Eşimin kardeşi

Eeee kanma be o zaman güzelim, yazık sana.

bana kalırsa eşin halinden fazlasıyla memnun ve ayrı eve çıkmaya asla cesareti yok
ben kadınlığımla ondan daha cesaretliyim,ailesi dahi olsa eşine s.git diyemez ne biçim erkek bu.
öyle bir durumla karşılaştığı an seni ve eşyalarınızı toparlayıp o ev terketmesi gerekti,doğru olan bu!
1+1 eve geç ama huzurun olsun
bu ne böyle nazi kampı gibi

yeni başladık biriktirmeye geçen ay 200 lira atabildik, ama onun niyeti belli araba alacağım diyordu dune kadar

ya bu deveyi güdeceksin,ya da bu diyardan gideceksin canım,çünkü ne yaparsan yap eşin ayrı eve çıkmayacak

kanmiyim de ne yapiyim? bazı arkadaslar git pesinden gelsin diyorlar, e ya gelmezse?
Gelmezse gelmez, koca bu bulunmaz hint kumaşı değil ya! Nedir bu kendine güvensizliğin? Tamam, yuva kolay kurulmaz da evlilik de bu değil be çocuğum. Şalvar giysen için görünürmüş, e çalışan kadınlara eşinin bakışı bu mu yani? O işyerindeki kadınlara öyle bakıyor demek ki! Ayda 200 lira atmaya ne ev olur ne dam. Bak yarın öbür gün hamiler kalırsın, ilk muayenede gider zaten o 200 lira. Eşinin sözlerine kandığınla kalırsın ortada.

bunu da soyledim ona annenın benimle kufurlu bi sekilde konustugunu abinin git odana diye bagirip emirler verdigini goruyorsun neden hiç sesin çıkmıyor? pısırıksın galiba sen bira ailenden mi korkuyosun anlayamadım, beni ezdirmemen gerekir hep soyluyorum hep ama dediği aynı kovarlar evsiz kalırız gecinemeyiz ben ne yapayım simdi

Senin eşin orada yaşamayı kafasına koymuş canım..Senin gidecek bir yerin olmadığını da bildiği için gayet rahat davranıyor..
Arada senin gönlünü hoş edecek birkaç laf ediyor, ondan sonra da hayatına devam ediyor..
Kendin diyorsun işte "para biriktiriyoruz ama araba almayı düşünüyor" diye..

Bu arada "şalvar giysen vücut hatlarını görecekler" ne demekmiş..Sen dışarı çıkarken ne giyiyorsun?
Eşin senin dışarı çıkmana karışmıyor değil mi?

işte gelmezse gelmez olmuyor, zorluklarla evlendik tahmin ettiğiniz gibi

işte gelmezse gelmez olmuyor, zorluklarla evlendik tahmin ettiğiniz gibi

Nice zorluklarla, büyük aşklarla evlenenler pişman olduğu anlıyor zamanla. Sen de anlayacaksın gün gelince. Aslında hatanın büyüğü annende babanda, sana sahip çıkmak yerine ikisi de kendi düzenlerini kurabilmek için bir an evvel evlenmene göz yummuşlar. Yazık, üzüldüm haline. Çekilecek çile değil bu. Kaynana çilesi değil senin derdin, çocuk akıllı koca çilesi. Sinir oluyorum böyle adamlara.

açık giyinen bir insan değilim, dışarı çıkıyorum ananem çok yakın oturuyor ona gidiyorum arada arkadaşlarım hep karsı yakada anca onlar eve gelince goruyorum karsıya gecmeme razı olmuyor bir turlu yanı karısıyor cıkmama ben soramıyorum bile cevabını bıldıgımden,
anca yakın yerlere gidiyorum oda yanımda biriyle

en güzel yol ne biliyormusun
tüm yaşadıklarını içinde bulunduğun durumu ailene anlatmalısın
gerekirse onların yanına gitmelisin
eşin değerini bilmiyor belki bu şekilde anlar
bahsettiğin gibiyse o aile ile bir ömür değil 1 gün dahi geçmez

kaçarak evlendik zaten ananemle yaşıyodum ben ordada dayım eşi ve cocukları vardı hiç benimseyemedim o evi annem evlenince beni annaneme gonderdi bende eşimle tanısınca kendi evim olacak mutlu olacağım sevinciyle evlendim sevdim de onu cok.. ama boyle de olmuyor..

anneme anlattım sen gittin çekeceksin diyor babamında aynı seyi soylemesinden korkuyorum beni suclayacak evlenmeseydin bu yasta diyecek

eşinin o evden çıkmaya niyeti yok üzgünüm

çalışınca ne oluyormuş kadınlara ki bu kadar büyütmüş çalışmayı

burda ki herkes memur avukat öğretmen değil ki elbette herkesin işten atılma çıkma durumu var

böyle hayat mı geçer ev alabilmeniz için şartları oluşturmanızı beklerseniz daha çok beklersiniz

madem bu maaşla hayat geçmezdi neden evlendi o zaman

çok sinir oluyorum eşlerini aile evine getiren erkeklere

böyle bir durumdaysan eğer, gözünü karartıp ya işe başlayıp eşine ben işe başladım.. ayrı eve çıkıyoruz ya gelirsin.. ya da ben aileme dönüyorum dersin.. ya da oturup olanları çekip kafayı yersin canım başka çare yok.. eşinin ayrı eve çıkmaya niyeti yok.. ben kaynımdan biliyorum aileyle birleşik oturmaya çalışan karısı ne çekerse çeksin hiç ayrıya çıkmaya niyetlenmiyo.. eltim ayrı ya çıktı ama ailesi saolsun onunda.. eşin izin vermiyormuşmuşmuş.. o zaman çare bulsun bir zahmet.. o çalışıyo akşama kadar o evin kahrını çeken SENSİN.. unutma bu dünyaya 1 kez geliyoruzçç

anneme anlattım sen gittin çekeceksin diyor babamında aynı seyi soylemesinden korkuyorum beni suclayacak evlenmeseydin bu yasta diyecek

oo senin ailende sana karşı sorumsuz öyle ise..ne demek sen gittin çekeceksin

Konuyu ilk okuduğumda kayınvalidenle oturma nedenini onların ihtiyacı olduğundan dolayı, tek kira vermek, tek tencerede yemek kaynatmak niyetinden olduğunu sanmıştım. Ama madem yazlıkları var durumları yerinde olsa gerek. Siz neden kira veriyorsunuz ki onlara, tek odalı olsun kendi evin olsun, ne yersen yersin içinde, nere gidersen gidersin.
Eşinin seni çalıştırmamasından önce dışarı bile biriyle çıkartmasını sorgulaman lazım. Sana mı güvenmiyor, yoksa kendine mi güvenmiyor? 2012 yılındayız ne kadar anlamsız. 10 üniversite bitirse ne işe yarar. gelelim sana kendi ailenin içinde bulunduğu durumdan dolayı yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşsun. Bekarken bulunduğun ortamda mutlu olmadığından çıtan olmamış, bu yüzden de kontrol edememişsin ya da beklentilerin olmamış. Bu noktadan sonra sorunu eşinle çözeceksin. Tek odalı da olsa ayrı eve çıkmayı ikna etmelisin.

cesaret edemiyorum işe başlayıp başladım demeye olacaklardan korkuyorum

Neyi anlamıyorum biliyor musun?
Eşin seni sorunlu ailesinin yanına getirmiş, seni aşağılamalarına dahi göz yummuş..
Maddi olarak kazandığını da onlara veriyor..

İnsan hiç değilse karısının gönlünü yapar da bu kadar açığını ve yanlışını kapatmaya çalışır..
Demiyorum ki, böylesi doğru olur..
Ama en azından sana öyle iyi davranır ki sende hiç değilse bununla avunursun..

Kusura bakma canım ama eşin hakikaten çok tuhaf bir insan..
Şartların dayanılır gibi değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…