Eşimin Kardeşi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İsim geregi ulaşabildiğim bilgiler dolayisiyla öğrendim. Dediğim gibi özellikle o kişi üzerinde bir araştırma yapmadım. Zaten görümcem olacak kişiyi özellikle neden araştırma ihtiyacı hissedeyim ki.
İşinizi insanların özel hayatını araştırmakta mı kullandınız :skandal:

Profil fotoğrafınızın hakkını veriyorsunuz
Ben zaten söylemedim ogreneli çok oldu. Benim yerimde olanlar ne yapardı diye merak ettim sadece. Evleneceğim kişiyi araştırırken öğrenmiştim dedektiflik modu online 🤭

Soruları pek alakali bulamadığım için cevaplamak istemedim. Gözümden kacma durumu olmamıştı. Teşekkürler yorumların için.
Herkesi tarumar etmişsiniz takdir ettim doğrusu 😂 ama yine de mesleğinizi kullanarak şahsi işinizi halletmeniz etik değil.

İsim geregi ulaşabildiğim bilgiler dolayisiyla öğrendim. Dediğim gibi özellikle o kişi üzerinde bir araştırma yapmadım. Zaten görümcem olacak kişiyi özellikle neden araştırma ihtiyacı hissedeyim ki.
Ya şu mesleğiniz gereği erişebildiğiniz bilgileri keyfinize göre kullanmasanız mı acaba?
Devlet size bu bilgilere görümcenizin çocuğu var mı diye bakın veya evleneceğiniz kişiyi araştırın diye mi erişim hakkı veriyor?
Görümcenizin bilgi gizliliği ihlal edildi mesela siz evleneceksiniz diye
O iş ne olacak şimdi?
Ne ayıp ya

Eşimin ağzını yokladim baktım aşırı tepki veriyor aile trajedisine yol açmamak için söylememeyi tercih ettim.
Eşinizin de kayinvalidenizin de düşüncelerinin bir anlam ifade ettigini düşünmüyorum. Zira insanlar başkasina hiç haklari yokken saydirirken söz konusu eleştirdikleri şeyi yapan kendileri ya da aile üyesi olunca kör sagir dilsiz oluyorlar.

Ben de ailenin bildigini ama bilmezden geldigini dusunuyorum.
Sizin yerinizde olsam söylemem görümcenizin özel hayati sizi ilgilendirmez. Aile bilmiyorsa dahi böyle bir seyi söylemek size düşmez.

Herkesi tarumar etmişsiniz takdir ettim doğrusu 😂 ama yine de mesleğinizi kullanarak şahsi işinizi halletmeniz etik değil.
Evet bence de etik değil ama özellikle onun üstünde araştırmaya çalışmadığım için çok huzursuz olmadım. Bilmiyorum kimin elinden imkan olsa evleneceği kişi uzerinden bakardı belki de bilemiyorum. :) Haklısınız tabii doğru değil.

Ya şu mesleğiniz gereği erişebildiğiniz bilgileri keyfinize göre kullanmasanız mı acaba?
Devlet size bu bilgilere görümcenizin çocuğu var mı diye bakın veya evleneceğiniz kişiyi araştırın diye mi erişim hakkı veriyor?
Görümcenizin bilgi gizliliği ihlal edildi mesela siz evleneceksiniz diye
O iş ne olacak şimdi?
Ne ayıp ya
Bilgileri kullanmadım sadece öğrendim ve bıraktım. Haklısın yorumunda ama maalesef kim olsa bakmak isterdi. İnsanoğlu işte ne yaparsın..

Sana o yetkilerin, evleneceğin adamın sülalesini araştır diye verilmediğini düşünüyorum. İşin gereği ulaşabildiğin bu bilgilerin Türk Ceza Kanununa göre "Özel Hayata ve Hayatın Gizliliği Alanına Karşı İşlenen Suçlar" kapsamına girdiğini, bunun öğrenilmesi halinde iş yerinden çok ciddi disiplin cezası alabileceğini, hatta yargılanabileceğini de biliyorsundur umarım.

Pek dert sayılmaz ama diğer insanların görüşlerini merak ettiğim için konu açmak istedim.
Eşinizin kardeşlerinden birinin (söz konusu kardeş kadın ve evli değil) ailesinden gizlediği bir çocuğu olduğunu öğrenseydiniz eşinize söyler miydiniz?
Söylemem. Duymamış bilmiyor gibi yapın. Bir kadının hayatını alt üst etmeye hiçkimsenin hakkı olamaz. O çocuk ortaya çıktığında yaşanacak yaşanabilecek faciaların farkında mısınız? Bir kadının hayatı hakkında karar vermek sadece onun hakkıdır. Saklamayı başarıyorsa ve her şeyi iyi idare ediyorsa sizi zerre elgilendirmez

Bilgileri kullanmadım sadece öğrendim ve bıraktım. Haklısın yorumunda ama maalesef kim olsa bakmak isterdi. İnsanoğlu işte ne yaparsın..
E bırakmamışsınız işte
Buraya konu açtınız çocuğu varmış siz olsanız söyler miydiniz diye
Bu bırakmak olmuyor ki
Aksine bayağı kullanmak yani

Ayrıca kim olsa bakmıyor
İşi gereği annemin de nüfus bilgilerine erişimi var ama eşimin ailesini araştırmadık nüfus üzerinden
Çünkü niye yapalım 🙄

Yazdıkça aklıma geliyor
Hadi eşinize baktınız evli mi bekar mı bilmem ne
E ablası babası annesi ne alaka?
Çocuğu olduğu bilgisi çıktığına göre büyük ihtimalle sizin de nüfusun sistemine erişiminiz var

80 milyon içinde yaşlardan sizi bulabilecek insanlar varsa tebrik ederim.

Bugun yaşlari yazar, yarin başka bir konuda fark etmeden başka detaylar yazar soruldugu için. Konusu hassas bir konu, bu forumda bu şekilde kaç kişi ifşalandi yakinlarina vs mesaj atildi oluyor yani.
Bu konuyla konu sahibinin, kocasinin ve gorumcenin yaşlarinin olay cozucu bir önemi yok, zaten cozulecek bir şey de yok soylemek istemiyorsa normal.

Pek dert sayılmaz ama diğer insanların görüşlerini merak ettiğim için konu açmak istedim.
Eşinizin kardeşlerinden birinin (söz konusu kardeş kadın ve evli değil) ailesinden gizlediği bir çocuğu olduğunu öğrenseydiniz eşinize söyler miydiniz?
İpin ucu dönüp dolaşıp bende kalmasın diye bilmiyormuş gibi yaparım nasıl olsa ortaya çıkar birgün 🙄

Bilmiyormuş gibi davranın. Bir gün ortaya çıktığında sizi de suçlarlar. Neden bildiğin halde söylemedin derler. Velev ki haberleri var, ki pek sanmıyorum, bu gelin bizi mi araştırıyor diye kötülenirsiniz.

Eğer görümcenizin yaşı küçükse bir zorlama olabilir. Ailesi sahiplenebilir. Yaşı büyükse de kendi kararıdır belki. Bilemedim. Görümcenizle dertleşin diyeceğim ama kabak başınıza patlar. Ne zor haldedir şimdi. Açığa ne zaman çıkacak, olaydan kaçma stresi vardır.

E-devlette soy ağacına baktığında nüfusa kayıtlı olan dedemin dedesinin hanımının çocuğunu bile gorebiliyorken aileden bu kadar saklana bilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Aile biliyordur yada yakın zamanda öğrenecektir.

Ailesi biliyordur düşüncem devam ediyor. Eşinize söyleyin ; ailenin bildiğini de öğrenmiş olursunuz , sorunuzun yanıtını da ilk elden öğrenirsiniz.

Ne hakla eşine söyleyecek yahu nasıl böyle bir akıl veriyorsunuz? Söylenecek bir şey olsaydı kadın herkese söylerdi. Türkiye’de yaşıyoruz farkında mısınız? Lütfen sizin etrafınızda bu durumda kalan insanlar varsa sağa sola yetiştirmeyin kendi hayatınıza bakın. Ben bu durumda kalmış olsaydım kardeşim karısına dahi söylemezdi. Abla,kardeş başka eş başka. Eş olmayı başkasının hayatlarına müdahale edebilirmiş gibi algılamayı bırakın. Adam biliyorsa bile karısına söylemek zorunda değil.

Konu sahibi sen bunu biliyorsan sende kalsın kimseye söyleme özellikle kocana. İnsanların arasında bazen kırmızı çizgiler vardır ve onlar aşılmamalıdır. Eş olsanız bile.

Kimseye soylemezdim, cunku benim hayatim degil, yasayan gorumcem.
Burada esine sor, ailesi biliyordur yazanlara uyup gaflete dusme ve soyleme lutfen. Kadinin ve cocugun yasamlarinin negatif yonde degismesine neden olabilirsin. Bu merak giderilecek kadar basit bir konu degil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X