Eşimin öfke kontrolü sorunu

Bile bile evlenmıssınız. Sevgılıyken ayrılmamak marifet degıl, marifet olan kavgasız saygılı İcinde saygı barındıran tartismaların oldugu ılıskıler. Yani ayrılmamak sevgi göstergesi degıl. Ozgurlugumu kısıtlıyorsun diyen psikopat adama, Bosanmaktan soz edince yeniden sızı suçlaması korkmaması, utanmaması ben napıyorrum diye kendini sorgulamaması terapiste falan gitmeyecegını gösterıyor. Cunku kendisinde hata gormuyor
İsiniz zor.
Dogru kararı verecek olan sizsiniz, hayat sızın cunku.

1 senelik evlilikte bunlar yaşanıyor ve emin ol gittikçe artacak .. benden sana tavsiye sakin çocuk olsun düzelir zihniyeti ile hareket edip çocuk yapma .. Sen etraf ne der korkusu ile onun istediklerini yaptıkça o sürekli bu şekilde sana istediklerini yaptıracak .. iyi düşün ve karar ve kesinlike bi terapiste gitmesi gerekiyor bence ve bunun için elinden geleni yap 😦

Oncelikle "ayyyy bosan canim ya, bu da adam mi, ben olsam basardim tekmeyi" vs gibi yapilan yorumlari ilk etapta okumayin. Neden derseniz, bu sitede belki en fazla 1, 2 tane psikolog var, neticede su an okuyacaginiz her yorum gayet tarafli ve yanlis olabilir. Hele de bekar olup, yorum yapanlarin yorumlari beyninizi feci döndürür.

Esiniz iyidir, kotudur, siz super haklisiniz asla diyemeyiz, zira burada olayi tek yonden dinliyoruz. Belki herseyiyle siz haklisiniz, belki de igneyi kendinize de batirmaniz gerekiyor.

Cok guvendigin, esine sozu gececek bir aile buyugune durumu aciklasan iyi olur bence.
Ben durum ne kadar kotu olursa olsun, oncelikle cozum bulma taraftariyim.
Ve surasi bir gercek, sorunsuz mutlu evlilik, super harika koca inanin sadece filmlerde.

Bile bile evlenmişsiniz.
Öfke probleminden muzdarip biri olarak benimle aynı hastalığı paylaşan biriyle tedavi olmadan evlenmem.
Çünkü öfke problemi olan insanların nerede ne yapacağı belli olmuyor.
Eğer tedavi olmazsa boşanmaktan başka çareniz yok. Ve lütfen öfke problemi olan birinden çocuk yapmayın.

Anlaşılan eşin pişman değil
Bu sebepten tedavi ya da terapiyi de reddedecek
Sen o sana bu tepkileri verdiğinde ya boyun eğmişsin ya küsmüşsün
O da nasılsa benimle diyerek abartmış gitgide
Bence bi süre evden uzaklaş
Gerekeni yapıcam de çık git
Azcık sensizliği tatsın
Aklını başına alsın

Oncelikle "ayyyy bosan canim ya, bu da adam mi, ben olsam basardim tekmeyi" vs gibi yapilan yorumlari ilk etapta okumayin. Neden derseniz, bu sitede belki en fazla 1, 2 tane psikolog var, neticede su an okuyacaginiz her yorum gayet tarafli ve yanlis olabilir. Hele de bekar olup, yorum yapanlarin yorumlari beyninizi feci döndürür.

Esiniz iyidir, kotudur, siz super haklisiniz asla diyemeyiz, zira burada olayi tek yonden dinliyoruz. Belki herseyiyle siz haklisiniz, belki de igneyi kendinize de batirmaniz gerekiyor.

Cok guvendigin, esine sozu gececek bir aile buyugune durumu aciklasan iyi olur bence.
Ve surasi bir gercek, sorunsuz mutlu evlilik, super harika koca inanin sadece filmlerde.
Bekarım, evlenmedim.
Ama ayjı problemden muzdarip olduğum için empati yapabiliyorum. Buradaki kimse kafasından estiği gibi yorum yapmıyor, bir çoğu kendi tecrübelerime dayanarak yorum yapıyor, benim gibi.
Şahsen ben, benimle tedavi olmadan evlenilmesini istemem. Çünkü ciddi anlamda bu tür hastaların ne yapacağı belli olmuyor. - ki konu sahibesinin kocasından daha da az sinirliyim.- O yüzden hata birazda konu sahibinde. Tedavi olmadan evlenmemeliydi. Ve bu şiddetin artarak geleceği de bir gerçek. O yüzden mutlaka bir terapist düşünmeli.

Bekarım, evlenmedim.
Ama ayjı problemden muzdarip olduğum için empati yapabiliyorum. Buradaki kimse kafasından estiği gibi yorum yapmıyor, bir çoğu kendi tecrübelerime dayanarak yorum yapıyor, benim gibi.
Şahsen ben, benimle tedavi olmadan evlenilmesini istemem. Çünkü ciddi anlamda bu tür hastaların ne yapacağı belli olmuyor. - ki konu sahibesinin kocasından daha da az sinirliyim.- O yüzden hata birazda konu sahibinde. Tedavi olmadan evlenmemeliydi. Ve bu şiddetin artarak geleceği de bir gerçek. O yüzden mutlaka bir terapist düşünmeli.
Zaten biz Bosan dedik diye, bosanan da ne bileyim....

Zaten biz Bosan dedik diye, bosanan da ne bileyim....
Valla herşeye de boşan demiyoruz ama işte..
Bir evde dayak varsa, aldatılma varsa "boşan" demek zaten mantıklı değil mi? Aldatıldığında aile büyüğü çağırınca ne değişecek, adam düzelecek mi? Tam aksine nasılsa kadın affediyor diye dozunu arttırarak sallamadan yapmaya devam edecek. Keza dayak desen aynı şekilde. Ses çıkarmadığı sürece eziyet her zaman devam edecek. Ee o zaman? Ne diyelim. Üstelik adam hastaymış yani. Hani normal sağlıklı bir birey değil, öfke kontrolü yok. Aile büyüğü ne yapacak ki. En fazla konuşacak 1 2 nasihat sonra evine gidecek. Bu işi ancak terapist falan çözer, başka birşey değil.

Bir evde dayak varsa, aldatılma varsa "boşan" demek zaten mantıklı değil mi? Aldatıldığında aile büyüğü çağırınca ne değişecek, adam düzelecek mi? Tam aksine nasılsa kadın affediyor diye dozunu arttırarak sallamadan yapmaya devam edecek. Keza dayak desen aynı şekilde. Ses çıkarmadığı sürece eziyet her zaman devam edecek. Ee o zaman? Ne diyelim. Üstelik adam hastaymış yani. Hani normal sağlıklı bir birey değil, öfke kontrolü yok. Aile büyüğü ne yapacak ki. En fazla konuşacak 1 2 nasihat sonra evine gidecek. Bu işi ancak terapist falan çözer, başka birşey değil.
Hayır dayak sıddet vs varsa otur Konus diycez karsısında insan varmıs gıbı davrancaz. Cunku yapıcı olmak bunu gerektirir. 🤣

Eşime göre şiddet demek vurmak demek, kolunu sıkmak, çekmek vs şiddet değil, buna örnek olarak benim onun kolunu sıkmamı da gösteriyor. Yani ortada şiddete meyille ilgili problem olduğunu düşünmüyor sadece sinir problemi olduğunu kabul ediyo. Çünkü ona göre “hiç vurmadı” ki şiddet ve şiddete meyil yok o yüzden ona göre

Son düzenleme:
10 yildir bildiginiz adam,bir yabanci degil. Bile bile ne demeye evlendiniz madem?

Ayrica her yere beraber gitmek zorunda degilsiniz, herkes istedigi yere de gidebilmeli o da ayri bir konu. Esler birbirinin onayini beklemek zorunda degil boyle durumlarda

Çözüme gel. Aile büyüğünün faydalı olduğu nerede görülmüş?

Adamın tedavi olması lazım ve buna ikna edilmesi için de ciddi yaptırım gerekiyor. Evi terketmek, evi terketmesini istemek gibi. Çünkü olay çıkarmaya yer aradığı gibi iletişime de kapalı..

Sokak ortasında eşi hırpalamak ne demek? Bu evin içinde olduğu kadar tehlikeli ve utanç verici bir durum.
Konu sahibi orada avazı çıktığı kadar bağırıp polis isteseydi keşke..

Sizin o tv de ah vah diye anlık üzüldüğünüz kadın cinayetleri aile büyüklerinin "idare et erkektir" "yuvanı yıkma" "çocuk var bla bla" diye tavsiyeleri yüzünden gelinen noktadır..

Not: 6,5 yıllık evliyim çocuğum var. Gereken noktada gayet rahat "boşan" derim..

Bu gidişle eşiniz terapiste fln gitmez ama siz gidersiniz. Neticede psikologlara gerçek hastalar gitmez, hastaların hasta ettikleri gider diye bi söz var. İşte o sen..

Öncelikle yaptığının şiddet olduğuna ikna etmeye çalış. Bunu yaparken mutlaka sakin zamanlarını seç.

Siddet olduğunu kabul etmediği davranışlarını sen de ona yapma. Kolunu sıkmak gibi.

Psikologa gitmeye ikna etmek için de mutlaka sakin zamanlarını seç. Kesinlikle suçlayıcı yadirgayici ve yargilayici cümleler kurma. Malesef ülkemizde psikologa gitmek hala bi tabu. Kimsenin bunu bilmeyecegini soyle.

En önemlisi konuşurken sakin ol. Sabırlı ol. Tartışma boyutuna getirmemeye çalış.

Artılarını eksilerini en iyi siz tartarsınız. Sizi geriye çeken bir ilşki ise sürdürüyor olmak için sürdürmenin anlamı yok. Sürekli kavga mı çıkacak endişesi ile hayat geçmez

Çözüme gel. Aile büyüğünün faydalı olduğu nerede görülmüş?

Adamın tedavi olması lazım ve buna ikna edilmesi için de ciddi yaptırım gerekiyor. Evi terketmek, evi terketmesini istemek gibi. Çünkü olay çıkarmaya yer aradığı gibi iletişime de kapalı..

Sokak ortasında eşi hırpalamak ne demek? Bu evin içinde olduğu kadar tehlikeli ve utanç verici bir durum.
Konu sahibi orada avazı çıktığı kadar bağırıp polis isteseydi keşke..

Sizin o tv de ah vah diye anlık üzüldüğünüz kadın cinayetleri aile büyüklerinin "idare et erkektir" "yuvanı yıkma" "çocuk var bla bla" diye tavsiyeleri yüzünden gelinen noktadır..

Not: 6,5 yıllık evliyim çocuğum var. Gereken noktada gayet rahat "boşan" derim..
Kendi terapiste goturemiyorsa, aile buyugunu araci koyarak, ikna edilebilir diye dusundum. Aile buyugu icin "terapist adam, durumu cozer" demedim.

Iyi ki once orta yolu bul diye uzlasmaci yaklastim, hemen ates hattina alindim. Uzlasmaci davranilinca, ne kadar aksi adamlarin, gayet normal eslere donustugune bizzat sahit oldum cevremde.

Polemige girmek istemiyorum. Gorusumu belirttim sadece.

Konu sahibi, bir sekilde uzman birinden yardim alinmasi sart.

Allah yardimciniz olsun.

Durumu aile buyugu cozsun, aile buyugu terapisttir demedim. Terapiste gitmesi gerektigini, kendi ikna edemiyorsa, bir buyuk ikna edebilir anlaminda soyledim.

Ayrica dayak atan, ofke kontrolu olmayan eslerden, kendilerindeki hatayi kabul edip, tedavi olup normale donenler de istisna bile olsa var.

He, erkek hicbir sekilde uzmana gitmeyi kabul etmeyip, israrla pislik yaparsa, iste o zaman durum farkli.

Back
X