Eşimin kızı

Arkadaşlar dert değil sadece paylaşıp değişik görüşler almak istedim. Ben eşi vefat etmiş birisiyle yaklaşık altı aydır evliyim. Bir kızı var 15 yaşında şimdi. Sekiz yaşındayken kaybetmiş annesini. Çok yalnız kalmış. Babası ilgilenmiş ama anne gibi olmamış tabi. Doğru yanlış her şeyi kendi yapmış. Bana karşı bir saygısızlığı yada istememe gibi bir durumu olmadı hiç. Ama hala istediğim yakınlığa sahip değiliz. Korona sebebiyle sürekli evdeyiz o yüzden sosyal hayat okul hayatı olmayınca konuşacak şeylerde tükendi. Mutfağa girip bişeyler yapıyoruz ama sürekli olmuyor. Dışarı çıkıp gezemiyoruz da vakaların çok olduğu bir yerdeyiz. Herşey normal süreçte başlasaydı okul iş ev hayatı daha derli toplu düzenli olurduk ama sürekli evde olunca herşey karıştı bir birine. Abiside evde ama o üniversite açılınca gidecek. Benim kızıyla iletişimi güçlendirmem gerekli. Şuanki ergenler nasıl bilmiyorum ama asi bir yapısı var yaşı gereği galiba. Altı aydır çok şükür bir sorun yaşamadık ama karantina uzayacak gibi ve ben bana özelini filan anlatsın istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim. Yoksa daha erken mi zamanla olur mu
Bence hiç kurcalama.Böyle devam et. Bazen mesafe iyidir.

Arkadaşlar dert değil sadece paylaşıp değişik görüşler almak istedim. Ben eşi vefat etmiş birisiyle yaklaşık altı aydır evliyim. Bir kızı var 15 yaşında şimdi. Sekiz yaşındayken kaybetmiş annesini. Çok yalnız kalmış. Babası ilgilenmiş ama anne gibi olmamış tabi. Doğru yanlış her şeyi kendi yapmış. Bana karşı bir saygısızlığı yada istememe gibi bir durumu olmadı hiç. Ama hala istediğim yakınlığa sahip değiliz. Korona sebebiyle sürekli evdeyiz o yüzden sosyal hayat okul hayatı olmayınca konuşacak şeylerde tükendi. Mutfağa girip bişeyler yapıyoruz ama sürekli olmuyor. Dışarı çıkıp gezemiyoruz da vakaların çok olduğu bir yerdeyiz. Herşey normal süreçte başlasaydı okul iş ev hayatı daha derli toplu düzenli olurduk ama sürekli evde olunca herşey karıştı bir birine. Abiside evde ama o üniversite açılınca gidecek. Benim kızıyla iletişimi güçlendirmem gerekli. Şuanki ergenler nasıl bilmiyorum ama asi bir yapısı var yaşı gereği galiba. Altı aydır çok şükür bir sorun yaşamadık ama karantina uzayacak gibi ve ben bana özelini filan anlatsın istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim. Yoksa daha erken mi zamanla olur mu
Birisi size sırrını anlatsın istiyorsanız önce kendiniz de bir sır vermelisiniz.Kendinize dair onun hoşuna gideceği bir şey anlatın o da size yavaş yavaş açılacaktır

15 yaşında ve pandemi nedeni ile 6 aydır evden çıkamayan bir çocuğun ne özeli olabilir? Olmasin zaten.

özel hayatına asla odaklanmayın, o zaten isterse anlatır. Siz ona ve abisine karşı saygılı, sevgi dolu ve mesafeli olun yeter, onlar size gelirler.. ama saygı, sevgi , bunları o yavrucaklara ne olursa olsun verin, yorulmayın, her yardım isteklerini fırsat gibi görün ve elinizden gelenin en iyisini yapın, 8 yıl annesiz kalmış bu çocuklara sağlam bir dayanak olmaya çalışın, öyle büyük bir sevaba girersiniz ki. kolay gelsin.

Evet doğru. Mümkün olsa babasının evlenmesini hiç istemezdi ama babası yalnız kalmasın diye kabul etti evliliği. Ben de bazen eşime baktıkça eski fotoğrafları filan gördükçe keşke anneleri vefat etmeseymiş diyorum. Çünkü ideal bir ailelermiş. Annenin ölümüyle ciddi sarsıntı yaşamışlar.
Keşke anneleri vefat etmeseymis diye düşünmenize hayret ettim doğrusu. Yani bu şu demek degil oh iyiki karısı ölmüş demek degil. Ama sonuçta o kişi sizin kocanız fazla mı iyisiniz anlamadim. Bir de ideal ailelermiş demissiniz. Benim esim eskiden bir evlilik yapmis olsa o kişiden boşansa veya o kisi ölse ben pek boyle konuşmazdım sanirim. Hayata bakış açısı tabi saygı duyuyorum

Çok tatlissin ama bence kiza fırsat ver yaklaşımın iyi ama onun alismasina zaman tanımalısın boyle ilişkiler bir anda samimilik kazanmaz herzaman

Benim çocuğum olmadığı için bilmiyorum işte paylaşımımız nasıl olmalı. Sonuçta sürekli aynı evdeyiz sorun çıkmadan anlaşmaya devam edelim istiyorum
Ilişkimiz iyiymiş. Bırakın böyle kalsın. Zamanla olur bazı şeyler. Belki özelini anlatsa daha zor olacak veya daha kötü. Siz belki onaylamacaksiniz veya uyarıda bulunacaksınız...
Daha iyi olalım derken kötü olacaksınız

Ben kızımın annesiyken böyle bir geri bildirim alacağımdan emin olmadığım için sadece üstün kör sorabiliyorum..O kız bir travma yaşamış ve ergenlik döneminde. Bir kez tepkisini alırsanız iletişiminiz garip bir hal alabilir..Hem neden özelini bilmek istediğini merak ettim? Magazinsel bir arzumu bu,isteğinizin altında yatan sebep nedir? Buraya konu açacak kadar önemlimi kızın özel hayatı?

Ben yorumların çoğunu anlayamadım bile. Konu sahibesi sanki fesat bir tipmiş gibi eee çocuğun hayatını bilip ne yapacaksın tarzında yorumlar yapılmış,😶 konu sahibesi magazin aramıyor ki, kızla paylaşım yapmak istiyor nasıl paylaşımınız arttırabilir diye soruyor. Konu sahibesi aile olmak istiyor, kızla anne-kız ilişkisi kurmak istiyor ama nasıl yapacağını bilemiyor çünkü kendi çocuğu yok. Bu kadar art niyetli yorumlara anlam veremedim açıkçası😶

Iyi niyetiniz takdire sayan ama ayni iyi niyeti abisine de gosterseydiniz samimiyetinize inanirdim. Kiza odaklanmaniz hayriniza demek ki.
Abisi üniversite okuyor ve ayrı evi var. Yani okullar açıldığında sadece tatillerde beraber olacağız. O yavaş yavaş kendi hayatını kurmak üzere. Kızı ile daha çok vakit geçireceğim için ona odaklanmam gayet doğal bence. Ben de insanların neden sorumda art niyet aradığını anlamadım.

Ben yorumların çoğunu anlayamadım bile. Konu sahibesi sanki fesat bir tipmiş gibi eee çocuğun hayatını bilip ne yapacaksın tarzında yorumlar yapılmış,😶 konu sahibesi magazin aramıyor ki, kızla paylaşım yapmak istiyor nasıl paylaşımınız arttırabilir diye soruyor. Konu sahibesi aile olmak istiyor, kızla anne-kız ilişkisi kurmak istiyor ama nasıl yapacağını bilemiyor çünkü kendi çocuğu yok. Bu kadar art niyetli yorumlara anlam veremedim açıkçası😶
Hay Allah razı olsun ya 😊 sadece fikir alma amaçlı sormuştum. Aklıma gelmeyen bir şey varsa yardımı dokunur diye ama yardımcı olacak çok az mesaj geldi. Çoğunluk beni meraklı üvey anne yaptı😊

Aslında aranda mesafe olması daha iyi. Bırak öyle kalsın saygı olur aranızda.kendi annemizle bile yeri geliyor kavga ediyoruz. O sana bir kelime ettiğinde kat ve kat zoruna gidecek.böylesi daha hayırlı bence

canım ya anlıyorum onu, annesi değilde siz varsınız evde ,içinde neler yaşıyor kimbilir ...üstüne gitmeyin kızın , kendinize başka hobiler edinin mesleğiniz yoksa .

14 yaşinda öz oğlum var özelini bana anlatmak zorunda değil anlatmazda odasında vakit geçirir çoğunlukla bazende yanımızda oturur kendi haline bırakın sıkmayın en asi dönemleri zıtlaşmayin yeter özelini hiçbir zaman size açmaz açmasıda sizi samimi yapmaz o yüzden bırakın hayatı akışına herşey yolunu bulur

Çok ama çok sevdiğiniz bir arkadaşınızın çocuğuna nasıl davranırsanız, o şekilde davranabilirsiniz. Ergenlik zor bir dönem, hele ki böyle bir durumda eminim daha da zordur. Ona zorlandığında destek olmak isteyeceğinizi hissettirin, üzüldüğünde yaslanacak bir omzunuzun olduğunu, ya da belki bir hata yaptığında beraber en iyi çözümü bulmak için yanında olacağını hissetirmek için neler diyebileceğinizi düşünebilirsiniz mesela. Ergenlik dönemindeki çocukların tepkileri sizin şahsınıza özel değildir bunu sakın unutmayın, zaman, sabır ve anlayış, adaletli yaklaşım her şeyi çözecektir diye ümid ediyorum. Yemek yaparken güzel paylaşımlar yapılır, konuşacak bişey bulamazsanız bile kendi genç kızlığınızı anlatabilirsiniz, sizin de bir zamanlar genç kız olduğunuz anılar hem size de iyi gelecektir. Tavsiyem isteklerini ve ulaşabildiklerini kendi o zamanki isteklerinizle ve ulaşabildiklerinizlr kıyaslamamanız olabilir sadece. Ne güzel daha iyi bir ilişkiniz olması için yollar arıyorsunuz, maşallah, iyilikle yaklaşan bir kalp taşımak insana her güzel kapıyı açar.

Back
X