EŞİMİN KIZININ BANA ATTIĞI TOKAT

Evet o bir cocuk , Ama cocuk diye ce sen uvey Annesin diye boyle bir saygisizlik yapmasi gerekmiyor...

Ayrica babasinin yanlislikla oldu demesi yerine , neden yaptin .. yaptigin cok ayip birdaha olmasin diye tepki.gostermeliydi.

İnanamıyorum okuduklarıma. Çocuk bir tokat attı diye babasının evine giremeyecek mi yani?hangi vicdana sığar bu ya? Kimse babayla çocuk arasına girmemeli. Keşke okumasaydım yazdıklarını
neden bunda bi sakınca yok baba aradaki dengeyi kuramıyorsa bir müddet dışarıda görüşlülür ikinci kadının ne günahı var boşanmış babaların evlatları cirit atacak tokat atacak eziyet edecek orjinalde kızılıp ceza verilirken evde üvey anne var diye ses çıkarılmayıp daha da mı şımartılacak..ben çocuğa neden düşman olayım,aradaki denge sağlanamıyorsa çocuk o eve gelmemeli baba ile dışarda görüşülmeli..konu sahibi kendi çocuk ama çocuk doğursa can güvenliğini korumak için paranoyaklaşacak farkında mısınız?

benimde kardesim bire giderken kafama babamin 44 numara spor ayakkabısını atmıştı :)

dediklerin çok doğru ve çok güzel ancak onun minik kalbi ve sağlıklı psikolojik gelişimi için önce kendi öz annesi babası gayret göstermeli.Anne gidip aldatmış babasını sonra ayrılmışlar. Şimdi hayatlar ayrılmış, madem adamı sevmiyorsun neden çocuğu kullanıyorsun kendi ihtirasların için de dolduruyorsun çocuğu. Babası desen çocuğu koruyacağım diye dengeleri bozması an meselesi. Dönüp dolaşıp konu sahibine mi geliyor tedavi sorumluluğu?

7 yaşında daha ya 7. Annesi babası boşanırken neler yaşadı kim bilir çocuk. Tabi ki uyarılması gerek ama evine alma diyen bile olmuş. Çocuk o daha diye bağırmak istiyorum. İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Hepimizin çocukları birer usluluk abidesi olduğu için başkasının çocuklarını kolay yargılıyoruz

damdan düşenin halini damdan düşen anlar demişler, küçükkken az daha babam boşanıyordu ve babamı başka bir bayanla görmüştüm el ele, okadar zordu ki Allahım hiç bir çocuğa yaşatmasın, çocuğa haddini bildirin diyenler malesef çok ayıp ediyor, o çocuğu çok iyi anlıyorum, Allahtan sonra annemle babam barışmıştı, ama o duygu bir çocuk için çok yıkıcı, heleki çocuksanız daha kötü, o yüzden çocuğun sevdiği birinin çocuğu uyarması lazım ve güzelce uyarması lazım, o şimdi anlamaz ayrılma olayının mantığını, belki babasının ayrılması olması gereken şeydir. ama çocuk bunu kabullenmeyebilir başta, diğer yorumumda dedğim gibi çocuklu bir erkekle evlenirken bunları düşünerek evlenmeliydiniz. zamanla aşılacak bir durum, çözülemeyecek bir mesele değil bence, sevdiği birinin yanlış yaptığını anlatması gerekir

Gormezden gelmenin ne kadar faydali bir sey oldugunu pedogoji derslerimden biliyorum. Kendi cocugumun da olumsuz davranislarini gormezden gelirken olumlulari pekistirdim. Bir sure sonra olumsuz davranislar ortadan kalktı. Ben olsam ne yapardim uzerinden gidiyorum. Annesi ölmüş ve uvey anne sahibi biriyim. Uvey kizim olsa ne yapardım sorusunun yanitini da bu bilgiyle veriyorum.

Haklisiniz.. Esinize darilmakta ,tokata üzülmekte çok haklisiniz. Ama esinize seslenmeyin çünkü caninizi sikacaktir kizini savunmak icin. Daha kötü sozler isitmeyin.

Ama birgün kizinizla başbaşa kaldiginizda konuşun mutlaka ... Sessiz kalip ustunu ortmeyin... Hatta esinizden ozel konusmak icin izin isteyin ve sakin bir ses tonuyla sefkatle anlatin...
"o gün yaptigin hareket beni çok üzdü , biri sana tokat atsa ne hissederdin, kizginligini sinirlendigin seyleri konuşarak dile getirebilirsin bir canliya vurmak ,isirmak doğru şeyler degil ben seni çok seviyorum vb" gibi onun kalbini okşayan ve yanlisini anlatan bir konusma yapin bence

babasının kızını karşısına alıp konuşması gerekiyor. bana göre zamane çocukları küçük anlamaz falan diyoruz ya öyle değil inanki herşeyin farkında ve bilerek yapıyolar çoğu şeyi.. size tepkiside babasını kıskandığından olmuş belli eşinizin sizin arada kalmamanız için biran evvel konuşması ve yaptığı hareketin doğru olmadığını anlatması gerekiyor anlamaz küçük falan diye düşünmeyin senden benden daha iyi anlarlar çocuklar her şeyi...

İnanamıyorum okuduklarıma. Çocuk bir tokat attı diye babasının evine giremeyecek mi yani?hangi vicdana sığar bu ya? Kimse babayla çocuk arasına girmemeli. Keşke okumasaydım yazdıklarını
ha bu arada babayla çocuk arasına kimse girmeyecekse bi zahmet o baba evlenmeyiversin ikinciyle hayatı kızına adayarak ta geçirebilir değil mi, neden evleniyor amacı ne yalnız kalmamaksa kızı var işte.

kıskanmaz mı kıskanıyor elbette.vurduğu da oluyodu küçükken.
bilirsiniz çocukların da sendrom dönemleri oluyor.
normal demiyorum ama olabilir diyorum ben de senin gibi.
tatlı dil ve güzellikle hallolur bence de.

elbetteki.baba inşallah uyarmıştır.ama konu sahibi arkadaş yanında olmadan.kimbilir psikolojisi nasıldır.ben bekarım fakat ağbimin bir oğlu var 3 yaşında. ben ağbimin yanına oturduğumda bile geliyor beni onun yanından kaldırıp annesini oturtmaya çalışıyor.sürekli annesiyle babası bir arada olsun istiyor.kaldıki bu 7 yaşında ve kız çocuğu babasını kıskanması gayet normal.konu sahibi arkadaşımında bunları alttan alması gerek.babasıda belkide çocuğunun psikolojisini düşünerek onu sert bi şekilde uyarmamıştır.anlamaz çünkü daha 7 yaşında.ama mutlaka bir pedegogtan yardım alınmalı.

Sabaha kadar tartışaak anlaşamayız sanırım. Anne zaten aldatmış gitmiş babada daha az görüşüverain çocukla ne olacak. O çocukta naparsa yapsın. Peki ikinci eş olan konu sahibesi bunları hiç mi düşünememiştir sizce. Konu sahibine çocuk diyorsunuz ama 7 yaşınadakini terbiye etmekten bahsediyorsunuz. Elbette uyarılmalı ana tatlı dille, yaralamadan,minik kalbi örselemeden.

hanımefendi neden kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş diyerek her muhalefet kişiye side yaşayın inşallah mesajı verirsiniz ki burda kınanan bir şey yok eğer ki er kişi ya da dişi kişi ikinci bir beraberlik yaşıyorsa mümkün mertebe her önlemi de almak durumunda değil mi..burda saldıran mı oldu konu sahibinin üvey evladına ya da eşine..bir kaç seçenekten fazlası var mı..
1- çocuk uyarılır(ki baba uyarmamış üstünü kapamış)
2-öz ana babaya yapsa verilebilecek cezalar uygulanır(ki baba uyarmadı ne cezası diyoruz burda)
3-baba dengeyi kuramıyorsa çocuğu ile dışarda görüşür(vicdansızlık bunun neresinde)
öz evladına hiç kızmaz mı analar babalar burası ütopya mı Allah aşkına.

bakın çocuk eğitilir. Terbiye verilir. Çocuk diye her şeyi serbest bırakmak alttan almak ne kadar doğru?
İleride nasıl kişilik sorunları yaşayacağını tahmin edebilir misin?
Şimdi babasının eşine tokat atıp kendini haklı gören çocuk okulda arkadaşını döver kendini haklı görür, liseye gider çete kurar racon keser kendini haklı görür, okul biter cinayet işler "biri beni azmettirdi " der haklı görür.
doğru olan doğrunun öğretilmesi değil midir?

babası kızını uyarmaliydi diyorsunuzda babası o anda kızını uyarmk için brz sert uslupla konuşsaydı siz bu kadar kırılmazdınız degilmi . Peki sonra ? Eşinizin kızının babasının sizi savundugu hiç hoşuna gitmeyecektr hatta dahada çok kızışacaktr içten içe babam bni sevmiyor onu seviyor gibi duşunceler belirecektr kafasında buda huzurunızn daha çok bozulmasına sebep olur boyle olsa dahami iyi bence babasının yanlişlkla oldu degilmi kızım demesi daha dogru olmuş bilinçaltı bir uyarı zaten boyle demesi

valla ben zaten bekarlarla daha önce evlenmiş kişilerin birlikteliğine tamamen (istisnalar dışında) karşı bir kişiyim hiç bana demeyin..
kalbim taş değil bir yavrunun üzülmesini kimse istemez de 7 yaşındaki minik kalpli bir evlatta kendinden büyüklere tokat atmayacağını bilir..
o tokatı atmayı öğreten hangi kişi ise o ara yavrusunun çocukluğunu unutmuş galiba..
eğitim için 7 ÇOK GEÇ diye kampanyalar düzenleniyor bu ülkede(sanırım için gerekli terbiye için geç kalınmıştır).
geçmiş ola..
yani sıkıntı sizin ve benim kişiliklerimizde değil

Annesi babası bi arada olan mutlu bir çocukla bu kızı bir tutamayız değil mi? Sandığınız gibi bir mesaj vermiyorum ben. Hepimizin evlatlarının hataları var gerekli uyarımızıda yapıyoruz. Kendi evlanıdınızın yerine koyun bakalım. Babası sadece dışarıda görüşecek çocukla. Ben kabullenemezdim heralde. Eminim çocukta kabullenemez.

her çocuk şımarıktır birazcık.kaldıki bu çocuğun yaşadıkları o ufacık kalbini nasıl yordu kimbilir.çocuk ildiğin kıskanmış işte.kıskanmayada devam edicek.babasını paylaşmak istemiyor çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…