dısari cikmaz, disarda bir bardak çay içmez, yemek yemez
ama mesela hesabini bilmiyor
hergun kiziyorum hergun kizima sacma sapan oyuncaklar alip geliyor.
ben zaten aliyorum gereken oyuncagi yasina ayina gelisimine uygun seyleri, sen daha niye 101 den bimden şoktan 2 kereden fazla oynamadan elinde kalan oyuncaklara hergun en kotu 20 lira veriyosun
iddia olayimiz var birde tabi keyfi seylere kizmam ben ama bence ipin ucu kaciyor iddiada.
bilemiyorum ki ne oluyor ne bitiyor.
yani adam işteyim diyip izin alip disarda baskalariyla yemiyorsa hep bize harcaniyor
İnan senin ve durumun için söylemiyorum ama şimdi yakınen tanık olduğun bir şeyi anlatacağım, öncesinde benim mantığıma göre evin geliri vardır atıyorum 5 bin.
Tüm fatura kira vs 2 bindir, borç normal.
Gelir 10 dur, ev kendi evindir ama gene ucu ucunadır yine normal.
Ama bu durumda uçuk borçlanmaları anlamam eğer biraz keyfi bir yaşam yoksa.
Zamanında ben yardımcımı çok uyardım, kadın benden 2 bin maaş alıyordu iki sene önce, güya kocası bir mağaza müdürü ve o da 2800 alıyormuş(inandık diyelim) eder öyle böyle 5 bin.
Evleri kendi eviydi, evin içinde engelli bakım parası alınan bir anne de var.
Ve bu kadın hiçbir zaman varlık görmedi, kızının ayağına 30 tl ayakkabı alamadı, bir kez dışarda yemek yiyemedi.
Evine eti sütü sayılı aldı.
Sıfır araba aldılar kredi ile, o bitti yine kredi çektirdi evi tadilat ettiler, gitmiş güya dev ekran tv almış senetle falan, kadın hep borç batağına batırıldı.
Görseniz asgari ücretle 5 kişi yaşıyor dersiniz ama doların 3 tl olduğu dönemde eve 6 bin para giriyor, yaşanan bu.
Defalarca uyardım şu adamın maaş kartını al, git maaşı sen çek diye.
‘Bak abla yanlış anlama helali hoş olsun ama benden aldığın kuruşu o adama vermeyeceksin, çocuklarına harcayacaksın ya bu adam ailesine harcıyor ya kumarı var ya da metresi başka açıklaması yok’ dedim.
Ve geçen sene ortaya çıktı artık bende çalışmıyordu, meğer metrese ev tutmuş adi pislik mahlukat!!!
Bu kadını da çalıştırıp kredi çektirip kendine mal edindirip, kendi başka kadınla yiyormuş.
Allahın belası!!!
Şimdi ondan diyorum, ben 500 tl borç dese kim olursa olsun hırlar ve delil isterim, fiştir dökümdür vs.
Yoksa inan s... çekerim.
Eşiniz benim gibi ona öteberiye harcayan bir tip, var böyle huyu o zaman limitli taşıyacak yanında.
Biz çareyi öyle bulduk bana, kredi kartım kapandı, direkt hesap açtık ve hesap kartıyla harcama yapıyorum.
Çünkü bana 5 ver 5 akşama kalmaz, 50 bin ve 1 saat ver, harcarım.
Bunun tek yolu limit koymak.
İddaa tehlikeli, o konu yuva yıkar, aman dikkat...