Eşimin kuzeni

Çok abartmamışsınız. Yardım etse ne olacak sanki. Bir defaya mahsus bir şey, her hafta olacak bir durum olsa neyse diyeceğim de... Bir günüde beraber geçirmezseniz, ölmezsiniz.
 
Sizin derdiniz korona falan değil açık açık 3 kadınla bir gün ilgilenmesini kıskanmışsınız. Yardım etmek enayilik değildir.

Ama şartlara bakılırsa sağlıkçı üç kişinin yani yolu bulamayacak olması da saçmalık. Covid döneminde bir başkasına emri vaki yapılması hiç hoş değil. Ankara gibi bi yerde bin taksiye söyle gideceğin yeri zaten buluyorsun. Bu yaz gitmek durumunda kaldım hiç bilmediğim bi şehir ankara ama sora sora bağdatı buldum. Ki akrabalarımın yarısı Ankarada olmasına rağmen asla telefon edip bile sormadım. Gereksiz temasa gerek yok.
 
Üç kişi dese de demese de böyle bir dönemde, çok da samimi olmayan bir akrabadan böyle bir şey istemek bana göre bencillik zaten, insanlar birbirlerine yardımcı olabilir ama çok rahat kendi halledebileceği şeyleri ,kendi keyfi için çok da yakın olmadığın bir akrabadan kan bağını kullanarak talep etmek bana iyilik gibi gelmiyor. Koskoca üniversite mezunu kadın, tayin olduğu hastaneye tek başına gitmek için neden senelerdir görüşmediği yakınlığı olmayan bir erkekten yardım istesin ki , biz kadınlar bu kadar aciz varlıklarmıyız? Yardım kendi başına yapmakta zorlanacağın ya da imkansız olan şeyler için kendine yakın bulduğun( ister akraba ister arkadaş) kişiden istenir, ben olayda tanımadığı birinden yardım istenecek kadar büyük bir sorun göremedim, bilmiyorum.belkide hem benim hem de eşimin ailesinde kızlar hep kendi başının çaresine bakmalı kafası ile yetiştirildiği için bana tuhaf geliyor, zira şu ülkede insanlar akrabalıktan olan kan bağını keyifleri bozulmasın diye birbirini kullanmak için hak olarak gördüğüne çoğu kez şahit oluyorum.
 
Son düzenleme:


Süpersiniz. Çok teşekkürler. Okuduğum en güzel yorumdu.
 
Eşinizin kuzeni değil yabancı bile olsa ne farkedecek ? Sonuçta biri sizden yardım istemiş , neden yüzsüzlük olsun.
Benim kuzenimde bende ricada bulundu oğlum gelip yanında yaşasın , kendine yeni bir hayat kursun diye ... bende seve seve kabul ettim. Neden bu kadar önyargılı davranıyorsunuz bilmiyorum ama benim kapım insanlara yardım konusunda her zaman açık, ve buda bana çok huzur veriyor ...
 
Zaten karşıdaki kişinin niyetini bilmiyoruz ki bencil de olabilir her şey olabilir. Biz iyi niyetimizle yardım edersek iyilik yapmış oluyoruz. Iyilik böyle bir şey değil mi? Ileride belki de çok ileride bize dönecek şeyler bunlar. Ben yapsın ya da yapmasın da demiyorum zaten. Bu dönemden bağımsız olarak- kendinin öyle bir sıkıntısı yok çünkü- böyle bir şey yapmak istiyorsa yapsın. Belki başka bir şeyi düşünerek yardım ediyordur. Direkt siyah veya beyaz çizgiler çekemeyiz ki.
 
Ne kadar kötü kalplisiniz ya, insan insana yardım eder. O şehri bilen birinden tabii ki yardım istenir.
Ne var ki bunda?
Üstelik dayısının torunu, kuzeninin çocuğu...kız belki bulurdu yolunu ama dayı bir tanışıklık olsun istedi, en azından bir merhabalik durumları olsunlar da kız başı sıkışırsa cekinmesin istedi. Olamaz mı ya?
Benim yakın arkadaşım doğuya atandığında ıdisının didisinin bibisi de o şehirdenmis, ona haber göndermişler. Adam kızı otogardan almış, yedirmis icirmis, ev bulmasına yardımcı olmus, taşınana kadar evine almış.. bu kişi de ne akrabası en bir şey. Bir yerden tanış olduğu adam aramış, 'ya benim yegene göz kulak olur musun' diye (kızın onla da kan bağı yok,bu arada)
Yani bence bu enayilik değil, insanlık bunu gerektirir.
Ben de hiç bilmediğim bir ülkede uçağa alınmamıştım, öyle kalakaldım mal gibi. bir gün önce tanıdığım kişiyi aramıştım. Sağolsun aldı beni şehir meydanından hem evine götürdü, hem yemek hazırladı, hem üzülmeyeyim diye gezdirdi falan...o olmasaydı ne yapardım Allah bilir.
Boşuna dert ediyorsunuz. Bari düşüncenizi kendinize saklayın da , eşiniz kalbinizin karanlığını farkedip sizden soğumasın
 
Evet abartıosunuz.Her şey karsılıklı degıldır .Iyılık yap denıze at demışler .
 
Dimi ama , boşuna demiyorlar insanlık öldümü diye ...
 


Bir kadın nasıl gördüğüm her konuda yaptığı yorumunda haklı olabilir ki

Avukat takipteyim ilk katılmadığım yoruma beğenmedim basarım bu kadar da olmaz yavvv
 


Kötü kalplimi? Tuhaf
 
Bir kadın nasıl gördüğüm her konuda yaptığı yorumunda haklı olabilir ki

Avukat takipteyim ilk katılmadığım yoruma beğenmedim basarım bu kadar da olmaz yavvv
Yeni üyeyi nasıl bukadar iyi tanıyor oda biraz muamma sanki
 
Reactions: JES
Yeni üyeyi nasıl bukadar iyi tanıyor oda biraz muamma sanki
Nasıl yani gııı Ben sadece ilk sayfadan son sayfaya atladım direk okumadım araları. Avukatın yazdıkları kadının kendi verdiği bilgiler değil mi ara sayfalarda ?
 
Nasıl yani gııı Ben sadece ilk sayfadan son sayfaya atladım direk okumadım araları. Avukatın yazdıkları kadının kendi verdiği bilgiler değil mi ara sayfalarda ?
Avukat falan bilmiyorum. Hatta diğer sayfaları da okumadım. Ama bir şey dikkatimi cekti. Örneğin ben burda üyelerin hiç birini aklımda tutamam çok sık konuştuklarım haricinde tabi. Belki daha ilk konusu olan ve yeni üye olmuş birini bu kadar ayrıntılı tanıması ve savunması biraz tuhaf geldi. Ben aylardır tanıdığım insanları bile savunurken tereddüt duyarım mesela ...
 
Kadınların bu anaçlığı da beni öldürecek. Eşinizin aklı fikri vardır kabul ettiğine göre çok da zorlanmayacak demek ki. Kendi akrabalık ilişkisi sizlik bir durum yok.
 
Yokkk beaa ne alaka allasen. Sadece Ankaralı olduğunu yazmış oda kendi profili açık orda bilgilerine bakıp yazmıştır. Geriye kalan bilgiler konusunu okuyan herkesin bildiği şeyler..

Avukat dediğim Biaaaaa nın mesleği avukatlık, ben de direk avukat diyorum ona

Burda konulara yorum yaptığımız kişi bize göre haklıysa fikrinde destek oluruz. Bu ilk konusuymuş, yeni üyeymiş, eski üyeymiş, çok iyi tanımakmış veya ölümüne savunmakmıştan ziyade, kendi açımızdan olaya bakmaktır. Bana kalırsa..

Ben senin ne demek istediğini anladım ama sandığın gibi değil. Avukat sağlam Başka konularda da böyle çok yorumuna denk geldim.
 
İyi o halde , siz tanıyorsunuz zaten birbirinizi. Nedense profiline bakmak hiç aklıma gelmedi yazıldığı mesaja bakınca iyi tanıyor diye düşündüm
 
İyi o halde , siz tanıyorsunuz zaten birbirinizi. Nedense profiline bakmak hiç aklıma gelmedi yazıldığı mesaja bakınca iyi tanıyor diye düşündüm

Yapılan yorumlardan, 3-5 harften oluşan anlamsız nicklerden kim kimi ne kadar tanınırsa artık

Ama zeki kadınları yorumlarına bakıp akılda tutma gibi bir huyum var
 
Arkamdan gıybet dönmüş geleyim aydınlatayım dedim. Konu sahibini tanımam bir arkadaşında dediği gibi başkasından şöförlük talep edilen yer neresi merak edip bilgilerine bakayım dedim. Zira doğuda küçük bir il falansa güvenlik sıkıntısı ile böyle bir talep gelmiş olabilirdi ki bu bir yerde özellikle batıdan gelen ve oraları hiç görmemiş biri için mantıklı ve kabul edilebilir bir istek olurdu. Ama bilgiler doğru ise yer Ankara belkide Türkiyede şehir içi ulaşımın en rahat ve güvenli olduğu büyük şehir ve başkent. Ben dediğimin arkasındayım, konu sahibi ne saikle söyledi bilemem; ama yanımda iki tane de arkadaşım varken ve en kötü bir taksiye atlayıp gitmemin zerre sorun olmayacaği bir ilde, koskoca üniversite mezunu insanların şu pandemi döneminde araya adam sokuşturup belkide hiç görmediği samimi olmadığı bir erkekten şöförlük beklemesi, yardım istemek değil adam kullanmaktır bana göre. Benim burada kıskançlık aklıma bile gelmez. Ben daha önce benle zerre akrabalık iliişkisi kurmayan insanın mecburiyet ve güvenlik sıkıntısı falan olmadığı halde bir taksi parasından kurtulmak için benim canımı riske atmasına kızarım herşeyden önce. Ama olay o kadar abartılmış ki sanki konu sahibinin kocası o şöförlüğü yapmasa kızlar kötü yola düşecek falan sanırsın.
Bana göre insanlara yardım etmek ile kendini kullandırmak arasında ince bir çizgi var. Ben burada bile hiç tanımadığım halde zor durunda olan üyelere mesleki bilgimle yardımcı olmaya çalışıyorum JES de sanırım o cevaplara denk geldiği için bana mesleğimle hitap ediyor ama kendimi kullandırmayı en yakınım bile olsa hiç sevmem. İnsanların sırf kendi konfor alanları bozulmasın diye bir zorunluluk ya da kabul edilebilir bir mazereti yokken başka insanları rahatsız etmeleri bana ayıp gelir. Kocaman üniversite mezunu insanlarında Türkiyenin göbeğinde atandığı hastaneye gitmek için şu salgın döneminde araya başkasını sokarak şöförlük istemesi de adam kullanmaktır bence; zira zerre akrabalık bağı ile hareket ettiğinde bile karşı tarafı attığın risk senin elde edeceğin yarardan çok daha yüksek, benim bu cevabım gelen uzak kuzen kız olsa da erkek olsa da değişmez. Zaten şu dönemde özellikle bir sağlık çalışanı değer verdiği bir akrabasını böyle bir riske atmaz. Ben yardımın, sadece zorunlu hallerde, karşındaki insanı da zor durumda bırakmamak koşuluyla talep edilmesinin gerektiğinin öğretildiği bir ailede büyüdüm keza eşimde öyle, diğer türlüsü bize ayıp gelir. Benim kayınvalidem bile şu yaşında karşı taraftan bir teklif gelmediği sürece, kendi oğullarından böyle birşey istemez, elim ayağım tutuyor diye çıkışır her zaman. Okuma yazma bilmeyen rahmetli annanem İstanbuldaki teyzeme kapısının önüne kadar nasıl olsa servis var diye gideceği saati söylemez tek başına eve giderdi, insanlar rahatsız olmasın diye. Bizde birinden birşey talep edeceksen bu senin için karşı tarafı sokacağın zahmetten daha fazla yarar sağlaması, arada bir samimiyetin olması ya da en azından karşı tarafın bunu sana teklif etmesi gerekir. İnsanları özellikle şu salgın döneminde kendi başına kolayca halledebileceği şeyler için kullanmak ve sağlığını riske atmak bana göre adam kullanmaktır.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…