- 16 Aralık 2011
- 13.790
- 13.669
- 498
Evlenince eve giren para ortaktir. Borc var diye nasil siz kisiyorsaniz esiniz de kisacak. Kardese elbette para yollanir. Eger ihtiyaci varsa surekli de yollanir. Yalniz anne babanin durumu yok mu anlamadim ben
Geçenlerde eşim kardeşiyle konuştu telefonda suratı beş karış oldu. Noldu dedim, kardeşim lazer epilasyon için sözleşme imzalamış ve şimdi babama söyleyemiyo dedi. Sözleşme gereği eğer lazerden vazgeçerse paranın yüzde 70'ini ödemek zorundaymış. Eşimi arayıp ağlamış abi ben napıcam diye. Eşim de bana geldi kedi gibi bakıyo, direkt diyemedi ama ben ödiyimmi manasına getirdi. İnanın durumumuz yok. Ben karşı çıktım olmaz dedim. Babanın karşılaması gerekir. off bunalıyorum kızlar, ben böyle başına buyruk bi kardeş görmedim. Ne cesaret gidip imza atıyor ki
İstediği para Okul için eğitimi içinde değil kıl tüy.. Karşı çık arkadaşım karşı çıkk ama kavga etmeden anlat.. Hoş ben kavga etmeden karşı çıktım bu sefer o kavga cıkardı birşey farketmiyor..
kelin ilacı olsa başına sürer.. Bizimkinin ailesi askerdeyken bile 3-4 kez para istediler arkadasına gelince veririm bizimkilere xx Tl ver dedi halletti.. Ben bu durumlara karşı çıkıncada bana bilgi vermiyor saklıyor face konuşmalarını siliyor
Arkadaşın konusunu işgal ettim ama sizce benim sorun nasıl çözülür. ? :44:
Evet eşim iyi alıştırmış... O kadarki lazer konusunu aylar önce kardeşi eşime açtığında, yaptır ben destek çıkarım demiş...
İstediği para Okul için eğitimi içinde değil kıl tüy.. Karşı çık arkadaşım karşı çıkk ama kavga etmeden anlat.. Hoş ben kavga etmeden karşı çıktım bu sefer o kavga cıkardı birşey farketmiyor..
kelin ilacı olsa başına sürer.. Bizimkinin ailesi askerdeyken bile 3-4 kez para istediler arkadasına gelince veririm bizimkilere xx Tl ver dedi halletti.. Ben bu durumlara karşı çıkıncada bana bilgi vermiyor saklıyor face konuşmalarını siliyor
Arkadaşın konusunu işgal ettim ama sizce benim sorun nasıl çözülür. ? :44:
Ve biz ayrı ilçelerde yaşıyoruz arkadaşlar. Aramız 4 saat. Hem bu evin masrafları hem de eşim kredi ödüyor diye onun oturduğu evin masraflarını karşılamaya çalışıyorum. Yeri geliyor cebinde parası bitiyor para bırakıyorum... Mesleği gereği o yanıma gelemiyor her haftasonu onca yolu çekip ben gidiyorum. Hem orda yemek temizlik yapıyorum hem ilçedeki evimde. Gerçekten fedakarlık yaptığıma inanıyorum. Tüm bunların yanında o cebindeki son kuruşu kardeşine yollayınca yüreğim acıyor. Bazen paramız yok diye yiyeceğimizden bile kısıyoruz. Biz böyle sıkıntıdayken onun kardeşi lazer mi yapıcak? buna sessiz kalamam. Bu hafta yine 100 ün üstünde ekstra para verdi acayip moralim bozuldu belli etmedim ama kendimce cezalandırdım onu. Yanına gitmedim, para vermedim. Şimdiyse vicdan azabı çekiyorum. Çok seviyorum ben eşimi
Kıyamam ya yok bu sebepten aranızı soğutmayın onu çözmenin başka bir yolu olmalı
Direk karşı çıkmayın bence. İtiraz eder seni kullanıyorlar da demeyin. Askerde olup da ailesi para yollayanları anlatın ama lafı öyle bir yerden getirin ki doğal sansın.Bir de eğer konusu açılırsa işte kardeşi mi istedi para kardeşin senin yerinde olsa askerden sana para yollar mıydı? Ya da sen olsan askerdeki oğlundan para ister miydin merak ettim deyin.Hiç yorumda bulunmayın kendi düşünsün. Resmen bu kullanmak yazık çünkü askerdeki adamdan para istenir mi
Ve biz ayrı ilçelerde yaşıyoruz arkadaşlar. Aramız 4 saat. Hem bu evin masrafları hem de eşim kredi ödüyor diye onun oturduğu evin masraflarını karşılamaya çalışıyorum. Yeri geliyor cebinde parası bitiyor para bırakıyorum... Mesleği gereği o yanıma gelemiyor her haftasonu onca yolu çekip ben gidiyorum. Hem orda yemek temizlik yapıyorum hem ilçedeki evimde. Gerçekten fedakarlık yaptığıma inanıyorum. Tüm bunların yanında o cebindeki son kuruşu kardeşine yollayınca yüreğim acıyor. Bazen paramız yok diye yiyeceğimizden bile kısıyoruz. Biz böyle sıkıntıdayken onun kardeşi lazer mi yapıcak? buna sessiz kalamam. Bu hafta yine 100 ün üstünde ekstra para verdi acayip moralim bozuldu belli etmedim ama kendimce cezalandırdım onu. Yanına gitmedim, para vermedim. Şimdiyse vicdan azabı çekiyorum. Çok seviyorum ben eşimi
Ben mi çok abartıyorum diye düşünmeye başladığım için size danışmaya karar verdim. Eşim kız kardeşine çok düşkündür. Evlenmeden önce her istediğini alır yaparmış. Geçenlerde hesap hareketlerine baktığımda yüklü miktarlarda kardeşine para yolladığını gördüm. Ve biz de borçluyuz yeni evliyiz. Uzlaştık, her ay 100 tl göndermesine karar verdik. Ben de çalışıyorum bu arada.Kardeşi üniversitede okuyor, rahatına, gezmeye,alışverişe düşkün. Abisinden çekinmeden para isteyebiliyor. Ben de kardeşime yolluyorum ama öyle düzenli değil arada sırada. Ama eşim 100 tl nin üzerine kardeşine yine para yollamaya başladı.Mesela dışardayken kardeşi arıyor, abi acil 20-30 lira yolla diyor. Cebindeki son parasını bile kardeşi isteyince yolluyor. Bu durum beni çok üzüyor. Belli etmemeye de çalışıyorum ama bu yüzden tartıştığımız çok oluyor
Canım sonuna kadar dibine kadar haklısınn.. gitmedin diye hiç vicdan azabı çekme suçlu hissetme kendinii.. durum belliymiş zaten gerçekleri söyle eşine böyleyken böyle biz kendimize yetemiyoruz sık sık para gönderemeyiz de.. gerekirse eşin o söylemiyorsa sen kayınvalidene kayınpederine söyleyin x parası yetmiyormuş bizdede yok biraz fazla para gönderin de.. Kafanada takma kendini yıpratma canım aynı evde yaşamaya başlayınca muhasebeyi hesabı sen yaparsın ikinizin parasınıda sen yönetirsin düzelir..
canım benim abim çok dolgun maaşlı ama ben asla ondan bir şey isteyemem sorar yok abi benim var derim bu bir şey istemek kişilik meselesi bak bu kız evlensin ilerde yüzsüzlüğe tam gaz devam sinir oluyorum böyle insanlara insanda yüz olur biraz arada bir harçlık verilir ama istemek anormal terbiyesiz kıllarını abisine demesi zaten başımı döndürdü valla bizat kızla açık açık konuş sonra başın ağrıcakl borcumuz var de abinden istemen beniş rahatsız ediyor de...
İnşallah dediğin gibi olur canım. Aslında bi ara kayınvalideme söylemeyi düşündüm bu durumu ama çekindim nasıl söylenir böyle bişey
Benim kardeşim de üni okuyor ama daha bir kere para istemedi benden. Hep yollama abla gerek yok der, ben zorla göderirim, bilirim zorda olduğunu. Benim kardeşim ailemden uzakta okuyor ama onun kardeşi ailesinin yanında okuyor. Yediği önünde yemediği arkasında. Abisinden aldığı parayla gezip tozuyor.. Kıl tüy bişey mi canım regl günlerini bile bilir abisi
İnşallah dediğin gibi olur canım. Aslında bi ara kayınvalideme söylemeyi düşündüm bu durumu ama çekindim nasıl söylenir böyle bişey
Benim kardeşim de üni okuyor ama daha bir kere para istemedi benden. Hep yollama abla gerek yok der, ben zorla göderirim, bilirim zorda olduğunu. Benim kardeşim ailemden uzakta okuyor ama onun kardeşi ailesinin yanında okuyor. Yediği önünde yemediği arkasında. Abisinden aldığı parayla gezip tozuyor.. Kıl tüy bişey mi canım regl günlerini bile bilir abisi regl günlerni demi söylüyor olamaz yani
Kayınvalidene Söyle canım hiç çekinme.. konusu açıldığında uygun bir dille anlat.. annesi değilsiniz babası değilsiniz hep sizmi düşüneceksiniz birazda onlar düşünsün
Terbiyesizliğinde bu kadarı nasıl tahammül ediyorsun arkadaşım.. Ne diyor abi hastayım belim karnım ağrıyor mu ?yok artık yaa..
Bu arada ailesinin bulunduğu şehirde okuyorsa ne masrafı olacakki yol parası ve yiyecek parası onuda annesi babası karşılasın.. şımartmasınlar bu kadarda bu gidişe bir dur deyin bence.
Benim kardeşim de üni okuyor ama daha bir kere para istemedi benden. Hep yollama abla gerek yok der, ben zorla göderirim, bilirim zorda olduğunu. Benim kardeşim ailemden uzakta okuyor ama onun kardeşi ailesinin yanında okuyor. Yediği önünde yemediği arkasında. Abisinden aldığı parayla gezip tozuyor.. Kıl tüy bişey mi canım regl günlerini bile bilir abisi regl günlerni demi söylüyor olamaz yani
Rahat bi kız, cinsel içerikli konuları bile konuşabilir abisiyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?