Eşimin kızı

babasına karşı hep kızın tarafını tutarsanız ve babasından istediği şeyleri babasına makul dille kabul ettirirseniz sizi daha çok benimser. insanlar kendilerine iyilik yapanı yakın hissederler.
kendisinin ilgi alanlarıyla ilgili kuçuk hediyeler alabilirsiniz mesela çocuklar şimdi k pop hastası tshirt vs alabilirsiniz sevdiği gruplarla ilgili.

özelden kastınızı anladım ama ben başka şey söylemek istiyorum kız hakkında çok özel şeyleri kendisi anlatsa bile dinlemenizi tavsiye etmem, eşinizle aranızda sorun olabilir, biliyordun da söylemedin durumu olabilir yani.

Asi dediğiniz için kardeşimden pay biçerek yorum yapıyorum, birlikte vakit geçirmek bir şeyler yapmak için ısrar etmeyin. Ponçik sevgi pıtırcığı gibi davranırsanız sizi itici bulabilir. İlgili olayım derken her şeyin içinden çıkan birine dönüşmeyin. Yalnız kalmayı çok daha fazla isteyecektir yaşı nedeniyle. Yalnızlığına da saygı duyun ve canı mı sıkkın ne oldu diye darlamayın. İhtiyaç duyduğunda onu dinleyeceğinizi sık sık hatırlatın bu yeterli. Meraklı görünmeyin. Yaptığı şeyleri takdir edin. Kek yaptıysa örneğin elin çok lezzetli harika olmuş vs diyin.

Yakınlık kurmak için bir yerde okuduğum bir şeyi önereyim, ondan yardım isteyin. Reddetmeyeceği küçük bir iyilik mesela. Sizin durumunuzda aklıma örnek gelmedi ama burda amaç şu; kızınız sizin de ona ihtiyaç duyabileceğinizi görecek, kendisini işe yarar ve değerli hissedecek + iyilik yaptığı için iyi hissedecek ve bu iyi hissetme halini sizinle bağdaşlaştıracak. Bunu ben çok kez denedim işe yarıyor😂 Ergen kardeşim tripli davrandığında bunu çok yaparım mesela. Bir de yine aynı şekilde ona ufak bir sırrınızı vermeniz samimiyeti artırabilir. Tabi burda sır dediğim komik ve utanç verici anılarımız olur ya onlar gibi şeyler. Yine de daha çokk zamana ihtiyacınız var

Bir uzman diyordu ki; en dandik aletlerin bile kullanma kılavuzu var, neden ana babalar ergen çocukları için açıp bir tane kitap okumazlar. Ergenlik dönemiyle ilgili kaliteli kitaplar okuyun, uzman videoları izleyin, maddi durumunuz iyiyse bir uzmandan bilgi alın

Neden özel hayatını anlatmasını istiyosunuzki ? Anlatsa napacaksınız ? Ya ona bir kızgınlığınızda babasına gidip olmadık şeyleri paylaşırsanız o kızın güveni gururu nolacak ?

Sizin bu cabanizin altindaki sebebi merak ettim
Bu çabamın altındaki sebeb aile olmak. Babasıyla evliyim ve dört kişilik bir aile olduk. Onunla yaşayacağım iletişim sorunlarının en az olması hem bana hem eşime huzurlu bir ortam sunar. İleriye dönük düşündüğümde çocuğum olduğunda onuda benimsemesi için baştaki iletişimimiz önemli diye düşünüyorum. Çünkü biz sürekli aynı evde olacağız.

Neden özel hayatını anlatmasını istiyosunuzki ? Anlatsa napacaksınız ? Ya ona bir kızgınlığınızda babasına gidip olmadık şeyleri paylaşırsanız o kızın güveni gururu nolacak ?
Başlarda da açıkladım ama bahsettiğim özel hayat erkek arkadaşı yada başka bişey değil. O konu yanlış anlaşılmış. Bir ihtiyacı olduğunda filan bana söyleyebilsin demek istediğim oydu.

Başlarda da açıkladım ama bahsettiğim özel hayat erkek arkadaşı yada başka bişey değil. O konu yanlış anlaşılmış. Bir ihtiyacı olduğunda filan bana söyleyebilsin demek istediğim oydu.
Kusura bakmayın ozaman ben yanlış anladım o yazdıklarınızı görmedim çünki .. bu zamanla olur tabi .. size alışması gerek biraz ve siz ona anne değil abla olucaksınız

Bu çabamın altındaki sebeb aile olmak. Babasıyla evliyim ve dört kişilik bir aile olduk. Onunla yaşayacağım iletişim sorunlarının en az olması hem bana hem eşime huzurlu bir ortam sunar. İleriye dönük düşündüğümde çocuğum olduğunda onuda benimsemesi için baştaki iletişimimiz önemli diye düşünüyorum. Çünkü biz sürekli aynı evde olacağız.

Simdi yazacaklarimi yalnis anlamayin lütfen: Cocuklar insanlarin samimiyetini hemen anlar. Ana motivasyon sizin esinizle huzurunuz ve ilerdeki belki olacak cocugunuz olsa cocuk bunu anlar. Cocuk dedigim 15 yasinda genc bir kiz. Bence kizla iletisiminiz iyi olmasini istiyorsaniz hususi cabalara girmeyin. Iletisiminiz simdiye kadar sorunsuz geciyormus zaten. Birseyleri hizmandirmak adina yalnis adimlar atsaniz bu ters tepki yapabilir. Bence kendinize ve kiza da alisma süreyi taniyin. Zaten sira disi bir sürecdeyiz. Siz kendiniz olun. Zamanla oda size alisacaktir. Ha ilerde özelini anlatir mi bilmiyorum, ama en azindan evde huzurlu bir ortam olsa ne mutlu. Bu arada evliliginiz hayirli ugurlu olsun. Insallah mutlu olursunuz

Siz cok iyi niyetlisiniz. Fakat güven zaman alır. Özelini anlatmasını istemeyin kendisi isterse anlatır. Kaldı ki daha 6 aylık evlisiniz. Belki beraber film izlemeyi teklif edebilirsiniz. Atıştırmalık falan hazıflarsınız.

15 yasinda oglum. O yas grubundan herseyi anlatmasini beklemeyin. Kisiliklerini bulma donemi oldugu icin daha cok yalniz kalmak istiyorlar. Tek baslarina olmak, vakti evde odalarinda gecirmek daha cok hoslarina gidiyor. 6 ay da hem bir seyleri paylasmak icin de erken ama bu yastaki gencler de paylasim o kadar yok. Bence akisina birakin. O isterse gelip anlatir.

Çok zor durum Rabbim yardımcınız olsun
Rabbim kimseyi annesiz bırakmasın çok zor durum gerçekten
Evet çok zor. Empati bile yapamıyorum. Üçüncü sınıftaymış annesi öldüğünde. Babası çalıştığı için çoğu şeyde tek başına kalmış. O yaşta okula filan tek hazırlanmış. Okuldan gelince evde tek kalmış. Altı yıl boyunca kendi kendine yetmeyi öğrenmiş aslında. Buda onu Özgür kız yapmış. Şimdi alışmaya çalışıyoruz bir birimize

15 yasinda oglum. O yas grubundan herseyi anlatmasini beklemeyin. Kisiliklerini bulma donemi oldugu icin daha cok yalniz kalmak istiyorlar. Tek baslarina olmak, vakti evde odalarinda gecirmek daha cok hoslarina gidiyor. 6 ay da hem bir seyleri paylasmak icin de erken ama bu yastaki gencler de paylasim o kadar yok. Bence akisina birakin. O isterse gelip anlatir.
Bende bunu merak ediyordum işte. Bana karşı tavrımı yoksa yaşından dolayı böyle mi. Zamanla geçecek mi diye

Öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum konu sahibi.Allah katında çok büyük sevap herşeyden önce onu kazanma çabanız.Mesafe candır diyenleri de hiç anlamıyorum ve eşimin kızı diye hitabını değiştir diyenleri de...Anlaşılması için eşimin kızı diye belirtmek zorunda kadın.Anne baba Boşanmış olsaydı sizi kabul etme süreci çok daha zor olabilirdi ama durum farklı.Zaman isteyen bir süreç aynı yaşlarda kuzenim var ve teyzem vefat edince enişte 3 ay kadar sonra yeni biriyle evlendi,karşılıklı biseyler yanlış gitti belki de 10 yıldır bir aile ortamı oluşturamazlar.Umarim başarırsınız.

Öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum konu sahibi.Allah katında çok büyük sevap herşeyden önce onu kazanma çabanız.Mesafe candır diyenleri de hiç anlamıyorum ve eşimin kızı diye hitabını değiştir diyenleri de...Anlaşılması için eşimin kızı diye belirtmek zorunda kadın.Anne baba Boşanmış olsaydı sizi kabul etme süreci çok daha zor olabilirdi ama durum farklı.Zaman isteyen bir süreç aynı yaşlarda kuzenim var ve teyzem vefat edince enişte 3 ay kadar sonra yeni biriyle evlendi,karşılıklı biseyler yanlış gitti belki de 10 yıldır bir aile ortamı oluşturamazlar.Umarim başarırsınız.
İnşallah. Bunu istiyorum. Evet benim kızım değil ve en başından beri abla niyetiyle yaklaştım ona. Karşılıklı birbirimize saygılıyız. Arada isyanları, asi ve sinirli tavırları oluyor. Onları da görmezden gelince bir iki güne geçiyor. Mesela bazen bizde babasıyla gerildiğimizde aramızı filan bulmaya çalışıyor:) bu komik oluyor biraz. Bazen zor bir yola girdiğimi düşünüp modum düşüyor ama eşim çok ilgili ve özverili. O yüzden güzel başladı güzel devam eder diye düşünüyorum

ben o yaşlardayken özel hayatımı anneme anlatmazdım, ama teyzem bilirdi, onu daha arkadas gibi gorurdum cunku. bence o yaslarda kızlar annelerinden cok bir abla figuru ya da bir kuzen ya da o tarz kendinden buyuk ama anne otoritesine sahip olmayan ya da ebeveyn statusunde olmayan birileriyle dertlesmek isteyebilir. sizin yakın olmak istemeniz, bana özelini anlatmasını istiyorum demeniz bence cok guzel, neden kötu olsun ki. bu sekilde yakın olur insanlar yani. siz ona yakın olmak istiyorsunuz cok da normal.. annesinin yerini almaya calısmadıgınızı, asla oyle bir amacınızın olmadıgını, biraz abla gibi biraz arkadas gibi olacagınızı hissettirerek belki bu güveni kazanabilirsiniz. simdiye kadar full time evde olunca insan kendi öz anne babasıyla birbirine giriyor, siz girmemissiniz bu iyi ama belki de sebebi mesafeli olmasıdır, cunku mesafe koydugun insanla kavga da etmezsin, yani arada mesafeden dolayı bir kavgasızlık varsa o kötu, ama siz genelde aramız iyi bir sorun yok diyorsanız sorun yoktur. hem tartıstıgımızda falan babasıyla aramızı bulmaya calısıyor demissiniz, sizi sevmese yakın görmese yapmazdı da böyle. umursamazdı, demek ki her sey iyi ve yolunda. gelistirmek sizin elinizde buyugu olarak. söyle yapabilirsiniz mesela online alısveris yapacaksınız diyelim ondan fikir alın, sence bana bu mu yakısır su mu, sence hangisi daha guzel, iste atıyorum gecen sen sunu giymistin cok hosuma gitti ben de o tarz bir sey almak istiyorum falan, böyle biraz daha arkadas gibi yaklasabilirsiniz. cunku annesinin yerini almak isteyen biri olsa sinir olur inadına kötu davranır, ama sizin amacınızın daha arkadas gibi abla gibi oldugunu anlarsa bence olumsuz bir geri dönusu olmaz size diye dusunuyorum. zaten siz ona bir adım atsanız o daha da fazla gelir, o yaslarda samimi olmaya, yakın birine daha cok ihtiyac duyuyor kızlar.

Son düzenleme:
ben o yaşlardayken özel hayatımı anneme anlatmazdım, ama teyzem bilirdi, onu daha arkadas gibi gorurdum cunku. bence o yaslarda kızlar annelerinden cok bir abla figuru ya da bir kuzen ya da o tarz kendinden buyuk ama anne otoritesine sahip olmayan ya da ebeveyn statusunde olmayan birileriyle dertlesmek isteyebilir. sizin yakın olmak istemeniz, bana özelini anlatmasını istiyorum demeniz bence cok guzel, neden kötu olsun ki. bu sekilde yakın olur insanlar yani. siz ona yakın olmak istiyorsunuz cok da normal.. annesinin yerini almaya calısmadıgınızı, asla oyle bir amacınızın olmadıgını, biraz abla gibi biraz arkadas gibi olacagınızı hissettirerek belki bu güveni kazanabilirsiniz. simdiye kadar full time evde olunca insan kendi öz anne babasıyla birbirine giriyor, siz girmemissiniz bu iyi ama belki de sebebi mesafeli olmasıdır, cunku mesafe koydugun insanla kavga da etmezsin, yani arada mesafeden dolayı bir kavgasızlık varsa o kötu, ama siz genelde aramız iyi bir sorun yok diyorsanız sorun yoktur. hem tartıstıgımızda falan babasıyla aramızı bulmaya calısıyor demissiniz, sizi sevmese yakın görmese yapmazdı da böyle. umursamazdı, demek ki her sey iyi ve yolunda. gelistirmek sizin elinizde buyugu olarak. söyle yapabilirsiniz mesela online alısveris yapacaksınız diyelim ondan fikir alın, sence bana bu mu yakısır su mu, sence hangisi daha guzel, iste atıyorum gecen sen sunu giymistin cok hosuma gitti ben de o tarz bir sey almak istiyorum falan, böyle biraz daha arkadas gibi yaklasabilirsiniz. cunku annesinin yerini almak isteyen biri olsa sinir olur inadına kötu davranır, ama sizin amacınızın daha arkadas gibi abla gibi oldugunu anlarsa bence olumsuz bir geri dönusu olmaz size diye dusunuyorum. zaten siz ona bir adım atsanız o daha da fazla gelir, o yaslarda samimi olmaya, yakın birine daha cok ihtiyac duyuyor kızlar.
Evet genel anlamda sorun yaşamadık. Bir konuda sorun olacağını hissettiğimde o an o konuyu uzatmamaya çalışıyorum. Oda kendi kafasında değerlendirme yapıyordur. Ölçüp tartıyordur sonuçta akıllı bir kız. Bu süreçte bizi olumsuz etkileyen sürekli evde kalmak oldu. İnşallah kısa sürede normal hayatımıza döneriz

Back
X