- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.325
- 798
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Jajsjhsh kesfedersek pahalanir hemenYeri söylemeyim de küçük şehirKira eski kiracı olduğumuzdan 8 bin normalde şuan çıkmış olsak 14 bin civarı aynı yer. Yine de uygundur diğer yerlere göre. Bir de ağustosta kira artacak az kaldı .
Yemeklerde hep kupon bulup söylüyorum yani hangi uygulamada kupon varsa nerden uygunsa onu da araştırıp bakarımlahmacun, tavuk ızgara gibi şeyler genelde bir de burada da diğer yerlere göre çok uygun satan bir yer var akşama kadar yüzlerce sipariş alıyor muhtemelen sürümden kazanıyor
Dinliyor gibi tamam diyor ama ben kaç aydır uyardım kartını alıp eline harçlık vericem az kaldıEğer eşiniz sizi dinliyorsa oturun birlikte bir harcama planı olursturun.aylik dışarıdan yemek 15 kere çok fazla bana göre madem birikim yapmak istiyorsunuz,Hazır ćalismiyorken evde basit ve hızlı tarifleri öğrenin ise girdiginizde işinize yarar.Ayrica eşiniz 12 bin lirayı ben yedim diyormu?yoksa sizmi öyle dusunuyorsunuz.Cunku bence bu hesapta eksikler var.Mesela bizde evde 3 kişiyiz ama aylik alışverişimiz 15 20 yi buluyor hemde öyle abartılı şeyler yok listede birde her ay hesapta olmayan masraflar çıkıyor iste hastaneye gitmek,yada birinin dügunu oluyor yada bir beyaz eşya bozuluyor gibi..
Zaten araba için birikim ama elimizdeki araba satılmıyorİyi bir araba al yada ev baska bir ihtimal arsa butcene gore borçlu olursun hem yatırım olur senin maaşın borca gitsin onun maaşını kullanin erkek borcsuz olmaz rahatliga alışmış arabanın modelini yukselt zaten masrafmis oda bir Birikim artık hangisini yaparsan
Ben bunu o kadar yapmak istiyorum ki anlatamam. Eşim bu konuyu görse sen yazmışsın, beni anlatmışsın der, aşırı benzerlik var bizimle. Ben bile şaşırdımDinliyor gibi tamam diyor ama ben kaç aydır uyardım kartını alıp eline harçlık vericem az kaldı
Ben şöyle yapıyorum, araba için kredi çekmiştim. Kredileri ödüyorum, sonra kartımı ödüyorum (karttan çocuklara kendime kılık kıyafet bazende market yemek ws harcıyorum. Evin ihtiyaçlarını çoğunlukla eşim alıyor)Ben şuan ücretsiz izindeyim. Eşimle hesaplarımız ayrı gibi ama ikimizde eve harcıyoruz yani senin benim demeden bende kartımdan alışveriş yapıyorum o da kendi kartından yapıyor. Benimki birikim odaklıydı genelde eşim harcıyor.
Bir arabamız var sanayiden çıkmıyor (bu arabayı aceleyle altınlarımı alıp aldı ve hiçbi şey bilmeden kötü bir seçimdi) ve geçen ay hesabımdan para gönderdim 25 bin kadar. Sonra sanayideki borcu sıfırlamış oldum. Diğer ay da en azından maaş artık yeter diye düşündüm. Zaten geriden geliyoruz bir ay kredi kartından harcayıp maaş da kredi kartına gidiyor .
Bu ay yine eksi 17 bin olmuş . Şimdi ben de bazen evde yemek yapmıyorum dışarıdan söylüyoruz ama çok zorlamayacak şeyler yani maaş yeter diye düşünüyorum.
15 bin fatura, kira temel harcamalara gidiyor. 7.500 tl de önceden kalan bir taksit var .
Ben artık evden yapayım dikkat edelim desem de eşim sürekli gece oluyor çiğ köfte alıp geliyim, tatlı alıyım, kokoreç yiyim arkadaşlarla okeye, cafeye gidiyim derken sadece tek başına 12 bin harcamış. Yani kalan 10.000 bu da markete gidiyor. (Maaş bitti)
şimdi + Dışarıdan yediklerimiz toplam 3.500 evde ama kaç günlük sipariş bence uygun. (15kere sipariş vermişim)
Dışarıda bir kere çıksak iyi bi yere gitsek 1500 gidiyor. Geri kalan bu ay 2 ayakkabı aldım onlarda taksitle uygun fiyatlıydı toplamı 3 bin tl. Parfüm aldım 300 yani.
Şimdi kalan 10bin markete gidiyo dedim ama bundan çok daha fazlası da oraya gittiği için eksi 17bin kadar olmuş.
Yeni tüm paramız yeme içmeye gidiyor 2 ayakkabı bile almasaydım keşke dedim ya hep ben fedakarlık mı yapayım diyorum dün tatlı alıcam dedi bende istedim bana alma diyordum bazen. Böyle mi kendimi sıkacağım ben ya.
Şimdi kenarda para var diye rahat. İşe başladığımda tümden rahat olacak. Kaç kere uyardım hiç takmıyor kafasına böyle şeyleri.
Sonra ben de harcıyorum olacak adı ben de diyorum çünkü arada bi dışarı çıkalım yemek yapmadım dışardan söyleyelim diye .
Ben ne demeliyim şimdi acayip sinirlendim ben mi kadın olarak hesap kitap yapıcam ya kendime harcamadım biriktirdim ben ailemiz için ama para orta yere gereksizce saçılıyor. Şimdi benim yine eksi olduğu için göndermem lazım başka türlü nasıl olacak. Tatile gitmeyi o dile getiriyo gerçekten 60k da tatilde gider artık benim paradan. Benim param diye bişey yok dedim ama içten içe var yani bende de sinir oluyorum
Eşinize zaten eksideyiz tatili daha ucuz yollu yapalım diyebilirsiniz bence. Otelde kalmak yerine daire tutmak ya da butik otel de kalmak tatil bütçesini baya düşürür. Bu kadar uygun fiyata ne yediğinizi çok merak ettimBen şuan ücretsiz izindeyim. Eşimle hesaplarımız ayrı gibi ama ikimizde eve harcıyoruz yani senin benim demeden bende kartımdan alışveriş yapıyorum o da kendi kartından yapıyor. Benimki birikim odaklıydı genelde eşim harcıyor.
Bir arabamız var sanayiden çıkmıyor (bu arabayı aceleyle altınlarımı alıp aldı ve hiçbi şey bilmeden kötü bir seçimdi) ve geçen ay hesabımdan para gönderdim 25 bin kadar. Sonra sanayideki borcu sıfırlamış oldum. Diğer ay da en azından maaş artık yeter diye düşündüm. Zaten geriden geliyoruz bir ay kredi kartından harcayıp maaş da kredi kartına gidiyor .
Bu ay yine eksi 17 bin olmuş . Şimdi ben de bazen evde yemek yapmıyorum dışarıdan söylüyoruz ama çok zorlamayacak şeyler yani maaş yeter diye düşünüyorum.
15 bin fatura, kira temel harcamalara gidiyor. 7.500 tl de önceden kalan bir taksit var .
Ben artık evden yapayım dikkat edelim desem de eşim sürekli gece oluyor çiğ köfte alıp geliyim, tatlı alıyım, kokoreç yiyim arkadaşlarla okeye, cafeye gidiyim derken sadece tek başına 12 bin harcamış. Yani kalan 10.000 bu da markete gidiyor. (Maaş bitti)
şimdi + Dışarıdan yediklerimiz toplam 3.500 evde ama kaç günlük sipariş bence uygun. (15kere sipariş vermişim)
Dışarıda bir kere çıksak iyi bi yere gitsek 1500 gidiyor. Geri kalan bu ay 2 ayakkabı aldım onlarda taksitle uygun fiyatlıydı toplamı 3 bin tl. Parfüm aldım 300 yani.
Şimdi kalan 10bin markete gidiyo dedim ama bundan çok daha fazlası da oraya gittiği için eksi 17bin kadar olmuş.
Yeni tüm paramız yeme içmeye gidiyor 2 ayakkabı bile almasaydım keşke dedim ya hep ben fedakarlık mı yapayım diyorum dün tatlı alıcam dedi bende istedim bana alma diyordum bazen. Böyle mi kendimi sıkacağım ben ya.
Şimdi kenarda para var diye rahat. İşe başladığımda tümden rahat olacak. Kaç kere uyardım hiç takmıyor kafasına böyle şeyleri.
Sonra ben de harcıyorum olacak adı ben de diyorum çünkü arada bi dışarı çıkalım yemek yapmadım dışardan söyleyelim diye .
Ben ne demeliyim şimdi acayip sinirlendim ben mi kadın olarak hesap kitap yapıcam ya kendime harcamadım biriktirdim ben ailemiz için ama para orta yere gereksizce saçılıyor. Şimdi benim yine eksi olduğu için göndermem lazım başka türlü nasıl olacak. Tatile gitmeyi o dile getiriyo gerçekten 60k da tatilde gider artık benim paradan. Benim param diye bişey yok dedim ama içten içe var yani bende de sinir oluyorum
Çok bunaldığımda 3-4 kere ev yemeği söyledim öğlen için kendime ve bebeğime akşama eşime kolay birşeyler yaptım. Burada da her yer uygun değil aldığımız yer uygun tavuk ızgara pirinç pilavı, lahmacun bu tarzda ve hangi uygulamada kupon varsa bakıp ordan aldım hepEşinize zaten eksideyiz tatili daha ucuz yollu yapalım diyebilirsiniz bence. Otelde kalmak yerine daire tutmak ya da butik otel de kalmak tatil bütçesini baya düşürür. Bu kadar uygun fiyata ne yediğinizi çok merak ettim
Altın bankada ama onu hiç bozmadım. Borsada var bi de oradan çekip gönderdim. Şimdi olmasa bile hesap yapmıyor ki kafasına göre harcıyor gerçi ben söylüyorum bu hafta harcama olmayacak diye ama yine oluyor o yapınca ben de salıyorum harcıyorum ben kendimi sıkıcam o da o mu harcayacak diye sinirden bu sefer iyice dibe batıyoruz :)Paran TL de kalmasın. Altın al. Fiziki altın. Onu zor satarsın. Ya da vadelşye koy vadelide bozamazsın. Vadesi gelmedi dlye
Ya da altın hesabı av ama bunu yine satıp bozabilşrsin. Emin ol bilezik vb seklinde olunca elin daha zor gidiyor bozdurmaya. Maaşını alınca direkt al bileziğini. 22 ayar işçiliksiz. Biraz artır. Kalanı da kendi önceliğin. Kuaför, giyim, gezme vb. Kalanı da kocana ver.bu ay benden bu kadar de. Zırnık yok bundan sonra de.
Bu arada yanlış anjamayın da ücretsiz izinde 2 ayakkabıyı napacaksınız? Hele lohusa vb iken ben sadece spor ayakkabı giyerdim. Topukluyu cok sevmeme ragmen. Güle güle giyin de. Moda değişir, ayakkabı tarzınız değişir atagınız genşller vb.
Altın bankada ama onu hiç bozmadım. Borsada var bi de oradan çekip gönderdim. Şimdi olmasa bile hesap yapmıyor ki kafasına göre harcıyor gerçi ben söylüyorum bu hafta harcama olmayacak diye ama yine oluyor o yapınca ben de salıyorum harcıyorum ben kendimi sıkıcam o da o mu harcayacak diye sinirden bu sefer iyice dibe batıyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?