Eşimin maddi konuları hiç takmaması

45 bin maaş alan birinin tek başına 12.500 harcaması anormal bence. Ben eşinden biraz daha fazla alıyorum. Yemek olarak evden götürüyorum. Evden götürmesem kurumda yesem ayda 1500 eder. Çocuksuz olunca araçla da işe gitmek saçma. Otobüsle falan gitsem 1000 de o olur. Hadi arkadaşlarla birşeyler yesem içsem ayda yılda bir o da 2500 etse toplam 5 bin. Yani evli ve 45 bin maaşlı biri abartmış.
Bir de eski bozuk araçtan hemen kurtulun. Benim vardı bir tane nerdeyse bir kredi gibi her ay tamirciye ödüyordum. Rezalet yani.
Son olarak sakın kendinden kısma. İleride pişman olursun. Ne kadar çık harcarsan o kadar kıymetli olursun. Mutfağa 1 gidiyorsa 2 gitti de kenara at. Sen daha kenara atmayı bırak birikimden harcıyorsun yanlış yapıyorsun

Jajsjhsh kesfedersek pahalanir hemen sizi gidi sanslilar.

İyi bir araba al yada ev baska bir ihtimal arsa butcene gore borçlu olursun hem yatırım olur senin maaşın borca gitsin onun maaşını kullanin erkek borcsuz olmaz rahatliga alışmış arabanın modelini yukselt zaten masrafmis oda bir Birikim artık hangisini yaparsan

Evli adamın tek başına bekar gibi kendine o kadar harcaması çok saçma. Şımarıklık. Düşüncesizlik. Lüzumsuz. O parayla evde misler gibi yenilir içilirdi.

Eğer eşiniz sizi dinliyorsa oturun birlikte bir harcama planı olursturun.aylik dışarıdan yemek 15 kere çok fazla bana göre madem birikim yapmak istiyorsunuz,Hazır ćalismiyorken evde basit ve hızlı tarifleri öğrenin ise girdiginizde işinize yarar.Ayrica eşiniz 12 bin lirayı ben yedim diyormu?yoksa sizmi öyle dusunuyorsunuz.Cunku bence bu hesapta eksikler var.Mesela bizde evde 3 kişiyiz ama aylik alışverişimiz 15 20 yi buluyor hemde öyle abartılı şeyler yok listede birde her ay hesapta olmayan masraflar çıkıyor iste hastaneye gitmek,yada birinin dügunu oluyor yada bir beyaz eşya bozuluyor gibi..

Dinliyor gibi tamam diyor ama ben kaç aydır uyardım kartını alıp eline harçlık vericem az kaldı

Zaten araba için birikim ama elimizdeki araba satılmıyor

Dinliyor gibi tamam diyor ama ben kaç aydır uyardım kartını alıp eline harçlık vericem az kaldı
Ben bunu o kadar yapmak istiyorum ki anlatamam. Eşim bu konuyu görse sen yazmışsın, beni anlatmışsın der, aşırı benzerlik var bizimle. Ben bile şaşırdım Ya benimki de yemek dışında arabaya harcıyor fazlasıyla. Sürekli eksiye düşüyor, sonra ben veriyorum tabii bu sefer bende para kalmıyor, kendimden kısıyorum. Hesap kitap yapsam konuşmak istemiyor, bunalıyor. Geçen canıma tak etti, keseleri ayıralım dedim. Temel masraflar dışında elimizde hemen hemen aynı miktar kalıyor. "Harcamak istiyorsan harca artık karışmıyorum ama lütfen elindeki kadar harca eksiye düşme. İkimiz de elimizde kalanla kendi istediğimizi yapalım" dedim. Mecburi harcamalar dışında para vermeyeceğimi belirttim. İsterdim ki ortak birikim yapalım ama kendi kaşındı. Şimdi arabaya harcamak istiyorsa biriktirmek zorunda. Benimkine bulaşmasın yeter. Siz de daha fazla para veremem, elimde bir şey kalmayacak diye kesin konuşun ve vermeyin bence.

Markete 10 binden fazla gidiyordur muhtemelen. Yine de haftada 3 kez dışarı çıkması fazla. Ben de ücretsiz izindeyim, kiramız sizinkinin iki katından bile bi tık fazla. Ne yazık ki ücretsizdeyken evde kira ise tek maaş yetmiyor, birikimlere dokunuluyor.

Ben şöyle yapıyorum, araba için kredi çekmiştim. Kredileri ödüyorum, sonra kartımı ödüyorum (karttan çocuklara kendime kılık kıyafet bazende market yemek ws harcıyorum. Evin ihtiyaçlarını çoğunlukla eşim alıyor)
Kalanı ile biraz altın biraz döviz alıyorum. Sizde bu şekilde yapmayı deneyin belki rahatlarsınız.

Eşinize zaten eksideyiz tatili daha ucuz yollu yapalım diyebilirsiniz bence. Otelde kalmak yerine daire tutmak ya da butik otel de kalmak tatil bütçesini baya düşürür. Bu kadar uygun fiyata ne yediğinizi çok merak ettim

Eşinize zaten eksideyiz tatili daha ucuz yollu yapalım diyebilirsiniz bence. Otelde kalmak yerine daire tutmak ya da butik otel de kalmak tatil bütçesini baya düşürür. Bu kadar uygun fiyata ne yediğinizi çok merak ettim
Çok bunaldığımda 3-4 kere ev yemeği söyledim öğlen için kendime ve bebeğime akşama eşime kolay birşeyler yaptım. Burada da her yer uygun değil aldığımız yer uygun tavuk ızgara pirinç pilavı, lahmacun bu tarzda ve hangi uygulamada kupon varsa bakıp ordan aldım hep bazen tek eşime bazen ikimize falan bir de tamamen 2 kişilik değil

Paran TL de kalmasın. Altın al. Fiziki altın. Onu zor satarsın. Ya da vadelşye koy vadelide bozamazsın. Vadesi gelmedi dlye
Ya da altın hesabı av ama bunu yine satıp bozabilşrsin. Emin ol bilezik vb seklinde olunca elin daha zor gidiyor bozdurmaya. Maaşını alınca direkt al bileziğini. 22 ayar işçiliksiz. Biraz artır. Kalanı da kendi önceliğin. Kuaför, giyim, gezme vb. Kalanı da kocana ver.bu ay benden bu kadar de. Zırnık yok bundan sonra de.
Bu arada yanlış anjamayın da ücretsiz izinde 2 ayakkabıyı napacaksınız? Hele lohusa vb iken ben sadece spor ayakkabı giyerdim. Topukluyu cok sevmeme ragmen. Güle güle giyin de. Moda değişir, ayakkabı tarzınız değişir atagınız genşller vb.

Altın bankada ama onu hiç bozmadım. Borsada var bi de oradan çekip gönderdim. Şimdi olmasa bile hesap yapmıyor ki kafasına göre harcıyor gerçi ben söylüyorum bu hafta harcama olmayacak diye ama yine oluyor o yapınca ben de salıyorum harcıyorum ben kendimi sıkıcam o da o mu harcayacak diye sinirden bu sefer iyice dibe batıyoruz :)

Yeni altın al işte elindeki parayla.
Borsayı zararına bozdunuz sanırım ki aylardır devamlı ekside.
Onu da unutun. Cocugunuxun geleceği deyip hiç bakmayın ne ne kadar olmuş diye.

Ne sıkıcı. Evleniyorsun elindeki parayı gönlünce kullanamıyorsun. Yok o çok harcadı ben az harcadım ona yolladım vs. Kadın olmak çok zor. Erkekleri adam etmeye çalışmakla ömür bitecek. Hiç çekemezdim.

Bizim evliliğimiz de benzer dinamiklerde. 3 yıllık evliyim. Bekarken eşimle aynı maaşı alıyor olmamıza rağmen ben evliliğe ortalama bir araba ve iyi bir birikimle girdim, onun ise sadece eski model bir arabası vardı. Evlilik süresince de ben kazandığını harcamaktan gocunmayan ama hesabını da bilen yapıdayken eşim pek birikim kültürü olmadığı için bir şekilde harcamış bitirmiş oluyor. Hakkını yemeyeyim ev ekonomisi anlamında ataerkil bir kafadadır, kendisi çekip çevirir benden pek bir şey talep etmez. Ama artık çocuk da olunca insan geleceği düşünüyor yatırım yapmak istiyor. Bu ay elimizdeki birikimin %80ini peşinat verip bir ev taksidine girdik. 1 yıl epey kemer sıkmamız lazım, ben de izindeyim. Adamı zorla kalem kağıt alıp karşıma oturtuyorum hesap çıkaralım açılmayalım diye. Başında kavak yelleri anlamadım ki gökten para mı yağacak 1 yıl şeytan diyor al elinden maaşını harçlık sistemine geç, o da gururuna dokunur diye yapamıyorum. Sizin durumunuzda bu kadar gezip tozması biraz sinir bozucu, ben de olsam uyarırdım sanırım.

Bizim evliliğimiz de benzer dinamiklerde. 3 yıllık evliyim. Bekarken eşimle aynı maaşı alıyor olmamıza rağmen ben evliliğe ortalama bir araba ve iyi bir birikimle girdim, onun ise sadece eski model bir arabası vardı. Evlilik süresince de ben kazandığını harcamaktan gocunmayan ama hesabını da bilen yapıdayken eşim pek birikim kültürü olmadığı için bir şekilde harcamış bitirmiş oluyor. Hakkını yemeyeyim ev ekonomisi anlamında ataerkil bir kafadadır, kendisi çekip çevirir benden pek bir şey talep etmez. Ama artık çocuk da olunca insan geleceği düşünüyor yatırım yapmak istiyor. Bu ay elimizdeki tüm birikimi peşinat verip bir ev taksidine girdik. 1 yıl epey kemer sıkmamız lazım, ben de izindeyim. Adamı zorla kalem kağıt alıp karşıma oturtuyorum hesap çıkaralım açılmayalım diye. Başında kavak yelleri anlamadım ki gökten para mı yağacak 1 yıl şeytan diyor al elinden maaşını harçlık sistemine geç, o da gururuna dokunur diye yapamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…