- 5 Aralık 2013
- 8.080
- 7.070
- 198
- Konu Sahibi baharbozkurt
-
neden bunda bi sakınca yok baba aradaki dengeyi kuramıyorsa bir müddet dışarıda görüşlülür ikinci kadının ne günahı var boşanmış babaların evlatları cirit atacak tokat atacak eziyet edecek orjinalde kızılıp ceza verilirken evde üvey anne var diye ses çıkarılmayıp daha da mı şımartılacak..ben çocuğa neden düşman olayım,aradaki denge sağlanamıyorsa çocuk o eve gelmemeli baba ile dışarda görüşülmeli..konu sahibi kendi çocuk ama çocuk doğursa can güvenliğini korumak için paranoyaklaşacak farkında mısınız?İnanamıyorum okuduklarıma. Çocuk bir tokat attı diye babasının evine giremeyecek mi yani?hangi vicdana sığar bu ya? Kimse babayla çocuk arasına girmemeli. Keşke okumasaydım yazdıklarını
kendinizi üzmeyin,
bence net olun dik olun, kendinizi ezdirmeyin..
henüz 1 yıl olmuş, hçbişey için geç değil..
kalmış ki zaten burda çocuğun hareketini tartışmıyoruz biz.. ona diyecek tek laf yok, çocuktur bilinçsizdir, ona asla sesinizi yükseltmeyin.. benim kardeşim 1 e giderken gözüme bilardo topu atmıştı :)
mevzu eşinizin tavrı..
evladıdır amenna, ama sizide anne olarak göstermeli çocuğuna..
dediklerin çok doğru ve çok güzel ancak onun minik kalbi ve sağlıklı psikolojik gelişimi için önce kendi öz annesi babası gayret göstermeli.Anne gidip aldatmış babasını sonra ayrılmışlar. Şimdi hayatlar ayrılmış, madem adamı sevmiyorsun neden çocuğu kullanıyorsun kendi ihtirasların için de dolduruyorsun çocuğu. Babası desen çocuğu koruyacağım diye dengeleri bozması an meselesi. Dönüp dolaşıp konu sahibine mi geliyor tedavi sorumluluğu?Kızmayla olmaz bu işeler, sizin onunla güzel gzel konuşup ne kadar üzüldüğünüzü söylemeniz lazım. İnanın yaşanılanlar onun minik kalbi için çok ağır. Önce ayrılan anne babası, sonra babasının başka biriyle evlenmesi. 12 yaşında babasının evleneceğini duyan ve tüm gün oturduğu yerde ağlayan bir erkek öğrencim oldu... Konuştuğumda neden üzülüyorsun bu kadar dediğimde, babam beni artık sevmez eskisi kadar diye bayaa hıçkırarak ağladı çocuk, ki erkekti. Bir kızın babaya düşkünlüğünü düşünürsek verdiği tepki çok normal, doğru değil ama normal. sizin onunla konuşmanız lazım. Kızma yok, anlayış var.
O zaman şamaroğlanına çevirsin..
Üvey ana değil bu insan öyle olması için öz annesinin terk etmesi ya da sürekli bunlarla yaşaması gerekiyordu.
Konu sahibi babasının yeni eşi bu kadar basit.
O zaman çocuğuna baksaydı evlenmeseydi.
Gormezden gelmenin ne kadar faydali bir sey oldugunu pedogoji derslerimden biliyorum. Kendi cocugumun da olumsuz davranislarini gormezden gelirken olumlulari pekistirdim. Bir sure sonra olumsuz davranislar ortadan kalktı. Ben olsam ne yapardim uzerinden gidiyorum. Annesi ölmüş ve uvey anne sahibi biriyim. Uvey kizim olsa ne yapardım sorusunun yanitini da bu bilgiyle veriyorum.Sahsen kendi cocugum yuzume tokat atsa ben ona da iyi bir ders verirdim. Sonra da oturur dusunurdum nerde hata yaptim diye. Terbiye cocuk yasta aile tarafindan verilmesi gereken bir seydir. Cocuga dersini vermek elbette siddetle olmaz. Alip karsina konusacaksin. Sen x ablana vurdun ama o benim esim, ben onu cok seviyorum, sen onun canini yaktigin icin cok uzuldum. X ablan da cok uzuldu. O seni cok seviyor lutfen bir daha boyle bir sey yapma babacigim demek gormezden gelmekten daha faydali bir cozum yontemi.
ben onun bana o tokatı atarkenki yüzünü gördüm gözlerini nasıl baktığını gördüm.
hadı bunu sineye çektim diyelim. bi evladım olsun istiyorum. daha olmayan bebeğim için bile kaygılanıyorum.
beni kıskanıp böyle yapıyorsa. bi evladım olunca nasıl tepki verecek acaba.
ha bu arada babayla çocuk arasına kimse girmeyecekse bi zahmet o baba evlenmeyiversin ikinciyle hayatı kızına adayarak ta geçirebilir değil mi, neden evleniyor amacı ne yalnız kalmamaksa kızı var işte.İnanamıyorum okuduklarıma. Çocuk bir tokat attı diye babasının evine giremeyecek mi yani?hangi vicdana sığar bu ya? Kimse babayla çocuk arasına girmemeli. Keşke okumasaydım yazdıklarını
kıskanmaz mı kıskanıyor elbette.vurduğu da oluyodu küçükken.insanin kendi çocugu bile anneyle babayı birbirlerinden kıskanabiliyor . Mesela benim oglum biz babasıyla sarıldıgımız zaman hemen geliyor babasıyla bana kızıyor sarılmayın diye o benm babam yada annm diyerek kıskanabiliyor bazen vurdugu bile oluyor tabi biz bildgimz için yanında sarılmamaya dikkat ediyoruz artık bi kaç defa boyle bi durum oldu en azından eşinizin kızı duruma alişana kadar sizi kabullenene kadar bunu yanında yapmayın zamanla alişacaktır .Sevgiler
Cocuguda düsünüyoru, ters davranir, iter, laf söyler tamam ama tokat atmasi cok yanlis, haaa bu cocugun suanda sucu degil, anne babanin uyarmasi lazim, yoksa üstü örtülürse cocuk yaptiginin yanlis oldugunu anlamaz ve hatta ilerki zamanlardada bu yollardan istedigini elde
etmege ugrasir... Cocugun sucu yok ama konusahibininde sucu Yok... Baba tekrar evlenmeyi yani üvey anne getirmeyi göze aldiysa, cocugunuda egitmek zorunda, konusahibide bilerek evlenmis biraz alttan almasi lazim ama herseye göz yummasida dogru degil... Zaten dediklerimizin cogu cocugun iyiligi icin...
neden bunda bi sakınca yok baba aradaki dengeyi kuramıyorsa bir müddet dışarıda görüşlülür ikinci kadının ne günahı var boşanmış babaların evlatları cirit atacak tokat atacak eziyet edecek orjinalde kızılıp ceza verilirken evde üvey anne var diye ses çıkarılmayıp daha da mı şımartılacak..ben çocuğa neden düşman olayım,aradaki denge sağlanamıyorsa çocuk o eve gelmemeli baba ile dışarda görüşülmeli..konu sahibi kendi çocuk ama çocuk doğursa can güvenliğini korumak için paranoyaklaşacak farkında mısınız?
hanımefendi neden kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş diyerek her muhalefet kişiye side yaşayın inşallah mesajı verirsiniz ki burda kınanan bir şey yok eğer ki er kişi ya da dişi kişi ikinci bir beraberlik yaşıyorsa mümkün mertebe her önlemi de almak durumunda değil mi..burda saldıran mı oldu konu sahibinin üvey evladına ya da eşine..bir kaç seçenekten fazlası var mı..7 yaşında daha ya 7. Annesi babası boşanırken neler yaşadı kim bilir çocuk. Tabi ki uyarılması gerek ama evine alma diyen bile olmuş. Çocuk o daha diye bağırmak istiyorum. İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Hepimizin çocukları birer usluluk abidesi olduğu için başkasının çocuklarını kolay yargılıyoruz
bakın çocuk eğitilir. Terbiye verilir. Çocuk diye her şeyi serbest bırakmak alttan almak ne kadar doğru?7 yaşında daha ya 7. Annesi babası boşanırken neler yaşadı kim bilir çocuk. Tabi ki uyarılması gerek ama evine alma diyen bile olmuş. Çocuk o daha diye bağırmak istiyorum. İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Hepimizin çocukları birer usluluk abidesi olduğu için başkasının çocuklarını kolay yargılıyoruz
valla ben zaten bekarlarla daha önce evlenmiş kişilerin birlikteliğine tamamen (istisnalar dışında) karşı bir kişiyim hiç bana demeyin..Sabaha kadar tartışaak anlaşamayız sanırım. Anne zaten aldatmış gitmiş babada daha az görüşüverain çocukla ne olacak. O çocukta naparsa yapsın. Peki ikinci eş olan konu sahibesi bunları hiç mi düşünememiştir sizce. Konu sahibine çocuk diyorsunuz ama 7 yaşınadakini terbiye etmekten bahsediyorsunuz. Elbette uyarılmalı ana tatlı dille, yaralamadan,minik kalbi örselemeden.
hanımefendi neden kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş diyerek her muhalefet kişiye side yaşayın inşallah mesajı verirsiniz ki burda kınanan bir şey yok eğer ki er kişi ya da dişi kişi ikinci bir beraberlik yaşıyorsa mümkün mertebe her önlemi de almak durumunda değil mi..burda saldıran mı oldu konu sahibinin üvey evladına ya da eşine..bir kaç seçenekten fazlası var mı..
1- çocuk uyarılır(ki baba uyarmamış üstünü kapamış)
2-öz ana babaya yapsa verilebilecek cezalar uygulanır(ki baba uyarmadı ne cezası diyoruz burda)
3-baba dengeyi kuramıyorsa çocuğu ile dışarda görüşür(vicdansızlık bunun neresinde)
öz evladına hiç kızmaz mı analar babalar burası ütopya mı Allah aşkına.
Çocuk şımarık başka bir açiklaması yok.
Normal bir çocuk olsa surat asardı ya da konuşmazdı.
Fakat bu babasını ısırmış size tokat atmış.
Gayette şımarıklık bu , üzülmek kıskanmak falan değil !
Şimdiden çocuğun kalbini kırmadan ağırlığınızı ona hissettirin.
Yoksa başınız ilerde çoooook ağrır.
İnanamıyorum okuduklarıma. Çocuk bir tokat attı diye babasının evine giremeyecek mi yani?hangi vicdana sığar bu ya? Kimse babayla çocuk arasına girmemeli. Keşke okumasaydım yazdıklarını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?