Eşimin kız kardeşi bizimle kalmak istiyor

canım öncelikle hayırlı olsun çok sevindim :)
diğer sorununa gelince, bence kabul etmemeliymişsin en baştan
neden dersen belki hatırlarsın ben de tıptayım son senemdeyim ve şuan annemleri bile yanımda istemiyorum ayrı bir ev açtık annem gelip yemekleri yapıyor bana,
evde bırak çıt çıkarmayı komşulara bile katlanamıyorum seslerine vs.
farklı bir bölümde olsa belki sana ev işine fln yardım bile eder derdim, ama tıp? yardım etmeyi bırak başına iş açabilir.
ya bilmiyorum ben çok çekilmezim şuan ve tüm arkadaşlarım da aynı şekilde sen de biliyorsun gittikçe zorlaşıcak ve evde terör bile estirebilir. yani bunu ancak bir anne çeker, açıkası ben de yengem olsa bu kadar başına kalmak istemezdim.
bence yurtta kalması daha iyi olur hem okuluna yakın olur hem biraz sosyalleşir, yoksa asosyal olup çıkıyor insan.
hele evliliğinizin ilk günlerinde hiç olmaması gereken bişey bence.
bilmiyorum ama nasıl dönebilirsin artık bu lafından.
belki eşine ilk zamanlarınızın çok kıymetli olduğunu çoluk çocuğa karışınca bu zamanları çok arayacağınızı, 6yıl içinde de çoluk çocuğa çoktan karışacağınızı, kız kardeşinin her zaman başının üstünde yeri olduğunu istediği zaman istediği kadar gelip kalabileceğini ama full time bu şekilde olmasının senin kafandaki evliliğinize uymadığını güzel bir şekilde anlatabilirsin.

Kızlar kız gerçekten içine çok kapanık anladığım kadarıyla hiç arkadaşı yok arkadaşların nereleri kazandı dedim. Kız fen lisesi mezunu bana benim pek arkadaşım yoktu genelde derslerimle ilgilendim gibi bir cvp verdi. Eşim zaten ilk bine girdiği için kardeşine toz kondurmaz haklı da olabilir. Okullar açılsın bakalım biraz bekleyim. Bu arada eşimle yanlız kalabilirsek konuşacağım. Bir de şu var sonuçlar açıklanana kadar burada kalmayacak eşyalarını toplayıp gelecek. Şuan kirada küçük bir evdeyiz eşimin bekarlık evi. Acilen ev bulacağız eşya adına bir çöpümüz yok düşünün benim eşyalar giysilerim eşimin dolabına sığmadığı için ortalıkta. Eşiml de kırmadan konuşmam lazım anlayacaktır diye düşünüyorum. Mesela ilk tercihi hacettepe oldu mutlaka yerleşecektir. özel lüks yurtları varmış öyle birşey bakılabilir ama bir süre kalsın diyorum belki de birbirimizi çok seveceğiz yanlız bende evimi bir düzene koysaydım diyorum ya ilk gecemiz bile olmadı bu sorunu aşabilseydim aslında şuan en büyük sorunum bu neyse artık herşeyde bir hayır vardır diyorum

Kızlar kız gerçekten içine çok kapanık anladığım kadarıyla hiç arkadaşı yok arkadaşların nereleri kazandı dedim. Kız fen lisesi mezunu bana benim pek arkadaşım yoktu genelde derslerimle ilgilendim gibi bir cvp verdi. Eşim zaten ilk bine girdiği için kardeşine toz kondurmaz haklı da olabilir. Okullar açılsın bakalım biraz bekleyim. Bu arada eşimle yanlız kalabilirsek konuşacağım. Bir de şu var sonuçlar açıklanana kadar burada kalmayacak eşyalarını toplayıp gelecek. Şuan kirada küçük bir evdeyiz eşimin bekarlık evi. Acilen ev bulacağız eşya adına bir çöpümüz yok düşünün benim eşyalar giysilerim eşimin dolabına sığmadığı için ortalıkta. Eşiml de kırmadan konuşmam lazım anlayacaktır diye düşünüyorum. Mesela ilk tercihi hacettepe oldu mutlaka yerleşecektir. özel lüks yurtları varmış öyle birşey bakılabilir ama bir süre kalsın diyorum belki de birbirimizi çok seveceğiz yanlız bende evimi bir düzene koysaydım diyorum ya ilk gecemiz bile olmadı bu sorunu aşabilseydim aslında şuan en büyük sorunum bu neyse artık herşeyde bir hayır vardır diyorum

canım kusura bakma nickin çok ilgimi çekiyo o yüzden dikkat ettim,sürekli nerdeyse onlinesin gördüğüm kadarıyla sitede,tıp diyosun anlaşılan o kadarda zor değilmiş canım ya.
abisinin evi varken niye yurtta kalsın ben de onu anlamış değilim.abla kardeş nasıl geçiniyo aynı evde.
niye herkes negatif yorum yapıyor anlamadım.

kendimi eşinizin yerine koydumda 17 yasındaki kardesim büyük sehire okumaya gelse bende yanıma alırdım
6 yıl olmasada adapte olana kadar kalabilir

tatilde olamaz mıyım acaba? ayrıca online olup olmam sizi ne ilgilendiriyor anlayamadım çok garipsiniz.
yalan sölüyorum ben hava atmaya çalışıyorum aslında ah beni yakaladınız
ayrıca şuanda deli gibi çalışıyor olmam gerek evet ama bazı sorunlarım var konsantre olamıyorum,
da bunları size açıklama ihtiyacı duymak zorunda mıyım yani ben, hayret bişey ya.
bir tek ben böyle değilim, merak etmeyin 300 tane sınıf arkadaşım var hepsi böyle,
bir tek bana bakarak genelleme yapmanız yanlış.
ayrıca konu ben miyim yani ne alaka ben bir tıpçının yaşam tarzını anlatıyorum,
konuyu bölmeyin ve bana çevirmeyin lütfen.
neyse arkadaşın eşi de kadın doğum doktoruydu yanlış hatırlamıyorsam, eşi benden iyi bilir ne olup olmadığını o yüzden uzatmayacağım.
hey allahım.

evet zamanlaması ters olmuş, bi 2-3 yıl sonra olsaydı, sen de hiç düşünmezdin bile eminim.
bence yanlış anlamasına izin vermemeye çalışarak bir çıtlat, nasıl tepki verdiğine bak.
bence bikaç sene sonra eve çıkmak isteyecektir arkadaşlarıyla eminim buna.

Evet demissiniz bir kere.benimde ilk evlendigimde 6 ay kendi kardesim kaldi yanimda.kendi kardesiniz bile olsa zor oluyor.ama suda varki onlarda zaten belli bir süre sonra istemiyor.Kardesi okula baslayinca cevresinde özgür insanlari görünce heveslenip kendisi cikmak isteyecektir.o yüzden bence sabretmelisiniz.bende üniversiteye hazirlanirken.ankarada teyzemde kaldim.kazanir kazanmazda yurda gectim.kötü mötü yurtta kalmak cok güzeldi.canimisteyincede teyzeme gecerdim.simdi tek kötü yan bu cocugun cok ders calismasi lazim.zamanla o kenside karar verecektir ne yapmasi gerktigine inan bana.

ilk seneden sonra arkadas edinip eve cıkıcaktır. siz istemeseniz bile kendi isteyecektşr. eşinizde gayet nazik sormuş size bencilce davranmamış. bence denemekte fayda vardır. özel değilse aileniz neden karşı çıktı evlenmenize

bırak kalsın evinde.. yazık:S bnm ilk üniye gidenler bilir.. zor olur onun için.. :S eşinede anlat ama durumu bi süreliğine falan die.. tıp okuyacaksa akşam dersleri falan olur. olmadıgı günler yaparsınız fantezilerinizi:S hem çokta çalışması gerekir. bnce odasından zor çıkan bi inandır o.. durumunun yok die evinizde eşya yok sanırım.. o kızı nasıl okutcakla peki:S yurtlarda pahalı sonuçta.. bnce az olumlu bakalım...

ben büyük konuşmim ama böyle bi durum olsa bişey demezdim herhalde:S

güzel akrdeşim bnm düşüncem bu.. umarım okları sizde diğer yorumları yazanlarda üstüme atmazlar..

niye böyle parladığınıza anlam veremesem de şunu söylemeye çalıştım konuyu size çevirmek asla niyetim değil. kendimden biliyorum sürekli ders çalışıyorum çıt sesine tahammülüm yok kalmasın bence o kız vs vs demişsiniz ya, o yüzden dedim sizde sürekli onlinesınız çok ders çalışılıp çokda terör estirilmiyormuş anlaşılan yani.yani o kızda böyle ders çalışıyorum diye sinir stres yapmaz,usul usul oturur belki dedim.
ayrıca konularınıza da baktım şimdi siz böyle birden parlayınca,sürekli tıptan bahsediyorsunuz,bravo diyeceğim bir konu var size; 70 yaşında prof dr. akrabam var bu yaşına kadar o bile sizin kadar tıp dememiştir

Ben konuya benim kardeşim onun kardeşi olarak bakmıyorum.
Ben olsaydım diye bakıyorum.
Ben küçük biryerde yaşasaydım, hele bir de iletişimde zorlanan biraz asosyal biri olsaydım, ve böylesine büyük bir başarı kazanıp okumak için büyük bir kente gitseydim ürkerdim. Abimin evinde kalmak beni rahatlatırdı. Konusahibinin dediğine göre sorunları yok aralarında.
Sadece osğuk. O da iletişim zorluğundandır.
Üstelik eşine olur demiş. Eminim eşi de hemen kendince b mutlu haberi kardeşine vermiştir.
Şimdi vazgeçtim demek çok da doğru gelmiyor.
Birkaç ay denenir. Sorun olursa eşe bak bu sorunlardan dolayı başka bir çözüm bulalım denilebilir.

İkili tartışmalara girmeyip konuya odaklanalım lütfen,konu dışı mesaj,konuyu farklı yöne çekmek yasak ve ceza sebebi biliyorsunuz.

tamam demekle hata etmıssınız fakat esınız sızın dusunduklerınızı dusunemedı mı acaba hadı ondanda gectım 17 yasında bı kız yenı evlı bı cıftın yanında kalınmaması gerektıgının farkında degıl mı kı? buna benzer bı konu bazen bızım gundemımızede gelıyor. ben nısanlıyım ben evlendıgımde babamında evlenmesınden korkuyor kardesım bu durumda ben senı yanıma alırım korkma dedıgımde sız yenı evlı olucaksınız kesınlıkle gelmem böle bı teklıfte bıle bulunma dıyor. ve benım kardesım daha 14 yasında

bende kabul etmemelisin diyorum ilk başta düşünemeden tamam dedin belki ama genede sen bilirsin,
evlilik çok farklı bir olay evlenmeden önce istediğin kadar tanı eşini evlendikten sonra ki eve uyum,birbirine uyum ,
sorumluluklara uyum farlı oluyor bun evde kardeş de olsa daha da güçleşir bencilik değil tamamen adaptasyonla
ilgili ne güzel aynı şehiri kazanmış temiz ,güvenilir bir yurda yerleşir absi destek olur ilgilenir ,
hem asosyal olması,çekingen olması geçebilir geçmeli de hayatta tek başına yaşamayı öğrenmeli çoğumuz şehir dışında okuduk
malesef bir tek akraba ,tanıdık bile yoktu ama ne oldu kendimize güvenimizi kazandık.
bir de geleceğin doktoru olacak kişi bunu şimdiden kazanmalı...

Bence kabul etmeyin daha yeni evlisiniz bu konu yüzünden eşinizle ileride daha büyük sorunlar yaşarsınız.
Daha o kadar taze ki evliliğiniz başbaşa biraz tadını çıkarın.
Bende ailemden uzak şehir dışında okudum 4 sene yurtta kaldım ne var bunda yurtta kalabilir.
Ayrıca devlet yurtları pahalı falanda değil bir çok tıp fakültesinde okuyan arkadaşım kalıyordu.
Aile huzurunuzu düşünüyorsanız kabul etmeyin ayrıca annen baban neden bu evliliği onaylamadı belki onlar senin göremediğin bazı şeyleri gördü.
Bazı konuları annenle konuş anne en büyük yardımcıdır yol gösterecektir sana.

merhaba,aynı şeyleri bende yaşadım ..evlendiğimizin 3. günü eşimin kardeşi kayıt yenilemek için yanımıza geldi ve şubat tatiline kadar yanımızda kaldı .daha sonra yurda çıktı ama bu dönem içersinde o beni abisinden kıskandı bende onu kocamdan..kardeşiyle aramızda 3 yaş fark vardı ,arkadaş gibi olmamız gerekirken birbirimizle zıtlaşmaya başladık ve 19 senelik evliyim bu hala öyle devam ediyor.. Bence en başından çok iyi düşünmelisiniz çünkü ilrde eşinlede aranda sıkıntılar olmasına sebep olacak ne olursa olsun..Benden sana abla tavsiyesi , kabul etsende sıkıntı yaşayacaksın ...etmesende ...aradaki saygıyı ve sevgiyi koruman için eşinle tekrar konuşmalısın ...

hayırlı olsun canım evliliğin:)
mutluluklar dilerim:)
umarım ailelerle olan sorunu da zamanla aşarsınız..
canım kız zaten içine kapanıkmış birde çalışkanmış:)
bir süre sizde kalsın...belki sonradan kendi çıkmak ister..
arkadaş edinir...arkadaşlarıyla aynı evi paylaşmak ister..
ama yine de sürekli kalması fikri biraz acımasızca olur..eşinle sen bu korkularını beklentilerini rahatça paylaş bence..seni anlayacaktır..

Sorun olmaz, arkadaş gibi bile olursunuz diyen arkadaşlar var ama kesinlikle katılmıyorum. Artı asosyal bi insansa, kolay arkadaş edinemeyebilir ve evinizden gitmeyebilir. Artı, kapalı ve küçük bi çevreden gelen bi insan arkadaşlarıyla eve çıkmaktan ürker, kayınvaliden de sence abisiyle yengesiyle otururken kızı, olur arkadaşlarıyla eve çıksın der mi hiç? canına minnet onun, endişe yok bi şey yok abisi başında. Bi kere gelirse evinize, asla gitmez, mezun olana kadar da kalır. hayır, daha anne olmadan insan anneymiş gibi olmaz istemez ya haksız mıyım? sen şimdi anne gibi olacaksın ona. Yemek yapacaksın vs. Artı arkadaşlarıyla vakit geçirir demişsiniz, konu sahibi arkadaş diyo ki zaten sosya değilmiş lisedeyken bile. yurtta kalsın, devlet yurtları var çok da güzel. hem derece de yapmış, hiç bi sorun olmaz. tabi senin güzel bi dille eşine mevzuyu anlatman gerek. ya düşünün allah aşkına, evde -eş kardeşi de olsa- bi yabancı varken, kim sarmaş dolaş oturur, öpüşür koklaşır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…