eşimin kardeşine düzenli olarak para yollaması

katılıorum canımm ben valla yada 50tl gecınırdım aılem soruncada var dedım sımdıkıler okadar rahatkı anlatamam paran varmıs yokmus onemlı deıl onlar ıste

kırmızıyla boyadığım yerlere katılıyorum.zaten çocuk yetiştirmede demiyorlar mı,
çocuğunuza her istediğini almayın,yoksa doyumsuz olur.
hepsini vermeyeceksiniz ki,ilerde kendi parasını kazanıp almayı hedefleyecek.

Annem babam kardeşime düzenli para veriyor (yatılı okuyor), paraya ihtiyacı yok yani. ama benim verdiğim 50 lira cocuğun öyle hoşuna gidiyor ki ben nasıl esirgerim o parayı ondan?

canım o kız 50 100 de deılkı habıre gelsın ıstıo yanıı e onlarda yenı evlenmısler bırazda ayıp bence kucukte deıl yanı bıraz kıssın ısteklerınden hemm 100 yolluolarmıs hem aılesı verıo dahada para ıstıomus

katılıorum canımm ben valla yada 50tl gecınırdım aılem soruncada var dedım sımdıkıler okadar rahatkı anlatamam paran varmıs yokmus onemlı deıl onlar ıste

bende olmasa bile utanır babamdan isteyemezdim,zorla verirdi.abim verirsede biriktirir bir ihtiyacımı
karşılardım.alırkende utanırdım.ayrıca abim evlendiğindede ben istemedim.onlar okadar sıkıntı çekecek,
borç ödeyecek bende rahat rahat yaşıcam.hoş aldığım para bugünün parası ile 50 tl bile değildi.20-30 tl felan.
arada bir o da.ailemin durumu olmaz amenna.her ay yüklü miktarda para veririm.ailenin durumu iyi olur yine verirsin.
ama bu kız biraz işi pişkinliğe getirmiş.

evett ıstee habırede para mı ıstenırr e abısınınde artıkk kendı aılesını dusunmesı lazım yanı 100 verır aylık okadar yanıı keyfıne gore para ıstıoo abısıde kıyamıo bılıoda bunu e kısaca yontuo yanı

Bence konuyu buyutup esinizle aranizda mesele haline getirmeyin. Kardesine yardim ediyor ele ona buna yedirmiyor ki. Hem sonra ilerisi de var kiz kardesi eline meslegini alip calismaya basladiginda belki o da zor aninizda size yardim edecek. Para elin kiridir diye dusunuyorum. Nelere harcanmiyor?
Esinizle mutluysaniz, tek sorununuz buysa eger bence buyutup tadinizi kacirmayin. Giden paralar yerine geliyor ama para yuzunden kirilan kalplerin izi kaliyor.

herkes kardeşine düşkündür kardeşim şırnakta askerdi yeni geldi ona harçlık gönderdiğimi babamlar öğrenince bana parayı geri iade ederlerdi sen artık evlisin diye, 1 martta doğumgünü var 300 tl hediye limiti ayırmıştım ocaktan beri 100 lira kenara atıyorum, ama bana bile fazla geldi eşim bişey demeden dedimki 200 yeter sıpaya, abartmamak lazım hiçbi şeyi, tabi benim durumumda kardeşimin isteme huyu yok o ayrı

isterler canım ve isterken de düşündükleri hap şudur:Abim o kadın olmadan önce de abimdi.Yani onlara göre abinin bir evi,ailesi,sorumlulukları,borçları olamaz.Abi bankamatiktir.Konumu okuyanlar bilir ben zorunlu olarak aynı evde yaşıyorum görümcemle.Tüm masraflar doğal olarak bize ait.Bu yetmezmiş gibi (ailesinden maaş almasına rağmen)en az her ay abisinden 400 500 harçlık alır ve nasıl oluyorsa bu ona normal gelir.Bu durum normaldir diyen arkadaşlar hele bir önce evlenin sizin görümceniz de yapsın aynı şeyi bakalım o zaman da olgunlukla karşılayabilecelmisiniz?o yüzden yerinde olsam konuşmam çünkü sen suçlu duruma düşersin canım.

senın durumun farkılı canım ıstemıomuskı ama bu kız ole deılmıs yanııı sen kendın dusunup okadar butce ayırmıssın

ayrıca maddi olarak zorda olmasan zaten yardım edersin fakat borcun olduğunu söylüyorsun.Bu durum hiç doğru değil.Görümcen bilerek yapıyor olabilir ama senin kırıldığını fark etmiyor da olabilir bilemedim.

yüklü para değince 1000-1500 felan anladım Allah var :)

bizimkinin parası varsa yollasın,yada versin bende aynı şekilde param varsa veririrm yada yollarım.bu zamana kadar bana faydası olmamış kimseye 5 kuruşumu vermem.bana 1 adım gelene ben 10 adım giderim.sabahın köründe eşşek gibi işe geliyim çocuğumu kreşe yollayım lazer epilasyon için eşim kardeşine para yollasın oldu canım

eğer seni istediklerinden mahrum etmiyorsa eviinnin eksiğini de alıOsa bence göndermesi normal kardeşi sonuçta bide ünw okuo parasız kalmasını istemez

Canım vallahi seni de üzmek istemem ama bu ölene kadar böyle devam edecek. Sen üzülsende, delirsende kocan kardeşine para vermekten vazgeçmeyecek..sen istediğin kadar sıkıntı çek sen evde aç bile otursan o cebindeki son parayı gene verecek..Babamdan, teyzemlerden filan biliyorum asla vazgeçmiyorlar. Babam; halamın 3tane çocuğu var (çocuk dediğime bakma hepsi 30-40larda çalışıyolar ) ama hala babamdan alır, babam asla hayır demez. Teyzem ve eşi o kadr çok kavga etmiştrki bu konu yüzünden her kavga edişte dhaa çok gönderir hatta ev bile verdi teyzem hasta bile oldu onun yüzünden
Ya bu konuyu hiç kurcalamayacak oluruna bırakacaksın ..
ya da hesapları birleştirip harcamaları tek tek yazacaksın ki hani gönderemesin..
yada aylık eşine bir miktar para bırakıcaksın ne yaprsa yapsın diyeceksin.

Maddi sıkıntımız yoksa, gelirimiz fazla fazla ise, ben de eşim de ailelerimize maddi destek sağlayalım derim ama ev, düğün, bebek vs hayati masraflar zorlarken, kıt kanaat geçinirken -kimse kusura bakmasın- aileme yardımcı olamam.

Elbette acil durumlarda yine onların yanında olmak için çaba sarfetmeliyiz ancak ana-baba evinde, onlarla yaşayan, harçlıksız kalmayan bir öğrenciye kendi sıkıntılarım varken bu kadar bol para gönderilmesini düşüncesizlik olarak görüyorum.

Bir ömrü paylaşan eşten daha kıymetli olamaz kardeş. İkisinin de yeri ayrı, biri kıymetli diğeri kıymetsiz değil. Elbette aynı anne-babaya sahip olmak çok değerli, aynı evlada sahip anne-baba olmak da aynı değerde bana göre.

Anne-babanın durumu gayet iyi ama babası biraz cimri sanırım. Bir de kardeşi lükse düşkün, babasının verdiği para yetmiyor
Eğer eline para geçmiyorsa zaruri ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde harçlık yollanabilir ama lüks takılması da ne. Başkasının verdiği parayla keyif yapılmaz. Ben olsam kızardım bu duruma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…