eşimin kv yi gidip alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aram bozuldu bile. konuşmuyoruz. Bu nasıl annedir ki oğlum bu yolu çekme biz bir yolunu bulur geliriz demiyor. normal anne yüreği katlanmaz. işine gücüne bak sen oğlum der.

Erkek anneleri biraz oğullarının görevi gibi bakıyor bu olaya..oğlumun arabası var gelsin alsın ne var bunda diye düşünüyorlar..oğlum yorulmasın diyebilir ama uzun yolculuk olacağı için istediğimiz yerde mola veririz,bacaklarımız açılır demişte olabilirler malum romatizma o yaşlardaki herkesin derdi..

Siz ne derseniz deyin ne eşiniz gitmekten vazgeçecek, nede kv biz kendimiz geliriz oğlum diyecek..kendinizi boşa strese sokmayın..bu yüzden konuşmamazlık etmeyin eşiniz yorulmayı göze almış demekki..

Benzin parasına gelince..adamın kendi kazancından annesi için harcama yapmasına müdahale edemeyiz..söylesenizde alacağınız yanıt, "çalışıp kazanıyorum, paramdan harcıyorum" olacak..hatta annem bana para verdi de diyebilir..konuyu uzatmayın derim..hem misafirleriniz geliyor hazırlık zamanı :)

Arkadaşlar hemen konuya gireceğim
Biz istanbul kv Samsun'da oturuyor. Kv nin 2 kardeşi var. Biri istanbulda. diğeri de kendisiyle aynı evde yaşıyor. ist. olan hastalandı (grip zatürre cevirebilirmiş). diye diğer kardeşleri yanına gelmeye karar verdiler. Eşim de buradan ta oraya onları getirmeye gidecek gönüllü olarak. yani istanbuldan samsuna arabayla almaya gidiyor.
Bu normalmi nolur bana diyin. Bana çok lüks bişey gibi geldi ve eşimle tartıştık az önce. sinir oldum çok. Bu arada benzin parası vs var tabi bizden. yaşları 60 - 70 arası maşallah dinç hepsi. yazlari tatile falan gidebiliyorlar yani.
Konu sizin anneniz olsa yine aynı tepkiyi verirmiydiniz. Eşiniz annesini elbette ki alacak kendiside gönüllü sonuçta burada siz niye gerildiniz ki. Sonuçta annesiz eş almadınız. Bence eşinizle konuşun gönlünü alın uzun yola gidiyor sonra pişman olursunuz.

Bence çok güzel bir davranış. Rahmetli babam kışları bizde kalırdı. Çocuk olmadan önce, kış gelmeden ben gider alırdım memleketten, havalar ısınınca tekrar bırakırdım. Çocuk olduktan sonrada eşim bu görevi üstlendi. Memlekete 8 saatlik bir yolumuz var bizimde. Ailesine böyle hürmet gösteren, senin ailenede gösterir diye düşünüyorum.

Biz istanbul kv Samsun'da oturuyor. Kv nin 2 kardeşi var. Biri istanbulda. diğeri de kendisiyle aynı evde yaşıyor. ist. olan hastalandı (grip zatürre cevirebilirmiş). diye diğer kardeşleri yanına gelmeye karar verdiler. Eşim de buradan ta oraya onları getirmeye gidecek gönüllü olarak. yani istanbuldan samsuna arabayla almaya gidiyor.
Bu normalmi nolur bana diyin. Bana çok lüks bişey gibi geldi ve eşimle tartıştık az önce. sinir oldum çok. Bu arada benzin parası vs var tabi bizden. yaşları 60 - 70 arası maşallah dinç hepsi. yazlari tatile falan gidebiliyorlar yani.
Kv merhametsizlik etmesin binsin uçağa ya da otobüse gelsin
Beli ağrıyor kısmını yeni okudum
Konu sahibi olmaz demişsin adam gidecek demiş daha bişey diyemezsin

Alan razı veren razı. Aşırı tepki vermişsiniz. Bu durum sizi nasıl bir sıkıntıya sokuyor, kocasız 2 gün duramıyor musunuz veya benzin parası boğazınızdan mı kesilecek, nedir yani? Adam zaten hevesliymiş gitmeye, kendi istiyor, baskı yok, düşüncesizlik yok. Biraz geri durun, hoşgörülü bakın. Bu konudan kocanızla konuşmayacak raddeye geldiyseniz kendi geçimsizliğinizdendir, ortada ortalık ayaklandıracak bir mesele yok.

Ben eşinizin yaptığını doğru buldum maşallah ona . Para bu bugün gider yarın fazlası gelir belli olmaz ama eşinizle şu konuda yaptığınız tartışma asla unutulmaz .
Kırmayın eşinizi hatta destek olun istediği gibi gitsin alsın annesini , ilerde bişey olursa vicdan azabı çekersiniz .

Karar çoktan verilmiş konuşmuşlar. Neden kavga ettiniz ki. Vazgecmeyecekti bu saatten sonra. Siz aranizi bozdugunuzla kaldınız. Annesidir eşiniz de bundan memnunsa yapacak bir şey yok. Böyle her şeye kavga edip huzurunuzu bozmayın. Ama ince düşünceli adammış.

Gitsin alsin nolacak ki. Benim annem beni asla cagirmaz ama ola ki cagirsa kosarak giderim degil arabayla. Bundan dolayi esim laf etse de yuzune bakmam sana ne ben gidiyorum geliyorum sana karisan mi var derim. Samsun kac saat yol ki,gece yarisi ciksa ertesi gun orada

yazık değil mi adama annesinin düşünmesi gerek tek başına o kadar yol ,
Bence konu sahibinin tek düşüncesi para değil eşine kıyamıyor ve Allah vermesin yol bu aynı günde saatlerce hem gidecek hemde geri gelecek kolay değil

Maddi olarak sıkıntı olmayacaksa ben karışmazdım.gönüllü gitmek istediğine göre belki esiniz hava almak istemis olabilir memleketini görmek isteyebilir vs.kafasına öyle esmis de olabilir sadece.ha söyle bir durum da var siz annenizi getirmek durumunda kalsaniz esinizin tepkisi olur muydu.ben bazen buna göre de tepki verebiliyorum

bence bir sakıncası olmazdı.
zaten kendisi istiyor ben ne diyebilirim.belki de annesi gel al demedi,eşiniz düşmeyin yollara ben gelirim dedi.
hiç takılmam böyle şeylere.ne güzel gitsin alsın.
kadın sizin kayınvalideniz olabilir ama eşinizin annesi.
biraz sakin kalmayı deneyip olayın tersini düşünün.
hakvereceksiniz.
kaba bir tabir ama alan razı,satan razı.
keşke eşinizle böyle bir sebep için aranızı bozmasaydınız.

Aynısını eşim de yapmıştı daha önce. Ben de sinir olmuştum. Hiç gerek yoktu çünkü böyle bir şeye. Nasıl evladına kıyıp bu teklifi kabul ediyor anneleri anlayamıyorum.
Gerçi aynısını kendi abim de yapmıştı. Annem ve babamı almak için uzun yoldan gelip alıp götürmüştü. Ama annem babam çok söylediler, “gelme, biz otobüsle geliriz” diye ama dinlememişti.
Yani neden böyle bir şeye gereksinim duyuluyor anlamıyorum ben de...

İstanbul Samsun arası 750 km otobüsle 11 saat uçak son dakika alınınca kişi bası 390 tl havalimanı Dikbıyıkta ya Havatasa binecek Yada taksi işe gidecek herşeyi geç bir evlat annesinin rahat yolculuk etmesi İçin 400 tl harcamış çok mu

aslında olayı dramatik hale getirmeninde çok doğru olduğunu düşünmüyorum.
aman efendim anneler evlatlara nasıl kıyıyorlar,o kadar uzun yol,yorulacak v.s v.s
ne olacak ki?
bazen arkadaşlarımızla birarada oluyoruz sabaha kadar oturup ertesi gün işe uykusuz geliyoruz.
sadece keyfi bir durum hemde bizimki.
kadın 10 yıllık kocasını düşünüyorsa eğer ,30 yıllık anne de elbet evladını çok düşünüyordur.
onlar hayattayken ne yaparsak kar dır:KK66:

Boşver canını sıkma anlıyorum seni aslında eşinin yaptığı gereksiz bir kahramanlık. ama senin canını sıkman birşey değiştirmeyecek gibi. üç günlük dünya giden 400 tl de başınızın gözünüzün sadakası olsun.

YAni gönlü razı olmamış.
Kendide madem istiyor bence sıkıntı yok netice ANNESİ.
O sıkıntı yapmıyorsa okdar yolu siz hiç yapmayın.
Parasal yönden bakınca aynı şey anneniz için de geçerli olabilirdi.
70 yaş dinç görünebilir ama yaşlı grubunda yani :)

Benim annem asla boyle bir seye razi gelmezdi..Kv niz esinize teklif etmese dahi,kabul etmemeliydi....Allah korusun esinizin basina yolda birsey gelse kv niz kendisini olene kadar suçlar bunlari neden dusunmezler ki.....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X