EŞİMİN KIZININ BANA ATTIĞI TOKAT

Babasinin yanlislikla oldu degil mi deyisi pedegojik acidan dogru. Gormezden gelin. O yasta bir cocuk icin kabullenmek cok zor akli erdigi kadariyla annesiyle babasinin bir arada olmasini istemesi de normal. Babasi iyi bir ders versin diyenler kendi cocuklarini hayal etsinler. Babam baska biriyle evlendiginde ben ilkokul 3.siniftaydim. uveyanne hikayeleri ve masallariyla buyuduk kadinin her an kotu bir sey yapacagini saniyordum cocuk aklimla o masallar bilincaltima isledigi icin.

kendi evladım olsa bu kadar sakin kalmam belki yaptıklarına. elimden geldiği kadar hoş tutmaya çalışıyorum gönlünü.
kalınıyor yeri geldiğinde canım.
böyle söyleme.
öz anne evlat ilişkisi de inişli çıkışlı ve bol hatalı olabiliyor.
kızılmayacak şeye kızabiliyor,kızılması gerekene gerekli tepkiyi veremeyebiliyoruz.
bak eşin de aynı şeyi yapmış,kızının hatasını hoşgörüvermiş.
durumuna gelince;benzer olayları daha önce yaşamamışsan anlık bir hata olarak görebilirsin ve
uyarınızı büyütmeden yapabilirdiniz es geçip susmak yerine.
o yaş çocuğun tokat atmasını tasvip etmek doğru değil.
önce babası uyarmalıydı uygun bi dille.
sonra da sen tatlı sert sitem edebilirdin.
sonuçta çocuğu silip atacak değilsin.
olucak böyle olaylar.yani tokat atmak gibi değil tabi de:)) sorunlar yaşanacaktır yıllar içinde.

Ha benim oz kizim karnimda 9 ay tasiyip da aylarca emzirdigim kizim da bir ara babasiyla ben yan yanayken beni itip kakiyordu. Dogal bunlar. Karsinizdaki 20 yasinda olsa ona gore yazardim ama 7 yasinda cocuk ya. Annesi filan da dememistir vur diye. Kadinin adamda gozu olsa bosanmazlardi.

eşi tamamen üvey anne psikoloji hissetmesin, çocuk ezilmesin diye bir şey dememiş konu sahibine..
Ya peki kadın?
Kadının incilmesi durumu?
Ya adam gibi eğitim vereceksin doğruları doğru öğrenecek ya da evlenmeyeceksin kendini çocuğuna adayacaksın arkadaş. Başka yolu yok.

ben 20 yasındayım eşim 31 yasında.
ikinci soruya gelecek olursa. eşimin eski eşi onu aldatmış ve boşanmışlar. bense sadece sevdim..
keşke sevgi bahanelerinin ardına sığınılmasa yaşım yirmi dediniz anladığım kadarıyla çok ama çok yenisiniz belki bir yılınızı bile doldurmadınız 7 yaşındaki bir kız çocuğunun attığı tokadı bile engelleyemeyen hatta engellememekle kalmayıp kızına bu sebeple kızmayıp ceza vermeyen bir adamla evlisiniz..bence sorgulamanız gereken şey evlendiğiniz erkeğin sizi sizin onu sevdiğiniz kadar sevip sevmediği,karısı aldattı diye ayrılmasının hiçbir önemi yok benim gözümde...bekar evli ilişkisinden ziyade denklik derdim yaş farkına laf etmem boşanmaya laf etmem üstelik çocuklu bir adamla evlisiniz siz daha küçük yaştasınız onuda karıştırmıyorum kız, kardeşinizin yaşında arada aşırı kuşak farkı olayıda yok denklem kurmaya çalışsam işin içinden çıkmama..daha önceki dertlerinizde okudur gayet yüzeysel problemler ama umarım inşallah bundan sonra BAHARBOZKURT kardeşim daha ciddi dertlerle gelmezsin buraya..çocuğa gereken dersi vermeniz lazım gerekirse yollayın annesinin evine almayın yanınıza babası dışarda görsün kızını bunu isteme hakkınız mevcut fakat bunuda yapabileceğinizi sanmıyorum..bence burdan yardımcı olunamayacak size ,şimdi diyeceksiniz bu kadar yazdın noldu çok samimiyetle söylüyorum vallahide billahide üzüldüm halinize umarım hatalı çıkarım ama bundan sonraki halinizede.

çocuğa saygısız diyen var çocuksa çocukluğunu bilsin diyen var.ama empati yapabilen yok maalesef.o çocuğun yerine kendinizi koyun.yada kendi çocuğunuzu düşünün onun yerinde ne yapardınız acaba.maalesef kk daki bazı arkadaşları anlayamıyorum

Yapmayın ya o daha 7 yaşında sadece. Kim bilir içinde neler var yavrumun. Boşanmış bi anne babanın çocuğu olarak o kadar iyi anlıyorum ki. Eşinizi suçlamayın. O onun evladı. Beni ezdi diye düşünmeyin. Sizin yanınızda uyarmamış ama belki sonradan uyarmıştır.

sen de pek küçük evlenmişsin. demeden geçemedim..
Evet üstelik yas farki ve 7 yasinda evladi olan bi adamla... Yazik insallah esiniz sizi ezdirmez konusahibi, nekadar evlatta olsa terbiye sart, tatli dillede anlatilir, ama uyarilmassa cocuk dogruyu yanlisi ögrenemez...

insanin kendi çocugu bile anneyle babayı birbirlerinden kıskanabiliyor . Mesela benim oglum biz babasıyla sarıldıgımız zaman hemen geliyor babasıyla bana kızıyor sarılmayın diye o benm babam yada annm diyerek kıskanabiliyor bazen vurdugu bile oluyor tabi biz bildgimz için yanında sarılmamaya dikkat ediyoruz artık bi kaç defa boyle bi durum oldu en azından eşinizin kızı duruma alişana kadar sizi kabullenene kadar bunu yanında yapmayın zamanla alişacaktır .Sevgiler

Çocuk şımarık başka bir açiklaması yok.
Normal bir çocuk olsa surat asardı ya da konuşmazdı.
Fakat bu babasını ısırmış size tokat atmış.
Gayette şımarıklık bu , üzülmek kıskanmak falan değil !
Şimdiden çocuğun kalbini kırmadan ağırlığınızı ona hissettirin.
Yoksa başınız ilerde çoooook ağrır.

İnanamıyorum okuduklarıma. Çocuk bir tokat attı diye babasının evine giremeyecek mi yani?hangi vicdana sığar bu ya? Kimse babayla çocuk arasına girmemeli. Keşke okumasaydım yazdıklarını

Bana eşimin yeğeni tokat attı bi kere, 4 yaşlarında falan. Kız önüne gelene çatır çutur geçiriyor. Benim bile içime oturuyor o öyle yapınca.
Tabi senin durum farklı, üvey anne konumundasın ve kıskanılman normal. Ama o yaştaki bi çocuk maalesef öfkesini şiddetle gösterebiliyor. Çözüm eşinin sürekli evladını uyarması, sen de uyarabilirsin güzellikle. Unutmaman gereken onun çocuk olduğu.

Evet üstelik yas farki ve 7 yasinda evladi olan bi adamla... Yazik insallah esiniz sizi ezdirmez konusahibi, nekadar evlatta olsa terbiye sart, tatli dillede anlatilir, ama uyarilmassa cocuk dogruyu yanlisi ögrenemez...
İşte adamın çocuğu çok kıymetli. Aman üvey ana eziyor hissetmesin.

Tabi hissetmesin ama karım diye aldığın insana da az değer ver.

Bu illa birini kayırıp diğerini ezmek demek değil.

Çocuk yaşta biri yetişkin birine tokat atması doğru mu yanlış mı? Eylem bazında bunu ele alması lazım.
çok kızdım eşine konu sahibinin.

İnanamıyorum okuduklarıma. Çocuk bir tokat attı diye babasının evine giremeyecek mi yani?hangi vicdana sığar bu ya? Kimse babayla çocuk arasına girmemeli. Keşke okumasaydım yazdıklarını
O zaman şamaroğlanına çevirsin..
Üvey ana değil bu insan öyle olması için öz annesinin terk etmesi ya da sürekli bunlarla yaşaması gerekiyordu.
Konu sahibi babasının yeni eşi bu kadar basit.
O zaman çocuğuna baksaydı evlenmeseydi.

Sahsen kendi cocugum yuzume tokat atsa ben ona da iyi bir ders verirdim. Sonra da oturur dusunurdum nerde hata yaptim diye. Terbiye cocuk yasta aile tarafindan verilmesi gereken bir seydir. Cocuga dersini vermek elbette siddetle olmaz. Alip karsina konusacaksin. Sen x ablana vurdun ama o benim esim, ben onu cok seviyorum, sen onun canini yaktigin icin cok uzuldum. X ablan da cok uzuldu. O seni cok seviyor lutfen bir daha boyle bir sey yapma babacigim demek gormezden gelmekten daha faydali bir cozum yontemi.

Kızmayla olmaz bu işeler, sizin onunla güzel gzel konuşup ne kadar üzüldüğünüzü söylemeniz lazım. İnanın yaşanılanlar onun minik kalbi için çok ağır. Önce ayrılan anne babası, sonra babasının başka biriyle evlenmesi. 12 yaşında babasının evleneceğini duyan ve tüm gün oturduğu yerde ağlayan bir erkek öğrencim oldu... Konuştuğumda neden üzülüyorsun bu kadar dediğimde, babam beni artık sevmez eskisi kadar diye bayaa hıçkırarak ağladı çocuk, ki erkekti. Bir kızın babaya düşkünlüğünü düşünürsek verdiği tepki çok normal, doğru değil ama normal. sizin onunla konuşmanız lazım. Kızma yok, anlayış var.(ki konu sahibinin bahsettiği çocuk 6 yaşında 1. sınıfa giden minik bişey, hani o okulun ilk günü ağlayan minik kuzular var ya onlardan, gözünüzde tekrar canlansın diye söylüyorum)

Son düzenleme:
Cocuguda düsünüyoruz,ters davranir, iter, laf söyler tamam ama tokat atmasi cok yanlis, haaa bu cocugun suanda sucu degil, anne babanin uyarmasi lazim, yoksa üstü örtülürse cocuk yaptiginin yanlis oldugunu anlamaz ve hatta ilerki zamanlardada bu yollardan istedigini elde
etmege ugrasir... Cocugun sucu yok ama konusahibininde sucu Yok... Baba tekrar evlenmeyi yani üvey anne getirmeyi göze aldiysa, cocugunuda egitmek zorunda, konusahibide bilerek evlenmis biraz alttan almasi lazim ama herseye göz yummasida dogru degil... Zaten dediklerimizin cogu cocugun iyiligi icin...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…