Esimin kardesi bizde kalcakmis...

Ne yurdu yaa istemiyorsanız almayın ama yurt tavsiyesi size düşmez hele hele duyduğumuz şu üvey babası tarafından öldürülen çocuğun ailesi olduğu halde yurtda kaldığını duyunca sinirlerim tavan yaptı
O yaşta sayılır benim de oğlum var tam bocalama zamanında asla evinden ailesinden uzaklasmasina gönlüm razi gelmez. Ki ben rahatlıkla eğitim için seve seve yatılı okullara gönderme taraftariyken

şakası bile olmaz böyle bir şeyin, asla kabul etmem.
evimde biri varken ne sevişebilirim, ne banyo yapabilirim ne rahat rahat tuvalette takılabilirim

kabus gibi resmen, bana 2 gün misafir geliyor dayanamıyorum gitseler diye gözlerine bakıyorum

Biraz düsüncesiz ailesi yani kalsin diyebilirler o yüzden esim onlara bise demeden ben esimle bu konuyu konusmalayim
Ne münasebet ya 4 sene az zaman mı? Eşine bunun mümkün olmadığını söylemelisin bence çok net bir şekilde.Israr ederse o zaman kardesini evlat edinelim malum bu 4 sene içinde çocuk yapmamız imkansız olacak çünkü de o anlar

Komşum eşinin yeğenine baktı 3 sene dayandı dördüncü sene yurda gitti çocuk

Ailesi köyde komşum şehirde idi ama burası da okula otobüsle bir saat

Ev hayatı aile hayatı ortadan kalkıyor

Bir de onun dersi vs de sizin sorumluluğunuz haline geliyor

Ben ilkokula giden çocuktan kaçacak delik arıyorum aman ses gidecek aman uyanacak diye

5 yıl eşinizle kardeş kardeş mi takılacaksınız

Bir de biz bornozla banyodan çıkarız vs vs ergen varken giyinip soyunmak bile sıkıntı olur yengesi olarak

Eşim benim kardeşimin yanımızda kalmasını teklif etti kabul etmedim. O kadar söyleyim. Kimisine bencilce gelebilir ama ben bu dünyaya bir kere geldim, kimsenin kahrını çekmek için de gelmedim. Herkesin kendi yolunu çizerken yaşayacağı sıkıntılar oluyor bir zahmet onlara katlanacak okumak için. Hepimiz yol çektik. Anası babası olmaz da al yanına bak yani. Ama eli ayağı tutan çocuk, yaşı da küçük değil o yaşlarda gayet 2 vasıtayla gider gelir. Bugün evini açarsın yarın yüzüne bakmaz. Kendi amcalarım anneme yaptı ordan biliyorum. Zaten Çalışan insan için ayrı zor, hele bir de evin müsait değilmiş. Ben hayata böyle bakıyorum ya da yediğim kazıklar hayata böyle bakmayı öğretti

Kendi kardeşinizinde sizde kalması uygun olmazdı. Sonuçta siz nasıl açık saçık giyinmek isterseniz evde eşinizle yarı çıplak gezmek ister. Yani ikinizin kardeşi de uygun değil bence. O zaman yazdırmasalarmış o okula. Daha çocuk yokken kayınçı ne canım. Yağmurda karda birkaç gün kalır ama 5 sene ne yahu.. ben kabul etmezdim şahsen eşinizle konuşun

Bence olmaz.
Evde rahat edememek de bir sorun tabi. Ama benim bu durumda ilk düşüneceğim şey bana ait olmayan bir çocuğun sorumluluğudur. 18 yaşından küçük bir çocuğun sorumluluğunu almayın. Başına bir iş gelse sizi mesul tutar herkes.
Emanet çocuk çok sıkıntılı bir şey gerçekten.
Kabul etmeyin sakın. Birine gel demek kolay git demek zordur. Ayrıca en fazla 10 dk uzayacakmış yolu. Ben de lisede 2 vesaitle gidip geliyordum. Vakitli ve düzenli şekilde ilgilenirlerse kahvaltısını yemeğini hazırlarlarsa hiçbir sorun olmaz. Yukarda birileri kahvaltı vs yapamaz zamanı yollarda geçer demiş ama sizde kalsa siz de çalışıyormuşsunuz. Kimse ilgilenemeyecek ki onunla. Hepten başı boş olacak allah bilir ne yapacak o yaşta bir çocuğun da kanı deli akar hiç belli olmaz.
Bana sanki ergen bir erkek çocuğunu başlarından atmak istiyorlar gibi geldi.

25 km ulaşımı zor olan bir mesafe değil. Bu ülkede her gun aynı mesafeyi gidip gelen cocuklar var.. duygu sömürüsüne gerek yok.. anne babası yaşadığı sürece çocuk ailesi ile yaşamalı.. bir çocuğun yeri ailesinin yeridir.. almayın o sorumlulugu bunun ergenliğe var daha..

Eşinizin sizinle konuşmadan böyle birşey demesi cok yanlis 1 2 ay değil 5 seneden bahsediyoruz. Hem de 14 yasinda çocuk tam ergenlik cağında. Çok büyük sorun cidden. Guzelce konusup halletmeye calisin. Allah yardımcınız olsun.

14 yaş çocukların blu çağına girdiği yaş ve 19 yaşına kadar kalacak diyorsunuz. Ailesinin yanında kalması gelişimi açısından da mantıklı ve sağlıklı olanı. Siz onun annesi eşiniz de babası olamaz. Bence eşiniz gereksiz cengaverlik yapmış. Kendi kardeşiniz de olsaydı sizin de böyle birşeyi yapmanız doğru olmazdı. Bunun vicdanı olmaz. Vicdani düşünecek olursanız; o zaman 14 yaşındaki bir delikanlıyı annesinden babasından ayırmamalı düzeni de bozulmamalı.. Arada bir gelip kalabilir ağabeyinin evinde tabii ki ama hepsi bu.

5 yıl kabul edilmez kaynanaya bak doğururken sana mı güvendi , nedir bu gelinlerin çektiği , diyelim çektin kıymeti olmuyor çünkü o evlendiğinde hanımı sana aksi davranacak bu kesin zaten eşinde saçmalamış kardeşi onun çocuğu deği onun , kaynana başında büyük sorumluluk atacak , doğur doğur geline at sorumlulğu oh ne ala memleket sonrada yapmasaydın oluyor

Mesele sadece sizde kalıp kalmaması değil ki bana göre..
14 yaşındaki bir çocuğun sorumluğunu üstlenmek bu..
Okuldan geç mi geldi?
Başına bir iş mi geldi?
Kötü çevre mi edindi?
Derslerinde sıkıntı mi oldu?
Bunların bütün sorumluluğunu siz ve eşinizin üstlenmiş olacaksınız..
Benim kardeşim olsa demişsiniz eminim bu açıdan baktınız mi da bu kadar kolay karar verilecek bir konu olmadığını anlarsınız..
Eşiniz ani bir karar vermiş ama bu sizin için esaretten öte çok büyük bir cesaret malesef..
Ben asla kabul edemezdim!

Otobüsle gideceği yol çok mu uzun çocuğun?

Arkadaşımın eviyle okul arası 1 saatti gayet gelip gidiyordu kocanız abartmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…