Eşimin kart için yaptıkları

Zamanında yaptığı 8 binlik harcamayı nereye yapmıştı peki?? Bu üslupla kuruşu kuruşuna tüm harcamalara hakim olamazsınız bize de detaylı bilgi vermiyorsunuz madem öyle derdinizi yazıp bizi de dertlendirmeyin 85425 tane soru sorulmuş tık yok 😐

Çocuk gibi harcamalarını kontrol etmeniz çok yanlış.
Bunu yapan adama dövdüğümüz gibi kadına da söveriz.
İşin içinde kumar, alkol bağımlılığı, başkasına borç vs durumları yoksa adam kendine ve size harcıyor, anca yetiyordur.
Ne yapsın, almasın mı?
Bunu didik didik etmek ne kadar ayıp ya.
Fuzuli harcaması varsa uyarırsınız, ya dikkat eder ya etmez.
Borç kendi borcu, eğer kapınıza dayanırsa yardım et diye ‘ben sana demiştim’ der köşenize çekilirsiniz.
oyle olmuyor iste canim
belki kadin borcu oldugunu bilse bir seyleri kisacak
benim esimde kartlarinin ekstresini hic gostermezdi
paramiz varmi sunu almamiz lazim cok acil degil maas gununu bekleyebilirim derdim mesela, hic yok demezdi ama bende degirmenin suyu nerden geliyor merak ederdim hatta bu konuda bizde cok atistik.
sonuc en son eve geldi kartlara yetisemiyorum taki bozalim
kendi ailesi dugunde takilari topladi aldi bana bir tek kendi akrabalarimin taktiklari kaldi.
e soyleseydi param yok deseydi o ihtiyac icin canini almazdim ama belki ihtiyaci ertelerdim yada hic almazdim.
bol keseden dagitip dagitip sonra benim hatta kendi adina oldugu icin kendisi telefonlarina bakmayinca avukatlar beni bulup ariyorlardi.
dunyanin borcunu kapattim taki bozup.

Doğru, ama bu konuyla alakası yok galiba bu örneğin.
konuyla alakası var konu sahibi de lirası lirasına bilmek istiyor işte harcamalarını .ha ben bu adam çok doğru insan demiyorum ama kadın 8 bin kredi kartı borcunu kapattıysa adam da kredi ödüyormuş o da ortak olsun o zaman .

Kart yüzünden iki gündür canım çok sıkkın eşimin harcamalari konusunda zaten sorunluyuz hep geriden geliyo bı turlu kendini duzeltemedi 2 sene oldu kredi kart borcu baya cogalmisti bı ara sonra evlenmeden benim kenarda param vardı onla ödedim 8 bine yakın o karti elinden aldım söz verdi sonra ev aldık bı kart daha aldı bankadan maaş kartında geriden geldiği için maaş alır almaz para bitmiş oluyo bakiyorum bişey alcaginda yeni karttan cekiyo şimdi onda ne yapiyo ne ediyo hiç haberim yok bana güvenmeyi ogrenceksin deyip duruyo. Kartla ilgili bişey sorsam kavga cikariyo göster neyin var ne yok güveniyim diyorum imkansız gostermiyo iki gündür boşanma derecesine geldik o kadar üzdü ki beni inşallah ondanda borç çıkmaz bu kadar sinirlendiğinde göre buyuj ihtimal imdada borç yaptı
kusura bakmasin beyzade.. siz guvenmeyi ogrenmeyeceksiniz. guven ogrenilen bir sey degildir, karsi tarafin kazanmasi gereken bir seydir. para yonetimini o ogrenecek.. evlenmis ev gecindirmekten, ekonomisini yonetmekten haberi yok..

Bencil miyim, konu bana inandırıcı mı gelmiyor nedir, anlamadım😂
Ne olursa olsun konu sahibinin tavrını doğru bulmuyorum.
Ne 8 bin tl ne idüü belirsiz bir borç öderim ne de çocuk gibi dikte ettiğim biriyle ya da herhangi bir konuda ‘güven’ zedelenmiş ilişkiye devam ederim.
Ben kendimi, zihnimi yoramam ya, ne yapıyor ediyor, bu para nereye gidiyor diye.

Kocam bana çoğu zaman ne giyeceğini sorar o olmuş mu falan diye, ona bile aşırı sinirlenirim, koskoca adamsın bana ne derim.
Fazla rahat ya da bencilim, bilemedim😂
bu hafta kendi birikimimle altın aldım bankadan tam 1200 tl zarardayım .eşim hesabını soramaz sormaz mesela bu zararın bana.o da borsa da kazanır bazen kaybeder portföyünü bilmem. evi geçindiriyor çocuğuna iyi bakıyor bazen çok lüks yeriz bazen basit .şimdi emsela kendine telefon almak istiyor koskoca adam hangi modele ihtiyacı varsa onu alır çocuk gibii patt diye eline vurup hesap mı sorayım saçmaaa

Borç yapmıştır. Maaşından bir şey kalmıyorsa ne yapacak ki?
Bu şekilde size söylemeyecek. Borcu kapatamayınca da kredi çekecek. Böyle çözemezsiniz.
Sıkıntı sadece ondaymış gibi davranıyorsunuz.
Paramı verdim, borcunu kapattım, kartını elinden aldım... Bu söylemler bana adamın neden bilgi vermediğini gösteriyor.
dar gelirli aile değiliz benim eşimin de sıkıştığı zamanlar oldu kredi çekti eksi bakiyeye düştü ama ben hesap sormadım hiç.çünkü içki kumar kadın madde bağımlılığı yoksa neden hesap sorayım.Kadınlar da hiç mi suç yok.Evlenirken olmayan paralarla kına geceleri nişanlar düğünler lüks ev eşyaları istemiyorlar mı burda kaç konu okuduk.daha evlendikleri gün altınlarını düğün salonu kirasına bırakmıyorlar mı?Maaş ne kadar ev kredisi ödemesi ne kadar yazmış mı konu sahibi hangi şehirde oturduğunu yazmış mı?hayır bunlar bile harcamayı da birikimi de çok etkiliyor.2 satır yazdı diye ben adamı suçlu bulmam

konuyla alakası var konu sahibi de lirası lirasına bilmek istiyor işte harcamalarını .ha ben bu adam çok doğru insan demiyorum ama kadın 8 bin kredi kartı borcunu kapattıysa adam da kredi ödüyormuş o da ortak olsun o zaman .
Ben konu sahibinin anlattıklarından adam evine barkına harcıyor da borç yapıyor diye anlamadım. Yani sizin bahsettiğiniz normal bir birey için geçerli. Evli insanların arasında para mevzusunun yapılmaması gerektiğini savunanlardanım. Ancak burda normal bir birey yok. Harcamalarını kontrol edemiyor adam. Böyle bir durumda da hiç bir kadının amann harcasın, borç tavan yapsın, ben ne harcamış bakmam diyeceğini sanmıyorum.

Ben konu sahibinin anlattıklarından adam evine barkına harcıyor da borç yapıyor diye anlamadım. Yani sizin bahsettiğiniz normal bir birey için geçerli. Evli insanların arasında para mevzusunun yapılmaması gerektiğini savunanlardanım. Ancak burda normal bir birey yok. Harcamalarını kontrol edemiyor adam. Böyle bir durumda da hiç bir kadının amann harcasın, borç tavan yapsın, ben ne harcamış bakmam diyeceğini sanmıyorum.
haklısınız ama şu kadar borç var evime yiyecek alınamıyor çocuğun eksikleri alınamıyor maaşımız şu kadar kredi ödenince az kalıyor harçlık istesem adam vermiyor vs. yazmamış ki.belki de kredi ev kredisine para yetmiyor da kadın 8 bin ödedi belki bilemeyiz.o evde kadın da oturuyor erkek de neden tüm sıkıntıyı erkekler çekiyor ben onu demek istedim.sizi severim bilirsiniz fikirlerinizi de beğenirim ama bu konuda eksik bir şeyler var o yüzden adam haksız diyemiyorumm.

haklısınız ama şu kadar borç var evime yiyecek alınamıyor çocuğun eksikleri alınamıyor maaşımız şu kadar kredi ödenince az kalıyor harçlık istesem adam vermiyor vs. yazmamış ki.belki de kredi ev kredisine para yetmiyor da kadın 8 bin ödedi belki bilemeyiz.o evde kadın da oturuyor erkek de neden tüm sıkıntıyı erkekler çekiyor ben onu demek istedim.sizi severim bilirsiniz fikirlerinizi de beğenirim ama bu konuda eksik bir şeyler var o yüzden adam haksız diyemiyorumm.
Haklısınız konuyu detaylandırmadı konu sahibi ortalarda da yok gelince söyler heralde nereye harcandığını böyle bilmece bulmaca çözer gibiyiz:)

Haklısınız konuyu detaylandırmadı konu sahibi ortalarda da yok gelince söyler heralde nereye harcandığını böyle bilmece bulmaca çözer gibiyiz:)
Bana cozladı gitti😂
Oradan anladık defalarca borç durumu olduğunu.
Yine gelip beni seçerse olayın özünü de anlarız herhalde.

aman banlanma da istediğini yaz özledim yahu seni :KK200:
Beni buluyorlar ben ne yapayım yahu😂
Bu sefer ben de özledim ya ctesi gittim bugün geldim, yuh artık😂

Konuda valla dişe dokunur bir şey yok bana göre.
Bu verilerle haksız konu sahibi, başka durumlar varsa zaten çözümü didik didik etmek değil de neyse...

Beni buluyorlar ben ne yapayım yahu😂
Bu sefer ben de özledim ya ctesi gittim bugün geldim, yuh artık😂

Konuda valla dişe dokunur bir şey yok bana göre.
Bu verilerle haksız konu sahibi, başka durumlar varsa zaten çözümü didik didik etmek değil de neyse...
şurada bir kaynana konusu açamadım ya ona yanıyorum :KK53: :KK70:

oyle olmuyor iste canim
belki kadin borcu oldugunu bilse bir seyleri kisacak
benim esimde kartlarinin ekstresini hic gostermezdi
paramiz varmi sunu almamiz lazim cok acil degil maas gununu bekleyebilirim derdim mesela, hic yok demezdi ama bende degirmenin suyu nerden geliyor merak ederdim hatta bu konuda bizde cok atistik.
sonuc en son eve geldi kartlara yetisemiyorum taki bozalim
kendi ailesi dugunde takilari topladi aldi bana bir tek kendi akrabalarimin taktiklari kaldi.
e soyleseydi param yok deseydi o ihtiyac icin canini almazdim ama belki ihtiyaci ertelerdim yada hic almazdim.
bol keseden dagitip dagitip sonra benim hatta kendi adina oldugu icin kendisi telefonlarina bakmayinca avukatlar beni bulup ariyorlardi.
dunyanin borcunu kapattim taki bozup.
Bilemiyorum bizim hayatımız mı ütopik, tuhaf geldi herkese düşüncem.
Ben mesela fatura şu bu görmesem de aylık giderimizi hesap edebiliyorum ya da kabaca durumumuzu.
Ki eşim maaşlı bir çalışan değil, dolayısıyla ne alabiliriz ne yaptık ya da yapmadık bayağı hakim olabiliyorum.
Açılamıyoruz da sonuç olarak y da aşırıya kaçamıyoruz.

Kocam zaten pinti(bana göre) bir tip olduğundan, borç harç bana uzak şeyler.
Borcum varken ben evden dışarı adımı atmam, babam öyle bir insandır.
8 taksit mal alır, ikinci ay gider kapatır dayanamaz.
Bu bana da geçmiş, borç yapmak aklıma bile gelmez, elimde avuçta ne varsa satarım da borç işine girmem.
Yapmadığım için anlayamıyor olabilirim.

Bilemiyorum bizim hayatımız mı ütopik, tuhaf geldi herkese düşüncem.
Ben mesela fatura şu bu görmesem de aylık giderimizi hesap edebiliyorum ya da kabaca durumumuzu.
Ki eşim maaşlı bir çalışan değil, dolayısıyla ne alabiliriz ne yaptık ya da yapmadık bayağı hakim olabiliyorum.
Açılamıyoruz da sonuç olarak y da aşırıya kaçamıyoruz.

Kocam zaten pinti(bana göre) bir tip olduğundan, borç harç bana uzak şeyler.
Borcum varken ben evden dışarı adımı atmam, babam öyle bir insandır.
8 taksit mal alır, ikinci ay gider kapatır dayanamaz.
Bu bana da geçmiş, borç yapmak aklıma bile gelmez, elimde avuçta ne varsa satarım da borç işine girmem.
Yapmadığım için anlayamıyor olabilirim.
bende öyle bir evde büyüdüm işte
kapima borç gelsin istemem alışık degilim çünkü.
mesela binaya aylik aidat bilgileri asilir ona bile rahatsiz olurum sanki borcluymusuz gibi hissederim.
benim takip edememe sebebim farkli aslinda yakin bir zamanda esimin maasinin benim bildigimden daha yuksek olduğunu ögrendim.
yani evde bu konularda hep bir sır var ve insanda huzursuzluk yapiyor boyle durumlar.
gelirin ne giderin ne bilmiyorsun bildigim faturalar ve mutfak masrafi kendi aldigim seyler
mesela bu 3 ay mesaili çalışıyor ne aldı ne aliyor bilmiyorum.
bende artik paran varmi diye sormuyorum madem sen sakliyorsun bende paranin derdine düşmem ne istiyorsam al getir modundayim.
bir daha borç cikarsa ödermiyim, hayir odemem isterse eve icra gelsin koltugu kanepeyi gotursun umursamam.
boyle olaylar boyle sonuclar doguruyor.
aile baglari seffaflık ortadan kalkiyor.
oyuzden bir evdeki her insan alacaginida vereceginide net olarak bilmeli.
ben evleneli 6 sene oluyor annem hala birine borc verdiginde yada kisa surelide olsa borc aldiginda hemen abimle beni arayip soyluyor annem bana bişey olursa şuna borcumuz var yada alacağım var gibi.
boyle bir ortamda yetişip boyle sacma sapan seyler yasayinca insan geriliyor
bu arada hoş geldin ☺️ özlendiniz hanfendü

bende öyle bir evde büyüdüm işte
kapima borç gelsin istemem alışık degilim çünkü.
mesela binaya aylik aidat bilgileri asilir ona bile rahatsiz olurum sanki borcluymusuz gibi hissederim.
benim takip edememe sebebim farkli aslinda yakin bir zamanda esimin maasinin benim bildigimden daha yuksek olduğunu ögrendim.
yani evde bu konularda hep bir sır var ve insanda huzursuzluk yapiyor boyle durumlar.
gelirin ne giderin ne bilmiyorsun bildigim faturalar ve mutfak masrafi kendi aldigim seyler
mesela bu 3 ay mesaili çalışıyor ne aldı ne aliyor bilmiyorum.
bende artik paran varmi diye sormuyorum madem sen sakliyorsun bende paranin derdine düşmem ne istiyorsam al getir modundayim.
bir daha borç cikarsa ödermiyim, hayir odemem isterse eve icra gelsin koltugu kanepeyi gotursun umursamam.
boyle olaylar boyle sonuclar doguruyor.
aile baglari seffaflık ortadan kalkiyor.
oyuzden bir evdeki her insan alacaginida vereceginide net olarak bilmeli.
ben evleneli 6 sene oluyor annem hala birine borc verdiginde yada kisa surelide olsa borc aldiginda hemen abimle beni arayip soyluyor annem bana bişey olursa şuna borcumuz var yada alacağım var gibi.
boyle bir ortamda yetişip boyle sacma sapan seyler yasayinca insan geriliyor
İşte ben de bunu söylüyorum aslında.
Bak sen ne güzel bir daha gelse umrumda olmaz diyorsun vs.
Zaten ben de belirttim ne geliri ne gideri bilmem, kendi çıkarımlarım.
Ama kalkıp da yüklü meblağ borcu hiçbir şekilde gerekçesiz ödemem.
Ha aile için harcanmıştır vs, başka durum ama neye gidiyor diye ispat, delil isterim.
Varsa böyle süregelen eylemler de zaten yaşayamam.
Bunu böyle kabul edip hayat boyu adamı kontrol edemem ki.
Sizinki aile içinde olabilir bir borçlanmadır umarım, kötü alışkanlıklar söz konusu değil ve borç konusunda açıklık varsa zaten hallolur.
Aksi durum çok şizofrenik bir durum.

İşte ben de bunu söylüyorum aslında.
Bak sen ne güzel bir daha gelse umrumda olmaz diyorsun vs.
Zaten ben de belirttim ne geliri ne gideri bilmem, kendi çıkarımlarım.
Ama kalkıp da yüklü meblağ borcu hiçbir şekilde gerekçesiz ödemem.
Ha aile için harcanmıştır vs, başka durum ama neye gidiyor diye ispat, delil isterim.
Varsa böyle süregelen eylemler de zaten yaşayamam.
Bunu böyle kabul edip hayat boyu adamı kontrol edemem ki.
Sizinki aile içinde olabilir bir borçlanmadır umarım, kötü alışkanlıklar söz konusu değil ve borç konusunda açıklık varsa zaten hallolur.
Aksi durum çok şizofrenik bir durum.
dısari cikmaz, disarda bir bardak çay içmez, yemek yemez
ama mesela hesabini bilmiyor
hergun kiziyorum hergun kizima sacma sapan oyuncaklar alip geliyor.
ben zaten aliyorum gereken oyuncagi yasina ayina gelisimine uygun seyleri, sen daha niye 101 den bimden şoktan 2 kereden fazla oynamadan elinde kalan oyuncaklara hergun en kotu 20 lira veriyosun
iddia olayimiz var birde tabi keyfi seylere kizmam ben ama bence ipin ucu kaciyor iddiada.
bilemiyorum ki ne oluyor ne bitiyor.
yani adam işteyim diyip izin alip disarda baskalariyla yemiyorsa hep bize harcaniyor

dısari cikmaz, disarda bir bardak çay içmez, yemek yemez
ama mesela hesabini bilmiyor
hergun kiziyorum hergun kizima sacma sapan oyuncaklar alip geliyor.
ben zaten aliyorum gereken oyuncagi yasina ayina gelisimine uygun seyleri, sen daha niye 101 den bimden şoktan 2 kereden fazla oynamadan elinde kalan oyuncaklara hergun en kotu 20 lira veriyosun
iddia olayimiz var birde tabi keyfi seylere kizmam ben ama bence ipin ucu kaciyor iddiada.
bilemiyorum ki ne oluyor ne bitiyor.
yani adam işteyim diyip izin alip disarda baskalariyla yemiyorsa hep bize harcaniyor
İnan senin ve durumun için söylemiyorum ama şimdi yakınen tanık olduğun bir şeyi anlatacağım, öncesinde benim mantığıma göre evin geliri vardır atıyorum 5 bin.
Tüm fatura kira vs 2 bindir, borç normal.
Gelir 10 dur, ev kendi evindir ama gene ucu ucunadır yine normal.
Ama bu durumda uçuk borçlanmaları anlamam eğer biraz keyfi bir yaşam yoksa.

Zamanında ben yardımcımı çok uyardım, kadın benden 2 bin maaş alıyordu iki sene önce, güya kocası bir mağaza müdürü ve o da 2800 alıyormuş(inandık diyelim) eder öyle böyle 5 bin.
Evleri kendi eviydi, evin içinde engelli bakım parası alınan bir anne de var.
Ve bu kadın hiçbir zaman varlık görmedi, kızının ayağına 30 tl ayakkabı alamadı, bir kez dışarda yemek yiyemedi.
Evine eti sütü sayılı aldı.
Sıfır araba aldılar kredi ile, o bitti yine kredi çektirdi evi tadilat ettiler, gitmiş güya dev ekran tv almış senetle falan, kadın hep borç batağına batırıldı.

Görseniz asgari ücretle 5 kişi yaşıyor dersiniz ama doların 3 tl olduğu dönemde eve 6 bin para giriyor, yaşanan bu.
Defalarca uyardım şu adamın maaş kartını al, git maaşı sen çek diye.
‘Bak abla yanlış anlama helali hoş olsun ama benden aldığın kuruşu o adama vermeyeceksin, çocuklarına harcayacaksın ya bu adam ailesine harcıyor ya kumarı var ya da metresi başka açıklaması yok’ dedim.

Ve geçen sene ortaya çıktı artık bende çalışmıyordu, meğer metrese ev tutmuş adi pislik mahlukat!!!
Bu kadını da çalıştırıp kredi çektirip kendine mal edindirip, kendi başka kadınla yiyormuş.
Allahın belası!!!

Şimdi ondan diyorum, ben 500 tl borç dese kim olursa olsun hırlar ve delil isterim, fiştir dökümdür vs.
Yoksa inan s... çekerim.

Eşiniz benim gibi ona öteberiye harcayan bir tip, var böyle huyu o zaman limitli taşıyacak yanında.
Biz çareyi öyle bulduk bana, kredi kartım kapandı, direkt hesap açtık ve hesap kartıyla harcama yapıyorum.
Çünkü bana 5 ver 5 akşama kalmaz, 50 bin ve 1 saat ver, harcarım.
Bunun tek yolu limit koymak.
İddaa tehlikeli, o konu yuva yıkar, aman dikkat...

İnan senin ve durumun için söylemiyorum ama şimdi yakınen tanık olduğun bir şeyi anlatacağım, öncesinde benim mantığıma göre evin geliri vardır atıyorum 5 bin.
Tüm fatura kira vs 2 bindir, borç normal.
Gelir 10 dur, ev kendi evindir ama gene ucu ucunadır yine normal.
Ama bu durumda uçuk borçlanmaları anlamam eğer biraz keyfi bir yaşam yoksa.

Zamanında ben yardımcımı çok uyardım, kadın benden 2 bin maaş alıyordu iki sene önce, güya kocası bir mağaza müdürü ve o da 2800 alıyormuş(inandık diyelim) eder öyle böyle 5 bin.
Evleri kendi eviydi, evin içinde engelli bakım parası alınan bir anne de var.
Ve bu kadın hiçbir zaman varlık görmedi, kızının ayağına 30 tl ayakkabı alamadı, bir kez dışarda yemek yiyemedi.
Evine eti sütü sayılı aldı.
Sıfır araba aldılar kredi ile, o bitti yine kredi çektirdi evi tadilat ettiler, gitmiş güya dev ekran tv almış senetle falan, kadın hep borç batağına batırıldı.

Görseniz asgari ücretle 5 kişi yaşıyor dersiniz ama doların 3 tl olduğu dönemde eve 6 bin para giriyor, yaşanan bu.
Defalarca uyardım şu adamın maaş kartını al, git maaşı sen çek diye.
‘Bak abla yanlış anlama helali hoş olsun ama benden aldığın kuruşu o adama vermeyeceksin, çocuklarına harcayacaksın ya bu adam ailesine harcıyor ya kumarı var ya da metresi başka açıklaması yok’ dedim.

Ve geçen sene ortaya çıktı artık bende çalışmıyordu, meğer metrese ev tutmuş adi pislik mahlukat!!!
Bu kadını da çalıştırıp kredi çektirip kendine mal edindirip, kendi başka kadınla yiyormuş.
Allahın belası!!!

Şimdi ondan diyorum, ben 500 tl borç dese kim olursa olsun hırlar ve delil isterim, fiştir dökümdür vs.
Yoksa inan s... çekerim.

Eşiniz benim gibi ona öteberiye harcayan bir tip, var böyle huyu o zaman limitli taşıyacak yanında.
Biz çareyi öyle bulduk bana, kredi kartım kapandı, direkt hesap açtık ve hesap kartıyla harcama yapıyorum.
Çünkü bana 5 ver 5 akşama kalmaz, 50 bin ve 1 saat ver, harcarım.
Bunun tek yolu limit koymak.
İddaa tehlikeli, o konu yuva yıkar, aman dikkat...
bu kartlar icin borcu kapattigimda borcunu kapattigim kartlarin hepsini aratip iptal ettirdim ettide.
simdi bakiyorum kartlar yine cogalmis ya gercekten bizim gecinmek icin onlarca karta ihtiyacimiz yok.
kart dedigin 1 tane alinir kendine gore bir limit koydurursun kullaniyorsan onu kullanirsin.
her bankadan ayri bir karta ne gerek var? hepsi ayni isi goruyor sonucta niye yani?
ben bunlari anlamiyorum ve boyle seylere cok kiziyorum nereye harcarsan harca ama insan bir hesabini bilir.
cok iyi biliyor benim bu konuda bidaha taviz vermeyecegimi burnundan getirecegimi buyuk ihtimalde boşayacagimi.
ben lüksü olan bir insan değilim
dısarda yemek yeme aliskanligim neredeyse hic yok
zaten benim disarda yemek yeme anlayisim piknik ben piknik severim yani onuda ancak yaza.
cok nadir disarda evde yapamadigim icin pizza falan getirtirim cok cok nadir oda.
disarda bir yere oturup cay icmeyi severdim onuda maasi aldigi hafta bir kereye mahsus yapardim yani ben yanindaki insani pahali zevkleriyle boğan onuda aliyim bunuda aliyim diyen bir insan degilim.
sac boyamam,makyaj yapmam, kendime kaliteli diye aldigim tek şey ayakkabi onda paraya kiyarim oda maksimum 500 liradir,
varsa yerim yoksa susarim,
param yok kuru sogan yiyecegiz dese ağzimi acipta ben kurusogan yemem bul getir diyecek bi tip degilim, ama niyeyse bizim evde 3 5 kart var
daha 2 ay oncesine kadar aylik 1000 tl ye yakin ben destekliyordum calismadigim halde.
ben yuzumu karartip annemden ek destek alirken adam para biriktiriyormuş iyimi.
neyse ya burda boyle detayli detayli hayat anlatmayi sevmiyorum demek istedigim evlilikte şeffaflık herşeydir.

bu kartlar icin borcu kapattigimda borcunu kapattigim kartlarin hepsini aratip iptal ettirdim ettide.
simdi bakiyorum kartlar yine cogalmis ya gercekten bizim gecinmek icin onlarca karta ihtiyacimiz yok.
kart dedigin 1 tane alinir kendine gore bir limit koydurursun kullaniyorsan onu kullanirsin.
her bankadan ayri bir karta ne gerek var? hepsi ayni isi goruyor sonucta niye yani?
ben bunlari anlamiyorum ve boyle seylere cok kiziyorum nereye harcarsan harca ama insan bir hesabini bilir.
cok iyi biliyor benim bu konuda bidaha taviz vermeyecegimi burnundan getirecegimi buyuk ihtimalde boşayacagimi.
ben lüksü olan bir insan değilim
dısarda yemek yeme aliskanligim neredeyse hic yok
zaten benim disarda yemek yeme anlayisim piknik ben piknik severim yani onuda ancak yaza.
cok nadir disarda evde yapamadigim icin pizza falan getirtirim cok cok nadir oda.
disarda bir yere oturup cay icmeyi severdim onuda maasi aldigi hafta bir kereye mahsus yapardim yani ben yanindaki insani pahali zevkleriyle boğan onuda aliyim bunuda aliyim diyen bir insan degilim.
sac boyamam,makyaj yapmam, kendime kaliteli diye aldigim tek şey ayakkabi onda paraya kiyarim oda maksimum 500 liradir,
varsa yerim yoksa susarim,
param yok kuru sogan yiyecegiz dese ağzimi acipta ben kurusogan yemem bul getir diyecek bi tip degilim, ama niyeyse bizim evde 3 5 kart var
daha 2 ay oncesine kadar aylik 1000 tl ye yakin ben destekliyordum calismadigim halde.
ben yuzumu karartip annemden ek destek alirken adam para biriktiriyormuş iyimi.
neyse ya burda boyle detayli detayli hayat anlatmayi sevmiyorum demek istedigim evlilikte şeffaflık herşeydir.
Yani en azından biriktiriyormuş diyebildim😂
Buna da şükür.

Elbette şeffaflık her zaman savunulan.
Ama ben bu konuda bilgi eksikliğinden dolayı ‘tutumlu ve birikim yapmak isteyen kadın ama rahatça yaşamaya çalışan bir erkek’ imajı almıştım taa ki bana cozlayana kadar.
O sebeple her ne olursa olsun çocuk gibi peşinde gezdiğim bir adamla sürdürülebilir durum değil evlilik.

Back
X