşimi çok seviyorum onun değerli gördüğü herşeyin yanımda değeri vardır. ama bi türlü bu saldırgan tavırları yalanları sırları kırıcı üslubları bitmedi bitmeyecekmiş gibi bu cehennem..
Ben de gorusmuyorum esimin ailesiyle ama bebeğe karışmıyorum goturmek isterse izin veriyorum ustelik 4 aylik.canim seni cok iyi anliyorum aslinda ama cocuguna mudahale etme bence o buyuyunce kendi anlar zaten.ona gore gorusur yada gorusmez.

burda problemin iki taraftan ortak olduğuna inandığınızda bunu yapmayı tercih edebilirsiniz ama gözgöre göre eşinize yapılan bi saygısızlıklar bütünününde yine böyle mi düşünürdünüz. eşim sadece evlatlık hakları yüzünden bayramlarda gidiyor ailesine çünkü onun dışında eşimi bile görmek için emek veren annesi kardeşleri yok oda farkında eşim evlatlığını yapabilir annesi torununuda görebilir ama sadece kendi istediği zamanlarda kendi evinde değil.
Eşinize yapılan saygısızlık varsa eşiniz tepkisini göstermiş ve bayramdan bayrama gidiyormuş zaten çocukta bu durumda bayramdan bayrama gider. Zaten tepkiliyse istese de götürmez. Gelsin madem öyle evinizde görsün gitsin.

Görmek istiyorsa size gelsin buyursun görsün. Ben anne olmadan bebek taşımayı uygun bulmuyorum.
O yavrudan birinci dereceden sorumlu kişi annesi çünkü.

Bir de şu açıdan düşünün, ilerde çoçuğunuz sizi suçlayabilir annem beni babaannemle halamla görüştürmemiş, engel olmuş gibisinden çünkü çocuk bu belli bir olgunluk yaşına gelene kadar anlamayacaktır, siz haklı olsanız da size hak vermeyebilir, ancak kendinde anne/baba olduğunda ya da evlendiğinde anlayabilir belki bazı şeyleri

O nedenle engel olmayın bırakın çocuğu görsünler, nerdeyse 1 yıldır ben de eşimin ailesiyle görüşmüyorum bir kızım var, çocuğu görmek istediklerinde eve gelin diyorum ama girmiyorlar o nedenle eşim parka indiriyor parkta görüyorlar (bence çok saçma parka 20 dk filan görüyorlar eve gelseler daha uzun görürler çocuk bensiz durmuyor çünkü daha 1 yaşında ama kendileri bilir banane onu Da ben mi dert edineceğim)

İlerde barışır mıyız bilemiyorum lakin şimdilik çocuğum küçük olduğu için ve ikinci yolda olduğu için eşim bir kaç sene çocukları alıp da ailesine bensiz gidemez annesiz durmazlar o zamana kadar eşimin ailesi akıllanır ıslah olur inşallah

İnanın anlattiklarinizda kendimi gördüm.Hemen hemen aynı durumdayız,babası vefat etmeden önce götürüyordu,izinsiz de götürdüğü olduydu.Babasinin vefatından sonra özellikle küçük kızımı hiç gostermiyorum,büyük kızımda sadece köye gitmek istediği için izin veriyorum,zaten oda eskisi gibi sıcak davranmiyor babaannesine.Ben şu şekilde karar aldım 18 yaşına kadar göstermeyi düşünmüyorum,reşit olduklarında kendi kararlarına saygı duyacağım.Ama benim geçerli sebeplerim var babaanneleri yavrularim hakkında hoşuma gitmeyen sözler sarf etti,bu sebeple onlara hasret kalmasını istiyorum.Esim de bazen ağzımı arıyor"görmek istiyor,merak ediyor'vs diye ama neden bu kararı aldığımi da çok iyi biliyor.Esimin babasi hayattayken gittiklerinde annesi büyük kızımı kenara çekip benim ile ilgili bilgi almaya çalışırmış mesela.Sahsi fikrim rizaniz olmadan goturmemeli.Benim görüşmek istemedigim,kendi ve çocuklarımın psikolojisini sarsan insanların hayatimda yeri olmamalı.

O babaanne ve halanın çocuğunuzu görmek hakkıdır demiyorum, ama bence çoçuğunuz babaannesini tanımalı, bırakın eşiniz götürsün, çocuğa ne zararları olacak?

Back
X