- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
Yirmi senelik evli olsam belki kabul ederdim ama senin durumunda hayir. Asla evde rahat olamayacaksin. En basiti dustan bornozla cikamayacaksin, kocanin dizine uzanamayacaksin. Birbirinizle rahatça iletişim kuramayacaksiniz ve hatta rahatça kavga bile edemeyeceksiniz. Başka bir şehirden okumaya gelmiyor ki bu cocuk. Kabul etme ve kadarki olduğunu da eşine belli et. Her gün herkesin çocuğu okula gidip geliyor bir onun kardeşi değil. Çok istiyorsa servise yazilsin.Merhaba arkadaslar KK’yi uzun süreden beri takip ediyorum ancak daha yeni üye oldum ve size sormak istedigim birsey var.
Ben 4 aylik evliyim ve kaynanamlardan 25 km mesafe uzaklikdayim. 2 Kayincm var büyük olani evli kücük olanida 14 yasinda ve bu sene orta okulu bitiyor sonra liseye baslicak.
Simdi gel gelelim sorunuma.
Kayincmin okulu bizim oturdugumuz yere daha yakin oldugu icin esimde gecen dediki cocuk hergün okadar yolu nasil gidip gelsin bizde kalir bende orda hic sesimi cikarmadim hic birsey demedim (okadar yolu dedigide trene bincek 10 dakika sürüyor sonrada otobüse bincek bizim burda kalirsa sadece otobüse binip gidecek)
Bu 1 ve ya 2 haftalik birsey degilya 5 sene gidecek bu cocuk okula ayrica ben calisan bir bayanim sabah 6:15 evden cikiyorum haftada 2 gün aksam 7de eve geliyorum 3 günde saat 2 bucukda evde oluyorum eve zor yetisiyorum.
Evimde pek müsait degil bir tane cocuk odasi var ama ordada yatak koltuk yok simdilik bos duruyor sadece bi dolap var. Yani gelse oturma odasinda yaticak onun yatacagi odadanda yatak odasina geciliyor of o gelirse cok düzensiz olucak özel hayat denen bise kalmicak hergün eve zor yetisiyorum kostur kostur yemek yapiyorum bütün evin isi bana bakiyor ama bi yandan düsünüyorum eger o benim kendi kardesim olsaydi diye. Bu konuyu esimle konusmak istiyorum ama siz olsaniz kabul edermiydiniz kizlar?
Uzun olduysa kussura bakmayin kizlar cevaplarinizi bekliyorum
Bende öyle düsünüyorum yani mecburiyet degil kendi evinden dogru giderse 10-15 dakika fazla sürecek o 10 dakika icinde bende rahatimi bozmak istemiyorumBence kafanızda büyütmeye gerek yok. İstememekte haklısınız çünkü ortada bir mecburiyet yok. Eşinize canım ben orada bir şey demek istemedim, ama ortada mecburiyet yokken kardeşinin bizim evimizde kalmasını istemiyorum deyin derim. Bence saçmalamış. Yeni evli insanların yanına erkek kardeş yerleşmez.
Evet keske öyle deseydim ama birden söyledince sasirdim donup kaldim hic birsey diyemedim ama bu konuyu önümüzdeki günler acacagim yine ve güzellikle dicem herseyiO an deseydin ya "aa hayatım ani oldu bu karar, daha beşik almadıkkk kaynıma" diye.
Ayrıca 5 sene çok uzun ya 1 saat trende gidecek (ki böyle okula işe giden bir ton insan var) ya da yurtta kalacak.
Yeni evli olmanız da cabası.
Canim yol parasi önemli degil arada gelip kalsin onada birsey demem ama 5 senede cok uzun bir süre insanin evinde özeli hic birseyi kalmicak. Bide abartilacak kadar uzak degil okulu hani baska sehirden gelse okumaya tamam dicemKendi kardeşiniz için yazmış olsaydınız ve eşiniz onu istemese idi burda kadınlar eşinizi topa tutardı.
Adil olun. Eğitim bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için gerçekten önemli. Derse yetişmek için belki iki lokma bir şey bile yiyemeden çıkacak mesafe yüzünden? Belki yol parası ağır gelecek bir süre sonra?
Eğer tüm bunlara rağmen istemiyorsanız maddi durumunuz iyi ise yurda yerleştirme fikrini söyleyin. İki aile 1 çocuğun okul masrafını karşılar pekala.
Evet kendi evinden dogru gitse en fazla 15 dakika daha fazla sürecek daha yeni evliyiz zaten birbirimize alismaya calisiyoruzOncelikle anlattığınıza göre sizde kalmadığında da gayet rahat gidebilir. 2 vesayiti bu kadar gözlerinde buyutmesbuyutmesinler. Bir de beraber kalınca genelde sorun çıkar memnuniyetsizlik okur kalan taraftan
Evet cok haklisiniz hic bir düzenimiz olmiycak bide ilerde cocuk olursa dahada zorlasicak. Ya bende öyle düsünüyorum zaten ne cocuklar nerden nereye gidiyor okumaya bi kardesimi gidemicek ama esim cok düskün ona ama bizi bu durumdq hic düsünmüyorYirmi senelik evli olsam belki kabul ederdim ama senin durumunda hayir. Asla evde rahat olamayacaksin. En basiti dustan bornozla cikamayacaksin, kocanin dizine uzanamayacaksin. Birbirinizle rahatça iletişim kuramayacaksiniz ve hatta rahatça kavga bile edemeyeceksiniz. Başka bir şehirden okumaya gelmiyor ki bu cocuk. Kabul etme ve kadarki olduğunu da eşine belli et. Her gün herkesin çocuğu okula gidip geliyor bir onun kardeşi değil. Çok istiyorsa servise yazilsin.
Hahahha güldürdünüz beni allahda sizi güldürsün iyi fikirmis denerimYok artik 14 yaşında ergen çocukla yeni evli bir çift aynı evde olamaz..çok rahatsız edici.Kendi kardeşiniz bile olsa olmaz yani.
Bence politik yaklaşın eşinize. En seksi geceliginizi giyip "kardeşin gelirse bunlara veda etmem gerekecek hatta evimde çıplak gezme hayallerim vardı neyse napalim 80'lik karı koca gibi takılırız artik"gibilerinden taş atın.
Anlarsa ne ala..)
Yok ne kiskirtmasi zaten bende istemiyorum yapamam tam ergenlik zamani bizim yanimizda ne isi var dogru bulmuyorum bende ayrica kendide rahat edebilecegini sanmiyorumNe kendi kardeşim kalsın isterdim ne de kaynımismi bile çok itici kayın nedir ya 5 sene bir de 5 sene Kışkırtmakta istemem ama ergen erkek hiç çekilir dert değil.
Bir de eşine sormadan pata küte karar alan adamları çok fena yapasım var.
Valla ben ciddiyim. Yaptım ben bunu yeni evliyken eşime. Annesi zırt pırt gelir en az bir hafta bizde kalırdı. Birgun bunu söyledim. Çıldırdı eşim.))Hahahha güldürdünüz beni allahda sizi güldürsün iyi fikirmis denerim
Siz ne güzel haletmissiniz olayi insallah bizdede öyle olur bende önce güzellikce anlatacagim baktim anlamiyor tepkimi koyucam gercekten ayni evin icinde olmaz yapamamböyle birseyi kv dinizin felanda kabul etmeyip konuyu kapatmasi lazımdı.bence çok gereksiz bir durum.benzer bir durum basima geldi.esim yegenine bundan bir kac yil önce bizim bulundugumuz sehiri yaz bizde kalirsin demis.bunu bana cok normal birsey gibi dedi.ne olacak ki cocugun ne zarari olacak ki bize sabah cikar aksam gelir..ben duyunca once kisa bir sok yasadim sonra iki gün sustum.dedimki simdi parlarsam ben kötü olacagim.iki gun sonra dedimki.ben sana cok kırgınım sen böyle birseyin kararını nasil tek basima verirsin.bana emrivaki yapiyorsun.nasil alicaz sorumlulugunu.basina bir is gelse nasil hesap verecez.ihtiyaci olacak eksigi olacak karsilacak durumumuz var mi?varsa elinde gönder yardim et ama ayni evde olmaz.sende sabah cikip aksam geliyorsun dedim.önce hakli cikmaya calisti garip garip konustu ne diyeceğini bilemeden.sonra dedim senin degil benim yegenimde olsa durum degismez ben kimsenin sorumlulugunu alamam.kendime evime cocuguma ancak yetiyorum dedim.evde surekli suram mi acildi aman nasil otursam diye yasayamam delikanli bir genc o dedim.ise gitti.sonra düşünmüş ve mantıklı bulmus dediklerimi.pisman oldu bana söylediklerine.yani demem oki kisacasi erkekler herseyi dusunemiyor malesef.bazen gözlerine kulaklarina sokmak gerekiyor.ama hakliyken haksiz duruma düşmeden siz üstelik yeni evlisiniz.güzelce anlatin yine israr ederse tepkinizi koyun.merak etmeyin unutulur gider sonradan yasayacaginiz sorunlardan cok daha kolay atlatilir..bu arada benim kv dem felan duysa esime kizardi.konu kapandi bizde o gün.umarim sizdede oyle olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?