Esimin kardesleri

Incelirmi kaldıki tasasi onami düştü ama ışte tasasi sanami düştü desem suçlu ben olacak bebeği düşündüğümden diyorum diyecek ben suçlu olacm
Tasasının ona düşmediği insanla neden görüştürdünüz çocuğunuzu ?

İletişimsizlik zor... Enişteye bir defa samimiyetle, anlıyorum niyetin iyi ama ben de anneyim hormonel durumlardan kaynaklı duygularım var endişeleniyorum lütfen bu tarz şeyleri benim yanımda konuşma. Zaten doktora götürüyoruz kontrolleri oluyor ters bir durumda doktoru bilgilendirir diyebilirsiniz. Bu konuşmaya rağmen devam ediyorsa enişte kötü niyetli olur ve görüşmezsiniz. Zaten kötü niyetliyse bu konuşmaya alınır yine görüşmezsiniz. Bunun benzerini şu şekilde ben de yaşadım hamileyken yakın bir akraba sizin enişteden hallice bebeğe birşey alma ölür birşey olur demişti bana çok ağır gelmişti. Bazı psikolojilerde bazı cümleler ağır geliyor. Söyleyen iyi niyetli olduğu varsayımı bile olsa...

Söylemekten söylemeye fark var bizde biliyoruz insanların karakterini ve söyleyiş tarzını iyi veya kötü diye ayırmayı
Yani ben el kadar sabi için huysuz, sinirli denmesinin hangi tarzda söylenirse söylensin aynı amaçla söylendiğini düşünüyorum. Burada savunamıyorum çocuğumu falan demişsiniz de savunacak ne var abartmayın. Eniştenin karışması gibi konulara gelirsek de "doktoru bir sorun yok dedi" gibi şeylerle önünü keseceksiniz. Herkesin dediği gibi pandemide bu kadar insanla iç içe olmak en büyük sorun.

şimdi aklıma geldi

arkadaşımın bebeği çirkin deyince bakıyordu

annesi "herkes çirkin diye seve seve kız adını çirkin sanıyor" diye anlatmıştı :)))

nazar değmesin diye eskiler öyle severmiş

Ben oldum olasi milletin cocugunu seven bir tip olmadim ama cidden çekilmiyorlar hiç. Yok öptü, yok parfumluydu, yok onu dedi, bunu yapti.
Sevmeyin şunlarin cocuklarini yav... Sanki dunyada tek.

Kuzenimin bebegi yeni dogmuştu. Ben de balkonda sigara icmistim bir sure oturup elimi yikayip iceri geldim. Bebegi kucagima vermeye kalktilar, korkudan yok almayayim sigara ictim dedim.(KK da kiyamet kopuyordu bu konuda) Dediler birsey olmaz al, aldim cocugu. Suan 3 yasinda saglikli

Valla insani nefret ettiriyorlar iyice. Sevmeyince de niye benim cocugumu sevmedi oluyor.

Herkesin cocugu kendi dünyasında tek

Kendi dunyasinda tek, baskalarinin degil. Dunyada tek olmadigi için ben de diyorum bu tiplerin cocugunu sevmeyin, normal insanlarin cocuklarini sevin.
Duyar karma ya ben güzel seçilmesine bisey demiyrm bebek o huysuz sinirli masum değil demek doğal da benim kizmammi kötü işine hadi

Daha 5 aylık bunun bir yaşi var,emekliyecek ,yürüyecek, kosucak,konusucak oooo daha neler neler olucak büyüyene kadar

Bu dedikleri şeyler devam edicek hazırlıklı olun sinirlerinize hakim olun...

Evet bizde de çirkin falan denir nazar sebebiyle. Yani aşkım, bitanem, sevgilim demek de pedagojik açıdan doğru değil sonuçta.

Eli mi incelir
Cok cahilsin keşke incelsen deseydin.
TÜM BEBEKLER EMER
Anneyi süt için emer emzik emer biberon emer ayak baş parmağını emer oyuncak emer
Emme refleksiyle doğarlar tek yapabildikleri ağlamak emmek kaka yapmaktır.
Elindeki sınırlı beceriyi de engellemeyin bir zahmet.

Bizim ülkede bu söylemler hiç bitmez. Bugün amcası halası söyler. Başka zaman teyzesi dayısı. Daha bunun babaanne, anneanne, dedeleri var. Diğer akrabalar, komsular, arkadaşlar vs. Söylerler yani. Çocuğunuz büyüdükçe kıyaslama yaparlar vs.
Akıl ve ruh sağlığınız için duymazdan gelin ve kafaya takmayın. Rabbim çocuklarımıza sağlıklı hayırlı ömürler nasip etsin. Onların demesiyle çocuk öyle olsaydı işimiz vardı.

Benim oğlumun saç çıkış şeklinden bu cocuk sinirli olucak demişti görümcem böyle girdap gibi çıkıyordu,herkesde öyle mi bilmiyorum ama dediği çıktı

Her konunuz eş ailesi çocuğunuzun kasının üstünde gözü var deseler bunu neden dediler derdiniz.. bu da aranızdaki sevgisizlik ten kaynaklanıyor söylenen sozden değil ..benim KV kızımı böcük diye sever sevmesem altında neler ararım neler

He de geç takılma bukadar bence çünkü bitmeyecek engelleyemezsin ya hiç görüşme yada duymamazliktan gel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…