eşimin kardeşine düzenli olarak para yollaması

bu gene öğrenci iş arkadaşım bana kendi görümcesini anlattı inanamadım, görümce öğretmen üstelik evli ama hala abi param bitti diye arıyomuş kocasından gizli taksitlere giriyo ödeyemeyince abiii kapat taksitlerimi, bizimki gitmiş enişteyle konuşmuş karın abisinden para istiyo bir değil beş değil bizim düzenimiz bozuluyo demiş adam renkten renge girmiş düşünsenize bu kocasınada saygısızlık bi yerde, sonra arkadaşıma sitemler hakaretler gırla gitmiş ama sorunda çözülmüş

"20-30 liranın hesabını yapmayın" diye eleştirmek ne kadar saçma konu sahibini. Kendi evinin ihtiyaçlarını zor karşıladıklarından bahsetmiş, gerekirse 5-10 liranın bile hesabını yapar. Bir insan evlendikten itibaren en başta kendi ailesini yani evinin içini düşünmek zorundadır, kız kardeşinin değil lazeri eğitim masrafı bile söz konusu olsa bu böyledir, önce evin temel ihtiyaçları karşılanır, onun ardından kalanla aileye yardım edilir, doğrusu bu. Benim abim de düzenli olarak her ay para yollar annem ve babama mesela, ancak eşinin ve kendi ihtiyaçlarının (hatta bale, konser, tatil masrafı gibi lükslerinin bile) tamamını bir kenara ayırdıktan sonra hâlâ bir miktar kalır ise. Olması gereken bu. Kız kardeş ve konu sahibinin eşi düşüncesizlikte dibi görmüş burada.
Konu sahibi size tavsiyem eşinizle açık ve net olarak konuşun, bu durumdan son derece rahatsız olduğunuzu, bu düşüncesizliğin ikinizin ilişkisine zarar vermesinden korktuğunuzu anlatın. Eşiniz sizi dinlemez ve bu devam ederse bu kez kardeşiyle konuşun ve bu sorumsuzluğunun evliliğinize zarar verdiğini anlatın ama sakince ve saygılı bir biçimde. Çözülür mü çözülmez mi bilmem ama endişelerinizde ve tepkinizde haklı olduğunuz bariz.

Kötü bir durum bana göre.. abisi sonuçta ama yine de alışkanlık haline geldikten sonra limitte her zaman esneme olabilir. Yeni evliysen zamanla düzene girer diye düşünüyorum.
Bu konuda edilecek tartışmalar sorunu çözmez bence daha da körükler..
Biraz zamanla oturması lazım ama 100 tl nin üstüne çıkınca güzellikle uyarabilirsin.

bir arkadaş neymiş onun parsı değil miymiş yollar yazmış bu nasıl bir düşüncedir. bir evin içinde senin paran benim param olur mu o zaman bazılarının eşi çalışmıyor hanımlarına senin paran yok diye aç kal desinler. ayrıca o kıza bakmak abiden önce anne babasının görevi anne babası zor durumdaysa abisi devreye girmeli. okuyan kardeş de geridekileri düşünüp ona göre üniversitede harcamalı bende üniv okudum ama paramın gram gram değerini bilerek geridekilere yük olmayı en aza indirerek. o gezecek tozacak diye abiside hayır diyemiyor diye evde para biriktirmeye çalışan bayan ne yapsın. anladığım kadarıyla geçmişi okumadım ama eşinizin ailesini durumu iyi ki kız kardeş bu zamana kadar ne istediyse almış bu saatten sonrada ailesi kendi kızlarına biraz destek olsun. benim eşiminde kız kardeşi var seneye üniversiteye gidecek ve kayınvalidemlerin durumu çok iyi. babası annesi varken abiye düşmez okutmak biz ölürsek anca o zaman diyor kayınvalidem. ve kız kardeşi eşimin hediye alınca bile kızarıp utanıyor sizi zor durumda mı bırakıyorum acaba diye. şımarıklığının alemi yok eşinizin kardeşinin

arkadasim arkasini almassan bunun hic duzelmez kendimden bilirim benimde kaynim var evli ve isi oldugu halde bizden istekleri bitmio inan biktirdi ! neden heray para gonderesinki annesigil baksin sen bakmak zorunda degilsinki ona gondericem diye kendinizden kesiyorsunuz artik herkes evli oldugnuzun farkinda varsin benimde basimda oldugu icin cok kiziyorum bu tur konular gorunce

Bu ne biçim yorum böyle ne demek sizin paranız mı?

Evli çiftler arasında senin paran benim param mı olur?

Bayan da çalışmasın bakalım bir erkek öyle dağıtacak kadar para bulabiliyor mu?

Evlenmeden once bende kardesime hep kiyafet ayakkabi filan alirdim…evlendikten sonra azaldi bu durum tabii..cunku aldigim maas belli ve odemelerimiz artti..bi ev gecindiriyoruz artik..ve oylesine birseyler almiyoruz kardeslerimiz dahi olsa..ha hediyedir gene arada bir alinir ama duzenli olarak bunun aliskanlik haline getirilmis olmasi cok sacma..siz bi aile oldunuz artik..kendi borclarinizda varmis…ne diye para yollayacakmis her ay her ay? az yesinde kardesi g.tune bi hizmetci tutsun…2 tane kiyafet alana kadar 1 tane alsin. Pahali alana kadar ucuz alsin. Millet enaimi kendi calissinda millete yedirsin? Herkesin evi var ailesi var…millet luksune dusecek diye sen borclarini odeyeme.. akil isi degil bana kalirsa…

Herkese yorumları için teşekkür ederim arkadaşlar... Aranızda beni anlayanlar da olmuş, evli olmadığı için anlayamayan da.
Üslubundan ötürü fikirlerini okumaya gerek görmediğim arkadaşım bekar olduğu için öyle yazmış belli. Bir konuya açıklık getireyim, ben yollamasın demiyorum. Bizi 100 tl göndermesi bile sıkıntıya soktuğu halde limiti 100 yaptık. Buna rağmen görümcem lazerdi, alışverişti, telefon faturasıydı diye ekstra paralar istiyor. Ben doğunun ücra bi köyünde eşimden 4 saat uzaklıkta o parayı kazanırken canım çıkıyo.
Kimse kusura bakmasın da kardeşten önce eş gelir. Önce evimizin giderleri karşılanır sora para kalırsa yollanır. Ben ailemden böyle gördüm. Ona rağmen ayın 15i dedi mi eşim 100 tl yi gönderir. Ayın sonunu da benim kazandığım parayla zar zor getiririz. Durum şu ki ben çalışmasam açıktayız arkadaşlar. Hiç bir zaman senin paran benim param muhabbeti yapmadım. Evlilikte kazanç ortaktır. Borçları birlikte öderken, buzdolabına alıcağımız şeyleri kısıp görümceme para yollayamam ben. nokta.

ayy bi de böyleleri yok mudur adamı çıldırtırlar...neyse

konu sahibini gayet iyi anlıyorum
siz daha rahat rahat geçinemezken şımarığın, anlayışsızın birine gereksiz yere gider paralar..
istemediğini söylesen şuçlu olursun milletin gözünde. seslenmesen bi zaman sonra çatlayıp gidersin.. öyle işte

Ben de şunu anlamam, görümceler abisi boğazından kıssın, ailesinden kıssın kendisine yedirsin isteyince "tabii yapacak, o kardeşi, senden önce o vardı" oluyor, ama kadın çalışmıyorsa ve istekleri varsa "kocasının parasını yiyor" oluyor.

Ağabey parası yemek mikemmel bir davranış:128:, ama koca parası yemek ayıp.

Ben de şunu anlamam, görümceler abisi boğazından kıssın, ailesinden kıssın kendisine yedirsin isteyince "tabii yapacak, o kardeşi, senden önce o vardı" oluyor, ama kadın çalışmıyorsa ve istekleri varsa "kocasının parasını yiyor" oluyor.

Ağabey parası yemek mikemmel bir davranış:128:, ama koca parası yemek ayıp.

görümcen öğrenciymiş eğer sizi zorlamiyorsa ara sira harçlik gönderilebilir ama eğer siz zor durumdaysaniz düzenli para göndermenin bir anlami yok kaldi ki gmrümcenin anne babasi yaşiyorsa böyle bir mecburiyetinizde yok.sen eşinle güzelce bu konuyu konuş umarim orta yolu bulursunuz

Düzenli para yollamak bana da saçma geliyor..
İhtiyacı olur arada yollarsın..
Kardeşi de bir zahmet az geziversin
Ben bogazımdan kısacam kenara üç beş kuruş atmak için uğraşacam..
Hanımefendi benim yapamadıklarımı yapacak..Oh ne ala memleket..
Herkes biraz sorumluluk sahibi olacak!!
Ben de üniversite okudum..Yurt paramı odeyememiştik de işe girmiştim.
Öyle ödemiştim borcumu..
Babama bile söyleyememiştim..
Öğrencilik hele ki üniversite öğrenciliği hayatı öğrenmektir..
Kimseye aç kalsın demiyorum ama aç da kalacaksın idareyi de bileceksin..
Abin de olsa kimsenin hayatında asalak olmayacaksın!!

Oho iş artık lüks tüketime girmiş yani yol, yemek okul harçlığı filan değil. Gayet de keyfi harcamalar için para istiyorsa tavrınızı net bir şekilde koyun artık bu arsızlık çünkü aç değil açıkta değil anlaşılan sadece keyfine harcıyor hanımefendi.

yani duzenlı ve 100 tl gıbı bı mıktar onemlı degıl ama
konusup ıkınızın karar vermesı onemlı.
ama sana sormadan sureklı kardesıne para yolluyo ve yuksek mıktarlarsa ve borcunuz varken..bu cok sınır bozucu..
yani benim gorumcem yok ama boyle bır gorumcem olsa sevmez ve tabırı caızse sacını basını yolasım gelırdı ay cok kotuyummm

Kardeşim üni.de okuyor olsaydı ve maddi anlamda destek olmam gerekseydi hiç düşünmeden elimden geleni yapardım.keza eşim de aynı şekilde.bunun için eşimden izin istemez sadece kendisini haberdar ederdim.borcum olması durumu değiştirirmiydi , sanmıyorum.büyük bir ihtimal kendimce mali bi plan yapmış olurdum.

Nasıl yani?
Lazer epilasyon için abisinden para mı istiyor?
Pardon asıl soracağım soru şu olmalıydı..
Lazer epilasyon olacağı konusunu abisine nasıl söyleyebiliyor???
Hangimiz abimize ya da kardeşimize dedik lazer epilasyon olacagım para lazım diye?
Diyebilen var mı bilemiyorum..ama ben şahsen diyemem ..
Bu ne yaa?? Yuh diyorum!!!
Bu kadar olmaz!!

Babam hep der; Bana bir şey olursa kardeşinizi siz okutacaksınız diye..
Allah babama sağlık versin, uzun ömürler versinde yine biz okuturuz, o hiç önemli değil..
Ben aç gezerim yeterk ki o sıkıntı çekmesin, bize sunulan hayatı ona da sunmaya çalışırım.
Görümcenizin önce kendisine bir dur demesi gerekiyor, parası yoksa ailesine söyleyemeyecekse nenden sözleşme imzalıyor ki?
Düşünmeden hareket ediyor, biraz sorumsuz sanırım..
Bir arkadaş demiş eş bir gün el olur diye, buna kısmen katılıyorum.
Şöyle ki, kimse için ''önce'' kelimesini kullanamam ben, eşime '' önce'' kelimesini kullanırsam o öncelikli tuttuğum insan bir gün bana el olursa ben o önceden sonra tuttuğum aileme sarılıp destek bulurum..

Konu sahibinin görümcesi gerçekten zor şartlarda okusa annesinin babasının durumu çok kötü olsa geçekten merhametli, vicdanlı bir insan evladı böyle zor durumdaki bir öğrenciye para göndermekten çekinmez yani ama anlatıklarına göre ortada böyle açta açıkta kalma durumu filan yok kitap parası, yemek parası günlük gerekli harçlık için para istemenin boyutunu geçmiş istekler artık lüks tüketime kaçmış. Hangimiz abimizden, ablamızdan sırf lazer epilasyon yaptırıcam diye para isteyebiliriz ya da kafamıza göre gidip sözleşme yapma cesareti gösterebiliriz paramız yoksa? Durduk yere bunu isteyebilen kız sizce daha bir çok saçma sapan gereksinimleri için de para istemişmiş midir? Biliyor çünkü ne yaparsa yapsın para gönderecek olan birileri var o yüzden sorumsuzca önünü arkasını düşünmeden harcama yapabiliyor olay bu yani.

Son düzenleme:

evliliğimizin başlarında eşim kız kardeşinin bağkurunu yatırıyordu... o kadar sıkışıyorduk ki aldığımız para nereye gidiyor anlamıyorduk. ay sonunda eşim sağdan soldan borç para buluyordu... eşim yemin etmiş babasına (k.valide öle demişti onun parasını eşim ödeyecek diye, yalanmış tabi sonra eşimden öğrendim).

o sıkışık oldğumuz zaman birşey diyemedi. ikimizde çalışıyoruz ya... yediremedi herahlde.. zaman geçti ev almak için para ayırıyoruz. ama sıkıştık iyice.. bağkur veremiyeceğiz. eşime dedim. artık kes. en azından bir süre. bu süre içinde ödeyemeyiz. bir sürü dil döktüm. ve sonra konuştu annesiyle parayı vermedik. istemiyorlar şimdi. çıktığımız evdende kira gelirleri oldu...

şu an ise annemler sıkışık. ben de ona veriyorum. ama elimde olduğu için. sıkışık olduğumuzda ona veremedim hiç... eğer yine sıkışırsak gene para veremem. önce benim evimin giderleri...

seni anlıyorum. eşininde seni anlaması gerekir... gereksiz ihtiyaçlar için para verilmez. sizin rızkınızdan nasıl keser...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…