Eşimin kız kardeşi :((

Tanufuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
905
1
0
Ankara
Daha önce bir konu açmıştım eşimin kız kardeşi bizimle kalmak istiyor diye. Kız kardeşi üniversiteyi kazanmıştı yanımızda kalma durumu vardı ama yurt çıktı şuan sadece bize kalmaya hafta sonları geliyor. Bir kaç seferdir yanlızken anlattıklarına çok bozuldum. Mesela eşimle ilk tanıştığım sıralarda annesi beni soruyormuş kim bu kız diye eşim o zamanlar ailesiyle arası bozuktu gerçi hala görüşmüyorlar ben de öyle evlendiğimiz için ne benim ailem ne onun ailesi bizle görüşmüyor bizde artık boşverdik daha doğrusu zamana bıraktık. Eşim ilk tanıştığımız sıralarda annesi bırak bu kızı dedikçe ben öylesine takılıyorum diyormuş benim için
Abim için evlenmek boşanmak basit zeynep ablayla bir celsede boşandılar dedi daha böyle bir sürü şeyler bunları söyleyen 18 yaşında bir kız ama ben çok etkilendim özelikle öylesine takılıyorum lafına çok incindim bunları eşimle konuşsam diye tereddütte kalmıştım kardeşiyle arasını açıyor gibi olmayım diye ama dayanamayıp konuştum bana kızdı bağırdı ben senden boşanacak olsam bu kadar sorumsuz bir adam olsam ev almak için uğraşmam diye ama şu öylesine takılıyorum lafını da inkar edemedi mesela geçen gün eşimin yanında eski eşini anlatıyor Zeynep abla yrd.doç olmuş dedi eşim yaa ne güzel falan yaptı. Bize gelip böyle konuşmalar yapması çok garibime gidiyor bilerek yaptığının farkındayım ama elimde olmadan etkiliniyorum.

eşiniz ketum bir insandır, annesi çok detaylı sorular sormasın diye "öylesine" deyip geçiştirmiştir. sizi sevmese, sizin için ailesinin istemediği bir evlilik yapar mı? ona hiç takılmayın.

görümceniz de daha küçük.. eski yengesiyle hala görüşüyor ve onu seviyor belli ki.. onun da çocukluğuna verin, geçin bence.. aranızı bozamaz o tür şeyler..

ama siz bunları sorun haline getirirseniz, aranız bozulabilir..

evinin huzurunu bozan kişinin evinde ne işi var canım ilgilenme boşver madem çok seviyor zeynep ablasında kalsın hem eminim annesi tembihliyodur böyle konuş diye yada senin görümcen patavatsızın teki:26::26:

en başta küçük kız diye düşündüm ama ne demek cnm senin yanında konuşması eşinle deil bu konuyu o cadıyla o konuş böyle şeyler konuşacaksan kalamaz burada diye...açıkça ama kırmadan azarlamadan....eşinle bu konu hakkında konuşma bence bunaltırsın

Eşiniz umarım görümcenizin bu saçma tavrını farkındadır. Bence ya çekin bi kenara konuşun ne yapmaya çalışıyorsun diye yada görüşmemenizi tavsiye ederim. Kayınvalidenizle görüşmüyorsunuz diye kız sizi ayırmaya niyet etmiş belli.huzursuzluk çıkarmaya çalışıyor aranızda. yapmayın eşinize karşı kötü olmayın. amacına ulaştırmayın onu. ben eşime güveniyorum dedikçe eşiniz size bir kat daha yaklaşır. deli olur oda böyle konular açıncada kendinizden emin bir şekilde konuşun hiç takmıyormuş gibi.

Eşiniz için "öylesine takılma" olsaydınız sizin için ailesini karşısına almazdı.

Son düzenleme:

yazdıklarını okudumda ...
sen kız kardeşine inat aa ne güzel allah daha iyi etsin falan de etkilendiğini belli etme hoşuna gidermiş gibi yaparsan anlatmaz bi daha ...
baktın yine anlatıyo alıp karşına konuşursun bak böle böle dersin olmuş bitmiş iş biz hayatımızı kurduk artık bu konuyu açma rica ediyorum senden dersin.
çocuk değil ya ne anlatıp duruyo.

Annesi belkide aranizi bozsun diye dolduruyodur.

Eski konunda kiza o daha cocuk yazik diyenler gelsin bu konuyu okusunlar.

Ara bozmak icin programlanmis resmen.

Ya takmayım diyorum ama olmuyor nedense eski eşi konusunda çok hassasım ben bu sene yüksek lisansa başlayacaktım kazandığım halde vazgeçtim bana zeynep abla çok zeki biri prof olacak gibi laflar yapıyor ben de abinde çok zeki demek ki iki zeki insan bir arada olmuyor dedim. Eşim çocuk o diyor. Annesine benim resmimi göstermiş annesi çok güzel kız ama ben oğlumu tanıyorum bir kaç yılda sıkılır demiş. Bu kız bir türlü beni sevemedi okullar açıldı eşimin vakti yok diye kitaplarını kendim aldım üniversiteye başlıyor diye bir sürü yeni kıyafet aldık daha ne kadar yakın davranacağım anlamadım. Elimde değil konusu açılıp anlatınca dinliyorum mesela eskiden zeytincilikle uğraşıyorlarmış bunları keyifli dinlerken eşimin küçüklüğünü anlatırken arada da zeynepi sıkıştırıyor.

anıları konuşacak kadar samimi olma canım mesafeli ol 18 yaşında üniversiteye gidecek koca kız dereceye girdiğine göre akli zekası yerinde konuş bir daha çok sevgili zeynep ablasından bahsetmesin sana oldu bitti işte başa sarmanın alemi ne ki

ya canım sen üstüne gittikçe, tabir-i caizse gıcık olup bunu belli ettikçe senin üstüne gelecektir.

aaa, böyle saçma sebeplerle eşinle de aran bozuluyor, yapma böyle, evliliğine konsantre ol, cevap verme hatta dinlemeyiver, anlatmaz bir dahaki sefere.

sen böyle olur olmaz şeylere takılan bir kız değildin n'oldu Tanufuk'a?

Zaten zeynep ablasında da kalmaya gidiyor. Akrabası gider tabi de daha bir ay olmadan beni sinir etmeyi başardı.

Diğer konunuzu hatırlıyorum
demek ki evinize yatılı gelmesine izin vermemekle en iyisini yapmışsınız.
Ama görümcenizin bunları bilinçli yaptığını ama sonuçlarının nereye varacağını
henüz bilmediğini düşünüyorum
çünkü bu yaşlarda çoğunlukla düz mantıkla ilerler gençler ( istisnalar var)

- kendisince "acaba bu söylediklerim yengemi-evliliğini nasıl etkiler " diye düşünemezler.
Tabiki yaptıkları doğru değil ama bende annesi tarafından doldurulduğuna inanıyorum

Görümcenizle konuşun ve bir daha bunları anlatmamasını artık evli-aile olduğunuzu söyleyin
eşinize de yansıtmayın, yoksa onların istedikleri olur.

Elimde değil yapamıyorum diyorsunuz ama YAPMAK ZORUNDASINIZ ; kızkardeşle çok konuşmamaya, bir konu açacağı zaman kapatma yollarına bakmalısınız.Asla konuşmasına fırsat vermemelisiniz..Resmen ekmeğine yağ sürüyorsunuz ergen gibi davranan o kızın.

Eşinizede asla söylemeyin,paylaşmayın.Çocukla çocuk olmanız eşinizin gözünde kötü görünecektir..Sadece kızkardeşe kibarca ''Zeynep ablanı seviyor olabilirsin ama ben tanımıyorum ve abinle olan eski münasebetlerinden dolayı doğal olarak evimde sözünün geçmesini istemiyorum, bana saygı duyacak kadar olgun bir kızsın sen'' deyip çıkın işin içinden.

Bu arada öylesine takılıyorum sözünü eşinizin kullanma nedeni ; ailesinin baskısını o an kaldıramayacağı içindir.Eğer sizinle evlenmemiş olsaydı kırılabilirdiniz.Ama evlendiniz ve yuvanız var, demek ki öylesine takılmamış..Sadece erkek savunmasıdır bu.Öylesine takılıyorum.

O görümcen yarin doktor olsada ahlakı beş kuruş etmez insanları birbirine düşürmekten keyif alıyor ! Doktor olunca ne yapacağı belli,hastaları bol,bol azarlamak ,boşuna okuyor o!

bu kız eşinizle huzurunuzu bozmak için gelmiş sanki,
yeni evlisiniz ve başka insanları kafanıza takarak yazık etmeyin kendinize.
aynı evde kalmamakla en iyisini yapmışsınız ama haftasonları da kendinize eşinizle özel şeyler planlayın.
o kız da ne kadar mutlu olduğunuzu görsün.
eşinize asla yansıtmayın. o sizinle evli.
zeynepe mazi derler artık. kıza da açıkca söyleyin,
bu konuda geçmiş hakkında bişeyler duymak istemiyorum canım,
beni ilgilendirmiyor hiç deyin.
umursamadığınızı görsün. eşinize onun yanında yakın davranın.
ne yaşarsanız bilin ki kayınvalide tayfasının kulağına gidiyor.
bu arada cinsel sorunlarınız vardı yanlış hatırlamıyorsam, onu çözebildiniz mi?
stres yapmanızın bir sebebi de bu mu acaba?

eşinizin zeynep hanımın yard.doç olmasını memnuniyetle karşılaması anormal değil.. evlilikleri bitti diye beddua etmesi gerekmez.. buna hiç takılmayın.. ama elbette evinizin içinde konuşulması gerekmiyor.. işte bu yüzden 18 yaşındaki görümcenizin tavrı çocuklukla açıklanamaz. benim de kızkardeşim 18 yaşında ve nerde ne konuşacağını çok iyi bilir. benim ona akıl danıştığım olur..bu karakterle ilgili.. malesef iyiniyetli davranmıyor bu kızcağız. bu durumda yapmanız gereken görümcenizi çok dinlememeniz. bunu haketmiyor çünkü.

eşinizin öylesine demesi de, annesiyle konuşup yüzgöz olmak istememesinden belli ki.. ayrıca belki ilişkiye başlarken fikri öyleydi ama siz onu şaşırttınız tanıdıkça sizi sevdi ve evlendi. önemli olan bu değil mi? emre altuğ bile itiraf etmişti hatırlarsanız çağla şıkelle ilgili düşüncesini..

Benim abimde yengemle ilk çıktığı zamanlar amaaannn öylesine takılıyorum demişti .
Şimdi Allah'a şükür çok mutlu bir evlilikleri var 2 de çocukları var.
Bende eşimle ilk tanıştığımda amaaannn öylesine demiştim şimdi 1 kızım var çokta mutlu evliliğimiz var 4 yıl dolucak.
Yani demem o ki insanın fikirleri ilk gün neyse o olucak diye birşey yok.
Benim görümcem 31 yaşında bana hala eşimin eski sevgililerini anlatıyor şu kız güzeldi bu kız ahlaklıydı o kibardı falan filan diye.
Ve yine birgün anlatırken ben görümceme dedim ki amacın ne senin bizi birbirimize düşürmekse çok beklersin.
Yooo ne alakası var geçmişi anlatıyorum bil diye eşimde ona ben geçmişimi çöpe attım ve çöplüğü de ancak köpekler karıştırır dedi.
Artık eski sevgilinin ''e'' sinden bahsetmiyor.
Sıkmayın canınızı zaten eşinizin aileside sizi istemiyormuş amaçları belli huzursuzluk çıkarmak bence bu fırsatı vermeyin onlara...

Söz konusu eşim olunca kafaya takıyorum beynime sanki empoze edildi bunu arkadaşlarımda çok söyledi bu adam evlenilecek biri değil diye ama ben şuan mutluyum ilerde ne olur bilemeyiz bu herkesin evliliği için geçerli ama bu kızda arkadaşlarım gibi konuşmasına sinir oldum.

Oh yurtta kalmasına sevindim.
Düşünün bir de aynı evde kalacaktınız.
Bu kızın ne amaçla bu şehre geldiği belli.
Çocuk değil ama toy.Öyle ki bar bar bağıryor resmen ''ben sizin aranızı bozmaya geldim.'' diye.
Öylesine takılsa eşiniz herhalde evlenmezdi.
Bu söylenenleri hiç takmayın eşinize de yansıtmayın.
O kızla da çok daha mesafeli olmanız daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…