Eşimin kızı

Öncelikle eşimin kızı demeyi bırakarak başlayabilirsiniz olaya. Sonuçta artık sizinde kızınız. Çok zor bir döneme denk gelmişsiniz Öncelikle. Ben öğretmenim öğrencilerim hep bu yaşlarda. Bu güven bağı zamanla oluşacak bir şey ama öncelikle onu yakından tanımalısınız. En sevdiği şeyleri, hobileri, fobileri, hayranı olduğu yazarı, müzik grubunu varsa alerjilerini, takıntılarını vs. Ona bir çocuk değil de bir genç kız gibi davranır özeline ve mahremiyetine saygı gösterirseniz ihtiyacı olduğunda yanında olursanız ya da örnek veriyorum çok sevdiği bir yazarın kitabı var onu siz de okumak isteyin onunla ortak paydada buluşun. Çok sevdiği bir pc oyunu mu var ilgilenin. Nelerle ilglileniyorsa alakadar olun. Zamanla size açılacaktır. Koruyun ama ona bunu çaktırmadan koruyun.
Bu süreçte çok fazla dizi izledik. Onun izlediği dizileri izledim. Ortak yorum yaptık filan ama yaşından mı nedir ilgi çok çabuk dağılıyor. Hemen sıkılıyor herşeyden

Bu süreçte çok fazla dizi izledik. Onun izlediği dizileri izledim. Ortak yorum yaptık filan ama yaşından mı nedir ilgi çok çabuk dağılıyor. Hemen sıkılıyor herşeyden
Yaşından dolayı inanın. Zamanla geçecek. Siz sadece yanında olduğunu hissettirin mesafeli davranmayın. Yaşından dolayı bunlar.

Arkadaşlar dert değil sadece paylaşıp değişik görüşler almak istedim. Ben eşi vefat etmiş birisiyle yaklaşık altı aydır evliyim. Bir kızı var 15 yaşında şimdi. Sekiz yaşındayken kaybetmiş annesini. Çok yalnız kalmış. Babası ilgilenmiş ama anne gibi olmamış tabi. Doğru yanlış her şeyi kendi yapmış. Bana karşı bir saygısızlığı yada istememe gibi bir durumu olmadı hiç. Ama hala istediğim yakınlığa sahip değiliz. Korona sebebiyle sürekli evdeyiz o yüzden sosyal hayat okul hayatı olmayınca konuşacak şeylerde tükendi. Mutfağa girip bişeyler yapıyoruz ama sürekli olmuyor. Dışarı çıkıp gezemiyoruz da vakaların çok olduğu bir yerdeyiz. Herşey normal süreçte başlasaydı okul iş ev hayatı daha derli toplu düzenli olurduk ama sürekli evde olunca herşey karıştı bir birine. Abiside evde ama o üniversite açılınca gidecek. Benim kızıyla iletişimi güçlendirmem gerekli. Şuanki ergenler nasıl bilmiyorum ama asi bir yapısı var yaşı gereği galiba. Altı aydır çok şükür bir sorun yaşamadık ama karantina uzayacak gibi ve ben bana özelini filan anlatsın istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim. Yoksa daha erken mi zamanla olur mu
Valla sekerim ben olsam anneme anlatmam kaldi ki babamin esi olacak birine asla anlatmam o senin dediğin samimiyet icin baya bi zaman gerekli herseyden once sana güvenmesi lazim

Beraber yabancı dizi veya film izleyin. Online alışveriş sitelerine bakıp fikir alışverişinde bulunun. Eğer kitap okumayı seviyorsa onun okuduğu kitapları okuyup sonrasında o kitap üzerine sohbet edin. Sabah erkenden ya da akşam vakti insan yoğunluğunun olmadığı yerlerde beraber yürüş yapın. En ufak başarısında bile onunla gurur duyduğunuzu söyleyin ve takdir edin. Ben o yaşlarımda bunlardan çok hoşlanırdım. Arada bir onu mutlu edecek hediyeler alabilirsiniz. Bence onunla yakınlık kurmak istemeniz çok güzel. Eleştirilere bakmayın
Evet bunları yaptık yürüyüş dışında. Yürüyüşe birkaç kez çıktık sıkıldı. Sonra evde video açıp spor yapalım dedik oda bana uymadı o konu kaldı. Dediğim gibi dönüşümlü olarak sürekli bişeyler yaptık. Normal hayata dönünce daha iyi bir şekilde ilişkimiz ilerler umarım

Benim çocuğum olmadığı için bilmiyorum işte paylaşımımız nasıl olmalı. Sonuçta sürekli aynı evdeyiz sorun çıkmadan anlaşmaya devam edelim istiyorum
Ortak bir şeyler yapın, bir dil biliyorsanız öğretmeyi teklif edin, tuval boyama yapın, kil alıp evde bişeyler yapın falan. Şu an sadece evde farklı hobiler yapabilirsiniz. Çok da üzerine düşmeyin teklif edin isterse yaparsınız. Özel hayatını anlatması için daha çok erken. Olabildiğince yakın ve samimi davranın.

Bu söyledikleriniz güzel bişey zira bu pandemide herşeyin yolunda olduğu aileler tam tersi durumlar yaşadı. Yeni evlisiniz bu kadarı bile çok iyi birlikte bir hobi edinebilirsiniz, puzzle gibi, maket yapma gibi aile oyunları gibi, arrık nelerden hoşlanıyorsa
Evet daha herşeyin başındayken birbirimizi yanlış anlarız diye çok korkuyordum açıkçası. Sorunlar olmadı değil oldu ama eşim sağolsun iyi yönetti sorunları😊

Evet daha herşeyin başındayken birbirimizi yanlış anlarız diye çok korkuyordum açıkçası. Sorunlar olmadı değil oldu ama eşim sağolsun iyi yönetti sorunları😊
Ne güzel şanslıymışsınız Allah yuvanızı daha mutlu hale getirmeyi nasip etsin kızınızı da kafanıza takmayın zamanla daha iyi olur bu süreç zaten ayrı sıkıntı

Niyetinizin samimi oldugunu düşünüyorum ama en başta eşimin kızı diyerek bile bi mesafe koyuyorsunuz aslında. Üstelik daha 6 ay olmuşken anne kız bağına sahip olmayı hayal ediyorsunuz. Çocuğunuz yok ama siz de birinin evladısınız aynı şeyi yaşarsanız 6 ayda o bağı kurabilir miydiniz?

İlk adım olarak güzel başlamışsınız böyle devam edin o anlatınca dinleyin anlatmazsa sormayın. Zamanla iyi niyetinizi gördükçe paylaşımınız arttıkça başlar o dertleşmeler. Ve lütfen eşimin kızı demeyin. Takip ettiğim bir hesap var instagramda eşinin ilk eşinden olan kızları için bonus kızlarım diyor mesela. Bence çok tatlı bir hitap, mesafesiz. Ama aynı zamanda annesi olmaya da çalışmayın. Arada bi yer tutturmanız lazım.

Gayet iyi niyeti ile soru sormuş ve anne olmadığım için bilmiyorum öğrenmeye çalışıyorum demiş ne bu tepki ey KK üyeleri.

Bence kızın da size sevgisi oluşmuş gayet güzel bir durum zamanla daha da güçlenicektir ona sahip çıkmaya başladıkça vs pandemi dönemi olmasaydı birlikte kuaföre kahve içmeye vs gidin vakit geçirin derdim ama malum durumdan çokta yapılacak bir şey yok.
Dediğiniz gibi mutfakta eğlenceli vakit geçirebilirsiniz pasta yapmak vs gibi.
Akşamları mısır patlatıp film izleyebilirsiniz ailecek.
Her daim arkasında olduğunu hissettirebilirsin arkadaşlarından konu açabilirsin aaa işte x vardı senin arkadaşın onlar ne yapıyo vs gibi şuanlık elden çokta bişey gelmeyeceği için imkanlar malesef bu 6 ayda bile çok güzelişmeler katetmişsiniz bence tebrik ederim düşüncenizi.

Niyetinizin samimi oldugunu düşünüyorum ama en başta eşimin kızı diyerek bile bi mesafe koyuyorsunuz aslında. Üstelik daha 6 ay olmuşken anne kız bağına sahip olmayı hayal ediyorsunuz. Çocuğunuz yok ama siz de birinin evladısınız aynı şeyi yaşarsanız 6 ayda o bağı kurabilir miydiniz?

İlk adım olarak güzel başlamışsınız böyle devam edin o anlatınca dinleyin anlatmazsa sormayın. Zamanla iyi niyetinizi gördükçe paylaşımınız arttıkça başlar o dertleşmeler. Ve lütfen eşimin kızı demeyin. Takip ettiğim bir hesap var instagramda eşinin ilk eşinden olan kızları için bonus kızlarım diyor mesela. Bence çok tatlı bir hitap, mesafesiz. Ama aynı zamanda annesi olmaya da çalışmayın. Arada bi yer tutturmanız lazım.
Anne kız bağı olmayacağını biliyorum böyle bir düşüncem yok zaten. Sadece aramızın daha iyi olması için neler yapabilirim, benimle aynı durumda olan var mı niyetiyle konu açtım. Yanlış yaptığım birşey varsa da burdan aldığım fikirlerle düzeltirim

Ben 15 yasımda odamdan çıkmak bile istemiyordum.her boş zamanımızda ablamla odada vakit geçiriyorduk.

Annemle birşeyler yapmak en son isteyeceğim seydi heralde:)kaldı ki sizin üvey kızınız ve daha cok yeni evlisiniz.

Bence baya paylaşımda bulunuyor sizinle.fazlasını beklemeyin.farkında olmadan sıkarsınız belki.

Nacizane tavsiyem şu anki modunuz çok yerinde daha samimi olmayın hatta biraz geri adım bile atabilirsiniz. Zira insan ilişkileri böyledir zaten fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Kendinizi özel olarak fazlaca sevdirmeye çalışmayın yani sevdirin tabiki lakin fazla yapmayın bazen de kaçan kovalanır Unutmayın

Sizi ne kadardir taniyor? 6 aydir ayni evdesiniz ama oncesinde de bir gorusmusluk bir tanismislik var mi? Biraz daha zaman verin bence. Abla gibi davranmaniz yeterli. Daha fazlasina da o karar verir zaten.

Zamanla anlatacak tabi burası kesin. Benim tavsiyem anne olmayın ,abla olun. Bunun için kasmayın ama. Siz ona ufak tefek sorun olmayacak sırlarınızı vermeye başlayın. Ergen kafası, sinirlenip bağırarak babasına anlatabilir en ufak durumda . O yüzden daha böyle masumane şeylerden bahsedin ,çocukken şu ünlüye aşıktım falan gibi :) Öğüt vermeyin, ders vermeyin. Onun sevdiği veya hobisi olan bir şeye kenardan köşeden dahil olun. Size anlattığı şeyleri asla babayla paylaşmayın. 2-3 yıl sürer bence ama güvenilir bir abla der kendi gelir o zaman

Back
X