eşimin kardeşine düzenli olarak para yollaması

O zaman sizin de kardeşinize aynı şekilde yollamanız lazım siz ne ile geçineceksiniz.100 tl yetmiyor muymuş :26: Ailesinin durumu nasıl ki kardeşine para yollamıyorlar mı?

Evlenince eve giren para ortaktir. Borc var diye nasil siz kisiyorsaniz esiniz de kisacak. Kardese elbette para yollanir. Eger ihtiyaci varsa surekli de yollanir. Yalniz anne babanin durumu yok mu anlamadim ben

Anne-babanın durumu gayet iyi ama babası biraz cimri sanırım. Bir de kardeşi lükse düşkün, babasının verdiği para yetmiyor

Tabi alıştırdı abisi.Ona güvenip yapıyor tabi ki. ne kadar ayıp bi şey.Başta aklı neredeymiş

Son düzenleme:
İstediği para Okul için eğitimi içinde değil kıl tüy .. Karşı çık arkadaşım karşı çıkk ama kavga etmeden anlat.. Hoş ben kavga etmeden karşı çıktım bu sefer o kavga cıkardı birşey farketmiyor..

kelin ilacı olsa başına sürer.. Bizimkinin ailesi askerdeyken bile 3-4 kez para istediler arkadasına gelince veririm bizimkilere xx Tl ver dedi halletti.. Ben bu durumlara karşı çıkıncada bana bilgi vermiyor saklıyor face konuşmalarını siliyor

Arkadaşın konusunu işgal ettim ama sizce benim sorun nasıl çözülür. ? :44:

Son düzenleme:
Evet eşim iyi alıştırmış... O kadarki lazer konusunu aylar önce kardeşi eşime açtığında, yaptır ben destek çıkarım demiş...

Bu konuda kavga etmek istemiyorum eşimle çünkü o zaman gizli gizli yolluyor. En azından şimdi ne kadar yolladığını biliyorum.
Ama çok üstüne gidersem kızcağımı bildiği için gizli gizli yollar. Senin durumun da zormuş:/ bilmiyorum ki nasıl anlatmalıyız artık ayrı bir aile olduğumuzu

Evet eşim iyi alıştırmış... O kadarki lazer konusunu aylar önce kardeşi eşime açtığında, yaptır ben destek çıkarım demiş...

Rahatlığında bu kadarıı bir kız kardeş abisine babasına kılden tüyden bahsetmeye utanmalı yaa.. bu ne pişkinlik..

Direk karşı çıkmayın bence. İtiraz eder seni kullanıyorlar da demeyin. Askerde olup da ailesi para yollayanları anlatın ama lafı öyle bir yerden getirin ki doğal sansın.Bir de eğer konusu açılırsa işte kardeşi mi istedi para kardeşin senin yerinde olsa askerden sana para yollar mıydı? Ya da sen olsan askerdeki oğlundan para ister miydin merak ettim deyin.Hiç yorumda bulunmayın kendi düşünsün. Resmen bu kullanmak yazık çünkü askerdeki adamdan para istenir mi

Son düzenleme:
Ve biz ayrı ilçelerde yaşıyoruz arkadaşlar. Aramız 4 saat. Hem bu evin masrafları hem de eşim kredi ödüyor diye onun oturduğu evin masraflarını karşılamaya çalışıyorum. Yeri geliyor cebinde parası bitiyor para bırakıyorum... Mesleği gereği o yanıma gelemiyor her haftasonu onca yolu çekip ben gidiyorum. Hem orda yemek temizlik yapıyorum hem ilçedeki evimde. Gerçekten fedakarlık yaptığıma inanıyorum. Tüm bunların yanında o cebindeki son kuruşu kardeşine yollayınca yüreğim acıyor. Bazen paramız yok diye yiyeceğimizden bile kısıyoruz. Biz böyle sıkıntıdayken onun kardeşi lazer mi yapıcak? buna sessiz kalamam. Bu hafta yine 100 ün üstünde ekstra para verdi acayip moralim bozuldu belli etmedim ama kendimce cezalandırdım onu. Yanına gitmedim, para vermedim. Şimdiyse vicdan azabı çekiyorum. Çok seviyorum ben eşimi

Kıyamam ya yok bu sebepten aranızı soğutmayın onu çözmenin başka bir yolu olmalı

Kıyamam ya yok bu sebepten aranızı soğutmayın onu çözmenin başka bir yolu olmalı

Görümce dışında hiç bir problemimiz yok ama bu problemi bir türlü aşamıyorum:/ Belki şimdi uzağız diye rahat rahat yolluyo, tam olarak kavrayamadı evliliği. Birlikte yaşamaya başlayınca zamanla düzelir öğrenir hatasını, üstüne gitmiyim diye düşünüyorum:/

Ah canım söyledim söylemezmiyimm kalın kafası almıyorr.. biz evimizi kurmadık daha dünya kadar alınacak ihtiyac var ama başkaları bizden önce geliyor..
Askerdeki adamdan para istenmez para yollanır ama onlar ister.. şuan yurtdışında asker daha önce ilk başlarda türkiyedeyken kaç kişi toplaşıp 100 tl gönderdiler idareli harcasın çok para harcıyor dediler.. Tel. kartı olmayınca aramayınca aramıyor diyorlar.. ucuna kulpuna eremiyorsun.. Şimdi yurtdısında diye ağam paşam oldu öyle yalakalar kii..

Canım sonuna kadar dibine kadar haklısınn.. gitmedin diye hiç vicdan azabı çekme suçlu hissetme kendinii.. durum belliymiş zaten gerçekleri söyle eşine böyleyken böyle biz kendimize yetemiyoruz sık sık para gönderemeyiz de.. gerekirse eşin o söylemiyorsa sen kayınvalidene kayınpederine söyleyin x parası yetmiyormuş bizdede yok biraz fazla para gönderin de.. Kafanada takma kendini yıpratma canım aynı evde yaşamaya başlayınca muhasebeyi hesabı sen yaparsın ikinizin parasınıda sen yönetirsin düzelir..

canım benim abim çok dolgun maaşlı ama ben asla ondan bir şey isteyemem sorar yok abi benim var derim bu bir şey istemek kişilik meselesi bak bu kız evlensin ilerde yüzsüzlüğe tam gaz devam sinir oluyorum böyle insanlara insanda yüz olur biraz arada bir harçlık verilir ama istemek anormal terbiyesiz kıllarını abisine demesi zaten başımı döndürdü valla bizat kızla açık açık konuş sonra başın ağrıcakl borcumuz var de abinden istemen beniş rahatsız ediyor de...

Eşim üniv. okuyan erkek kardeşine her ay 130 tl yolluyor.
Üstüne bir de amcasının oğluna her ay 130 tl yolluyor, etti mi 260 tl.
Benimle evlenmeden önce de (üniv. ilk 2 yıllarındayken onlar) yolluyormuş.
Biz evlendik baktım yollamaya devam ediyor, kardeşin tamam da amcanın oğluna bari yollama dediysem de ikna edemedim.Amcasına sözü varmış okul bitene dek yollayacakmış vs.(yani önümüzde 2 yıl daha var)
Şimdi ben eşimle bu sebepten tartışsam, kendimi yıpratsam ne fayda?Yollamayı kesmeyecek.Değer mi?
Ben de eşim de çalışıyoruz, aynı maaşı alıyoruz.
Benim harcadığım kuruşa karışmaz, ben her ay evin giderlerine istediğim kadar para koyarım.Geri kalan paramı da biriktiririm vs.
Eşim evin giderlerinin çoğunu karşılıyor.Ve bana, benim maaşıma karışmıyor.
Hal böyleyken ben de idare ediyorum.Yollasın 2 yıl daha.
Kısacası eşin seni aç açıkta bırakmıyorsa, istediklerini alabiliyor, kimseye muhtaç etmiyorsa, 100-200 neyse hesabını yapıp evliliğini yıpratma.
Evlilik bir yana kendini yıpratma.
Çünkü bir erkek ailesine para yollamayı aklına koymuşsa ne yaparsan yap engel olamaz, karşılıklı saygınızı bitirirsin.
Maaş onun maaşı diyebilmelisin bazen.

İnşallah dediğin gibi olur canım. Aslında bi ara kayınvalideme söylemeyi düşündüm bu durumu ama çekindim nasıl söylenir böyle bişey

Benim kardeşim de üni okuyor ama daha bir kere para istemedi benden. Hep yollama abla gerek yok der, ben zorla göderirim, bilirim zorda olduğunu. Benim kardeşim ailemden uzakta okuyor ama onun kardeşi ailesinin yanında okuyor. Yediği önünde yemediği arkasında. Abisinden aldığı parayla gezip tozuyor.. Kıl tüy bişey mi canım regl günlerini bile bilir abisi

Kayınvalidene Söyle canım hiç çekinme.. konusu açıldığında uygun bir dille anlat.. annesi değilsiniz babası değilsiniz hep sizmi düşüneceksiniz birazda onlar düşünsün

Terbiyesizliğinde bu kadarı nasıl tahammül ediyorsun arkadaşım.. Ne diyor abi hastayım belim karnım ağrıyor mu ? yok artık yaa..

Bu arada ailesinin bulunduğu şehirde okuyorsa ne masrafı olacakki yol parası ve yiyecek parası onuda annesi babası karşılasın.. şımartmasınlar bu kadarda bu gidişe bir dur deyin bence.

Son düzenleme:

Kayınvalideme nasıl söyliycem ya inan çok çekiniyorum. Kötü bi imaj yaratmak istemiyorum gözlerinde. Açıkça söyler regl oldum kasıklarım ağrıyo diye inler ilgi bekler... Onlar neyse de para isteme amaçlı mesajlarını gördükçe delleniyorum. Bütün keyfim kaçıyor.
Yol yemek parasını karşılıyo ailesi harçlık da veriyo ama anlamadımki yetmiyor. Benden iyi giyinir, benden güzel yerlerde yer içer, kanımca ondan yetmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…