Eşimin Nankörlüğü!!!

efsunnnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
319
0
0
İstanbul
Dün eşimle tartıştık yine. Bununla ilgili yorumlarınızı almak istedim çünkü nasıl davranmam gerektiği konusunda çelişkideyim.

Dün kandildi biliyorsunuz. Biz bir süredir dedemin dairesinde oturuyoruz. Aynı binadayız annem ve dedemlerle. Eşim dün akşam eve geldi ve oraya yerleştiğimizden beri bir kez bile dedemin ve anneannemin evine ayak basmadı. Anneannemden ben de pek haz etmem çünkü gerçekten çekilmez huyları var. Evlatları arasında bile ayırım yapar, birine sevgi gösterirken diğerine yabancı gibi davranır. Benim de aram iyi değil onunla hatta 1 aydır hiç konuşmuyorum. Eşime de surat asıyor çünkü aramızdaki bazı problemleri biliyor ve surat asarak tepki gösteriyor. Ama dedem. Ah canım dedem benim. O kadar iyi bir insandır ki size anlatsam gözleriniz dolar. 33 yıldır bu dünyadayım ama dedem gibi bir insan tanımadım. İşte ben de onun hatırına, üzülmesin diye anneannemle olan problemlerimi bir yana bırakır, hemen her gün evine gider 10 dk. bile olsa görür çıkarım. Dün eşime "bak geldiğimizden beri evlerine girmedin, dedemin hatırına, bugün mübarek gün, gidelim ellerini öp kandilleş çıkalım evimize" dedim. Ne dediysem "hayır gitmem, anneanneni sevmiyorum" dedi.

Ya arkadaşlar bu yüzsüzlük, nankörlük değil de ne? Onların imkanlarını kullanmasını biliyorsun, Allah'ın mübarek gününde bir el öpmeye yanaşmıyorsun!!! Önce yumuşak konuştum ama sonra inadını görünce çok sinirlendim. "Hatırım için" dememe rağmen "ben kimse için istemediğim bişeyi yapmam" dedi ve şalterler attı bende. Ben kimse miyim yaa!!! Hiç bir özelliğim yok mu ki taviz vermek bu kadar zor geliyor!!! İnsan sevdiğini kırmamak için bile olsa tamam der.

Çok kırıldım inanın. Küs yattık dün gece. Şimdi nasıl davranacağımı bilmiyorum. Yol gösterir misiniz???

sonuna kadar haklısınız. sizin hatrınız için değil o mübarek gecenin hatırına Allah ın rızası için gitmeliydi.

Suratına söyledin mi buraya yazdıklarını..?
ımkanlarını kullanıyorsun ama nankörlük yapıyorsun dedin mi..?
Haklısın ama dedeni davet edebilirdiniz..?
Ne bileyim başka bir yol bulunabilirdi..

Kim olsa kırılırdı, çok ayıp etmiş, haklısınız.
Herkes herkesi sevmek zorunda değil ama mübarek bir günde 10 dakikalığına kendinden taviz vermeyle, istemeyerek de olsa bir şey yapmayla kimsenin tüyü dökülmez.
Hele ki eşin hatırına insan çok daha fazlasını yapar.
Evlilik böyle bir şeydir zaten, bir adım o sana gelir, bir adım sen ona gidersin.

Tavrınızı hiç bozmayın bence, kırgınlığınızı belli edin.
Mantıklı cevaplar talep edin yaptığı şeye.
Sizi ikna etmesini isteyin... edemeyecektir... zira "sevmiyorum" diye bir bahane olamaz.
Mantıklı bir cevap veremeyince geri adım atar belki.

Umarım bir an önce kendi evinize çıkarsınız...
Çok zordur ailenin verdiği evde yaşamak... Hem istemediğiniz bir çok duruma maruz kalıyorsunuz hem de hiç bir zaman o evi benimseyemiyorsunuz..
Eşinizi bu yönden anlıyorum ben..
Eğer ki kendi evinizde yaşayıp da anneanne dedenize gitmek istemeseydi o zaman nankör olmayacaktı di mi? Eğer o evden çıkma imkanınız yoksa bunları bir düşünün.. Sadece onların evinde oturuyorsunuz diye yapmacıktan da olsa el öpme,kandil kutlama işlerine girişmeniz sadece eşinizi sizden ve evinizden soğutur..
Bu tür güzel kutlamalar içten gelerek yapılırsa anlam kazanır. Mecburiyet ve zorlama çok kötü çooook...

efsuncum evet gerçekten sonuna kadar haklısın..
deden çok ii bi insan anlattıgına göre..
evet anlatsan ağlarım heralde çnk yaşlılara hiç dayanamam.
eşin keşke senin hatrın için mübarek günde bi gitseydi yanlarına..
onların dualarını alsaydı..
en azından minnet borcunu ödemiş olurdu dimi..
bi çoğumuz sevmediğimiz insanlara sevdiğimiz insanlar için katlanıyoruz..
aslında kıssasa kıssas mantıgı yürütücem normalde tasvip ettiğim bişi diil ama sen haklı oldugun için böle diorum..
bekle bakalım bitanem seninde günün gelicek ozman sende bgn eşinin yaptıgı gibi yaparsın..

İmkanlarını kullanıyorsun ama nankörlük yapıyorsun dedin mi..?

beyefendinin egosu zedelenmesin diye 85 yaşındaki adamı ayağına mı çağırsaydım???
aklıma bile gelmedi bu.
nasıl yapıcam bilmiyorum ama pişman edicem onu!!!

İmkanlarını kullanıyorsun ama nankörlük yapıyorsun dedin mi..?

nede olsa mubarek gün büyükler el öptürmeye gelmez ve küste olsa eşinizin ve sizin ananenizin elini öpmeniz gerekir eşiniz çok yanlış yapmış burda çok hatalı bence

beyefendinin egosu zedelenmesin diye 85 yaşındaki adamı ayağına mı çağırsaydım???
aklıma bile gelmedi bu.

mübarek günlerde değil ama normal birgün de ailesine gitmek isterse gitme gidemem istemiyıorum vs uydur bişiyler bikaç kere yap bence ama sen bilirsin bekar olduğum için bu tarz şeylerde fevri konuşabiliyorum ama aranızı da bozmak istemem doğrusu

Dün eşimle tartıştık yine. Bununla ilgili yorumlarınızı almak istedim çünkü nasıl davranmam gerektiği konusunda çelişkideyim.

Dün kandildi biliyorsunuz. Biz bir süredir dedemin dairesinde oturuyoruz. Aynı binadayız annem ve dedemlerle. Eşim dün akşam eve geldi ve oraya yerleştiğimizden beri bir kez bile dedemin ve anneannemin evine ayak basmadı. Anneannemden ben de pek haz etmem çünkü gerçekten çekilmez huyları var. Evlatları arasında bile ayırım yapar, birine sevgi gösterirken diğerine yabancı gibi davranır. Benim de aram iyi değil onunla hatta 1 aydır hiç konuşmuyorum. Eşime de surat asıyor çünkü aramızdaki bazı problemleri biliyor ve surat asarak tepki gösteriyor. Ama dedem. Ah canım dedem benim. O kadar iyi bir insandır ki size anlatsam gözleriniz dolar. 33 yıldır bu dünyadayım ama dedem gibi bir insan tanımadım. İşte ben de onun hatırına, üzülmesin diye anneannemle olan problemlerimi bir yana bırakır, hemen her gün evine gider 10 dk. bile olsa görür çıkarım. Dün eşime "bak geldiğimizden beri evlerine girmedin, dedemin hatırına, bugün mübarek gün, gidelim ellerini öp kandilleş çıkalım evimize" dedim. Ne dediysem "hayır gitmem, anneanneni sevmiyorum" dedi.

Ya arkadaşlar bu yüzsüzlük, nankörlük değil de ne? Onların imkanlarını kullanmasını biliyorsun, Allah'ın mübarek gününde bir el öpmeye yanaşmıyorsun!!! Önce yumuşak konuştum ama sonra inadını görünce çok sinirlendim. "Hatırım için" dememe rağmen "ben kimse için istemediğim bişeyi yapmam" dedi ve şalterler attı bende. Ben kimse miyim yaa!!! Hiç bir özelliğim yok mu ki taviz vermek bu kadar zor geliyor!!! İnsan sevdiğini kırmamak için bile olsa tamam der.

Çok kırıldım inanın. Küs yattık dün gece. Şimdi nasıl davranacağımı bilmiyorum. Yol gösterir misiniz???

Sen çok olgun ve kültürlü bir kadınsın, ben olsa olsa yazdıklarını okuyunca bende oluşan fikri açıklarım sana.. Yol gösterilmesine ihtiyacın yok..

Ne olursa olsun bence de eşin kandilleşmek için gitmeliydi, dedenin evinde oturmasanız bile..
Ama şimdi sen bu duruma "nankörlük" olarak yaklaşırsan, eşin aşağılık kompleksine girebilir.. Karısının sağladığı bir evde yaşamak ağırına gidiyor da olabilir. Bu durum sana daha farklı dönebilir.

Anneannen evde yokken, deden yalnızken gitseniz evlerine mesela, aklıma bu geldi.
Onun dışında tabii ki sen beklentinde çok haklısın..

canım tepkinde sonuna kadar haklısın. kim olsa senin yerinde aynı tepkiyi verir. en azından senin hatırına onlara değer verebilir yada bir kusurları varsa görmezden gelebilir. bizd eşimizin hatırına ailelerinin yeri geldiğinde hatalarını görmezden gelmiyomuyuz. sonuçta hiç kimse kusursuz değildir. ama ne olursa olsun eşine dedenlerin evinde oturduğu için başına kalkma. erkekler kesinlikle buna gelemez.

Ben olsam imkanlarından faydalanmayı biliyorsun diye suratına söylerdim, hiç gelemem böyle nankörlüğe...

Sen çok olgun ve kültürlü bir kadınsın, ben olsa olsa yazdıklarını okuyunca bende oluşan fikri açıklarım sana.. Yol gösterilmesine ihtiyacın yok..

Ne olursa olsun bence de eşin kandilleşmek için gitmeliydi, dedenin evinde oturmasanız bile..
Ama şimdi sen bu duruma "nankörlük" olarak yaklaşırsan, eşin aşağılık kompleksine girebilir.. Karısının sağladığı bir evde yaşamak ağırına gidiyor da olabilir. Bu durum sana daha farklı dönebilir.

Anneannen evde yokken, deden yalnızken gitseniz evlerine mesela, aklıma bu geldi.
Onun dışında tabii ki sen beklentinde çok haklısın..

Benim babam da dedemin evinde oturuyor. O da anneannemi sevmez ama gereken tüm zamanlarda ilk babam gider evlerine. Annem teklif bile etmez. Eşiminki nankörlükten başka bişey değil. Evet nankörsün dedim dün. Ne çalışıp eline verdiğim parayı, ne ailemin üzerinden edindiğimiz hiç bir imkanı tartışma konusu yapmadım bu güne kadar. Ama anlaması için utandırmak gerekiyorsa, kendisi düşünemiyorsa, dün utandırdım. "Beni eziyorsun ama" dedi. Ezdirmesin o da kendini. Ben yer aramıyorum bel altından vurmak için! Adam olan düşünür, hakkını verir. Bu ne bencillik yaa!

aklıma bile gelmedi bu.

Hoşlanmadığım bana kötülük yapan suratına baktığımda bile beni rahatsız eden kimsenin evine gitmem. Kandil de olsa gitmem bayram da olsa gitmem.
Dedeyi davet etmek ayağa çağırmak değil ki..?
Dedeciğim gel akşam yemeğini bizde ye,dualarınla geçirelim kandil gecesini dediğinizde herşey başka olurdu.
ben eşinizin yanlış davrandığını düşünüyorum ama bir sebebi olduğunu da düşünüyorum.
Eşiniz zaten bencil biri hediye alıyorsunuz onu bile beğenmeyebiliyor.
Bunun üstüne gitmek dürtüklemek sadece sizi incitir ,bu adamla evliyseniz geçineceksiniz.
detayları kafaya takıp kendinizi doldurmayacaksınız.

Ben olsam imkanlarından faydalanmayı biliyorsun diye suratına söylerdim, hiç gelemem böyle nankörlüğe...

Aşağılık kompleksine girmiş erkek çok tehlikelidir ama..eyvahedigeldismile

Ben olsam hiç "dedemin evi" lafını almazdım ağzıma.. Benim için olay sadece "benim için çok kıymetli olan bir insanın ziyaretine gitmemek, beni bu konu için incitmek" olurdu..

Back
X