- 14 Kasım 2012
- 1.403
- 1.030
- 133
burda kimsenin yardım etmesine karşı olduğunu düşünmüyorum.
ama bu kadar da rahat istenmesine karşıyım.kız ailesinin yanında okuyor.
anne-baba da harçlık yolluyor.abiside yolluyor.dışarda okusa yetmez derim ama
kendi lüksü için 100 tl nin dışında ekstradan para istemesi,sonra madem babasına
söyleyemiyor neden lezer için sözleşmeye imza atıyor.abisi verir nasıl olsa tabi...
bi zahmet onuda işe girince yaptırsın.okuyana yardım edilir ama kılı tüyü için de ekstradan
para istenmez.çok istiyorsa azcık harcamasından kısar abinin gönderdiği 100 tllerden,
babasının verdiği paralardan biriktirip yaptırır.kim olursa olsun bu kadar da rahat olunmaz.
bunlar bir taraftan parasının hesabını yapsın,ay sonuna nasıl yetiririz diye yeni evli çift.
bizde öğrenci olduk ama bu kadar düşüncesiz davranmadık.
Anne babası başındaysa ve acil ihtiyaç için değilse her ay para yollanmaz.
Çok zengin olsanız hiç borcunuz olmasa belki ama o da doğru değil.
Çünkü kız buna alışıyor ve kendi kazancını elde etmek yerine rahattan para gelmesi daha cazip gelir.
Bence yanlış.
Annem babam kardeşime düzenli para veriyor (yatılı okuyor), paraya ihtiyacı yok yani. ama benim verdiğim 50 lira cocuğun öyle hoşuna gidiyor ki ben nasıl esirgerim o parayı ondan?
katılıorum canımm ben valla yada 50tl gecınırdım aılem soruncada var dedım sımdıkıler okadar rahatkı anlatamam paran varmıs yokmus onemlı deıl onlar ıste
bende olmasa bile utanır babamdan isteyemezdim,zorla verirdi.abim verirsede biriktirir bir ihtiyacımı
karşılardım.alırkende utanırdım.ayrıca abim evlendiğindede ben istemedim.onlar okadar sıkıntı çekecek,
borç ödeyecek bende rahat rahat yaşıcam.hoş aldığım para bugünün parası ile 50 tl bile değildi.20-30 tl felan.
arada bir o da.ailemin durumu olmaz amenna.her ay yüklü miktarda para veririm.ailenin durumu iyi olur yine verirsin.
ama bu kız biraz işi pişkinliğe getirmiş.
Ben mi çok abartıyorum diye düşünmeye başladığım için size danışmaya karar verdim. Eşim kız kardeşine çok düşkündür. Evlenmeden önce her istediğini alır yaparmış. Geçenlerde hesap hareketlerine baktığımda yüklü miktarlarda kardeşine para yolladığını gördüm. Ve biz de borçluyuz yeni evliyiz. Uzlaştık, her ay 100 tl göndermesine karar verdik. Ben de çalışıyorum bu arada.Kardeşi üniversitede okuyor, rahatına, gezmeye,alışverişe düşkün. Abisinden çekinmeden para isteyebiliyor. Ben de kardeşime yolluyorum ama öyle düzenli değil arada sırada. Ama eşim 100 tl nin üzerine kardeşine yine para yollamaya başladı.Mesela dışardayken kardeşi arıyor, abi acil 20-30 lira yolla diyor. Cebindeki son parasını bile kardeşi isteyince yolluyor. Bu durum beni çok üzüyor. Belli etmemeye de çalışıyorum ama bu yüzden tartıştığımız çok oluyor
Ben mi çok abartıyorum diye düşünmeye başladığım için size danışmaya karar verdim. Eşim kız kardeşine çok düşkündür. Evlenmeden önce her istediğini alır yaparmış. Geçenlerde hesap hareketlerine baktığımda yüklü miktarlarda kardeşine para yolladığını gördüm. Ve biz de borçluyuz yeni evliyiz. Uzlaştık, her ay 100 tl göndermesine karar verdik. Ben de çalışıyorum bu arada.Kardeşi üniversitede okuyor, rahatına, gezmeye,alışverişe düşkün. Abisinden çekinmeden para isteyebiliyor. Ben de kardeşime yolluyorum ama öyle düzenli değil arada sırada. Ama eşim 100 tl nin üzerine kardeşine yine para yollamaya başladı.Mesela dışardayken kardeşi arıyor, abi acil 20-30 lira yolla diyor. Cebindeki son parasını bile kardeşi isteyince yolluyor. Bu durum beni çok üzüyor. Belli etmemeye de çalışıyorum ama bu yüzden tartıştığımız çok oluyor
herkes kardeşine düşkündür kardeşim şırnakta askerdi yeni geldi ona harçlık gönderdiğimi babamlar öğrenince bana parayı geri iade ederlerdi sen artık evlisin diye, 1 martta doğumgünü var 300 tl hediye limiti ayırmıştım ocaktan beri 100 lira kenara atıyorum, ama bana bile fazla geldi eşim bişey demeden dedimki 200 yeter sıpaya, abartmamak lazım hiçbi şeyi, tabi benim durumumda kardeşimin isteme huyu yok o ayrı
isterler canım ve isterken de düşündükleri hap şudur:Abim o kadın olmadan önce de abimdi.Yani onlara göre abinin bir evi,ailesi,sorumlulukları,borçları olamaz.Abi bankamatiktir.Konumu okuyanlar bilir ben zorunlu olarak aynı evde yaşıyorum görümcemle.Tüm masraflar doğal olarak bize ait.Bu yetmezmiş gibi (ailesinden maaş almasına rağmen)en az her ay abisinden 400 500 harçlık alır ve nasıl oluyorsa bu ona normal gelir.Bu durum normaldir diyen arkadaşlar hele bir önce evlenin sizin görümceniz de yapsın aynı şeyi bakalım o zaman da olgunlukla karşılayabilecelmisiniz?o yüzden yerinde olsam konuşmam çünkü sen suçlu duruma düşersin canım.[/QUOT tok acın halınden anlamaz canımm bence esı konusmadan anlaması lazımm yanı uyarsın kardesını sonucta abısı derse nese ama gelın dıyınce yok yengem bole sole dedı deer
isterler canım ve isterken de düşündükleri hap şudur:Abim o kadın olmadan önce de abimdi.Yani onlara göre abinin bir evi,ailesi,sorumlulukları,borçları olamaz.Abi bankamatiktir.Konumu okuyanlar bilir ben zorunlu olarak aynı evde yaşıyorum görümcemle.Tüm masraflar doğal olarak bize ait.Bu yetmezmiş gibi (ailesinden maaş almasına rağmen)en az her ay abisinden 400 500 harçlık alır ve nasıl oluyorsa bu ona normal gelir.Bu durum normaldir diyen arkadaşlar hele bir önce evlenin sizin görümceniz de yapsın aynı şeyi bakalım o zaman da olgunlukla karşılayabilecelmisiniz?o yüzden yerinde olsam konuşmam çünkü sen suçlu duruma düşersin canım.[/QUOT
tok acın halınden anlamaz canımm bence esı konusmadan anlaması lazımm yanı uyarsın kardesını sonucta abısı derse nese ama gelın dıyınce yok yengem bole sole dedı deer
katılıyorum sana ama bu kez sen de kardeşine yolluyorsun diye sorun çıkarabilir.Ne ister ki bu görümceler yani abin ölene kadar abin olacak evet ama onun da bir hayatı var artık yahu.Biraz empati bu kadar mı zor!
katılıyorum sana ama bu kez sen de kardeşine yolluyorsun diye sorun çıkarabilir.Ne ister ki bu görümceler yani abin ölene kadar abin olacak evet ama onun da bir hayatı var artık yahu.Biraz empati bu kadar mı zor!
anca evlenınce anlarlar canımm sımdı ne desen ters anlar
abisi değil mi yollar yollar yani . sizin paranızdan yollmıyormuş ki kendi parasından yollluyor . 20-30 liranın hesabını mı yapıyorsunuz pes . o kız henüz öğrenciymiş zaten paraya ihtiyacı olması abisinin destek vermesinin neresi kötü .gereksiz kıskançlık görümcelik yapmayın . o siz yokkende onun kardeşiydi .[/QUOTE
tabi cnm kendi parası ..sıkıntı çekerken hayat müşterek ama dimi?? sıkıntıyı kadınnlar çeksin abisi her ay para göndersin kardeşine..Evli değilsin galiba olsan asla böyle yazamazdın..
Eğer eline para geçmiyorsa zaruri ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde harçlık yollanabilir ama lüks takılması da ne. Başkasının verdiği parayla keyif yapılmaz. Ben olsam kızardım bu durumaAnne-babanın durumu gayet iyi ama babası biraz cimri sanırım. Bir de kardeşi lükse düşkün, babasının verdiği para yetmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?