- 10 Ekim 2014
- 32.919
- 148.429
- 798
- Konu Sahibi Dilara55333
-
O bazı ailelerin pimpirikliğinden kaynaklanıyor.. Bence konuda kız da kendim hallederim kafasındadır ama babası işi devraldığı icin birşey.diyememiştir
Ben nerde yardımlaşmayı alışveriş haline getirdim onu anlamadım?? Neyse hepimizin yardımlaşma anlayışı farklı, buradaki konuyu da konu sahibinin anlattığı ve kendi deneyimlerimize göre yorumladık.
Anlamadınız galiba söylediğim şeyi. Kadın da bayılmıyordur amal kuzenm bana yardım etsin diye.. Ama babası pimpirikliyse kızını dinlemeyip sen dur demiştir diyorum.. Herkesin ailesi sizin ailenis gibi aman kızım sen git halledersin demiyor diyorum..Ben lise ögrencisiyken bile arkadaslarimla sehir degistirirdim. İş guç sahibi kadin da bir zahmet gittigi sehirde yol iz bulabilsin artik yani.
Ha yardim etse birsey mi olur? Olmaz belki ama ne gerek var insanin gününü çalmaya. Ustelik bu pandemide havaalaniydi hastaneydi gezmek zorunda mi?
Anlamadınız galiba söylediğim şeyi. Kadın da bayılmıyordur amal kuzenm bana yardım etsin diye.. Ama babası pimpirikliyse kızını dinlemeyip sen dur demiştir diyorum.. Herkesin ailesi sizin ailenis gibi aman kızım sen git halledersin demiyor diyorum..
Kiskanc olsaniz esinizin basinda durursunuz yani muhafiz gibi? Ozur dilerim ama cok komik ya,gece gece yani. İyi ki kiskanc degilmissiniz o zaman ,Allah korumusArkadaşlar ne münasebet benim gitmem falan asla yapmam ve çok çirkin.
Burada hanımefendinin birisi yazmış kıskançlık yapıyorsanız sizde gidin diye. Ben ona cevap olarak yazdım kıskanç olsam giderim diye.. Ayrıca gelen üç hemşire değil Hemşirde olabilir onu bilmiyorum. Kuzeni hemşire. Neden başka yerlere çekiyorsunuz.?
Tesekkurler bdvMazallah her an eli eline değip kocayı alır götürür kuzen. Bu devirde koca zor bulunuyor. Buldum mu böylr yapışacaksın
Ben de genel olarak herkesin ailesinin kızım sen tek halledersin demeyeceğini diyorum.. Sizi aileniz bıraktı gittiniz kendinis yaptınız. Ama başka bir ailenin aile dinamikleri farklıdır o blmediği şehirde kızının tek olmasını istemez.. Biz dua edelim kızının atandığı yere cümbür cemaat gitmiyorlar (belki ilerleşen zamanlarda yaparlar bunu da bilemem) öyle ailelerde var..Kizin ne dusundugunu bilemeyecegim buradan. Ben genel olarak hem kiza hem ailesine yorum yapiyorum.
Ben de genel olarak herkesin ailesinin kızım sen tek halledersin demeyeceğini diyorum.. Sizi aileniz bıraktı gittiniz kendinis yaptınız. Ama başka bir ailenin aile dinamikleri farklıdır o blmediği şehirde kızının tek olmasını istemez.. Biz dua edelim kızının atandığı yere cümbür cemaat gitmiyorlar (belki ilerleşen zamanlarda yaparlar bunu da bilemem) öyle ailelerde var..
Anlatamıyorum pes ettim iyi geceler .Biseyi halletmedim ben, biz gezmek için keyfi şehir degistiriyorduk.
Herkesin ailesinin izin verecegini iddia etmiyorum ama kucuk cocuk degilse belli yaşa gelmiş okuma yazmasi olan herkesin başka bir şehirde işlerini halledebilecegini, yol yordam bulabilecegini soylemek istiyordum sadece
Siz de kiz istememistir kizin suçu yoktur, ailesi izin vermiyordur derdine düştünüz.
Kiz istiyordur istemiyordur neyse ne orasi onemli degil ailesiyle konuşup ikna etseydi lise ogrencisi degil sonucta koca kadin çalişmaya geliyor oraya. Ailesi de dusuncesiz bana gore.
Anlatamıyorum pes ettim iyi geceler .
Yani bir kerelik bir rica ise neden olmasin. Sizde esinizle birlikte gidin derim, is bitince de saatine göre belki birseyler yaparsiniz. Sonucta genc kiz, onun bu durumla alakasi yok. Dayisi eger ihmalkarlik yapti ise aramaz sormaz Ise o kizinin sucu degil. Fazla dar bakmayin derim.Merhaba kızlar hemen konuya gireyim...
Eşimin yıllardır görmediği benimde tanımadığım babasının dayısının torunu bulunduğumuz şehre atanmış.. Ve bu dayısı eşimi aramış x i havaalanindan al hastaneye götür girişini yapılsın sonra yurda gidecek ve yerleştir diye yani o gün tüm gün kızın işlerini hallet demiş..
Arkadaşlar bu yüzsüzlük değilmidr aramaz sormaz düğünümüz de bile aramadı
hatta no bile kayıtlı değildi yabancı no arayanı dayısı.
Neyse benim enayi kocam tabiki tamam dedi haftada bir izni var
Onuda hiç tanımadığı bir kızın işlerini halletmekle geçecek.
Ben tabiki istemiyorum iznini bizimle geçirsin istiyorum ne yapmalıyım sizce benmi abartıyorum.
O bazı ailelerin pimpirikliğinden kaynaklanıyor.. Bence konuda kız da kendim hallederim kafasındadır ama babası işi devraldığı icin birşey.diyememiştir
Evet çoğu aile dinamiklerine bağlı kalarak kızını tekbaşına bırakmak istemiyor ne yazık ki.. Burada kızın suçu olduğunu düşünmüyorum..aynen öyle anne babasının işgüzarlığı bence de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?