eşimin kardeşine düzenli olarak para yollaması

Canım malesef aynı durum benim de başımda vardı. Asalak kaynım dandik bir şehirde dandik bir bölüm okuyordu. Sırf çalışmamak için 25 yaşından sonra okuma bahanesiyle başka bir ile gitti. Her ay hatta 10 günde bir sürekli para istiyordu üstelik biz de yeni evliydik. Haa okumada gözü olsa tamam dicem ama face de fotoğraflarına bakıyorum zırt orda zırt burda eğlencede. En son kayınvalidemi aradım durumumuzun kötü olduğunu, böyle giderse aramızın kötüleşeceğini söyledim.Bir de bu konuşmadan eşimin haberi olmaması için sıkı sıkı tembihledim Ondan sonra istemediler. En azından yılda 1-2 ye düştü.

Tavsiyem kayınvaliden ve görümcenle konuşman. Aman haa eşinle aranı bozma. Sonuçta kardeşleri olunca arkasında kötü bişey aramıyolar.

Evet eşim iyi alıştırmış... O kadarki lazer konusunu aylar önce kardeşi eşime açtığında, yaptır ben destek çıkarım demiş...

Arkadasim burada esininde hatasi var sonucta kardesi abisinden bu destegi gorup basvurmus lazere ama abisinin evli oldugunu birisinin ona hatirlatmasi gerekli babasi dururken abisinden para istemesi cok ayip heleki abisi evliyse.. tamam arada bir gondermesi normal ama bu artik maas odemesi gibi rutine binmis.. ustelik ailesin yaninda okuyormus bence kayinvalidene citlat bu durumu

canım ben ona rahatlık demiyorum terbiyesizlik herşeyin bir seviyesi var bu senin abin regl bilmesi ayıp biz utanırdık gençlik nereye gidiyor demiyorum artık nereye koşuyor merak ediyorum bu kızı annesine şikayet et ne demek gözlerinde kötü olmak eşine ailene yuvana sahip çık yoksa tüm ömrünce kemirir herkes insanlar o kadar değişikki anlamasınlar verici olduğunu yer bitirirler seni görümcen için söylemiyorum genel olarak böyle o yüzden anne de böyle böyle biraz konuşun o dört dörtlük yaşasın bende isterim ama borcumuz var sıkışıyoruz ben yoruluyorum tamam sizin olmasa biz destek çıkarız ama epilasyon için para istemesi ayıp değilmi siz büyüksünüz kızınızı şikayet ettiğimi düşünmeyin de sonra en fazla kavga çıkar tamamen aranıza mesafe girer seninle düzgün iletişim kurarlar çünki sen tavrını koymuş olursun susarsan ozaten bir şey demiyor ama susmas san kazanırsın ben bunu kendimden biliyorum sömürülmek hayatta en acı veren olay..

Senin adına çok sevindim canım kurtulmuşsun ne güzel. Ahh ah darısı başıma. Nasıl konuştun peki kayınvalidenle? Nasıl bir üslup kullandın ne dedin? O ne tepki verdi? Sanırım bu durum çözülmezse son çarem kayınvalidemle konuşmak olucak...

Maddi durumunuzu sarsmıyorsa bırakın göndersin ama evinizin ihtiyaçlarından kısıp bunu yapıyorsa haklısınız, bunun bir sınırı olmalı, eşinizle konuşun başka yapacak da bir şey yok diğer aile fertleriyle görüşseniz olay büyür en iyisi eşinizle halletmeniz.

Eşinizin kardeşine para göndermesi neden kötü olsun ki. :26:Aksine öğrenci okutmak sevap tersine.100tlden mi batacaksınız yapmayın Allah aşkına. Ben de üniversite öğrencisiyim ve ablam bana da arada para gönderirdi. Dışarda okumayan bunu anlayamaz. Ben de 2 seneye evleneceğim ve işe başlamış olacağım erkek kardeşim üniversiteye girmiş olacak.Erkek arkadaşım yatırırım para hiç sorun olmaz diyor kardeşine diyor .Bence bu sorun olmamalı onun da kardeşi olsa ben yatır derim .Ailesi olmadığı için değil tersine kardeşine destek olması için . Ki kardeşime destek olmamı istemeyecek bir kişiyle ben zaten evlenmezdim naçizane fikrim

Canım valla bir hışımla aradım bağırıp çağıracaktım ama Allah bana bi sakinlik verdi orda

Merhabalar anne, seninle bir konu hakkında konuşmak istiyorum fakat lütfen oğlunun bu konuşmadan haberi olmasın. Dün yine eşimin cebinde kayınıma gönderdiği paranın dekontlarını buldum. Tamam öğrenci ihtiyacı olduğunda elbette yollarız ama bu aralar bizim de durumumuz pek iyi değil. Yeni evliyiz ihtiyacımız var bizim de. Lütfen artık şu para olayına bi çözüm bulun. Yoksa gerçekten artık huzurumuz bozulmaya başladı. Oğlun üzülüp size söyleyemiyor falan felon dedim işte canım. tabi yumuşak yumuşak dedim. sen de aynen öyle yap sessiz ve sakin.

Canım umarım kurtulursun şu beladan. Benim eşim borçlara girdi neler neler yolladı ama şimdi bin pişman kafasını duvarlara vuruyor. Sen de erken uyananlardansın umarım eşin de geç olmadan uyanır. Benimki geç uyandı ama iş işten geçti

Haa bu arada ben çok sakin konuşunca kayınvalidem de bişey demedi, çünkü kendimi güzel ifade ettim ve haklıydım. Tamam kızım felan dedi

Canım benim zaten kardeşine para yollamasın demiyor ki ayda 100 tl veya belli bir limiti olsun diyor. Benim de kardeşim öğrenci ben de bazen yollarım. Ama öyle gezmelere tozmalar da istemez yani. Çok çok ihtiyacı olursa ayda yılda bir ister. Ama konu sahibinin görümcesi yok lazerdi, yok giyim kuşamdı biraz aşırıya kaçmış

Canım yanlış anlamışsın. Konu sahibi 100 lirada anlaştık diyor, yani 100 liraya bişey demiyor kadıncağız.
Kocası yüksek paralar yolluyormuş. Ondan rahatsız.

Canım yanlış anlamışsın. Konu sahibi 100 lirada anlaştık diyor, yani 100 liraya bişey demiyor kadıncağız.
Kocası yüksek paralar yolluyormuş. Ondan rahatsız.

Hımm ben yanlış anlamışım galiba konuyu.Yatırılır ama tabi 1000 tl de istenmez yani .Abartmamak lazım ama 100-200 den bişey olmaz yani

Hımm ben yanlış anlamışım galiba konuyu.Yatırılır ama tabi 1000 tl de istenmez yani .Abartmamak lazım ama 100-200 den bişey olmaz yani

Aynen canım, 100 - 200 yatırılır yani okuyana.
Hoş kardeş okumasa da yatırılır, benim kardeşim okumayacak ama abla para dese anında yatırırım.
Büyük paralar olmaz tabi evlenip barklanınca.

Biz de evlendiğimizde kayınbiraderim üniversite 2. sınıftaydı ve biz de her ay para gönderiyorduk.
Ama eşim benden gizli yapmadı bunu.
Ve ne bir eksik ne bir fazla gönderdi. Gönderilen miktar belliydi...

Bunda abartacak bir şey yok ama miktarı saklaması önemli diyecekken tam da şu mesajı okudum.

Bir insan kendisine yardımcı olan insanları kullanmaya başladıysa o insandan korkmak gerek.
İşin kötü yanı lüksüne harcıyor. Ögrenci dediğin gelen para neyse ona göre davranmak zorundadır.
Kısacası ayagını yorganına göre uzatmak zorundadır...
Çok elzem bir durum olur yine gönderilir.

Ama ben kazandıgımdan dilediğimi alamıyorsam,
eşim cebindeki son parayı kardeşinin lüksü için, lazer epilasyonu için harcıyorsa
işin sonu kötü olur...

Ben böyle bir eşe sahip olsaydım,
eşime resti çekerim, parama dokundurtmam, kendi kazancından gönder derdim...

Son düzenleme:
Artık stres oluyorum kardeşi ne zaman arayıp para istese:/ O yolluyor diye inat yaptım ben de her ay düzenli yollamaya başladım kardeşime. Bakalım nolucak böyle

Ortada karlı çıkanlar kardeşler oldu desne canım.
Allah yardımcın olsun.Elbette abisi çok sıkışır veyta ailesinden isteyemez o ay acil birşeye ihtiyacı vardır veya sinemaya gidecek arkadaşları ilşe eğlenecektir 1-2 olur.Ama her ay düzenli olarak bunu yapması çok saçma.Benimde kardeşim var ünv okuyan eşim kızmaz ses etmez ama benimde 2 çocuğum var ne kadar yollarsam o kadar gidecek.Yoğu bilsin paranın ne şartlarda kazanıldığını bilsin.Rahata alışan biri 2 senede bitecek ünv.yi 3 senede bitirir ne bileyim keyfine göre yer içer gezer tozar,kötü alışkanlıklar edinebilir.Eşinle tatlılıkla konuş.her ay yollayalım ama fazlası ona faydadan çok zarar getirebilir de.Her ay bu ne ihtiyacı ki 100 tl den çok daha fazla miktarlarda para yolanıyor.Aileside yolluyordur.Boş zamanlarında part time bile çalışabilir yani.Hem yeni evliymişsiniz sizinde ihtiyaç.larınız çok fazladır borç harç kim düğün yapmışki.
En güzeli sakince ve tatlı dille durumu izah etmek.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
aylık 100 tl az bir miktar, nerede okuduğuna göre değişir yine de. öğrenci olduğu için destek verin, siz de kardeşinize yardım edin gerekirse. gençlikte heveslerini biraz daha yaşasınlar, eksikliğini hissetmesinler...
yazacaktım ki;
lazer gibi keyfi birşeyi okuyunca böyle oldum.
ben olsam ailesiyle veya görümce ile konuşmazdım. sorunu yaratan kişi eşiniz, onunla olayı halletmelisiniz. görümcenin bu kadar özelini paylaşmasını da hoş bulmadım açıkçası.
anne babanın durumu iyi ise, babası göndermeli, abisi arada ekstraları için harçlık verir, onu yeterli bulmalı. 20-30 diye ne koparsam kârdır mı diyor acaba? normalde bu miktarlarda birşey yok ama birikince soruna dönüşüyor işte...

sözleşme iptalinde o kadar para yanacağını sanmıyorum, ödediği kadar hizmet alsın, sonrasını bıraksın. genç diye kandırmaya mı çalışıyorlar? sözleşme ayrıntılarını ve geçerliliğini bir araştırın. ne kadar paraya imza atmış bir de, lazer ücreti ne?
...
ortada anormal bir açıklama gerektiren durum yok.
eşinizi karşınıza alıp diyeceksiniz.
yemek-barınma-giyinme-eğitim amaçlı olsa tamam. ailen de sen de para gönderiyorsunuz zaten. ama lazer keyfi birşey. onu çalışmaya başlayınca kendi de halleder, aciliyeti yok sonuçta.
benim de kardeşimin ihtiyacı var, ama ben ihtiyacımız var diye her ay ona para gönderemezken, senin söylediğinden fazlasını göndermen haksızlık oluyor. eğer bu şekilde devam etmek istiyorsan, kendi kazandığından istediğin gibi yolla, ben de kendi kazancımı istediğim gibi harcayayım. borçlar da alsın başını gitsin, derdim...

gerekirse, sizin yanınızda bu konular açılırsa, görümcenize de biraz bu yönde açıklama yaparsınız. öğrencilik yıllarında çalışan birçok kişi var, ekstra ihtiyaçları varsa, part time bir işe girerek veya burs bularak onları karşılayabilir.

ünv yıllarımdan itibaren kimseden 5 kuruş almadan, tamamen kendi çalışmalarım ile okumuştum. bursum da yoktu. çok zor bir bölümde okuyordum üstelik. kimseden böyle beklentilerim olmadı.
zorluğunu bildiğim için kardeşime ünv eğitiminde çok yardımcı oldum ama gereksiz ve keyfi harcamalar için değil, harç parası ve cep harçlığını(yol-yemek) veriyordum sadece. fazlasını istiyorsa, kendisinin emek vermesi gerektiğini de biliyordu.

öğrenciye destek olmak ile, onu hazıra alıştırmak farklı şeyler. suistimal oldu mu sinirlenirim ben. o desteği de yapasım gelmez.

açıkcası ben sizi haklı görmedim sonucta kardeşi kendi çocuğunuz okusaydı ona da gönderecektiniz kardeşi de ailenin bi bireyi ben yanlıs bisey görmedim

Oturup 20-30 liranın hasabını yapmak, çalışmayan, öğrencilik hayatı yaşayan kızın abisinden para istemesini, ilişkilerindeki rahatlığı anormal bulmak hoş değil bence. Sonuçta kardeşler çok doğal ilişkilerinin böyle olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…