eşimin kardeşine düzenli olarak para yollaması

Arada ihtiyacı olduğunda gönderilebilir ki bu bile evli abinin görevi değil sonuçta başkalarının sorumluluğunu alıyorsun evlendikten sonra giderler ortak oluyor.
Bu hikayedeki asalak kızımız işi iyice abartmış, insanları enayi yerine koyuyor artık.
Sen bütün gün çalış para kazan sonra elalemin kızı orda burda, gezmelerde lazerlerde harcasın senin kazandığın parayı.
Ben olsam hayatta izin vermem böyle bir şeye sen yine iyi sabretmişsin...

Benimde abim var. Senelerce her türlü zorluğu birlikte çektik. Elbetteki para kazanmaya başlayıncada yine birbirimize destek olacağız. Onun evli olması, benim onun ailesi olduğum gerçeğini değiştirmez.
Evlenince kendinizi bu adamların sahibimi sanıyorsunuz. Size ve ailenize harcasa ayy ne iyi birini buldum deyip hiç sesinizi çıkarmadan oturursunuz.

Kardeşine her zaman para gönderebilir. Unutmayın sizin bağlarınız kopar belki ama onlar her zaman kardeş kalır. Siz onun eşide olsanız aşamayacağınız sınırlar vardır. Ayrıca para gönderdiği kişi okuyan bir kız çocuğu... Size inanamıyorum o kadar gözünüz kalmıştı bu parada yok keyfine düşkün falan diyerek, tezinizin doğruluğuna inandırıyorsunuz kendinizi.

Abisinin gönderdiği parayı istediği yerde harcar. Sizeneee!!! Birde yengesi olarak sizin ona para gönderdiğinizi düşünemiyorum !! Açıkca söyleyeyim Lanet olsun sizin vereceğiniz paraya.
Sizde o kızın ailesi değil misiniz artık!!

Ben mühendislik okuyan zaten kendi paramı kazanacak biri olarak, abimin sizin gibi biriyle karşılaşması ihtimalden ürktüm açıkcası.

Ben de evleneceğim insanın bir kız kardeşi olmadığı için kendimi oldukça şanslı hissediyorum açıkçası...
Evlendikten sonra eşim ne kendi ailesine ne de benim ailemden birilerine bakmak zorunda değil.
Kimse kimseye bakmak zorunda değil. Ben de öğrencilik yaptım 5 sene, annemden babamdan para istemekten artık utandığım için hem çalışıp hem okudum. Ama asalakça yaşamayı, onun bunun sırtından geçinmeyi tercih edenler kendileri bilir, hayatta bi asalak olmaktan bir adım öteye gidemezler zaten.

benim kayinimda bekar çalisiyor, arabasi yok, babasinin evinde yasiyor tek gideri "eglence" maasi yetmiyor esimden istiyor, sadece para da degil laptop, markali parfum ve gozlukler vb bana aldigin saatten kiz arkadasima da al diyecek kadar yuzsuz !

Biz de biliyoruz hayatimizi yasamayi para savurmayi fakat kizimiz var daha genciz hem kendimize hem kizimiza gelecek hazirlamak için vazgeçiyoruz bazi seylerden ve afedersiniz e***k gibi çalisiyoruz..

Afedersiniz ama bi'de dövseydiniz konu sahibini? Şu üslubunuzdan okurken ben rahatsız oldum.
Sizene dediğiniz, o adamın karısı; gözünüz kalmış parada dediğinizde onların zorluk çekerek ellerinde tuttuğu kazançları.
Evli insanların bütçesi ortaktır abimin parası diye bi'durum söz konusu olamaz. Kaldıki konu sahibi "biz her şeyden kısarken onun lazer yaptırması" gibi bi'konuyu sorun yapıyor.
Haksız da değil ben boğazımdan kısarken o aciliyeti olmayan bi'şey için heleki "durumu iyi olup, ailesinin yanında okuyan" bir öğrenciye! lazer parası göndermesi komik.

"Okuyan kız çocuğu" diye vah vah yapacak bi'durum göremedim açıkcası ben.
*ailesinin yanında,
*ailenin durumu iyi,
*eğitimine harcamıyor,
*zaten ailesinden hariç+abisi aylık 100 tl gönderiyor.

Ee ne yapsınlar daha?

Yorumunuzu okuyan da kızın durumu kötü harç parasını yatıramamış, yurdunun parasını ödeyememiş ya da ders kitabını alamamış da konu sahibi "eşim kardeşine para yolluyor" dediğini sanar. Garip

Son düzenleme:

Bazi insanlar yuzsuz, bencil ve sorumsuz oluyorlar
Esimin uni ogrencisi kuzeni var sehir disina gitmeden kendisine iphone ve laptop hediye ettim ve her gordugumde bir sIkInti olursa bizi ara derim içim rahat etmez face'den msj atarim çunku kendisi ogrenci ve akli basinda bi insan..
Esimin kuzenine her turlu yardimda bulunurum ama kayinima asla istemiyorum nedeni ise bir onceki mesajimda

Ayrica nasil bir yenge istemeyeceginizi belirtmissiniz ama zaten hiçbir bayan da sizin gibi, yengesini "elin kizi" (onlar yarin ayrilabilir ama biz hep kardesiz) olarak goren bi gorumce istemez.
Benim de abim evli ama ben kendimi abime yengemden yakin gormuyorum çunku abimin diger yarisi yengem ben degilim ve bu sebepten galiba yengem beni çok sever
Sevilmeyen gorumceler abilerini sizin gibi paylasamayanlar olsa gerek.. (kvler ayni sekilde ogullarini paylasamazlar gelinlerini hep elin kizi gibi gorurler sonra da dunyayi en basta ogullarina olmak uzere herkese zehir ederler)

Siz nasıl bi ailede, nasıl sevgisiz büyüdünüz bilmiyorum. Ben annemden babamdan para istemekten neden utanayım :S Zaten gönderecek durumları da yoksa açıkça konuşuruz. Abimlede her konuyu rahatça konuşurum. Ben yazımı abisinden para alan biri olarak yazmadım zaten benim abimde okuyor.
Ailemin sahip olduğu imkanlara abim sayesinde evlendiği kişide sahip olacak sıkıntısını ben çektiğim halde!! Bu hiçbiriniz için asalaklık olmuyor. (Hiç sıkıntı çekilmeyen bi malın üstüne oturmak)

Ben o parayı birlikte kazandık senin eşin orda oturup keyip yapamaz yada o arabayı ihtiyaçları haricinde kullanamaz demiyorum. Ama siz o paradan en fazla 100 tl gönderebilirsin diyorsunuz ( hangi devirde yaşıyorsanız 100 tl ne işe yarıyor acaba)

Siz hayatınızı bi eşle birleştirmek için yaşamışsınız. Bu sıradada kardeşlerin hayatınızın başlangıcından beri yanınızda olduğunun farkına varamamışsınız galiba.

Yine kendinize gore kendi ailenize odaklanip bir yorum yapmissiniz !
Esimin okulu bitti benim yasadigim yere geldi, is bulana kadar annem yardim etti kendisine, ailesinin ne bir kurusunu ne de bir yardimini gormedim bugune kadar, herseyimizi ikimiz çalisip aldik dolayisiyla kusura bakmayin herkes için hazir bi malin ustune oturuyor diyemezsiniz, asalak hiç diyemezsiniz !
Genelleme yapip insanlarin canini sikmayin lutfen

Son düzenleme:
jeffrey, yazdıklarının hepsi senin ve evleneceğin kişi için de geçerli. ailen tüm mal varlığını abinin üstüne yapmıyor, değil mi? ya da sana 3 yollarken abine 5 yollamıyordur erkek diye...

ailelerin böyle beklentileri varsa, okuttuk, sen de kardeşini okut gibisinden; o zaman birkaç sene geç evlendirecekler oğullarını, o sırada adam da çalışıp ailesine emeklerinin karşılığını ödesin, sonra evlenip karısıyla ORTAK kazançlarını diledikleri gibi harcasınlar müsadenizle.

dediklerinde haklı noktalar var ama bu konu ile ben pek bağdaştıramadım onları.
görümcem eşimden büyük, çok iyi kazancı olan işlerde çalıştı hep. hala da ikimizin toplam gelirinden çok daha fazlasını kazanıyor. bugüne kadar ufacık bir beklentisi olmadı ablasından. ne öğrenciliğinde, ne evlenirken, ne askerdeyken...
eşimin ablasından öyle beklentisi olsaydı, benim eşime bakışım daha farklı olurdu.

ailesinin bir varlıkları yok, biz yardımcı oluruz arada yine. hiçbiri gözümde olmaz. ailesinin mal varlığı da, eşime ve çocuklarımıza kalacak. bana kendi ailemden kalacaklar fazlasıyla yeter. bakış açını genellemen bana hiç uymuyor...

Son düzenleme:
konu sahıbı arkadasımız borcları oldugunu belırtmıs ayrıca sırf populer olmak adına gondermelı vermelı abısı dıyen arkadaslar ya bekar ya da gecınmeyı bılmıyorlar 100 tl ne ıse yarar dıyen arkadasım ben 100 tl ıle evımın bır haftalık meyve sebze et vs dahıl alısverısını yapıyorum o kadar ıse yarar kı hatta soyle dıyeyım 10 kurus bıle ıse yarar olmasa bır ekmek alamazsınız karı koca kazanıp calısıp borc kapatmak ıcın nelerden feragat ederken hanım efendı lazer ıcın para ısteyebılıyorsa ben buna karsı cıkarım emın olun bu gorumce de evlense kendı gorumcesıne bu musamahayı gostermez ıkı ıkı dort yanı

biz de yine bir tuhaflık var ya...
benim kardeşim üni de okurken (ki herşeyi devlet tarafından karşılanan bir yer) ben 200 gönderelim desem hiç olur mu gönder 300-400 derdi. ve bankadan kendi yapardı işlemleri 300 den aşağı gçndermezdi. ki bu dediğim 3 yıl önce
var bi terslik ama dur çözücem

Anne babası sağ ise
Abisinin bu kadar abartması yersiz

Kendi ailesi ve sorumlulukları var netice de
100 TL gibi bi rakamda da anlaşmışken hala daha abartması tuhaf bence de..

Siz kendi kardeşinize yollayınca sorun yok ama o yollayınca sinirleriniz bozuluyor. Kardeş bu yaa. 20-30 liranın hesabını yapacağınıza helal edin.

Anneler haklıymış işin içine el girince kardeşlik de bir yere kadarmış.

konunun özeti son cümle.
ben üniversitedeyken çok para sıkıntısı çektim keşke bana destek olacak bir abim olaydı
şimdi o sıkıntıları kardeşim çekmesin diye elimden geleni yapıyorum.
eşim de biliyo bunu ve destekliyo. zaten o da annesine yardım ediyo hatta bazen ben hatırlatıyorum gittiğimizde. anneyin ihtiyacı olur biraz para ver kadına diye.
sıkıntıyı çeken bilir. gerisi boş.

fakat katılmadığım tek yer var eşinize.
epilasyon için para göndermesi, çok açılmış kız ya

bizde öğrenci olduk öğrenci insanın herzaman paraya ihtiyacı olur
ben anne babamdan bile bir kere arayıp para istemedim burslarla okudum ben istemeden az çok onlar gönderirdi bazen dayım teyzem falan gönderirdi çok mutlu olurdum
100 200 lira için huzurunuzu bozmayın borçlarınız falan varmış ama gönderin zaten ömür boyu okumayacak ya 3-4 sene
teyzem eşinden gizli bana para verirdi ağlardı verirken ben almak istemezdim "daha çok vermek isterdim" derdi ama enişten duyarsa derdi
ben verme ben o parayı nasıl alayım derdim ben almayınca çantama sokardı yurtta bakardım çantama para koymuş hey gidi günler ailem iflas etmişti
çok zor şartlarda okudum burs falan şimdi çok şükür maddi olarak çok iyiyim eşiminde aileminde durumu çok iyi
İNŞALLAH kuzenlerim(teyzemin çocukları) üniversitede okursa onlarada ben göndericem

Anne babası başındaysa ve acil ihtiyaç için değilse her ay para yollanmaz.
Çok zengin olsanız hiç borcunuz olmasa belki ama o da doğru değil.
Çünkü kız buna alışıyor ve kendi kazancını elde etmek yerine rahattan para gelmesi daha cazip gelir.
Bence yanlış.

tamam da bı yere kadar abı yanı yollanır ama ole sureklıde parasının son kurusuna kadar yollanmaz yanıı tamam kardesıdır bakıcak edıcek mecbur ama kendı aılesıde var artıkk yanıı

canımm abı yollar tabı ama baksana kız habırede ıstıo ınsan bıraz ıdareleı olur yenı evlıdır tutumlu olım dıcegıne habıre para ıstıo o bıraz abısının ıyılıgı suıstımal etmıs yanıı yoksa kımse 50 100un hesabını yapmamalı

burda kimsenin yardım etmesine karşı olduğunu düşünmüyorum.
ama bu kadar da rahat istenmesine karşıyım.kız ailesinin yanında okuyor.
anne-baba da harçlık yolluyor.abiside yolluyor.dışarda okusa yetmez derim ama
kendi lüksü için 100 tl nin dışında ekstradan para istemesi,sonra madem babasına
söyleyemiyor neden lezer için sözleşmeye imza atıyor.abisi verir nasıl olsa tabi...
bi zahmet onuda işe girince yaptırsın.okuyana yardım edilir ama kılı tüyü için de ekstradan
para istenmez.çok istiyorsa azcık harcamasından kısar abinin gönderdiği 100 tllerden,
babasının verdiği paralardan biriktirip yaptırır.kim olursa olsun bu kadar da rahat olunmaz.
bunlar bir taraftan parasının hesabını yapsın,ay sonuna nasıl yetiririz diye yeni evli çift.
bizde öğrenci olduk ama bu kadar düşüncesiz davranmadık.

Annem babam kardeşime düzenli para veriyor (yatılı okuyor), paraya ihtiyacı yok yani. ama benim verdiğim 50 lira cocuğun öyle hoşuna gidiyor ki ben nasıl esirgerim o parayı ondan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…