Eşimin lüks merakı

someone09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
42
0
36
Erzincan
7 yıllık birlikteliğin sonucunda geçtiğimiz şubat ayında evlendim.eşimi lise yıllarımdan beri tanıyorum.işe başlayana kadar hiç marka takıntısı yokken, atandığından beri aşırı marka takıntısı başladı.herşeyini markalı almaya özen gösteriyor.en lüks yerlerde yemek yemek istiyor.bana da herşeyin en pahalısından hediyeler almaya çalışıyor.yeni evli olduğumuz için şu anda borçlarımız var.ama eşim gereksiz yere hiç ihtiyacı yokken dün 900tlye cep telefonu 2300 tl ye laptop almış.üstelik evde bir masaüstü pc ve bir laptop olmasına rağmen.cep telefonuna ihtiyacı vardı ama birsüre daha onu idare edebilirdi.geçen ay da birlikte takım elbise almaya gittik.fiyatı 1000 tl civarı takımı çok beğendi.bende kıyamadım ona.tamam alalım dedim.lüks merakı dışında hiç problemimiz yok çok şükür.ama bu gidişle hiç birikim yapamayacağızdün akşam bu kadar borcumuz varken laptop ve tel almak biraz lüks kaçmadı mı diye sordum.hata yaptığını söyledi.çocuk gibi başını yere eğdi.bende heves edip almış diye üstüne pek gitmedim.ben mi abartıyorum?yoksa eşim gerçekten lüks harcamalar mı yapıyor.

Son düzenleme:
cnm evliliğin ilk zamanları olabiliyor :)
kafana takma derim inan zamanla kendisi de farkına varır abarttığının

Burda eşinzn tavrı önemli.bakın kabul etmiş hatayı.üste çıkmams sana ne kazanyrm alıyorum vs.dememiş bence heves etmiş almış ona borclarnz olduğnu vs. Tatlı bi dile anlatrsanz tekrarlamaz

harcamaları bencede abartılı ama hatasını kabul etmiş bu da iyi bence
umarım bundan sonra kendini biraz frenler yoksa dediğin gibi bu şekilde zor birikim yaparsınız

taksitle almıştır canım geliriniz gayet iyi türkiye şartlarında taksit olduktan sonra zorlanamzsınız kırma eşini bence

cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.ikimizde karekter olarak çok uysalız.sakince konuşabiliyoruz.sadece kendine harcasa daha çok sinir olurdum.ama bana da aynı lüks şeylerden alıyor.asgari ücretle geçinen bir ailenin çocuğu.üni yıllarındada yazları amelelik yaparak para biriktirdi.zor şartlarda okudu.sanırım geçen yılların hıncını çıkarıyor.

Daha çok yeni evlisiniz.Bunca yıl,önünüzde evlilik hedefi vardı.
Belki harcamalarını kısıyordu,düğün,ev döşemek gibi hesaplar yapıyordu.
Şimdi bu sıkıntılar atlatıldı.O artık evli bir erkek.İyi bir işi ve maaşı var.
Karışanı görüşeni yok,parasını oyuncaklara harcıyor :)
Belki evlenmeden önce ailesi gereksiz harcama yapmamasını söylüyordu,bunu yeni aşıyor.
Belki işyerindekiler daha rahat yaşıyordur,onlara özeniyordur.

Kırmadan,eleştirmeden konuş onunla.Birlikte hesap yapın,taksitlerinizin toplamına bakın.
Bu saydıkların kredi kartına taksitle alınıyorsa dikkat etmeniz lazım.
O taksitle-bu taksitle derken bir bakıyorsun aylık taksit tutarıyla rahat rahat ev kredisi ödenicek hale geliyor.

Ben de şöyle düşündüm; hani geçmişte yapmayı hayal ettiğimiz, almak istediğimiz şeyler olur ama ne zaman uygundur, ne maddi durum. Bir gün fırsatını bulduğumuzda ilk onları yapmak isteriz. Belki de eşinizde de durum böyledir. Bir süre hesap kitap yapmadan, sizinle hayatın tadını çıkarmak istiyordur. Yeni evli olduğunuz için bence nedeni budur. Zamanla her şey düzene girer.

Son düzenleme:
tüm harcamalarını kredi kartı ile almış.ben çok yoğun çalışıyorum.haftada 52 saat derse giriyorum.haftanın 2 günü akşam 9da çıkıyorum.ayrıca cumartesi öğlene kadar staja giden öğrencileri kontrole gidiyorum.borcumuz çok diye gece derslerine de giriyorum okulda.o hem benim bu kadar yoğun çalışmamı istemiyor.hem de çok lüks harcamalar yapıyor.dün çok sinir oldum yaptığı harcamalara.benim gelirim çok değişken.maaşımdan ayrı ekders ücretim,gece kursunun paraları falan ayrı ayrı tarihlerde yatıyor.çıplak maaşım kadar ek paralar alıyorum yani.acaba bir süre kazandığım paranın bir kısmını söylemesem.gelir azalınca harcamalarını azaltırmı acaba

Zamanında yaşayamadığı şeyleri şimdi yaşıyor. Bir süre sonra sıkılır. Benim erkek arkadaşımda öyle çok zor şartlarda burs alarak okumuş. Şimdi nerdeyse yedi sekiz yıllık çalışma hayatı var Doktor bugüne kadar kazandığını harcamış 31 yaşında arabası dışında bir şeyi yok birikmiş parası bile yok. Daha yeni yeni kazandığı parayı biriktirmeye başladı.
Kazancınız çok iyi nazar değmesin eviniz yoksa bir eve girin veya başka türlü yatırımlar yapın.

ayrıca biz o işe başladıktan 1 yıl sonra evlendik.o 1 yıllık sürede doğru düzgün para biriktirmemiş.biriktirdiklerini de askerde harcadı.aramızda binlerce km olduğu için düğün ,eşya,altın parası biriktirmesi için 1yıl beklemektense kredi çekip o para ile evlenmeyi teklif ettim.o da kabul etti.şimdi o kredi borcunu ödüyoruz.ben bilerek kredinin aylık ödemelerini yüksek tuttum.hem çabuk bitsin hemde elimizde para kalırsa harcamayalım diye.ama onun bu kadar lükse düşkün olduğunu farkedememişim.para olmamasına rağmen kartla harcıyor

Allah bereketinizi arttırsın arkadaşım ama,

aylık gelirinizi,aldığınız eşyaların ücretlerini yazmayada pek gerek yoktu sanki.

Çok harcama yapıyoruz deseydiniz biz durumu idrak ederdik

Parası var ki harcıyor eşiniz..Buna bizler çözüm bulamayız,siz istiyorsanız dur demelisiniz.

Lakin maşallah beş bin lira giriyorsa evinize,bu kadarda cimri olmayın sizde bol bol yiyin paracıkları.

Ha bu arada,eşinizin eskiden hayat standartı şimdikinden daha mı düşüktü bilemem ama

eğer öyleyse şu anda parayı bulunca, ne oldum delisi olmuş olabilir..Ne yapacağını,ne edeceğini şaşırmıştır herhalde..

bence kredi kartına el koyun.....
kredi kartı insanı baştan çıkartan birşey, helede alışveriş tutkunu olunca dayanmak çok zor.....her yerde AVM ler ve al beni, al beni diyen binlerce güzel şeyler....:82:

benım eşımde boyle luks merakı demıyımde almayı sever
elektronık eşyalara çok duşkundur elı açıktır pek bılmez hesabını
ama evlendıkten sonra daha değişti çok şukur benı uzmez dedıklerımı dınler
bızde 1.5yıllık evlıyız durumumuz ıyı dıye abartmanın bı anlamı yok
hem ne bırıkırse bu senelerde bırıkır dıyo buyukler ozellıkle ayrıca bugun ıyısınız
yarın ne olcanız bellı deıl hasatalık sağlık bı bırıkımınız olmalı ve bu senın elınde bıraz
eşınle konuş anlıycaktır anlayışsız bırı deıl dedığın kadarıyla.yuvayı dışı kuş yapıyo:))
herşey senın elınde ve bence çok savurgansa aldıgın ek paraları soyleme bırıktır falan at
kenara paranın çok olması genış davranmasına sebeb olur .

arkadaşım aynen bnm eşimde seninki gibi ben ordan burdan kısayım diye uğraşırım para biriktirmeye çalışırım ama onun dünya umurunda değil aynı dediğin gibi gider telefon alır pc alır alır babam alır bir oda dolusu yemin ediyorum ıvır zıvır dolu bi gün gidicam beyazıttaki çınarın altında tezgah açıp hepsini satıcam artık pahalı bişey alınca kavga ediyorum o da alamıyo korkudan tabi
eğer aileden öyle görmüşse öyle devam eder değişmesi çook zor.ben hep annemden tutumlu olmayı para biriktirmeyi öğrendim.ama benimki evde para birikince rahatsız oluyor resmen.
hep geleceğinizi doğack çocuklarınızı vs ileri sürerek bu lüks merakından onu biraz olsun vazgeçirebilirsin birikim yapabilirsin ben zor da olsa yapıyorum Allah kolaylık versin.

eşini sen yola getiriceksin

yuvayı dişi kuş yapar diye boşuna dememişler
sen tutumlu olucaksın tavrını koyucaksın

arkadasımr acıkcası benım babam da ayda 50 60 bın kazanıyor ama ıhtıyacımız dısı lux seylerı ne alır ne de aldırır ne kazanırsa gayrı menkule yatırır cocukları ıcın...Acaba bız mı yasamayı bılmıyoruz dıye bı an dusundum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…