13 yaşındaki kızın psikolojisini hiç iyi bulmadım ve yardıma ihtiyacı var o çocuğun.
İlgi toplamak, dikkat çekmek vb şeyler için, çocukların yapabileceği pek çok şey var kardeşle yarışta. Öfkeyle bir şeyler kırmak, babaya kötü sözler sarf etmek ya da aksine diğer çocuğu işaret ederek üzerinden sizi suçlamak, bebekleşmek vs vs... Ancak bebeklik çağında bir çocuğun önüne, ağzına katması için metal şeyler attığında o çocuğun hastanelik olacağını ve dahi ölebileceğini bilmeyecek 12-13 yaşlarında bir çocuk yoktur. Bu çok ciddi bir durum ve o çocuğun ruh durumunun çok fena olduğunu düşünüyorum. Bunu da öncelikli olarak değerlendirmesi, bunun derdine düşmesi gereken kişi de çocuğun anne ve babası yani siz de değilsiniz ilk etapta. Ancak aynı evde yaşayan bir abla, gözlemci olarak çocuğun babasına durumu söylersiniz.
Bu konuda iş, eşinizde bitiyor. Okuyunca da eşinizin oturulup konuşulabilecek türden biri olmadığı sonucu da çıkıyor, bakmaya mecbursun demeler, sizi sizin evinizden kovma girişimleri vb. Yerinizde olsaydım, muhtemelen şimdiden iyi bir avukat araştırmaya başlamıştım boşanma için.