EŞİMİN KIZININ BANA ATTIĞI TOKAT

benipek ,konu sahibinin dediğine göre çocuğun böyle bir huyu yokmuş önceden.
ben mi yanlış anladım acaba.
sen çocuğun gelecekteki profilini çok karamsar çizmişssin canım ya:))
herşeyi serbest bırakmasın ama hiçbir ailede ebeven-çocuk ilişkisi dört dörtlük te değildir,hatasız da değildir.burada da bu minik çocuğun yaptığı hata pekala kolaylıkla telafi edilebilir diye düşünüyorum.

Peki yaptigi yanlisin yanlis oldugu soylenmezse nerden bilecek cocuk onun yanlis oldugunu? uzerini ortmekten kastinizi anlayamiyorum.hic olmamis gibi davranmak mi kastettiginiz? O zaman demek ki kotu bir sey degil kimse bir sey demedigine gore bir daha yapabilirim diye dusunecek cocuk. Dogruyu yanlisi ogretmeden nasil terbiye verebiliriz cocugumuza? Her yaptigi hatayi ortersek nerden bilecek cocuk hata oldugunu?

Siz yasadiginiz bir olaydan ornek vermissiniz madem ben de vereyim. Bayramda erkek arkadasimin kuzenine gittik ilk defa. Kalabalik, butun aile orda. Kuzeninin de 4-5 yaslarinda bir kizi var. Oturduktan bir muddet sonra kiz tuttu elimi isirdi.ortada hic bir sey yok. Ama nasil isirmak, gecirdi dislerini birakmiyor. Canim aciyo annesi karsida guluyor. Insan bir yapma der, o da yok. Can havliyle erkek arkadasim kurtardi elimi kizin agzindan bu sefer de kiz tuttu onu isirdi. annesinde gene tepki yok. Elime kan oturdu dis izleri yeni yeni geciyor. Basbaya canim yandi yani. En son erkek arkadasim da kurtardi elini, kizin dedesi geldi hart diye isirdi cocugun elini. Cocuk bagiriyor adam birakmiyor. Annesi panik oldu baba napiyosun birak falan diye bagirmaya basladi. Hepimiz sok olduk bakiyoruz. Cocuk agliyor. Neyse bir sure sonra birakti dedesi. Cocuk herkese yapiyormus bu isirma olayini uzun suredir. O gunden sonra bir daha hic yapmadi. Cunku gordu isirilinca ne kadar can yakan bir sey oldugunu. Bu yontem dogrudur yanlistir bu tartisilir. Ama ise yarayan bir yontem oldugunu gordum ben de.

yok canım tedavi değilde anlayış; birilerinin bu 1. sınıfa giden 6 yaşındaki çocuğa iyi davranması lazım, adı üvey anneyse başkasının değil üvey annenin kendini sevdirmesi lazım.. Olayın geçmişi öz annenin ne yaptığı bu olay için çok geçerli değil... Üvey annelik evet zor, ama konu sahibi bu olgunluğu göstermeli, çocuklu bir erkekle evlenmişse bu tür aksaklıkları göze almalı en azından aradaki bağı kurana kadar. İpekcim ya açıkcası kendi çocuğumu da düşünüyorum, bana bişey olsa ve çocuğum böyle ani bir refleksle, şımarıkvari de olsa üvey annesine böyle yapsa ne bileyim kadının anlayışla yaklaşmasını isterdim. Sonuçta her zaman yapmıyormuş bu kız bunu, üstelik babaya da o an bir şey yapmış. Ne bileyimmmm, herkesi için zorr.

Çocukların kendileri için doğruyu yanlışı, iyi kötüyü, tehlikeli olanla olmayanı, ayırt edebilmesini sağlayan sınırları (kendisinin ve diğerlerinin) öğrenmeye ihtiyacı vardır.

Bu sınırlar öncelikle anne babası, daha sonra çevresi ve okulu tarafından çizilir. İlk temel sınırlar, sınırların belirlenebilmesi için konulan kurallar, kurallara uyulması için gerekli uygulamalar aile içinde oluşturulur, okul ve çevre tarafından da katkılarla sürdürülür.

Çocuk yetiştirmenin gereği olarak, çocuğa saygı göstermek aynı zamanda ona sınırlar ve yasaklar koymak demektir. Gerekli gereksiz her konuda çocuğun fikrini alarak, yasaklayıcı anne baba etiketi ile yargılanmaktan korkup çoğunlukla onun dediğini yapmak demek değildir. (ALINTİ)

çocuk yetiştirmek karnini doyurup sevmek demek değildir sadece.

O zaman sorun ne
tokat atması ve eşimin sanki çok doğru bişey yapmış gibi susması. bende gmrdüm ve yaşadım daha acı bi şekilde annemi kaybetmışken babam uvey annemle babamı aldatıp annem itihat edip ölmüş ve daha üstünden 4 ay geçmişken geldi evime ama asla boyle bir tepki göstermedim.

aynen bunu bekledim ben. tepkisiz kaldı. ben sadece 1 yol oldu alış artık melisa falan dedim ama. içimdeki duygularn tarıfı tam olarak bu değildi. bagırarak ağlamak istedim çocuk gibi.

babasının elini tutan bir kadınsın onun gözünde.dünyasındaki en önemli iki varlığı ikiye böldün 7 yaşındaki bir kız çocuğunun düşüncesi budur.kimbilir ne iç hesaplaşmalar ne acılar çekiyor yaşına aldırmadan.sen bağıra bağıra ağlamak istemişsin kırıldığın için ve mantığını kullanabilecek bir yaştasın.
empati yap lütfen.hani terbiye edilmesi gerek şöyle yap böyle yap diyenler ile ilgili çok şey yazmak istemiyorum.istiyorum ama zor duruyorum açıkçası.
bana kalırsa düşün nerede yanlış yaptığını.çocuk seni sevmesi için uğraşmalısın.1 yıl çok bir zaman değil küçük bir kız çocuğundan bahsediyorsunuz.

3 yasindaki bi cocukla 7 yasindaki cocugu karsilastiramazsiniz... Benim 2,5 yasinda ve 7 yasinda evlatlarim var, yapmayin ne olursunuz, 7 yasindaki oglumla oturup yanlis seyi yaptigini anlatirken gayette iyi anliyor, 3 yasinda anlatilinca ne yanöis ne dogru daha kavrayamazlar ama 7 yasinda oturulup güzelce anlatildimi gayette güzel anliyorlar...

Uyarılmasın sessiz kalınsın demiyorum zaten. Ama ceza gerektirecek bişey göremedim sadece. Tabi ki doğru olan öğretilsin ama tatlı dille güler yüzle

siz normal bir ilişkiden bahsediyorsunuz. Eğer siz çocuğunudu doldurup hayatından çıktığınız hem de aldatarak çıktığınız bir adamın hiç tanımadığınız eşine karşı çocuğu doldurup gönderiyorsanız ve huzur kaçıyor evet dışarıda görüşsün yani.

Evlatlarımız elimizde şekilleniyor. Umarım o çocuk içinde geç kalınmamıştır. Sanmayın ki ben vuran çocuğa sinirlenmiyorum hiç. Ama ne bileyim annem babam ayrılırken çok zorluk çektiğimden belkide çok hassas yaklaştım konuya. Arada kalan hep çocuklar olur malesef

Uyarılmasın sessiz kalınsın demiyorum zaten. Ama ceza gerektirecek bişey göremedim sadece. Tabi ki doğru olan öğretilsin ama tatlı dille güler yüzle
CEza zaten doğru çözüm değildir ki. Eve almamak ceza değildir, hayatların belli ölçülerde ayrılmasıdır.
Anne baba çocuğuyla ilgilenmeli. Ama şiddet eğilimli serbestlik çocuğuyla ilgilenmek ya da üvey anaya ezdirmemek demek değildir.

ne kadar sert yorumlar yapılmış hayretle okudum
sizin belki de bu yaşınızda kaldıramayacağınız bişey yaşıyor küçücük çocuk, adı üstünde çocuk
kimbilir ne kadar endişeli ve üzgün, biraz empati herşeyi çözecek aslında ama..
tabii ki vurmamalı, ama konu sahibi gücendim diyene kadar çocuğu kendine çekebilir. babası çok doğru davranmış gayet çocuk psikolojisine uygun. burda konu sahibi kızla ayrıca konuşabilir : canım bu hareketinden çok üzüldüm ben seni çok seviyorum gibi.
normal çocuklarla bile ne kadar hassas konuşuyoruz ki bu kızla extra hassas olmalı

Her çocuk sımarıktır evet, fakat tokat atacak ısıracak kadar degil.
Cocuklarimiz bizim kiymetlilerimiz olur elbette, fakat onlari sanki dunyanin merkezindeymisler gibi yetistiren ebeveynlerden oturu bu cocuklar okullara baslayip anne babasinin ona gosterdigi ilgiyi okulda goremeyince, arkadaslari arasinda o populeriteyi saglayamayinca, psikolojik buhranlar geciriyorlar.
Cocuklara 'minik kalpli bebek' gozuyle degil, sevecenligi elden birakmadan ' saglikli bir birey' gozuyle bakarsak daha saglikli nesiller yetisecek.

elbetteki bende anlatılmalı diyorum zaten.benim çocuğum yok siz tecrübelisiniz daha iyi bilirsiniz.fakat sizin 7 yaşındaki çocuğunuzun psikolojisiyle o çocuğun psikolojisi aynı değil şu anda.onun babasının yanında annesi değil başka bir kadın var.bu durum ne kadar ağırdır kimbilir onun için.ben 30 yaşındayım bu yaşımda annemle babam boşansa allah korusun ve babam başka bir kadınla evlense ben bile tepki gösteririm.

Konu sahibi bilemiyorum belki annesi veya anneannesi dolduruyor olabilir demiş. Emin değil yani. Öyle birşey varsa yuvasını korumak için tabi ki mücadele verir. Benim umrumda olan sadece çocuğun psikolojisi. Hepimiz yetişkin insanlarız kendimizi kurtarırız ama çocuklar öyle değil malesef.

Evlenirken bunlari göze almiş olmaniz gerekirdi. 1.sinifa giden küçük bir çocuk sonuçta duygularini kontrollü bir şekilde dişa vuramaz her zaman. Eğer ilk evliliğinden çocuğu olan bir adamla evlendiyseniz bunlara hazirlikli olmalisiniz

Ben sadece örnek verdim. Şimdi çocuk diye tokat atması normal mi?

Sizin kendi çocuğunuz size tokat atsa dahi söylenmesi gereken bir şeyler var bence?

Doğru olanı şimdi öğretmezsek çocuklara ileride kendiliğinden öğrenmelerini beklemek mi gerekir?

Hiçbir ilişki kusursuz değildir ama kusursuza yakın yapmak bizim elimizdedir.
Çocuğun yaptığı tabi telafi edilebilr ama telafi etmek için babanın bir çabası yok. Varsa da yeterli olmuyor demek ki.
Kendi öz annesinin de doldurduğu yüksek ihtimal şu aşamada.
Ortada bir çocuk var diye ve 3 yetişkinden konu sahibinin mi üvey anne kişiliğinden dolayı günah keçisi olması lazım?

hımm diyosunn o zaman bu ornege gore bu olay tekrarlarsa konu sahibide aynı şekilde bi tane patlatsın kuçuk kıza bumudur ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…