- 22 Haziran 2020
- 735
- 1.046
- 63
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Üç kişi dese de demese de böyle bir dönemde, çok da samimi olmayan bir akrabadan böyle bir şey istemek bana göre bencillik zaten, insanlar birbirlerine yardımcı olabilir ama çok rahat kendi halledebileceği şeyleri ,kendi keyfi için çok da yakın olmadığın bir akrabadan kan bağını kullanarak talep etmek bana iyilik gibi gelmiyor. Koskoca üniversite mezunu kadın, tayin olduğu hastaneye tek başına gitmek için neden senelerdir görüşmediği yakınlığı olmayan bir erkekten yardım istesin ki , biz kadınlar bu kadar aciz varlıklarmıyız? Yardım kendi başına yapmakta zorlanacağın ya da imkansız olan şeyler için kendine yakın bulduğun( ister akraba ister arkadaş) kişiden istenir, ben olayda tanımadığı birinden yardım istenecek kadar büyük bir sorun göremedim, bilmiyorum.belkide hem benim hem de eşimin ailesinde kızlar hep kendi başının çaresine bakmalı kafası ile yetiştirildiği için bana tuhaf geliyor, zira şu ülkede insanlar akrabalıktan olan kan bağını keyifleri bozulmasın diye birbirini kullanmak için hak olarak gördüğüne çoğu kez şahit oluyorum.Konu sahibi korona olduğu için istemiyorum deseydi, zaten 3 kişiler deseydi herkes haklısın derdi zaten..oyle şeyler dememiş ki önün isteği başka. Yani korona olmasa da Ankara da yaşamasa da fark etmez ki onun için. Geçen sene bu zamanda olsaydı bu olay yine aynı cümlelerle kendini ifade edecekti
Arkadaşlar bilgileri doğruysa konu sahibi Ankarada oturuyor, üç tane üniversite mezunu kocaman insan, Türkiyenin başkentinde tayin olduğu hastaneyi bulamıyor, işini göremiyorsa ölsün artık , hiç samimiyeti olmadığı , görüşmediği insana bu şekilde emrivaki yapmak, ne kadar doğru bir davranış. Millet koronadan kırılıyor ya , insanlar anne babasını görmeye çekinir oldu,konu sahibinin küçücük arabaya şehirler arası yolculuk yapmış ve kimlerle temas ettiğini bile bilmediği iki arkadaşını da almış kocaman bir yetişkinin şöförlüğünü yapmasına kızmasının tek nedenini kıskançlığa bağlamışsınız, aklı başında hiç bir insan yanında iki tane başka arkadaşı varken gerçekten akraba olarak gördüğü değer verdiği birinden bu dönemde şöyle birşey istemez, küçücük arabada yolculuk esnasında ve daha öncesinde onlarca insanla temas halinde bulunmuş üç tane insana saatlerce şöförlük yapmak mantıklı bir davranış mı? Bir de bu insanlar sağlık personeli, çok daha bilinçli olmaları gerekiyor, atlarsın bir taksiye gidersin, bu yardım falan değil, bunun adı şu dönemde akrabalık ilişkisini kullanarak adam kullanmak.
Benim sağlık personeli akrabalarım, sırf biz risk altında kalmayalım diye aylardır bizimle o kadar ısrarımıza rağmen mesafeli de olsa yüz yüze görüşmüyorlar, artık bilgisayardan görmek yetmiyor ama ne yapalım, onlar her zaman zorunlu olmadıkça kimse evden çıkmasın, çıkmak zorunluysa sosyal meaafesini korusun, şu dönem akrabalık ilişkilerini ziyaretle temasla ispat edecek zaman değil oluyor, şu memlekette korona bitti de benim mi haberim yok acaba?
Zaten karşıdaki kişinin niyetini bilmiyoruz ki bencil de olabilir her şey olabilir. Biz iyi niyetimizle yardım edersek iyilik yapmış oluyoruz. Iyilik böyle bir şey değil mi? Ileride belki de çok ileride bize dönecek şeyler bunlar. Ben yapsın ya da yapmasın da demiyorum zaten. Bu dönemden bağımsız olarak- kendinin öyle bir sıkıntısı yok çünkü- böyle bir şey yapmak istiyorsa yapsın. Belki başka bir şeyi düşünerek yardım ediyordur. Direkt siyah veya beyaz çizgiler çekemeyiz ki.Üç kişi dese de demese de böyle bir dönemde, çok da samimi olmayan bir akrabadan böyle bir şey istemek bana göre bencillik zaten, insanlar birbirlerine yardımcı olabilir ama çok rahat kendi halledebileceği şeyleri ,kendi keyfi için çok da yakın olmadığın bir akrabadan kan bağını kullanarak talep etmek bana iyilik gibi gelmiyor. Koskoca üniversite mezunu kadın, tayin olduğu hastaneye tek başına gitmek için neden senelerdir görüşmediği yakınlığı olmayan bir erkekten yardım istesin ki , biz kadınlar bu kadar aciz varlıklarmıyız? Yardım kendi başına yapmakta zorlanacağın ya da imkansız olan şeyler için kendine yakın bulduğun( ister akraba ister arkadaş) kişiden istenir, ben olayda tanımadığı birinden yardım istenecek kadar büyük bir sorun göremedim, bilmiyorum.belkide hem benim hem de eşimin ailesinde kızlar hep kendi başının çaresine bakmalı kafası ile yetiştirildiği için bana tuhaf geliyor, zira şu ülkede insanlar akrabalıktan olan kan bağını keyifleri bozulmasın diye birbirini kullanmak için hak olarak gördüğüne çoğu kez şahit oluyorum.
Evet abartıosunuz.Her şey karsılıklı degıldır .Iyılık yap denıze at demışler .Merhaba kızlar hemen konuya gireyim...
Eşimin yıllardır görmediği benimde tanımadığım babasının dayısının torunu bulunduğumuz şehre atanmış.. Ve bu dayısı eşimi aramış x i havaalanindan al hastaneye götür girişini yapılsın sonra yurda gidecek ve yerleştir diye yani o gün tüm gün kızın işlerini hallet demiş..
Arkadaşlar bu yüzsüzlük değilmidr aramaz sormaz düğünümüz de bile aramadı
hatta no bile kayıtlı değildi yabancı no arayanı dayısı.
Neyse benim enayi kocam tabiki tamam dedi haftada bir izni var
Onuda hiç tanımadığı bir kızın işlerini halletmekle geçecek.
Ben tabiki istemiyorum iznini bizimle geçirsin istiyorum ne yapmalıyım sizce benmi abartıyorum.
Dimi ama , boşuna demiyorlar insanlık öldümü diye ...Ne kadar kötü kalplisiniz ya, insan insana yardım eder. O şehri bilen birinden tabii ki yardım istenir.
Ne var ki bunda?
Üstelik dayısının torunu, kuzeninin çocuğu...kız belki bulurdu yolunu ama dayı bir tanışıklık olsun istedi, en azından bir merhabalik durumları olsunlar da kız başı sıkışırsa cekinmesin istedi. Olamaz mı ya?
Benim yakın arkadaşım doğuya atandığında ıdisının didisinin bibisi de o şehirdenmis, ona haber göndermişler. Adam kızı otogardan almış, yedirmis icirmis, ev bulmasına yardımcı olmus, taşınana kadar evine almış.. bu kişi de ne akrabası en bir şey. Bir yerden tanış olduğu adam aramış, 'ya benim yegene göz kulak olur musun' diye (kızın onla da kan bağı yok,bu arada)
Yani bence bu enayilik değil, insanlık bunu gerektirir.
Ben de hiç bilmediğim bir ülkede uçağa alınmamıştım, öyle kalakaldım mal gibi. bir gün önce tanıdığım kişiyi aramıştım. Sağolsun aldı beni şehir meydanından hem evine götürdü, hem yemek hazırladı, hem üzülmeyeyim diye gezdirdi falan...o olmasaydı ne yapardım Allah bilir.
Boşuna dert ediyorsunuz. Bari düşüncenizi kendinize saklayın da , eşiniz kalbinizin karanlığını farkedip sizden soğumasın
Arkadaşlar bilgileri doğruysa konu sahibi Ankarada oturuyor, üç tane üniversite mezunu kocaman insan, Türkiyenin başkentinde tayin olduğu hastaneyi bulamıyor, işini göremiyorsa ölsün artık , hiç samimiyeti olmadığı , görüşmediği insana bu şekilde emrivaki yapmak, ne kadar doğru bir davranış. Millet koronadan kırılıyor ya , insanlar anne babasını görmeye çekinir oldu,konu sahibinin küçücük arabaya şehirler arası yolculuk yapmış ve kimlerle temas ettiğini bile bilmediği iki arkadaşını da almış kocaman bir yetişkinin şöförlüğünü yapmasına kızmasının tek nedenini kıskançlığa bağlamışsınız, aklı başında hiç bir insan yanında iki tane başka arkadaşı varken gerçekten akraba olarak gördüğü değer verdiği birinden bu dönemde şöyle birşey istemez, küçücük arabada yolculuk esnasında ve daha öncesinde onlarca insanla temas halinde bulunmuş üç tane insana saatlerce şöförlük yapmak mantıklı bir davranış mı? Bir de bu insanlar sağlık personeli, çok daha bilinçli olmaları gerekiyor, atlarsın bir taksiye gidersin, bu yardım falan değil, bunun adı şu dönemde akrabalık ilişkisini kullanarak adam kullanmak.
Benim sağlık personeli akrabalarım, sırf biz risk altında kalmayalım diye aylardır bizimle o kadar ısrarımıza rağmen mesafeli de olsa yüz yüze görüşmüyorlar, artık bilgisayardan görmek yetmiyor ama ne yapalım, onlar her zaman zorunlu olmadıkça kimse evden çıkmasın, çıkmak zorunluysa sosyal meaafesini korusun, şu dönem akrabalık ilişkilerini ziyaretle temasla ispat edecek zaman değil oluyor, şu memlekette korona bitti de benim mi haberim yok acaba?
Üç kişi dese de demese de böyle bir dönemde, çok da samimi olmayan bir akrabadan böyle bir şey istemek bana göre bencillik zaten, insanlar birbirlerine yardımcı olabilir ama çok rahat kendi halledebileceği şeyleri ,kendi keyfi için çok da yakın olmadığın bir akrabadan kan bağını kullanarak talep etmek bana iyilik gibi gelmiyor. Koskoca üniversite mezunu kadın, tayin olduğu hastaneye tek başına gitmek için neden senelerdir görüşmediği yakınlığı olmayan bir erkekten yardım istesin ki , biz kadınlar bu kadar aciz varlıklarmıyız? Yardım kendi başına yapmakta zorlanacağın ya da imkansız olan şeyler için kendine yakın bulduğun( ister akraba ister arkadaş) kişiden istenir, ben olayda tanımadığı birinden yardım istenecek kadar büyük bir sorun göremedim, bilmiyorum.belkide hem benim hem de eşimin ailesinde kızlar hep kendi başının çaresine bakmalı kafası ile yetiştirildiği için bana tuhaf geliyor, zira şu ülkede insanlar akrabalıktan olan kan bağını keyifleri bozulmasın diye birbirini kullanmak için hak olarak gördüğüne çoğu kez şahit oluyorum.
Ne kadar kötü kalplisiniz ya, insan insana yardım eder. O şehri bilen birinden tabii ki yardım istenir.
Ne var ki bunda?
Üstelik dayısının torunu, kuzeninin çocuğu...kız belki bulurdu yolunu ama dayı bir tanışıklık olsun istedi, en azından bir merhabalik durumları olsunlar da kız başı sıkışırsa cekinmesin istedi. Olamaz mı ya?
Benim yakın arkadaşım doğuya atandığında ıdisının didisinin bibisi de o şehirdenmis, ona haber göndermişler. Adam kızı otogardan almış, yedirmis icirmis, ev bulmasına yardımcı olmus, taşınana kadar evine almış.. bu kişi de ne akrabası en bir şey. Bir yerden tanış olduğu adam aramış, 'ya benim yegene göz kulak olur musun' diye (kızın onla da kan bağı yok,bu arada)
Yani bence bu enayilik değil, insanlık bunu gerektirir.
Ben de hiç bilmediğim bir ülkede uçağa alınmamıştım, öyle kalakaldım mal gibi. bir gün önce tanıdığım kişiyi aramıştım. Sağolsun aldı beni şehir meydanından hem evine götürdü, hem yemek hazırladı, hem üzülmeyeyim diye gezdirdi falan...o olmasaydı ne yapardım Allah bilir.
Boşuna dert ediyorsunuz. Bari düşüncenizi kendinize saklayın da , eşiniz kalbinizin karanlığını farkedip sizden soğumasın
Yeni üyeyi nasıl bukadar iyi tanıyor oda biraz muamma sankiBir kadın nasıl gördüğüm her konuda yaptığı yorumunda haklı olabilir ki
Avukat takipteyim ilk katılmadığım yoruma beğenmedim basarımbu kadar da olmaz yavvv
Nasıl yani gıııYeni üyeyi nasıl bukadar iyi tanıyor oda biraz muamma sanki
Avukat falan bilmiyorum. Hatta diğer sayfaları da okumadım. Ama bir şey dikkatimi cekti. Örneğin ben burda üyelerin hiç birini aklımda tutamam çok sık konuştuklarım haricinde tabi. Belki daha ilk konusu olan ve yeni üye olmuş birini bu kadar ayrıntılı tanıması ve savunması biraz tuhaf geldi. Ben aylardır tanıdığım insanları bile savunurken tereddüt duyarım mesela ...Nasıl yani gıııBen sadece ilk sayfadan son sayfaya atladım direk okumadım araları. Avukatın yazdıkları kadının kendi verdiği bilgiler değil mi ara sayfalarda ?
Yokkk beaa ne alaka allasen. Sadece Ankaralı olduğunu yazmış oda kendi profili açık orda bilgilerine bakıp yazmıştır. Geriye kalan bilgiler konusunu okuyan herkesin bildiği şeyler..Avukat falan bilmiyorum. Hatta diğer sayfaları da okumadım. Ama bir şey dikkatimi cekti. Örneğin ben burda üyelerin hiç birini aklımda tutamam çok sık konuştuklarım haricinde tabi. Belki daha ilk konusu olan ve yeni üye olmuş birini bu kadar ayrıntılı tanıması ve savunması biraz tuhaf geldi. Ben aylardır tanıdığım insanları bile savunurken tereddüt duyarım mesela ...
İyi o halde , siz tanıyorsunuz zaten birbirinizi. Nedense profiline bakmak hiç aklıma gelmediYokkk beaa ne alaka allasen. Sadece Ankaralı olduğunu yazmış oda kendi profili açık orda bilgilerine bakıp yazmıştır. Geriye kalan bilgiler konusunu okuyan herkesin bildiği şeyler..
Avukat dediğimBiaaaaa nın mesleği avukatlık, ben de direk avukat diyorum ona
Burda konulara yorum yaptığımız kişi bize göre haklıysa fikrinde destek oluruz. Bu ilk konusuymuş, yeni üyeymiş, eski üyeymiş, çok iyi tanımakmış veya ölümüne savunmakmıştan ziyade, kendi açımızdan olaya bakmaktır. Bana kalırsa..
Ben senin ne demek istediğini anladım ama sandığın gibi değil. Avukat sağlamBaşka konularda da böyle çok yorumuna denk geldim.
İyi o halde , siz tanıyorsunuz zaten birbirinizi. Nedense profiline bakmak hiç aklıma gelmediyazıldığı mesaja bakınca iyi tanıyor diye düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?