Eşimin kendi ailesi ve benim ailem yanındaki hal ve hareketleri

Eşimle başından beri belli başlı problemlerimiz var, uzun süre çok mutlu olamadık mesela hiç, mutluluktan uçtuğum olmadı hiç..
buraya açtığım konular da var mesela ,zaman zaman onun haklı olduğu ,zaman zaman benim.. bir süre önce boşanmayı ciddi anlamda düşünüyordum,şu aralar biraz daha durulduk, o anlamda dedim boşanırsak diye..bir aralar bu fikir aklımda olduğu İçin..

Sana karsi ve arkadas ortaminda nasil?

Geçen gün bir mevzu oldu ve dediğim bir şeyden hoşlanmadı ve çenemi tutup hafifçe salladı.. ama sinirli bir şekilde.. bu tarz davranışlara asla gelemem.. çok sinirlendim ve yanından kalkıp sakın ola ki bir daha bana bu hareketi yapma dedim.. nefret ederim o tarz hareketlere.. geçen gün bu oldu.. onun dışında bana karşı şiddet vs gibi birşey olmadı bugüne kadar, zaten o noktada her şey biter.

Arkadaş ortamı pek yoktur , samimi olduğu 1-2 arkadaşı var, onların yanında da Şımarık Şımarık konuştuğu olur zaman zaman..

bence esınız gayet normal davranıyor art nıyetlı oldugunu sanmam sızı mahcup etmemek aılenıze saygı gostermek ıstıyor sadece

Simariklik veya yapmacikligi bilmem ama insan kendi ailesiyle daha rahat, karsi tarafın ailesiyle daha bi dikkatli olmaz mi? Sonucta cekinirsin ister istemez..

Anladım bilmiyordum…
bence bu şekilde ara ara gelen düşünceler ve olaylar var ise, bakış açınızı daha da subjektifleştirmemek adına bu tarz detaylara çok da takılmayın… gittikçe gözünüzde büyümeye başlar… dediğim gibi bence farklı ortamlarda farklı sosyal davranışlar gündelik hayatı zorlaştırmadığı sürece normal kabul edilir.

Ben de yedi düvele karşı çok sevecen, yardımsever , tatlı dilli biriyimdir ama annem hariç.
En basitinden babam seslense yataktan çıkıp yanına gidip 'efendim babacığım' diyorum, annem seslense durduğum yerden 'höö?' diye aniriyorum :)
Normalde insanlarla kavga etmem ama gerçekten kötü sözler söylemek istediğimde bile 'yarin yüzyüze bakacagiz' diye kendimi frenliyorum ama annemle en ufak olayda anneliğin eleştirip kötü bir anne olduğunu söyleyip onu yaraliyorum...
Sebebim var mı? Kendimce yaşanmışlıklar var.
Bir de belki herkese hak ettiği gibi davraniyordur eşiniz . Yani ailenizden sevgi ve iyi niyet dışında birşey görmemiştir , ama kendi ailesiyle belki şiddete varan şeyler yaşamıştır.
Benim babam mesela asla kendi fikrini dikte etmez, en fazla fikrini söyler. Saygılıdır, görüşlerine önem verir. Senin hayatın sen yasa der-didiklemez.
Oysa annem zorla kendi istediği olsun ister, kendi istediği olana kadar ayılır bayılır, kavga çıkartır, insanların icinde (iyi niyetiyle) öyle bir şey söyler ki gözlerin dolar. Senin istediğini önemsemez,kendi hayallerini sen yaşa ister, seni dinlemez,sırf eleştirir. Hayatını didikler, fake hesap açıp seni takip eder
Yani hal böyle olunca benim babama davranışın ve anneme davranışim coook başka olması çok normal. Hatta yarın bir gün eşimin annesi bana saygılı ve nazik bir kadın olursa ona yaklaşımım da cooook başka olur
Eşinizin durumu da kesinlikle bu diye düşünüyorum..
Ama kız çocuğunu dövmesi hiç olmamış. Bugün elin çocuğunu döven tabii ki yarın kendi çocuğunu da döver.
Ayrıca annesi babası yok muymus? Nasıl haddini bildirmediler kocaniza?

Kız kardeşinin çocuğu.. çocuğun dayısı yani. Çocuğun zaten düzenli bir aile düzeni yok, babası sorumsuzun tekidir,şuan başlarında bile değil başka illerde geziyor,sorumsuz biridir..
Yani babasını zaten takmaz. Kız kardeşi de abi öyle yapma diyor ama kızın elinden daha başka bir şey gelmiyor..
Geçen gün bilerek gaz çıkardı diye kp de dövmüş mesela çocuğu,ben görmedim ama söylediler..
Ben de öyle düşünüyorum ,kendi çocuğuna da öyle davranırsa diye endişeliyim..

her gitmede el mi öpülüyor
enteresan
sizin belki adetlerinizde vardır
erkek tarafında yoktur
kendinize dert aramayın
size ve ailenize iyi davranıyor sonuçta
diğer tarafta neler yaşadı bilmiyorsunuz

kendi ailesinin yanında rahattır relakstır
senın aılene de saygılıdır

kendi ailesinin yanında oldugu gbii senin ailene de davransa daha mı iyi
bence gereksiz derdin.

Sahipsiz çocuğu dövmesi daha kötü.
Bence siz anne olmadan önce şüphelerinizin geçmesini bekleyin. Sonucta aklınızda boşanmak var, yarın bir gun ayrilirsaniz çocuğunuz da 'sahipsiz' kategorisinden dededen , haladan dayak yiye yiye büyür baba görme zamanlarında

Benim eşimde böyle ama canım onun ailesi ile sürekli çatışması var o yüzden diye düşünüyorum çünkü annesi tenezzül edip yemek yapmaz yılda bir iki defa gideriz ama benim annem her hafta gitsek arayıp eşimin canının ne çektiğini sorar ve onu yapar is ve mesafe dolayısıyla benim aileme daha çok gideriz
Onun dışında bir sıkıntı mız olsa bir hastalığımız olsa benim Ailem sabah akşam arar kendinin ailesi hiç sallamaz vs... daha böyle bir çok şey sizde de var mı böyle şeyler

Allah korusun,ağzınızdan yel alsın.

Evet dediğiniz gibi mesela benim ailem de çok düzenlidir, ve ayrıca annem çok temizdir. Eşimin ailesi ile ailem çok zıtlar, onlara gittiğimde 1 tabak çorbayı içim alarak yiyemem..
Ama benim eşimin hiç böyle düşünceleri yok,çünkü annemin ne kadar temiz olduğunu her gidişimizde kendisi görüyor..
Benim ailemde yeme içme boldur,
Onun dışında babamın evinde oturuyoruz, dedeme-babama olan bu yaklaşımı o nedenle böyle olabilir..
Annem kendilerine ne alırsa beni düşünür,bana da alır mesela.. onun ailesi öyle konularda hiç düşünmez..

benim oğlum da 5.5 yaşında bazen o da gaz çıkarıyo. Dayısı sert bi şekilde uyardı bi defa, yalnızken düzgünce uyarabilirsin, yanınızda 3. Bir kişi varsa sen benim oğlumu rencide edemezsin, utandıramazsın, rahatsız oluyosan da olduğumuz yere gelmezsin dedim.

Yani adı üstünde çocuktan bahsediyorsunuz, zaten o böyle sert çıktıkça çocuk inadına daha fazlasını yapar. Tatlı dil ve güler yüz çocuklarda çok etkili, yani sevgi dili. Sizde çocuk şöyle yaramaz böyle bilmem ne diye farkında olmadan destek veriyosunuz eşinize. Bence de çocuk konusunda bi düşünün derim.

Ve dediğin gibi canım benim yegenlerı mi el üstünde tutar
Çünkü ablamlar da benim çocuğu mu
Dile getirmese de illaki bazı şeylerin farkında dir
Bu sebepten olabilir
Bide mesela akrabaları hiç düz gün değil o yüzden benim akrabalarimida çok sever

Nazi onlara geçiyor demek ki.. onların yanında rahat davranıyor. Sizin ailenizin yanında saygı göstererek yer edinmeye çalışıyorda olabilir. Bence mühim olan size olan sevgi ve saygısı.

Yani aslında çok büyük sorun değil kendi ailesi kafaya takmıyorsa. Sizin ailenize yaptığı bir saygısızlık da yok

Özgüvensiz, narsist veya nankörlerin davranışları bunlar özetle. Heleki yegenine vurması.. Elleri kirilsin inşallah da can yakmak neymis görsün

benim eşimde kendi ailesiyle cok soğuktur bazı durumlar olmuştu evlilik surecinden bi baktım benim yanımda kendii gibi olan cocuk anasıgillerin yanında buz soğuk öyle içli dışlı olmayı sevmez nerdeyse sarılıp öpmez yüz vermez ilk basta banada garip geldi ama sonradan anladım böyle alışmış onlara karsı hiç kendim gibi olamadım derdi ilgi sevmiyoum derdi tabii yaptıklarıda üstüne birleşince böyle oldu ama benim ailem ve cevreme inanılmaz sempatik ve efendidir senin dediğin gibi bişey olunca hemen sendendir yoksa o cocuk yapmaz etmez dıyolar bence senin gözünde çok büyüttüğün gibi bi durum yok belliki benimki gibi bi durum ve ne güzel en azından ailene ve senin cevrene efendi bu önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…