- Konu Sahibi sadness1012
-
Katiliyorum konu sahibinin basina gelenden daha fenasi geldi basima bizzat eşimin kuzeni tarafından...arkadaşım tilkiye sormuşlar tavuk sever misin , o da kıs kıs gülmüş... bu sorulur mu hiç? tilkiye tavuk gösterilip.tilkinin de buna hiç tepki vermemesi çok zor birşeydir.. elbette tilki de sakin olmalı ama daha zor... çünkü tilkinin fıtratı tavuğa meyilli yaratılmış...burda da adam da suçlu 2.kadın da ama daha çok suçlu olan 2.kadın.....çünkü eğer O 2.kadın olmasaydı veya bu şekil davranmasaydı evlilik normal şekilde devam edecekti...ama 2.kadının varlığıyla veya davranışlarıyla evlilik bozuluyorsa suçlu odur... çünkü o olmasaydı evlilik normal seyrinde devam edecekti...diğer bi açıdan bakalım. 2.kadın, zaten erkeğin fıtratında olan vemeyilli olduğu şehveti tetikliyor ve onu tahrik ediyor...burda erkeğin kendini durdurması, 2.kadının tahrik etmesinden daha zordur... çünkü 2.kadın isterse karşı tarafı tahrik etmeyebilir(tahrik etmemeliyim der ve etmez bu kadar kolay).... ama erkeğin tahrik olduktan sonra kendini tutması daha zordur... demiyorum ki erkek suşsuzdur...ama 2.kadın, erkeğin içindeki bazı dinamikleri harekete geçirdiğinden O daha çok suçlu... çückü 2.kadın tahrik etmese bu olay hiç olmayacak
arkadaşım sigara satılmayan bir yer düşün, orada sigara bağımlısı sayısı kaç? sıfırdır.... zamanla biri oraya sigara getirip satmaya başladı ve %80 b
arkadaşım sigara bulunmayan bir yerde sigara bağımlılığı olma ihtimali % sıfırdır..zamanla biri oraya sigara getirip sattı diyelim ve halkın %80 i bağımlı oldur.. elbette halk ta suçludur ama suçun büyük bölümü , sigarayı getirip satandadır...çünkü o hiç sigara getirmemiş olsaydı kimse bağımlı olmayacaktı...
konu sahibi sorununu cozmustur insaallah, merak etmeyin.. zira 7ay gecmis..merhabalar öncelikle. burda daha çok suçlu olan 2.kadındır....çünkü eğer O 2.kadın olmasaydı veya bu şekil davranmasaydı evlilik normal şekilde devam edecekti...ama 2.kadının varlığıyla veya davranışlarıyla evlilik bozuluyorsa suçlu odur... çünkü o olmasaydı evlilik normal seyrinde devam edecekti...diğer bi açıdan bakalım. 2.kadın, zaten erkeğin fıtratında olan vemeyilli olduğu şehveti tetikliyor ve onu tahrik ediyor...burda erkeğin kendini durdurması, 2.kadının tahrik etmesinden daha zordur... çünkü 2.kadın isterse karşı tarafı tahrik etmeyebilir(tahrik etmemeliyim der ve etmez bu kadar kolay).... ama erkeğin tahrik olduktan sonra kendini tutması daha zordur... demiyorum ki erkek suşsuzdur...ama 2.kadın, erkeğin içindeki bazı dinamikleri harekete geçirdiğinden O daha çok suçlu... çückü 2.kadın tahrik etmese bu olay hiç olmayacak
bu konuda hesap soracağın tek kişi eşindir... ama tek hatalı olan eşin değildir....şöyle farzedelim ki kadın eşine hiç sırnaşmadı , ne olurdu ? evlilik normal syerinde devam ederdi...sırnaşmasıyla evliliği bozan o kadın olduğu için suçun büyük bölümü o kadındadır...erkek fıtratı kadına meyilli zaten, eşinden ondan tahrik olma ondan etkilenme demen fıtrata ters...ha eşinin de ilk tahrik olmada hemen kadınla beraber olması da o da eşinin zaafı ve hatası.....Nasil toplumsal açidan bakarsan? Benim degerlerim, hayata bakisim topluma bagli degilki. Ben seni anliyorum ve ben halen diyorum, o kadin benim umrumda degil. Evliligimi bozan o kadin degil. O kadina nefret duymak ile bos yerde enerjimi tüketirdim. Burda 1 tek suçlu var, o da esim. Esim zihinsel özürlü degil. Gün gelir baska bir kadin ile birak öpüsmeyi, mesajlasip, flört ediyorsa bu esimin istedigindendir ve esime kizip hemen bosanirim. Niye? Bu esimin kisiliksiz bir adam oldugunu ortaya koyar. Dedigim gibi, o kadina bana hiç birsey borçlu degil, bana söz veren o degil. Hayatini nasil yasamak isterse yasasin. Ki masum, melek gibi hiçbir tabirde bulmadim.
Sadece söyle bir düsün, esin sadece birisi ona sirnasmiyor diye sadakatli kalmasi'da kötü birsey degilmi? Yani tekrar diyorum, o kadin hiç suçlu degil.
haklısınız , ne bileyim gece gece birşey ararken bu konu gözüme çarptıkonu sahibi sorununu cozmustur insaallah, merak etmeyin.. zira 7ay gecmis..
bn esas su an meraklardayim, konu sahibi ne yaptiki ?haklısınız , ne bileyim gece gece birşey ararken bu konu gözüme çarptı
ya senin mevzundan birşey çıkmaz korkma...herhangi bir sıkıntı yaşamazsın... problem olmaz kafana takma.... benim söylediklerim konudan bağımsız biraz....eğer erkek aldatırsa kadının hiç suçu yoktur diyenlere cevap vermek istediğim için yazdım.... senin durumunda herhangi bir sıkıntı olmaz...ay inanılmaz sinir bozucu
o ergenin saçını başını yolasım
geldi ayıp ya belliki kız arsızın
teki böylelerinden kork
şimdi.ortalık duysa eşegin aklına
karpuz kabugu sokmak gibi bişey
olur aslında eşin kıza ters davransa
faln çözüm ollabilirmi ..
ya kusura bakma seni konu sahibesi sanıp öyle cevap verdim... özür :))))))ay inanılmaz sinir bozucu
o ergenin saçını başını yolasım
geldi ayıp ya belliki kız arsızın
teki böylelerinden kork
şimdi.ortalık duysa eşegin aklına
karpuz kabugu sokmak gibi bişey
olur aslında eşin kıza ters davransa
faln çözüm ollabilirmi ..
haklısın o kızı bi yere bağlayacak değiliz... bu mevzuda iş adamda biter... adam yüz vermez olur biter...zaten bu olay henüz başlamış veya olmuş bir olay değil.kimse kızı haklı bulmuyor ki . ama adam zaten karısını seviyorsa 19 luk çıtırın bu hareketlerine aldırmaz . ne yapmalı yani o kızı öldürmeli mi ?suçlu bulsak ne olcak bulmasak ne olcak . benim anlatmak istediğim farklı birşeydi . 19 yaşındaki bir kız çocuk değildir tabi . ama çok gençtir hayata karşı . adama meyili varsa istediği kadar oyun yapsada adam istemezse birşey olmaz . o yüzden iş adamda biter . yoksa o kızın saçını başını yolsan ne olcak rezil etsen ne olcak . kız suçlu kız aşağılık şöyle böyle demekle ele ne geçiyor ki ben sonuca bakarım ...
merhabalar, haklı olduğunuz konular var, dediğiniz gibi nasıl ki erkekler kadınlara meyilli yaratılmış, kadınlar da erkeklere... bu konuda hem fikiriz...benim söylemek istediğim mevzu şu , olayın parçaları 1-kadın 2-erkek ve 3-diğer kadın, bu 3. kadın olmasaydı 1 ve 2 iyi gidiyordu...ama 3.kadın gelince işler değişti demek suçun büyük kısmı onda...Ben burda babam adina, esim adina ve tanidigim tüm erkekler adina sizin yazdiginizdan açikçasi utanç duydum. Erkekler tilki yada hayvan degildir. Biz nasil baska erkeklere hayir diyebiliyorsak, erkeklerde bunun aynisini yapabiliyorlar. Hiçbirseye ekstra meyilli degillerdir. Bu hikaye serefsiz olan erkekler tarafindan anlatiliyor. Kendi suçlu bulmamak adina iste suçu diger kadina atarlar. Ve af edersiniz, sizin gibi kadinlarda buna bal gibi inanmak istiyorsunuz "benim esim kuzu gibidir, hep o oruspu kadin kafasini karistirdi" deyip bu tip erkekleri af ederseniz.
Sonrada ise gelince, yok erkek bir evin reis oluyor, güçlü oluyorlar fakat bir kadina hayir demeyimi bilmiyorlar? Yapmayin! Kendinizi kandirmayin. Hem kadin, hem erkek yuvalarini korumak ile yükümlülerdir. Bunu yapamayan erkege, erkek demem, bunu yapamayan kadinada kadin demem.
sigara ile karşılaştırdığım facebook değildi... sigara ile karşılaştırmak istediğim , kadının tahrik etmeseiydi...sigarayı oraya getiren adamla evli çiftin arasına giren kişi aynı... çünkü sigarayi getirmeseydi kimse bağımlı olmayacaktı,kadın araya girmese evlilik devam edcekti....ayrıca sigara örneğinde %80 dedim.... sigara içen bir ailenin çocuklarının sigara içmesi mi daha kolay veya sigara içmeyen bir ailenin çocukları? etrafında onu tahrik eden ve asılan kadınların bulunduğu bir erkeğin mi eşini aldatması daha muhtemeldir, ya da etrafında asılan kadın olmayan erkeğin mi? (not:erkekler aynı özelikte )Kusura bakmayin fakat mantiginiz o kadar basit ki. Madem sigarayi örnek veriyorsunuz, benim ailem hep sigara içer fakat ben asla bir tanesini bile agzima almadim. Igreniyorum, ve zararli buluyorum. Ha isteseydim elbette kaç sigara içebilirdim bu yasima kadar fakat yapmadim. Bunun adi "seçmektir", "düsünüp hareket etmektir"
Ki karsilastirdiginiz seyde son derece yalnis. Facebook sigara kadar zararli degilki. Hatta hic zararli degil. Ben facebookta eski lise arkadaslarim ile, ailemle konusuyorum ve esimde öyle ve simdiye kadar hiç sorun çikmadi. Kullanmayi bildikten sonra, güven olduktan sonra sorun olmaz.
Ayrica bu mantik ile cep telefonuda kalksin. Nede olsa baze erkekler 2inci hat alip eslerini aldatiyorlar degilmi? Yani anlatmak istedigim, sorun teknolojide degil. Sorun ahlak ve seref yoksunu erkeklerde. Teknoloji olup, olmasin, ahlaksiz bir erkek bir yolunu bulup yine aldatir.
tilki örneğini şunun için söyledim, tilki nasıl ki tavuğu reddedemiyor, erkek te kadını.... hatta şöyle bir deney yapılmıştı, bir kız ve bir erkek kampüste rastgele gördükleri karşı cinse "benimle bu gece yatar mısın diye soruyorlardı"....kadınların hepsi istisnasız "hayır, seni tanımıyorum bile" diyordu...... erkeklerin de hepsi "evet" diyordu... sadece bir erkek hayır dedi, o da şöyle ekledi "yarın sınavım var ders çalışmalıyım sonraki gün olur mu"......yani demek istediğim erkeğin hayır demesi biraz zor...Ben burda babam adina, esim adina ve tanidigim tüm erkekler adina sizin yazdiginizdan açikçasi utanç duydum. Erkekler tilki yada hayvan degildir. Biz nasil baska erkeklere hayir diyebiliyorsak, erkeklerde bunun aynisini yapabiliyorlar. Hiçbirseye ekstra meyilli degillerdir. Bu hikaye serefsiz olan erkekler tarafindan anlatiliyor. Kendi suçlu bulmamak adina iste suçu diger kadina atarlar. Ve af edersiniz, sizin gibi kadinlarda buna bal gibi inanmak istiyorsunuz "benim esim kuzu gibidir, hep o oruspu kadin kafasini karistirdi" deyip bu tip erkekleri af ederseniz.
Sonrada ise gelince, yok erkek bir evin reis oluyor, güçlü oluyorlar fakat bir kadina hayir demeyimi bilmiyorlar? Yapmayin! Kendinizi kandirmayin. Hem kadin, hem erkek yuvalarini korumak ile yükümlülerdir. Bunu yapamayan erkege, erkek demem, bunu yapamayan kadinada kadin demem.
siz burda yanlış ve önyargılı yorum yapıyorsunuz... çünkü siz erkeğin ahlaksız olduğunu kabul ederek yola çıkmışsınız... oysa biz yaşantısı normal evliliği güzel devam eden bir erkekten bahsediyoruz...eğer böyle bir erkek araya 2.bir kadının girmesi ile değişiyorsa suç 2.kadınındır... o kadın olmasa herşey normal devam edecekti... ayrıca size darbı mesel birşey söyleyeyim "BİRŞEYİ YIKMAK,YAPMAKTAN DAHA KOLAYDIR"....BİR BİNAYI 100 ADAM AYLARCA ÇALIŞARAK YAPABİLİR AMA TEK BİR KİŞİ BİR KİBRİT İLE YAKABİLİR....2. KADININ YAPTIĞI İŞ YIKMAK NEVİNDEN OLDUĞUNU HESAP EDERSEK DAHA KOLAY.....(büyük harf yazmamın sebebi bağırmak değil kesinlikle)
neyse şu şekil örnek vereyim, günümüzde yasak ilişki, zina, aldatma vs.. gibi şeyler bundan 40-50 yıl öncesine oranla daha faz değil mi? evet bence daha fazla.... acaba o dönemde yaşayan insanlarda şehvet yok muydu ? evet vardı.... ama bu kadar uyarıcı yoktu....demek uyarıcının rölü çok fazla.....2.kadını da uyarıcı olarak görebiliriz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?