Eşimin kendi ailesi özeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rahmetli yengemi çok severdim ve abimin bile bilmediği konuları onunla konuşurdum. Lakin aile içi özel mevzuları bilsin istemezdim. Anormal bir durum yok ortada. Bilmenizi istemiyor olabilirler. Görümcemin kayınvalidesi ile olan tartışmasını aylar sonra laf arasında duydum. Dert etmedim. Bana ne insanların özelinden yahu.
Ya yok anlatamamışım ben. Ben hak veriyor ve saygı duyuyorum elbette. Ama zaten gidip lafini etmemki. Bildigimi bilmesinler miş. Yani eşime söylemedim ben merak etmeyin dediyse.

Beni ilgilendirmiyorki zayen. Ama bana söylemiş olmasi normal değilmi, bilmiyo gibi davranmami söyledi bana.

hayır değil.
erkek kardeşimle dertleşirim ve eşi bilmez.
yada görümcemle eşimin arasındaki her şeyden haberdar değilim.
sır şaklamak erdemdir. eşiniz saklamamayı seçmiş, en azından duyurmayın demiş, ne var bunda?
belki kızkardeşi çok üzüldü, utanıyor, yada konu tekrar açılsın istemiyor? olamaz mı?
yani anlamıyorum ki her konuya dahil olarak ne kazanacaksınız?

Eşinizin ailesinin yanina gittiğinden emin misiniz? Hicbirsey olmadan sizin durup dururken ailesinin yanina siz olmadan gitmesini sormayacakmisiniz ki söyleme diyorlar. Eşiniz başka yere gidip size ailemin yanina gidiyorum ailevi sorunlar var deyip gidip,sizin de ailesine sorma ihtimalinize karşın sorma diye tembihlemiş olabilir mi?
benim de aklıma bu geldi ama şey etmek istememiştim, eğer bu ihtimal değilse büyütecek bir şey yokta bu da bir ihtimalse biraz ikircikli bir konu

Sallamam eşim anlatmadıgı sürece sormam cünkü bazı erkekler hanımına oldugu gibi ailesine de laf tasıyor aman gelin merak etti de sordu da anlattım demesin diye sormam cünkü adı üstünde eş ailesi cokta önemli değil

Ne olmus yani esiniz oyle soylediyse. Evet herkesin ozel ailevi sorunlari olabilir ve herkes tarafindan bilinmesini istemeyebilir bu cok normal. Niye bu kadar abartiyorsunuz? Benim farzi misal esimle sorunlarim olsa bende kardeslerimin esleri tarafindan bilinsin istemem. Birey olarak buna hakkimiz yokmu? Siz her ozelinizi paylasiyormusunuz onlarla?

Kızlar kısa yazmaya çalışayım. Eşim ablasının ailevi bir sorunu için başka şehirde olan annesine gitti apar topar. Sorun coçözüldü ve geri geldi. Buraya kadar sorun yok bence. Ben sordum tabi nasıl durumlar nasıl halettiniz diye kısaca anlattı. Ve sonra dediki. Biz bayram için yanlarına gittiğimizde lütfen bildiğini söyleme. Efendim annesi kimse duymasın diye rica etmiş miş.
Soylermisiniz sinirlenmekte haksızmıyım. Çok sinirlerim bozuldu zira. Çok büyüdü tartışmamız dünden beri.
Tamamen haksızsın !!!
Yahu ne kadar olayları büyütmeyi seviyorsunuz. Özel bir sorundu belki, kadın kimsenin duymamasını istemiş olamaz mı ? Siz neden ''tamam'' demek yerine o kadar sinirlenip, tartışmayı büyütüyorsunuz.

Burada hep KV lerinden şikayet eden gelinleri görüp onlarla empati yapıyoruz keşke KV'in de internetle araları iyi olsa da bir de gelinleri dinlesek onların dilinden.

Vallaha herkesin özeli kendine. Annelerimizi bilmiyormusunuz? Aman kimse duymasın birseyleri, dedikodu malzeme olmayalım diye 40 takla atarlar. Haklilarda.siz bildiğinizi söylemeyin. Kayınvalide belki de kendi anlatır size. Esinizde belki dedikoducu gibi görünmek istemiyordur

Kızlar kısa yazmaya çalışayım. Eşim ablasının ailevi bir sorunu için başka şehirde olan annesine gitti apar topar. Sorun coçözüldü ve geri geldi. Buraya kadar sorun yok bence. Ben sordum tabi nasıl durumlar nasıl halettiniz diye kısaca anlattı. Ve sonra dediki. Biz bayram için yanlarına gittiğimizde lütfen bildiğini söyleme. Efendim annesi kimse duymasın diye rica etmiş miş.
Soylermisiniz sinirlenmekte haksızmıyım. Çok sinirlerim bozuldu zira. Çok büyüdü tartışmamız dünden beri.
bayramda gitmem kimse olarak akrabalık bağım yok ne de olsa:D

Bende çok ketumumdur, eşimin ailesiyle ilgili sorun yaşadım ilk zamanlar annem bile çok azını bilirdi.

Rahmetli yengemle aramız çok iyiydi ama özellikle eşim ve ailesi ile ilgili şeyleri paylaşmazdım.

Eşinizle tartışacak birşey yok, siz gitmesini bile garipsemiştiniz, biraz daha rahat olmalısınız bu konularda.

Sen de aileden sayılırsın aslında bilmen çok normal ama eşin öyle dediyse boşver gitsin ne uğraşacaksın düşünme bile bilmiyormuş gibi yap

Demekki dillendirilmesi istenmiyor üstü kapatılmaya çalışılıyor. Ben saygı duyardım açıkçası ve bunun için de kimseye kırılmaz yada küsmezdim.

Eşiniz cidden de hemen yetiştirmiş konu her neyse. İyi ki anlatma demişler :D Her insanın özeli olabilir. Bilmek zorunda değilsiniz. Benim her sırrımı bırak el olan yengeyi annem bile bilmez. Gerek de yok. Her şey paylaşılmaz. Ben eşinizi garipsedim dediğim gibi. Sizin dediklerinizi de anlatıyordur belki de. 🤷‍♀️

Beni ilgilendirmiyorki zayen. Ama bana söylemiş olmasi normal değilmi, bilmiyo gibi davranmami söyledi bana.
Ne var bunda?
Konuyu açmayın,bilmiyormuş gibi yapın,
onlar da sizin bildiğinizi bilmiyormuş gibi yapsınlar,olsun bitsin.
Kendinize dert mi arıyorsunuz?
Benim kvm de böyledir.
Kardeşleri,torunları,yeğenleri ile ilgili
olumsuz durumları bizden saklar.
Bizde olumsuz bir durum olsa onu da diğer evlatlarına anlatmaz,bana da kimseyle paylaşmadığını vurgular.
Eşimin kuzeni eşiyle huzursuzdu,
az çok hepimiz fark ediyorduk,
adam evi terkedene kadar kvm
gündeme bile getirmedi konuyu.
Sakin olun biraz.
Evinizin huzurunu kaçırmaya değecek bir konu değil.

He öyle bı tripleri oluyor arada 😂 eşim bana sonsuz güvendiği için herşeyi anlatır genelde bilir çünkü öldürseler demem öyle özel şeyleri bı kere ablasyla ilgili önemli bir olay olmuştu kv kp eşimden sakladı bana der diye sonra eşime demişler bende dedim eşime herkesin özeli var sen herşeyini ablan bilsin istermisin diye hayır dedi ee ablasına bilelim istememiş normal takmayn kafaniza eşinizle bu yüzden tartisiyosnz tartismayn...

Eşin senden ricada bulunmuş her ne olursa olsun bence onu kırma sana anlatmış olması bile iyi bir şey .. büyütülecek bir şey yok ah ne dertler var bu deveye kulak olmaz bozma eşinle huzurunu

Ne var bunda?
Konuyu açmayın,bilmiyormuş gibi yapın,
onlar da sizin bildiğinizi bilmiyormuş gibi yapsınlar,olsun bitsin.
Kendinize dert mi arıyorsunuz?
Benim kvm de böyledir.
Kardeşleri,torunları,yeğenleri ile ilgili
olumsuz durumları bizden saklar.
Bizde olumsuz bir durum olsa onu da diğer evlatlarına anlatmaz,bana da kimseyle paylaşmadığını vurgular.
Eşimin kuzeni eşiyle huzursuzdu,
az çok hepimiz fark ediyorduk,
adam evi terkedene kadar kvm
gündeme bile getirmedi konuyu.
Sakin olun biraz.
Evinizin huzurunu kaçırmaya değecek bir konu değil.
Kaçtı bile malesef huzur. Geç aklıma geldi size yazmak

Sinirlencek birsey goremedm, özelleri olabilir. Cekinip soylemek istememis olabilirler.

Benimde ailemin ozel sorunlari olabilir sadece ben bilebilirim, eşiminde ayni sekilde ailesinin ozel durumlari olabilir ben bilmesemde olur.

Hıı iş eşinizle alakali olupta sizden gizlenmesi olsaydi sinir olmakta hakliydiniz ama, gorumceniz yani bilseniz ne olur bilmeseniz..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X