Eşimin kardeşi

1 paket mercimekle 1 hafta doymak istemediği için ayrı eve çıkmak istemiyor eşim. Bana kalsa iyi bir fikir bu

kuzum sen kocanı ikna et .ayrı ev için ortam kötü evet ama eve erkek arkadaşlarını getiren kaynınla nereye kadar yaşanırki..
ve kimsenin hayatı 4,4 lük değilki herkes pahalı yerlerden giyinip avrupalarda yaşamıyor..bu ülkedeki herkes 5 milyar 10 milyar maaş almıyoki asgari ücretli insanlarda var onlar geçinebiliyosa ki çocuk okutup ev kirası veriyolar senin kocan bi karısını nerde olsa besler yeterki içinde çalışma hevesi olsun kendine güveni olsun...

bu yorum için tşkürler bu kadar üstüme gelinmesi arasında iyi geldi.. ben bu akşamdan itibaren başlıyorum konuşmaya inşallah olumlu olur

1 paket mercimekle 1 hafta doymak istemediği için ayrı eve çıkmak istemiyor eşim. Bana kalsa iyi bir fikir bu
Tam da bizim söylediğimiz gibi işte, esas sorun k.validen değil eşin!!
bu yorum için tşkürler bu kadar üstüme gelinmesi arasında iyi geldi.. ben bu akşamdan itibaren başlıyorum konuşmaya inşallah olumlu olur

Sana ilk sayfalardan beri herkes çalış dedi ama sen "kocam bana kıyamıyor, çalışamam, kaynanamı kendi evlerinden nasıl atabilirim" dedin.

kıyamıyor değil kıskanıyor tipik erkek işte, atabilirim yanlış bir kelime, ama aynı çatı altında ben sinir hastası olacağım ve iki tarafta yıpranacak, bu yuzden ayrı ev şart yorumlar için tşk

Ne biçim bir mantık ya “o evli değil bakmak zorundasınız” sen mi doğurdun k.validen mi doğurmuş. İnsan öz çocuğuna bakmıyor bir yaştan sonra git hayatını kazan diyor ki sen koca adama neden bakmak zorunda olasın ki… inşallah kurtulursun canım ortamdan ne denir ki.

tamam bak ilk adımı atmış oldun ..sorması ayıp olmasında eşin nerde çalışıyo ne kadar maaş alıyo..kusura bakma biraz özele girdim .

Lütfen eşinizin size uyguladığı psikolojik şiddete "sevgi" kılıfını uydurmayın. Siz onu kıskanmıyor musunuz? O zaman siz de eşinize işe göndermeyin. Eşinizin sizin ekonomik bir güce kavuşmanızdan ve dolayısıyla şu andaki işkence evine katlanmayacağınızdan korkuyor ve çalışmanızı engelliyor.

tebrikler.

Kararlı ve dik ol ama. artık bu düzenin değişmesi gerektiğini iyice anlat eşine ama sakin sakin. Kaynını da suçlamadan unutma ki oarası onun da evi. Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin. Güdemedim gidicem de.
İnşallah bu defa anlayışlı olur eşin yoksa bu hayat çekilir mi?

Benim eşimde zamanında bana aynı evde kalalım para toplayalım dediğinde madem kayınvalide kayınpeder ayrıca kayınlar olacak evimde ne diye seninle evlenip birde senin kahrını alayım üzerime, evlenmem annemin evinde, kendi anamın-babamın kardeşlerimin kahrını çekerim daha iyi dedim.

Seviyorsak ta aşkımızdan ölmeyelim kızlar. Pembe düşler kabusa dönmesin.

evet göz yumuyor. acaba bu yorumum karşısında positif bir cevap alabilecekmiyim sizden

eşine sor bakalım seni seviyormu
seviyorsa zaten ayırır evleri
anlattıkların dehşet şeyler
senin annen baban duysa üzülmezmi yazık değilmi
sen eşinin çıkmayacağını bildiğin için onların gitmesini istiyosun sakın yapma tabakların havada uçuştuğu kavganın olduğu evde onlar seni varya hastanelik ederler
hiç bunlara gerek yok eşinle açık açık konuş seni seviyosa çıkar o evden çıkmıyosada sen çıkarsın seviyosa arkandan gelir gelmiyosada bırak hiç uğraşma o adamdan hayır gelmez

Durumunuza içtenlikle üzüldüm fakat verdiğiniz cevaplar karşısında şaşkınlığa düşüyorum bence kendinizi toplamalı ve güçlü olmalısınız. Özellikle size verilen vaadlere takılmışsınız evet vaadlerini yerine getirmemek onların ayıbıdır siz buna takılmadan durumunuzu değerlendirmeli ve önünüze bakmalısınız bu saate kadar yapmadıklarını bu saattten sonra yapmalarını beklemek biraz saflık olur ve sonuçta sizi üzer. Eşim çalışmamı istemiyor demişsiniz olabilir fakat sizde bu şekilde yaşamak istemiyorsunuz bu durumda eşinizin karşısına çıkmalı ve ben düzenimizi kurmamızı istiyorum bunun yolu evimizi ayırmamız ya da benim çalışmam diyebilirsiniz, belki cesaretiniz eşinize de güç verir hatta açıkçası çalıştığınız takdirde o evde de daha çok saygı göreceğinizi düşünüyorum (tabi yanılıyor olabilirim)

Uzun lafın kısası eğer bir düzeniniz olsun istiyorsanız elinizi taşın altına koymalı ve hayatınızın iplerini elinize almalısınız yoksa başkalarının kurallarıyla yaşamaya devam etmek zorundasınız hayat böyle. Umarım çıkış yolunuzu bulursunuz

eşini çalışmak için ikna et bir işe gir azına çoğuna bakma çalış 2 oda da olsa ev tut kendi düzenini kur canım
eşinin ailesi çok duyarsız ve arsız insanlarmış böyle insanlarla aynı çatı altında yaşanmaz

işte çalışmana izin vermiyosa evde işler yap elişi yap eve konfeksiyonlardan iş veriyolar öyle bir iş olabilir örgü örnikah şekeri yap evde çok seçenek var tabi nasıl bir yerde yaşıyosun bilmiyoruz ama elinden geldiğince çabala.

2. sayfadan sonrasını okumaya sinirlerim müsade etmedi.

kusura bakmayın ama,o olmuyor,buna izin yok,şu yasak gibi şeyleri güzel ezberlemişsiniz.olan her şeyi sineye çekerek bu duruma

nasıl çözüm bulmayı düşünüyorsunuz??

eşiniz lise mezunu olduğunuz için sizi çalıştırmıyormuş.kendisi üniversite mezunu anladığım kadarıyla.üniversite mezunu ve çalışan

bir adam evini geçindiremiyor mu?hayattan beklentileriniz mi yüksek?nasıl tahammül ediyorsunuz anlamadım.

böyle yaşayana kadar aç kalıp kendi evimde oturmayı tercih ederim

kaynana verdiğin kirayı 1+1 bi eve versen olmuyormu... yada satsınlar yazlığı ev alsınlar size

benim asıl yapmak istedigim bu bıksınlar ve kaçsınlar yazlıklarına hic gelmesinler, ama nasıl yapacagım bunu

niyetiniz bumuydu??bu düşünceyle birlikte oturmayı kabul etmişsiniz demekki.
insanları kendi evlerinden etmek???ohhh ne kadar kolaydı değil mi??suya sabuna dokunmadan mal sahibi olmak!!
bunca insanın canı çıkıyor,çalışıp çabalıyorlar kendi bileklerinin gücüyle bir yerlere geliyorlar
lütfen bir zahmet sizde karı koca böyle yapın.
ayyy bide kk'ya soruyorsunuz ''nasıl kaçırırım insanları kendi evlerinden''diye
ayrıca tabiikide o eve katkınız olacak,ne yani ekmek elden su gölden mi olucaktı

Eşin sanırım 22 - 23 yaşlarında daha ayakları üzerinde duramayan ama evlendi diye erkek olduğunu sanıp höt höt diyen bir zavallı (kusura bakma ama böyle) sende 18-20 yaşlarında okuldan başka bir hayat tanımamış küçük bir kız.

Valla anlattıklarından böyle bir senaryo canlandı gözümde, dişimi sıksam senin kadar kızım olurdu o yüzden amacım seni üzmek değil. Ama gözünü aç lütfen sana o evlilikten hayır gelmez.

Bir anne baba başkalarıyla evlenseler de çocuklarına bakmak zorundalar. Sana ne babanın yeni evlendiğinden yada annenin bir başkasıyla evlilik yaptığından. Eşine durumu anlat, aynı buradaki ablalarının kullandığı cümleleri kullan hatta.

Sen kiraya çıkarsak seni evde tek bırakamam diyorsun ama ben abinin arkadaşlarıyla aynı ortamda kalıyorum sence bu güvenli mi ? de. Bir süre anne veya babanda kalmak istediğini söyle. İzin vermem falan derse, senin önce ailene sözün geçsin önce bir kendini kanıtla sonra bana efelen dersin.

Bu yuva değil, yıkılsa ne olur hiç dertlenme.

Ama akıllı ol lütfen, hayatını harcama.

Son düzenleme:
eşimle dun gece uzun uzun konustum evin içinde mutsuz oldugumu ve kendimi guvende hissetmediğimi ifade etttim,
ama hemen basladı bagırmaya, cocukmusun sen, nasıl gecıncez barı para bırıktırelım ev alalım cunku kıranın sonu yok ya ısten atılırsam, ya kıra aksarsa ev sahıbı kapıya dayanırsa. işten atılma riski her zaman vardır ama işten atılcam diye kimse eve çıkmasaydı o zaman olurmu oyle sey o zaman hayatımızın sonuna kadar burda oturacagız heralde dedim, oda memnun değilmiş ama sonu olmayan biseye girmek istemiyormus, eger işten kovulursa bu kapı bize kapanırmıs sokakta kalırmıssız. bunlara karsılık ona kendini benim yerime koymasını soyledim sen benim babamla yasasaydın ve o sana s.git deseydi dururmuydun diye sordum, durmazdım dedi, ee ben ne duruyorum o zaman sen gururlusunda ben gurursuzmuyum dedim, ve delirdi sus yeter artık ayrı eve çıkamayız sinir hastası ettin beni kapat su konuyu artık burda oturmak zorundayız baska caremiz yok dedi, o zaman bende calışıyım deyince daha da delirdi sen çalışmayı ne sanıyosun, şalvar giysen vücüt hatlarını gorcekler bilmem ne yaparlar off delirdi bende senin kendine guvenin yok dedim çarptım kapıyı çıktım ve gece yarısı geldi yanıma dedi ki ben baska bir ise basvurdum olursa cıkalım oranın maası daha iyimis, ama kandırıyo beni farkındayım

birlikte yaşadığınız sürede kaç lira biriktirdiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…