- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Dua edin sizde kalsın dememiş. Ben öyle dedi sandım. Tek seferlik yardımsa bir şey olmazKoskoca hemşire taksiye binip gidemiyor mu kızlar üstelik covid var ne malum taşıyıcı olmadığı ha bizde olabiliriz o ayri lakin annem oldu çok korkuyorum artı yanında iki hemşire dha var..... Üç hemşire
Evet abartıyorsun gelen kız çocuğu belliki tanımadığı bir şehre gelmiş kocan enayi değilMerhaba kızlar hemen konuya gireyim...
Eşimin yıllardır görmediği benimde tanımadığım babasının dayısının torunu bulunduğumuz şehre atanmış.. Ve bu dayısı eşimi aramış x i havaalanindan al hastaneye götür girişini yapılsın sonra yurda gidecek ve yerleştir diye yani o gün tüm gün kızın işlerini hallet demiş..
Arkadaşlar bu yüzsüzlük değilmidr aramaz sormaz düğünümüz de bile aramadı
hatta no bile kayıtlı değildi yabancı no arayanı dayısı.
Neyse benim enayi kocam tabiki tamam dedi haftada bir izni var
Onuda hiç tanımadığı bir kızın işlerini halletmekle geçecek.
Ben tabiki istemiyorum iznini bizimle geçirsin istiyorum ne yapmalıyım sizce benmi abartıyorum.
Bence siz abartıyorsunuz.Merhaba kızlar hemen konuya gireyim...
Eşimin yıllardır görmediği benimde tanımadığım babasının dayısının torunu bulunduğumuz şehre atanmış.. Ve bu dayısı eşimi aramış x i havaalanindan al hastaneye götür girişini yapılsın sonra yurda gidecek ve yerleştir diye yani o gün tüm gün kızın işlerini hallet demiş..
Ben tabiki istemiyorum iznini bizimle geçirsin istiyorum ne yapmalıyım sizce benmi abartıyorum.
Ben olsam izin vermem eşime güvenirim ama karşı tarafın düşüncelerini bilemem ben kendim gitsem baika şehire sora sora gene bulurum internet denen birşey var hem ne saçmalık aramaz aramaz işi düşünce arar olduMerhaba kızlar hemen konuya gireyim...
İyi insan sayısının azaldığını düşünüyorum artık böyle düşünen insanlar çoğaldıkça iyilikler de yitip gidecek.Memleketten hiç tanımadığım ailesini de tanımadığım bir kız o zamanki bulunduğum şehre atanmış yeni. Babalarımız biraz tanışıyormuş o kadar. Beni aradılar aynen. Gittim otogardan aldım. 3 yere götürdüm. Evimde misafir ettim. Sonra da çok iyi arkadaş olduk yaşlarımız da yakın. Bırakın iyilik yapmak istiyorsa yapsın eşiniz. Şahsen ben kendimi hiç de enayi görmedim. asıl insanları enayi yerine koyanlar ya da öyle yaftalayanlar çıkarcı bence. Iyi insan sayısı çok mu bilemem ama dünyaya katkıları büyük bence kendi içlerine de.
Hayır burda akrabası olan kişi eşi, yardımı yapacak kişi eşi niye kadın iyilik " yapıyoruz " diye düsünsün. Yani burda olay eşini ilgilendiriyor.tek izin gününde geliyor diyor ama bu adamın izin günü ne zaman. Zaten h.sonlari sokağa çıkma yasağı var. Bu adamın işi ne? Benim ablamın eşi özelde ve h.sonlari izinli haliyle. Devlette ise zaten h.sonlari izinli normal zamanlarda. Emniyet mensubu mu acaba o olabilir bak. Yani bu kişiler aradı ve şu gün geleceğiz dedi o gün de tam eşinin izin gününe mı denk geldi.. yok artık izin günün ne zaman ona göre bilet mı alalım dediler. Öyle olsa konu sahibi çoktan ama çoktan yazmıştı bunu. Ben artık burda konu sahiplerinin haklı çıkmak için bazı şeyleri abarttığına eminim. Yüzde 80 buraya yazanların haklı olması çok saçma çünkü.Ben de hiç arayıp sormayan ama işi düşünce böyle emrivaki yapanlardan hoşlanmam. Ayrıca (böyle bir samimiyet durumu için söylüyorum) havaalanindan almakta çok gereksiz genelde havaalanlari coook uzakta olur, otobüsle merkeze gelip öyle yardım isteseler bir nebze.
Ancak eşiniz bir kere tamam demiş artık yapacak bir şey yok. Tanimadigim birine iyilik yapıyorum diye düşünebilirsiniz.
Merhaba kızlar hemen konuya gireyim...
Burası güldürdüYüzde 80 buraya yazanların haklı olması çok saçma çünkü.
Hanımefendi ne yapmalıyım sizce abartiyor muyum diye sormuş. Ben de artık bir sey yapamayacağını boşa sorun çıkarmaması için en azından iyilik yapıyoruz diye düşünmesi gerektiğini söyledim. Eşini ve onu bir düşündümHayır burda akrabası olan kişi eşi, yardımı yapacak kişi eşi niye kadın iyilik " yapıyoruz " diye düsünsün.
Yani burdan bakınca haklisiniz evet. Iyilik ve kötüluklerimizde bir oluyor demek ki aile olunca konu sahibine göre. Ama iki üç yukarıda biri bir şey yazmış yok artık dedim. Sizinle alakası yok. Ama o kişisinin ilk eşi ile sorunlarını dinleyip sen haklısın canım yazıp durdu birileri belki ben de dahil. Ama o yazısını okuyunca acaba dedim. Yüzde 80lik kısım oradan geliyordu biraz genel bir şeydi yani kusura bakmayın:)Burası güldürdü
Hanımefendi ne yapmalıyım sizce abartiyor muyum diye sormuş. Ben de artık bir sey yapamayacağını boşa sorun çıkarmaması için en azından iyilik yapıyoruz diye düşünmesi gerektiğini söyledim. Eşini ve onu bir düşündüm
Evet siz abartıyorsunuz bence. Zaten bütün insanların birbirine sırt çevirdiği ilişkilerin artık çirkinlikte seviye atladığı bu dönemde akrabalarımıza bir faydamız dokunamayacak ya da akrabalarımızdan da hayır göremeyeceksek artık ne yapalım nerelere gidelim bilemedim..Merhaba kızlar hemen konuya gireyim...
Konu sahibi korona olduğu için istemiyorum deseydi, zaten 3 kişiler deseydi herkes haklısın derdi zaten..oyle şeyler dememiş ki önün isteği başka. Yani korona olmasa da Ankara da yaşamasa da fark etmez ki onun için. Geçen sene bu zamanda olsaydı bu olay yine aynı cümlelerle kendini ifade edecektiArkadaşlar bilgileri doğruysa konu sahibi Ankarada oturuyor, üç tane üniversite mezunu kocaman insan, Türkiyenin başkentinde tayin olduğu hastaneyi bulamıyor, işini göremiyorsa ölsün artık , hiç samimiyeti olmadığı , görüşmediği insana bu şekilde emrivaki yapmak, ne kadar doğru bir davranış. Millet koronadan kırılıyor ya , insanlar anne babasını görmeye çekinir oldu,konu sahibinin küçücük arabaya şehirler arası yolculuk yapmış ve kimlerle temas ettiğini bile bilmediği iki arkadaşını da almış kocaman bir yetişkinin şöförlüğünü yapmasına kızmasının tek nedenini kıskançlığa bağlamışsınız, aklı başında hiç bir insan yanında iki tane başka arkadaşı varken gerçekten akraba olarak gördüğü değer verdiği birinden bu dönemde şöyle birşey istemez, küçücük arabada yolculuk esnasında ve daha öncesinde onlarca insanla temas halinde bulunmuş üç tane insana saatlerce şöförlük yapmak mantıklı bir davranış mı? Bir de bu insanlar sağlık personeli, çok daha bilinçli olmaları gerekiyor, atlarsın bir taksiye gidersin, bu yardım falan değil, bunun adı şu dönemde akrabalık ilişkisini kullanarak adam kullanmak.
Benim sağlık personeli akrabalarım, sırf biz risk altında kalmayalım diye aylardır bizimle o kadar ısrarımıza rağmen mesafeli de olsa yüz yüze görüşmüyorlar, artık bilgisayardan görmek yetmiyor ama ne yapalım, onlar her zaman zorunlu olmadıkça kimse evden çıkmasın, çıkmak zorunluysa sosyal meaafesini korusun, şu dönem akrabalık ilişkilerini ziyaretle temasla ispat edecek zaman değil oluyor, şu memlekette korona bitti de benim mi haberim yok acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?