Eşimin kuzeni

O bazı ailelerin pimpirikliğinden kaynaklanıyor.. Bence konuda kız da kendim hallederim kafasındadır ama babası işi devraldığı icin birşey.diyememiştir

Ben lise ögrencisiyken bile arkadaslarimla şehir degistirirdim. İş guç sahibi kadin da bir zahmet gittigi sehirde yol iz bulabilsin artik yani.

Ha yardim etse birsey mi olur? Olmaz belki ama ne gerek var insanin gününü çalmaya. Ustelik bu pandemide havaalaniydi hastaneydi gezmek zorunda mi elalem?

Anlamadınız galiba söylediğim şeyi. Kadın da bayılmıyordur amal kuzenm bana yardım etsin diye.. Ama babası pimpirikliyse kızını dinlemeyip sen dur demiştir diyorum.. Herkesin ailesi sizin ailenis gibi aman kızım sen git halledersin demiyor diyorum..

Kizin ne dusundugunu bilemeyecegim buradan. Ben genel olarak hem kiza hem ailesine yorum yapiyorum.

Kiskanc olsaniz esinizin basinda durursunuz yani muhafiz gibi? Ozur dilerim ama cok komik ya,gece gece yani. İyi ki kiskanc degilmissiniz o zaman ,Allah korumus

Kizin ne dusundugunu bilemeyecegim buradan. Ben genel olarak hem kiza hem ailesine yorum yapiyorum.
Ben de genel olarak herkesin ailesinin kızım sen tek halledersin demeyeceğini diyorum.. Sizi aileniz bıraktı gittiniz kendinis yaptınız. Ama başka bir ailenin aile dinamikleri farklıdır o blmediği şehirde kızının tek olmasını istemez.. Biz dua edelim kızının atandığı yere cümbür cemaat gitmiyorlar (belki ilerleşen zamanlarda yaparlar bunu da bilemem) öyle ailelerde var..

Biseyi halletmedim ben, biz gezmek için keyfi şehir degistiriyorduk.
Herkesin ailesinin izin verecegini iddia etmiyorum ama kucuk cocuk degilse belli yaşa gelmiş okuma yazmasi olan herkesin başka bir şehirde işlerini halledebilecegini, yol yordam bulabilecegini soylemek istiyordum sadece

Siz de kiz istememistir kizin suçu yoktur, ailesi izin vermiyordur derdine düştünüz.
Kiz istiyordur istemiyordur neyse ne orasi onemli degil ailesiyle konuşup ikna etseydi lise ogrencisi degil sonucta koca kadin çalişmaya geliyor oraya. Ailesi de dusuncesiz bana gore.

Tek tek yorumları okuyamadım ama sizde eşinize eşlik edin. En azından sizinde istedıgınız gibi günü birlikte geçirmiş olursunuz. Ha derse ne işin var, o zaman rahatsız olun...

Konu sahibi tepkinizde kesinlikle haklisiniz sizle ilgisi olmayan bi akrabayla ilgili gununuzu ziyan etmek istemiyorsunuz,ciddi melek gibi olan insanlar haric herkes boyle dusunur buna eminim ama kanıtlayamam. :)
Kuzen atanmis bi hemsireyse en az 22 yasindadir diye dusunuyorum kocaman kiz asla ordan burdan alinmaya ihtiyaci yok cocuk gibi bunu manasiz buluyorsaniz haklisiniz.
Ama yukarda bi kac arkadasin bahsettigi gibi ulkede malum igrenc bi populasyon var kadina siddet, tecavuz olaylari.. ben melek degilim ama vicdanımı inanılmaz dinlerim,yerinizde olsam sırf bunun için kesinlikle esime yardimci olmasi konusunda zorluk cikarmazdim. Kizin basina bi is gelse omur boyu azap duyarsiniz.
Eger bu 1 gunluk yardim aliskanlik haline getirilmeye calisilirsa o zaman izin vermeyin suan degil.

Anlatamıyorum pes ettim iyi geceler .

Yani bir kerelik bir rica ise neden olmasin. Sizde esinizle birlikte gidin derim, is bitince de saatine göre belki birseyler yaparsiniz. Sonucta genc kiz, onun bu durumla alakasi yok. Dayisi eger ihmalkarlik yapti ise aramaz sormaz Ise o kizinin sucu degil. Fazla dar bakmayin derim.

Dayısı ile arasındaki ilişkiden size ne ki? Aramazmış sormazmış. Eşiniz karar verir buna. Annesi var arada sonuçta. İnsan anne babasının hatırına hiç görmediği insanlara tahammül etmek zorunda kalabiliyor.
Daha geçen gün ben de amerikaya aktarma ile gitmeye çalışan babamın dayı kızını havalimanında bebesiyle mahsur kalmış diye gittim aldım. Babam rica etti. Otele de girebilirdi havalimanındaki. Hadi dedik bebek var yanında kocası yok. Gelsin kalsın. Hiç tanımıyordum yurtdışında yaşıyor zaten. Kız benle yaşıtmış diye babam kendi almadı bana rica etti.
olabilir böyle şeyler. Kendi akrabınızın yardıma ihtiyacı olunca siz etmezsiniz. Ama eşiniz sizi alakadar etmez.

aynen öyle anne babasının işgüzarlığı bence de.
Evet çoğu aile dinamiklerine bağlı kalarak kızını tekbaşına bırakmak istemiyor ne yazık ki.. Burada kızın suçu olduğunu düşünmüyorum..

Iyilik karsiliksiz yapilir arkadaslar. Iyilik yapmak icin arayip sormasi ya da dugune gelmesine gerek yoktur. Biz turk milleti olarak en ufak bir kan bagimiz varsa ya da yoksa bile bizi arayani ve iyilik isteyeni geri cevirmeyiz. Ama buraya bakiyorum neler neler var. yok izin gunu yok o yok bu! Saka misiniz? Ne var ya omrunden 3 saati baska birine iyilik yaparak harcadiysa cok mu??

Ama yok tabi ki sonucta kadin yaninda da insanlar var gerisi bahane!! Esini calarlar aman allah korusun.

Sana hak verdim konu sahibi,
Düğünüme gelmeyecek, gelmeyip aramayacak, numaralarımizın bile bulunmadığı uzaktan akrabanın işi düşünce arayıp emir vermesine koşa koşa amade olmazdım ben de.

Pandemi var, oradan oraya bir arabada 4 kişi gidecek, eşin tatil gününde hiç de gerekliliği olmayan bir iş için saatlerce koşturacak, kocaman kadınlar burada çalışmaya geliyorlarsa biryerden biryere de gidebilsin bir zahmet.

Eşin tamam dediyse ve gitmek istiyorsa yapacak bir şey yok ama ben de rahatsız olurdum ve eşime fikrimi söylerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…