eşimin kv yi gidip alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar hemen konuya gireceğim
Biz istanbul kv Samsun'da oturuyor. Kv nin 2 kardeşi var. Biri istanbulda. diğeri de kendisiyle aynı evde yaşıyor. ist. olan hastalandı (grip zatürre cevirebilirmiş). diye diğer kardeşleri yanına gelmeye karar verdiler. Eşim de buradan ta oraya onları getirmeye gidecek gönüllü olarak. yani istanbuldan samsuna arabayla almaya gidiyor.
Bu normalmi nolur bana diyin. Bana çok lüks bişey gibi geldi ve eşimle tartıştık az önce. sinir oldum çok. Bu arada benzin parası vs var tabi bizden. yaşları 60 - 70 arası maşallah dinç hepsi. yazlari tatile falan gidebiliyorlar yani.
tatile gidebilen insan atlasın uçağa ya da otobüse gelsin parası yoksa biletleri alın ama ne alaka ta samsuna gidip alıp gelmek

Benim eşime kalsa sadece anasını babasını değil kimleri kimleri götürüyordu şehirler arası yollara. Milletin genel olarak enayi yerine koyduğu çok iyi niyetli bir insan. Bir noktada durdurdum onu. Maddi olarak yine yardım ederiz annesinin, babasının uçak biletini vs alırız. Ama zaman kıymetli. Zamanını boş yere yollarda harcatmam. Sürekli olan birşey değilse çok sıkıntı yapmayın. Hastalık var ortada. İleride kötü bir şey olursa vicdanınız rahat olsun.

kardeş kardeş otobüsle gelebilirlermiş ama eşiniz böyle tercih etmiş zıtlaşmayın bence. İnatlaşırsa bırakmaya da gider

Eşinin yerinde olsam gider alırdım ben de. KV yerinde olsam otobüs veya uçakla gelir, oğluma o kadar zahmet verdirmezdim.

Aynısını eşim de yapmıştı daha önce. Ben de sinir olmuştum. Hiç gerek yoktu çünkü böyle bir şeye. Nasıl evladına kıyıp bu teklifi kabul ediyor anneleri anlayamıyorum.
Gerçi aynısını kendi abim de yapmıştı. Annem ve babamı almak için uzun yoldan gelip alıp götürmüştü. Ama annem babam çok söylediler, “gelme, biz otobüsle geliriz” diye ama dinlememişti.
Yani neden böyle bir şeye gereksinim duyuluyor anlamıyorum ben de...
Bunun tek açıklaması manevi haz . Anne babaya yapılan her güzel hareket , her jest dünyalara bedel bir mutluluk dolduruyor insanın yüreğine de ondan . Eğer insanlar yapmak istiyorlarsa engel olmamak lazım , kimine cefa gözüken şey kimine en güzel
uğraş olabiliyor .

Biz istanbul kv Samsun'da oturuyor. Kv nin 2 kardeşi var. Biri istanbulda. diğeri de kendisiyle aynı evde yaşıyor. ist. olan hastalandı (grip zatürre cevirebilirmiş). diye diğer kardeşleri yanına gelmeye karar verdiler. Eşim de buradan ta oraya onları getirmeye gidecek gönüllü olarak. yani istanbuldan samsuna arabayla almaya gidiyor.
Bu normalmi nolur bana diyin. Bana çok lüks bişey gibi geldi ve eşimle tartıştık az önce. sinir oldum çok. Bu arada benzin parası vs var tabi bizden. yaşları 60 - 70 arası maşallah dinç hepsi. yazlari tatile falan gidebiliyorlar yani.
Kusura bakmayın da kadın 9 ay taşıdın doğursun uykusuz geceler bin türlü zorlukla büyütsün bu yaşa gelsin arabayla gidip alıyor diye gelin laf etsin. Çok nankör bu hayat

Yakacağı benzin parasına yazık,binsinler uçağa gelsinler...

Bazı kv ler ele güne bakın oğlum arabayla aldı geldi falan diye hava atmayı çok sever. Eşinizde istiyormuş madem bence hiç bir şey söylemeseydiniz iyiydi. Niye aranızı bozdunuz ki.

Kavga edecek veya zıtlasacak bir durum yokki bunda. Eşinizin işine mani olan bir durum yoksa gidebilir. Sizin aileniz olsa almaya gitse tepkiniz ne olur du merak ettim.

Unutmayın hersey maddiyat değildir. Maneviyat ta önemlidir. Ve bir gün sizde yaşlanacaksınız. Asla ben çocuğumdan böyle bir şey beklemem , istemem demeyin. Gün gelir devran döner.

Boyle durumlarda karismamak en guzeli. Zaten esler dinlemeyip bildiklerini okuyorlar, sonra bide beni dinlemedi diye sinir oldugunla kaliyorsun. Benim esim de yapar boyle seyler hatta uçakla gelecekleri zaman bile biletlerini alir hic para lafi da etmez. Hiccc karismam. Ama bilirim ki benim ailem de istese onlara da yapar aynisini. Hatta ben de sehir icinde annemi evden alirim, birakirim, yemege cikaririm gik demedi adam simdiye kadar. Yani biraz karsilikli hosgoru, birakin ne yapmak istiyorsa yapsin hic bosuna kusmeyin. Annelerin hosuna gidiyor boyle ilgi gormek o yuzden yok gelme demez.

Bana eşinizin yolda çekeceği eziyetten ziyade parayı düşünüyorsunuz gibi geldi .
Giderse gştsin abartılacak bir durum yok
Kimse boğazlamıyor sonuç olarak geleceksin diye

Ya nedir bu gelin-kaynana gerilimi... gitsin getirsin ...annesi değil mi yahu ...o değil mi bu yaşa getiren doğuran büyüten?...çok mu görüyorsunuz? Anne-oğul arasına girer de sürekli annesi ilgili konularda negatif olursanız siz kaybedersiniz....

Daha onceleri nasil geliyordu?
Ozaman birakmaya da esin gider.
Hatta bundan sonra ki ziyaretlerde hep esin alip,birakacak.

İsterse Edirne'den Hakkari'e sırtında taşır.. Demek ki annesini buna layık görüyor. Vefalı evlatmış der eşimle gurur duyardım. Hiç de gereksiz gelmedi bana. Annem istesin ben de alır gelirim.

herseyi niye bu kadar dert ediyorssunuz annesi ne var bunda sende yaninda git musaitsen . benim esim annesinide annemide istedigi yere alir bırakır .esinizi bu kadar basit konularda karsiniza alip anneci yapmayin dersen ki 3 kardes basima kalirlar hepsini toplar bizim eve getirir onu anlarim ama bunda buyutecek birsey yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X