Eşimin kuzeni

bilemedim ya. dayının işi düşünce araması da çok çirkin. normal günde hal hatır sormayan biri, kızı gayet de kendi işini kendi de görebilir yani. bilemedim.

Dua edin sizde kalsın dememiş. Ben öyle dedi sandım. Tek seferlik yardımsa bir şey olmaz

Yani covid öncesi dönemde otogarda vs yardima ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz sadece yan koltugumuzda oturdugu icin merhaba dedigimiz ve bir daha sittin sene görmeyeceğimiz insanlari gidecegi yere kadar ters yönde olsa birakan insanlariz. Birak akrabayı didisinin arkadasinin cocugunu bir yerden bir yere götürme, ev bulma yerleştirme cok yardim ettiğimiz olmuştur. İnsaniz yahu. Birbirimize muhtacız. Nolmuş rica ettilerse.

Evet abartıyorsun gelen kız çocuğu belliki tanımadığı bir şehre gelmiş kocan enayi değil

O yaşta ben ailemden baska sehirde herişimi kendim yapıyordum...Kendi yapabilir, biner taksiye gider, küçük çocuk mu...

Enayilik değil ama gereksiz ..
Babasının dayısı didisinin didisi bence , öğrenci filan olsa tamam atanmış hemşire kendi işini halledemiyorsa bilemiyorum hem siz olmasaniz ne yapacaktı? Ayrıca pandemi döneminde gereksiz görüşmeleri ve gezmeleri bırakmalıyız alışamadık gitti.

Bence siz abartıyorsunuz.

Ben olsam izin vermem eşime güvenirim ama karşı tarafın düşüncelerini bilemem ben kendim gitsem baika şehire sora sora gene bulurum internet denen birşey var hem ne saçmalık aramaz aramaz işi düşünce arar oldu

İyi insan sayısının azaldığını düşünüyorum artık böyle düşünen insanlar çoğaldıkça iyilikler de yitip gidecek.

Ben de hiç arayıp sormayan ama işi düşünce böyle emrivaki yapanlardan hoşlanmam. Ayrıca (böyle bir samimiyet durumu için söylüyorum) havaalanindan almakta çok gereksiz genelde havaalanlari coook uzakta olur, otobüsle merkeze gelip öyle yardım isteseler bir nebze.

Ancak eşiniz bir kere tamam demiş artık yapacak bir şey yok. Tanimadigim birine iyilik yapıyorum diye düşünebilirsiniz.

Hayır burda akrabası olan kişi eşi, yardımı yapacak kişi eşi niye kadın iyilik " yapıyoruz " diye düsünsün. Yani burda olay eşini ilgilendiriyor.tek izin gününde geliyor diyor ama bu adamın izin günü ne zaman. Zaten h.sonlari sokağa çıkma yasağı var. Bu adamın işi ne? Benim ablamın eşi özelde ve h.sonlari izinli haliyle. Devlette ise zaten h.sonlari izinli normal zamanlarda. Emniyet mensubu mu acaba o olabilir bak. Yani bu kişiler aradı ve şu gün geleceğiz dedi o gün de tam eşinin izin gününe mı denk geldi.. yok artık izin günün ne zaman ona göre bilet mı alalım dediler. Öyle olsa konu sahibi çoktan ama çoktan yazmıştı bunu. Ben artık burda konu sahiplerinin haklı çıkmak için bazı şeyleri abarttığına eminim. Yüzde 80 buraya yazanların haklı olması çok saçma çünkü.

Eşinizle beraber sizde gidin, hem zaman geçirmiş olursunuz hem de kıza yardımcı olmuş olursunuz. Yok gidemezseniz eşiniz yardımcı olsun ne var bunda

Yüzde 80 buraya yazanların haklı olması çok saçma çünkü.
Burası güldürdü
Hayır burda akrabası olan kişi eşi, yardımı yapacak kişi eşi niye kadın iyilik " yapıyoruz " diye düsünsün.
Hanımefendi ne yapmalıyım sizce abartiyor muyum diye sormuş. Ben de artık bir sey yapamayacağını boşa sorun çıkarmaması için en azından iyilik yapıyoruz diye düşünmesi gerektiğini söyledim. Eşini ve onu bir düşündüm

Yani burdan bakınca haklisiniz evet. Iyilik ve kötüluklerimizde bir oluyor demek ki aile olunca konu sahibine göre. Ama iki üç yukarıda biri bir şey yazmış yok artık dedim. Sizinle alakası yok. Ama o kişisinin ilk eşi ile sorunlarını dinleyip sen haklısın canım yazıp durdu birileri belki ben de dahil. Ama o yazısını okuyunca acaba dedim. Yüzde 80lik kısım oradan geliyordu biraz genel bir şeydi yani kusura bakmayın:)

Arkadaşlar bilgileri doğruysa konu sahibi Ankarada oturuyor, üç tane üniversite mezunu kocaman insan, Türkiyenin başkentinde tayin olduğu hastaneyi bulamıyor, işini göremiyorsa ölsün artık , hiç samimiyeti olmadığı , görüşmediği insana bu şekilde emrivaki yapmak, ne kadar doğru bir davranış. Millet koronadan kırılıyor ya , insanlar anne babasını görmeye çekinir oldu,konu sahibinin küçücük arabaya şehirler arası yolculuk yapmış ve kimlerle temas ettiğini bile bilmediği iki arkadaşını da almış kocaman bir yetişkinin şöförlüğünü yapmasına kızmasının tek nedenini kıskançlığa bağlamışsınız, aklı başında hiç bir insan yanında iki tane başka arkadaşı varken gerçekten akraba olarak gördüğü değer verdiği birinden bu dönemde şöyle birşey istemez, küçücük arabada yolculuk esnasında ve daha öncesinde onlarca insanla temas halinde bulunmuş üç tane insana saatlerce şöförlük yapmak mantıklı bir davranış mı? Bir de bu insanlar sağlık personeli, çok daha bilinçli olmaları gerekiyor, atlarsın bir taksiye gidersin, bu yardım falan değil, bunun adı şu dönemde akrabalık ilişkisini kullanarak adam kullanmak.
Benim sağlık personeli akrabalarım, sırf biz risk altında kalmayalım diye aylardır bizimle o kadar ısrarımıza rağmen mesafeli de olsa yüz yüze görüşmüyorlar, artık bilgisayardan görmek yetmiyor ama ne yapalım, onlar her zaman zorunlu olmadıkça kimse evden çıkmasın, çıkmak zorunluysa sosyal meaafesini korusun, şu dönem akrabalık ilişkilerini ziyaretle temasla ispat edecek zaman değil oluyor, şu memlekette korona bitti de benim mi haberim yok acaba?

Evet siz abartıyorsunuz bence. Zaten bütün insanların birbirine sırt çevirdiği ilişkilerin artık çirkinlikte seviye atladığı bu dönemde akrabalarımıza bir faydamız dokunamayacak ya da akrabalarımızdan da hayır göremeyeceksek artık ne yapalım nerelere gidelim bilemedim..

Konu sahibi korona olduğu için istemiyorum deseydi, zaten 3 kişiler deseydi herkes haklısın derdi zaten..oyle şeyler dememiş ki önün isteği başka. Yani korona olmasa da Ankara da yaşamasa da fark etmez ki onun için. Geçen sene bu zamanda olsaydı bu olay yine aynı cümlelerle kendini ifade edecekti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…