- 5 Aralık 2017
- 2.113
- 5.382
- 88
- 35
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Yani sen sırf henüz bugün gördüğün bişeyle akşamına adamı burada çocuk işkencecisi ilan ettin öylemi? Burada bu kadar insanı eşine hakaret ettirdin hemde daha bugün yaptığın gözleme dayanarak?Bugün gördüm yeğenine bu davranışlarını.. ve aklıma direkt 2 ay önce benim yeğenime olan davranışı geldi.. aileler ile ilgili olan mevzu daha önceden dikkatimi çekmişti zaten.. böyle birinden çocuk yapma fikri bile düşündürdü beni,kendi çocuğuna nasıl davranır diye..
Her gidişimde çocuğa yaptığı sizin tabirinizle *oyuna şahit oluyor da susuyor değilim Yani..
üstteki yorumumu tamamen bu cümleden bağımsız yaptım fakat bu cümleye çok çok takıldım. ne demek tokat attı? yeğeninin annesi-babası yok muydu, çocukları dövülürken sessiz mi kaldılar? hadi bir çocuğa el kaldırmanın yanlışlığını geçelim, bir de başkasının çocuğuna el kaldıracak cesaret nereden geliyor yahu? yeğenine tokat atmaya cüret eden bir insan kendi çocuğunu ne kadar döver, lütfen bir düşünün. popoya/bacağa şaplak bile değil, surata tokat!çocuğu daha fazla hırslandırıp,3-4 defa yere attı.. tokat vurdu..
Ne kadar ince düşünüyorsunuz abartılı geldi bana , Ben kendi evime gidince bacak bacak üstüne atarim ,yatarım yuvarlanirim, şımarık bi kız çocuğu gibi ,mesela hamileyken sporcu sutyeniyle dolandım anamın evinde bunlar aklıma gelenler . Kb kv yanindada mi öyle rahat olayım, bu genel bir durumdur insan ke di ailesinin yanında daha rahat burada problem sizdeEşim benim tanıdığım kadarıyla efendi biriydi, yani bana hep o yüzünü göstermişti,flört döneminde vs..
Fakat evlendikten sonra ailesine daha sık gidişlerimizde gördüm ki sadece benim aileme kendini efendi gibi gösterme çabasında..
Mesela ailesine gideriz,annesinin babasının hiç elini öpmez,benim aileme gideriz elini öptürmek istemeyenlerin bile zorla elini öpmeye çalışır.. bunda ne var diye düşünebilirsiniz,ama efendi olan insan her yerde öyle davranmaz mı? Mesela olaki boşansak benim sülalem der ki oğlan ne kadar efendi saygılı biri,kesin kızda hata derler.. çünkü hep o şekilde izlenim yarattı benim ailemde..
Hiç unutmuyorum bir gün yakın bir akrabanın kızının düğününden sonra vedalaşıp eve dönecektik,benim de bulunduğum 20 kişilik kadınların oturduğu odaya girdi ve 18 inin elini öpmüştür.. ama kendi çevresinde böyle davranmıyor..
Bu akşam yine ailesindeydik, acayip derecede şımarık bir yeğeni var kız.. gerçekten çocuk fazlasıyla şımarık.. ama çocuğu daha fazla hırslandırıp,3-4 defa yere attı.. tokat vurdu..
Canı acımıştır eminim.. Benim yeğenim var erkek, bayramda ailemle birlikteydik ve yeğenim de vardı onunla o kadar güzel ilgileniyor ki,sanki benim aileme karşı gösteriş yapar gibi..
Bir insan neden böyle farklı yerlerde farklı davranır ki? Ben anlamıyorum.. bir söz var ya “ya olduğun gibi görün,ya da göründüğün gibi ol” diye..
Bunun adı nedir sizce,yada amaç nedir ?
Benim çocuğum olsa ona yeğenine davrandığı gibi mi davranır ondan da endişeliyim açıkçası..
Yani sen sırf henüz bugün gördüğün bişeyle akşamına adamı burada çocuk işkencecisi ilan ettin öylemi? Burada bu kadar insanı eşine hakaret ettirdin hemde daha bugün yaptığın gözleme dayanarak?
Bravo sana!
Senden kurtulduğu gün bu adamın ikinci doğum günü olacak! Sende o zaman anlayacaksın anyayı konyayı... İlahi adalet denen bişey var! İllaki tecelli eder hiç merak etme.
Bildiğin iki yüzlü. Bence gerçek yüzü kendi ailesinin yanındaki hali.
Sizin ki oskarlik bir koca. Bizim sülale de de şoylesi var, karısını hiç iplemez ama karısının ailesine iyi davranır. Kız kocası için birşey dese, aaaaa senin kocan mükemmel bir insan derler. O kadar ki kız deseki benim kocam beni dövdü kimse inanmaz.
Ben bu tarz kocaları iyi biliyorum. Çakal bile bunların yanında daha masum kalır.
Bence eşin gayet normalEşim benim tanıdığım kadarıyla efendi biriydi, yani bana hep o yüzünü göstermişti,flört döneminde vs..
Fakat evlendikten sonra ailesine daha sık gidişlerimizde gördüm ki sadece benim aileme kendini efendi gibi gösterme çabasında..
Mesela ailesine gideriz,annesinin babasının hiç elini öpmez,benim aileme gideriz elini öptürmek istemeyenlerin bile zorla elini öpmeye çalışır.. bunda ne var diye düşünebilirsiniz,ama efendi olan insan her yerde öyle davranmaz mı? Mesela olaki boşansak benim sülalem der ki oğlan ne kadar efendi saygılı biri,kesin kızda hata derler.. çünkü hep o şekilde izlenim yarattı benim ailemde..
Hiç unutmuyorum bir gün yakın bir akrabanın kızının düğününden sonra vedalaşıp eve dönecektik,benim de bulunduğum 20 kişilik kadınların oturduğu odaya girdi ve 18 inin elini öpmüştür.. ama kendi çevresinde böyle davranmıyor..
Bu akşam yine ailesindeydik, acayip derecede şımarık bir yeğeni var kız.. gerçekten çocuk fazlasıyla şımarık.. ama çocuğu daha fazla hırslandırıp,3-4 defa yere attı.. tokat vurdu..
Canı acımıştır eminim.. Benim yeğenim var erkek, bayramda ailemle birlikteydik ve yeğenim de vardı onunla o kadar güzel ilgileniyor ki,sanki benim aileme karşı gösteriş yapar gibi..
Bir insan neden böyle farklı yerlerde farklı davranır ki? Ben anlamıyorum.. bir söz var ya “ya olduğun gibi görün,ya da göründüğün gibi ol” diye..
Bunun adı nedir sizce,yada amaç nedir ?
Benim çocuğum olsa ona yeğenine davrandığı gibi mi davranır ondan da endişeliyim açıkçası..
Hatırlarsan önceki konularında "sen kocana suç arıyorsun, kocanın suçlu olmasını istyorsun, çünkü evliliğiniz geneline bakıldığında kabahatin en az yüzde sekseni sende, bu yüzden onunda suçlu olmasını istiyorsun" demiştim. Ee tabi doğru olduğunu bildiğin halde reddetmiştin. ki eski konuların ortada yani bu adamın senden çektiklerinden sonra halen nefes alıyor oluşu bile mucize. Şimdi ise bu garip konuyu açıyorsun. Bildiğin senin ailene kötü olmasını istiyorsun, suçlu olmasını istiyorsun. Başka bir açıklaması olamaz. Ne yani bu adam kendi anne babasına işkence ediyorda seninkilere gül mü dağıtıyor?
Çocukla şakalaşmasını bile öyle bir anlatmışsınki tokatlar falan sanki çocuğu hastanelik etti! Muhtemelen çocuk halinden gayet memnun dayısı abisi yada neyi ise oyun oynarken boğuşuyordur...
Madem bu kadar şikayetçisin bu adamdan neden ayrılmıyorsun???
Ben sana nedenini söyleyim, çünkü bu şekilde ayrılırsan hata yine sende olacak. Ama sen istiyorsunki ayrılık onun kabahati olsun!
Gece gece gelmiş dert desen değil tasa desen değil, bu garip konu üzerinden içeride uyuyan adamın dedikodusunu yapıyorsun.
Sen bu adamın kıymetini kaybedince anlayacaksınya dur bakalım. İnşaallah geç olmaz.
İster kabul et istersen etme ama doğruyu söylüyorum kardeşim.
Ayyy çok fena bir kocan var. Saf ikiyüzlü resmen. Su katilmamisindan pes valla.2 hafta önce annemin doğum günüydü,kendisine annemin Doğum günü İçin gitmek istediğimi,ve bir tane orkide alacağımı söyledim..(annem orkidelere bayılır)
Bana “ hem gidiyoruz,bir de çiçek mi alcaz” dedi.. ne demek bu dedim,tabiki alcam o benim annem dedim.. sonuçta kendi paramla alıyorum ayrıca.. paramızın kısıtlı oluşunu söyledi.. sonuçta 1 orkide ve kendi paramla alıyorum.. ve ben sinirlendim duramadım dedim ki annemlerin bize çok faydası var dedim.. bana diyor ki ne faydaları varmış diyor .. ya İnanın zeytimyağı alırlar kendilerine en iyisinden,1 tenekesini bana verirler,evlerinde kira vermeden oturuyoruz..3 gün önce babam çıkardı 100 dolar verdi eline,bana sorsaydı verdirmezdim inanın kıymet mi biliyor sanki..bir insan bunları bilmez mi..
Ertesi gün gittik çiçeği seçtik, kendi almış gibi çıkardı ortaya,daha sonra da diyor ki anneme ; anne renğini ben beğendim diyor... önce ben gördüm beğendim,kendisi de görüp beğendiği için bunu diyebiliyor..
Aynı modelden bende de var ama benimki iki tarafa da öyle. Bunların itibar kaygısı var. İnsanları pohpohlamayı, onaylamayı itibar aracı olarak kullanıyorlar. Herkes beni iyi bilsin, doğru bilsin. Beni haklı bulsunlar. Eşim de benim sivriliğimden şikayetçi. Onun istediği yola gelmemi istiyor hep. Her şeye "peki" diyen birisini istiyor ama yıllardır öyle olmadım hala bekliyor ve zorluyor!Birlikte konuşacak,paylaşacak bir şeyimiz olmayan bir evlilik yaşıyorum.. zaman zaman itinalı davrandığını hissediyorum,bu zamanlar genelde benim aileme gittiğimizde ailemin her durumda benim arkamda durduğunu hissetmesinden dolayı gibi geliyor bilmiyorum ya..
Gece gece başka derdin mi yok ,gelmiş yanında uyuyan kocanın dedikodusunu yapıyorsun sevgili üye :) yat uyu ,yorma kafanı böyle saçma sapan şeylere ,dert arama :)
bide kendi ailesine davranışıyla senin ailene davranışı tabiki farklı olacak .arada samimiyet seviyesi var ..ayrıca o yere yatırıp hirpaladigi, tokatladigi çocuk büyüyünce rövanşı alır umarım .
Ben istediğim yere yorum yaparım. Bir konu açıyorsan karşıt ve hoşuna gitmeyen yorumlarada razı olacasın! Yok öyle herkes beni pohpohlasın beni haklı görsün... İşine gelmiyorsa konu açma!Yani 1 defa da olsa çocuğu ağlatmak,kıyafetinden tutup yerdeki yastığa çarpmak,Tokat atmak 1 defa olsa normal karşılanır öyle mi ??? Ne kadar değişik düşünceleriniz var ya.. ne kadar genişsiniz.. demekki bu devamlı olsa sorun ama 1 defa olursa normal karşılanır?? Umarım sizin çocuğunuz varsa ya da olursa dayısı yanınızda böyle davranır,o zamanda aynı düşünebilecek misiniz..Önceki seferlerde de genelde çocuğa karşı acımasız,lakin babası oluyordu yanında..
Ve çocuk huzurlu bir aile ortamında büyümüş biri değil,ilgisiz sevgisiz büyümüş biri..o yüzden böyle şımarık..böyle çoçuğa extra iyi davranılır.. lütfen siz benim konularıma yorum yapmayın ya... istemiyorum sizin fikirlerinizi..
Profile girip hakkında yazan yerde açtığı konular bölümü mevcut.Eski konularına nasıl bakabiliyoruz acaba
Çocuk gerçekten çok şımarık, afedersiniz ortamda gaz çıkarıyor,aniden birine vuruyor vs. Ama yine de öyle davranılmaz.. benim yeğenime karşı o kadar ilgiliydi öyle oyunlar oynuyordu ki.. ben ilerde bir çocuk fikrinden bile korkar oldum Yani.. nasıl davranır diye..
Eğer abartı bir durum varsa haklısın fakat yoksa çok çirkin .ben de cocuklarimla boğuşuyorum ,babaları da ..yalnız bizim çocuklarımız vurmayı bilmez ,şaka bile olsa el kaldırmaz .biz birbirimizi gidiklar ,yere yatırmaya çalışır yada yerlerde yuvarlanır birbirimizden kaçarız .neden çocuğa şiddet asilayalim ki ? Konu sahibinin eşi şaka bile yapıyor olsa ,çok yanlış .vurmanın normal olduğunu ,şaka adı altında her önüne gelene bir tane yapistirabilecegini, ilerde çocuklarına ,eşine bu anormal davranışla rahatsızlık verebileceğini ,buna hakkı olduğunu öğretiyor .ya bence konu sahibi abartıyor adam psikopatmı ki çocuğa tokat atacak. biz de yeğenimle savaşırız henüz 2 yaşında, diğer teyzesi mesela çocuğa osmanlı tokadını öğretmiştutup çocuğa vurmuyor ki elini yanağına koyuyor sadece :) veya bazen kucağımıza gelir bırakmayız evde kim varsa bağırır imbaaat diye :) bence konu sahibinin eşi de yeğeniyle oynuyordur. (bunların hiç birisi normal bir tokat için geçerli değil, ben sadece oyun oynadığına inanmak istiyorum.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?