EŞİMİN KIZININ BANA ATTIĞI TOKAT

benim hala içimde. ben avladım olsa değil bana hiç kimseye böyle bu muamele yapmasına izin vermem. gerek uyarırım gerek ceza veririm. ama o kadar hassas bi nokta ki uyarırsan kırılırsa taşa tutuluyorsun dediğin gibi...

mecbur bir süre katlanacaksın..büyük ihtimalle baba kızına ondan uzaklaşmasın diye bağırmıyo.bence çok uzun sürmez bu durum.sevgiyle aşılması gereken bir durum.çocuk içinde çok zor bir süreç.

Kimse ufaklığın çocuk olmadığını söylemiyor zaten ama konu sahibi boşanmış bir adamla evlendi diye bir k çocuktan tokat yemeyi hoşgörü ile karşılamak, kocasıyla mesafesini ona göre ayarlamak zorunda değil. Bu kadar ekstrem bir tutum karşısında bile büyük bir olgunlukla davranmış buna rağmen bir 'kötü üvey anne sterotipi yaratılmaya çalışılıyor kadından. Ki babanın tavrı burada çocuk açısından da doğru değil. Suçluluk duygusuyla çocuğun hatalarını görmezden gelmek hem çocuktaki eksiklik hissini pekiştirir hem de hayatında yanlış giden şeyler var istediğini yapabileceği hissi yaratır. Hatalarının sorumluluğunu alamayan bir yetişkin olur ileride. Pedagoga gitti mi hiç eşiniz çocuk için?

Zaten sorun esinde çocuk verileni ogretileni alir abartma diyecegine çocuğuna bunun ne kadar yanlis olduğunu ve bidaha yapmaması gerektigini ogretebilirdi..

hayır giitmedi canım.

Eşiniz yanlışlıkla oldu dememiliydi.
Bir daha vurmana izin vermeyeceğim demeliydi.
Siz de öyle.
Çocuğu yalancılık öğretilmiş.
Bence mutlaka psikoloğa gitmeli..

Zaten sorun esinde çocuk verileni ogretileni alir abartma diyecegine çocuğuna bunun ne kadar yanlis olduğunu ve bidaha yapmaması gerektigini ogretebilirdi..

zaten gücüme gidende o oldu. çocuga bagırmasını arzulayacak kadar cani bir insan değilim.
onunda duygularını düşünüyorum. tamam çocuk ama çocuk demek herşeyi özgürce yapacağı anlamına gelmiyor bence.
isterdim ki büyüklere el kalkmaaz cok yanlış bir davranış şeklinde uyarsın. eşim cocuguu uyarınca bende cocuğu ezeck değildim zaten. bi daha yapmaz o oyle babası diyip sarılıp öperdim.

ama herşey düşündüğümüz gibi gelişmiyor hayatta

Eşiniz yanlışlıkla oldu dememiliydi.
Bir daha vurmana izin vermeyeceğim demeliydi.
Siz de öyle.
Çocuğu yalancılık öğretilmiş.
Bence mutlaka psikoloğa gitmeli..

zaten çok fazla yalan söylüyor şaka yaptım adı altında

mesela kuzeninin kendisine vurduğunu söylüyor
babası yalan söylemiyosun demi diyince
şaka yaptım diyo hemen.
bence buda yanlışş ama etraftakiler bi sevimlilik gösterisi gibi algılıyor bunuda.

Eşinizle kesin bir dille konuşup ona
bu kızın yaptığının yanlış olduğunu , bunu kabul edemeyeceginizi ve bu davranışların uyarilmazsa eğer artarak devam edeceğini ona soylemelisiniz .
Psikolojik bir olay olacak bu, önünü almak zorunda eşiniz .
Arkadaşların dediği gibi şimdiden böyle yaparsa eğer , ilerde ergenlik döneminde annesinden gazı alıp alıp size cektirebilir .

Valla bu sevimlilik göstergesi falan değil.
Resmen yaptıklarına kılıf.
Baba çok yanlış davranıyor yanlışlıkla değil mi diyerek.
Yaptığının yanlış olduğunu net ve kesin bildirmek gerekiyor.

Ceza derken nasıl bir ceza mesela?

haklısınız.

bilerek yaptığı birşeyi yanlışlıkla kelimesi ile ört pas ediyor.

Ceza derken nasıl bir ceza mesela?

valla canım ben hiç bir çocuğa ceza vermedim. ama ben ve kareşim bir hata ve yanlış bir davranış yapıtımızda annem bizi ilk basta uyarırdı 2. kez tekrarlandığında bir kere uyardığını söylerdi. hatamızı anlayana kadarda bizimle küsmüş gibi yapardı. ne bilyim televizyon izlemeyi yasaklardı ceza olarak.

yahu cezasınıda geçtim. uyarsa zaten anlıcak cocuk. ama oda yok malesef

Ne kadar sabirlisiniz masallah bn olsam sabredemeyebilirdim.sizin cocugunuz yok.ne aradiniz cocuklu adamla bunlar daha iyi gunler o cocuk daha buyucek artik o zaman neler olur bilmiyorum.allah yardimcinnolsun.o cocugun glcegi gun bnce carsi pazar git annene git gorme mumkunse.seni sever fln diye dusunme o yanda annesi var dolduran.

annenin yaptığı ne kadar doğru size küsmüş gibi yaparak?
annenin uyguladığı kurallarla çocuk büyütmeye kalkarsan çok geride kalırsın..
Çocuk annesinin ona neden küstüğüne anlam veremez, verse bile üzülür ama hatasını anlamaz..
CEzalar geçici çözümdür hatta azmettiricidir.

çalışıyorum 5e kadar görmüyorum. ama her hafta illaki birşey çıkıyor moral bozacak. ya kv. ya görümce... ya çocuk..
karar aldım zaten bundan sonra yorum yapmayacağım. karışmayacağım. kötü ben oluyorum. bu sefeer bizi begenmiyorsun falan durumları cıkıyor ortaya. onuda ben kaldıramıyorum.

doğrudur dedim ya bilmiyorum bi evladım yok. sevgiside farklıdır onun. tatmadım.. Allah nasip eder de anne olursam. daha farklı bir pencereden bakabilrim elbette.

dediğiim gibi annem verdiği ödülleri geri alırdı. uzun uzun anlatırdı neden yanlış olduğunu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…