• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin öğrencileri

eşime bu durumu kadınlar kulübüne yazdım dedim herkes seni haksız buldu.kızlarında çok garip ve rahat kızlar olduğunu düşündüler dedim.sen hala göremiyorsun dedim.yine kızdı,birde bunu mu yaptın ne kadar uzattın diye.bende artık fazla bahsetmemeye karar verdim.bıktırdım galiba iyice.

arkadaşım bir laf vardır çok söyleme arsız edersin derler
sen bu gidişle uyuyan yılanıda uyandıracaksın sürekli söylenince olmamışsada olur ona göre

eşime bu durumu kadınlar kulübüne yazdım dedim herkes seni haksız buldu.kızlarında çok garip ve rahat kızlar olduğunu düşündüler dedim.sen hala göremiyorsun dedim.yine kızdı,birde bunu mu yaptın ne kadar uzattın diye.bende artık fazla bahsetmemeye karar verdim.bıktırdım galiba iyice.

hata yapmissin.ben olsam daha cok kizardim..sinirlenerek ve bunu belli ederek daha cok haksiz olursun..cok dogru adamin aklinda olmayani zorla aklina getiriyorsun..nasilsa soylesende dediklerini yapmiyor bildigini yapiyor..yapici davran.icinde tut,sakin ve akilli davran..boyle esini daha cok kaybedersin yada sinirlerini bozarsin..

Son düzenleme:
Arkadaşım bazı insanlar gerçekten de çok fazladan iyi niyetlidir.
Bunlardan bir tanesi de eşimdir.Saflık hatta enayilik derecesinde iyi niyetlidir.
Yıllarca arayıp sormayan,yüzümüze bakmayan,tenezzül edip düğünümüzden sonra tebrik etmek için bile aramayan insanların hastaneye işleri düşünce aradıları ilk insandır.
Eşim,bunlar işi düşmeden bizi aramıyorlar demez,kendi işini gücünü bırakır onlara sıra alır film çektirir,tahlil yaptırır..
Kim oldukları önemli değildir,insanlara yardım etmeden duramaz..
Ama hastalık olunca gece gündüz demeden arayan insanlar kandillerde,bayramlarda özel günlerde aramayı asla bilmezler..
Sizin eşiniz de sanırım resim hocası..Resim sınavlarına hazırlık diğer dallardaki gibi olmuyor.Öğretmen ve öğrencinin gece gündüz bir arada çalışması gerekiyor..
Bbg yarışmasında İzmirli,Tülin adında bir bayan vardı.
94 yılında abimle birlikte 20 kadar bir grup öğrenciye İzmir Resim Heykel Müzesi'nde 4 ay boyunca ücretsiz resim dersi vermişti.Abim dahil çoğu öğrenci o yılki sınavı kazanmıştı.
Hepsi de Tülin Hanım'a minnettar kalmışlardı.
Demek istediğim akademi sınavlarının hazırlık döneminde genellikle öğrenciler ve hocalar böyle sürekli yakın ve yoğun çalışıyorlar.
Anladığım kadarıyla eşiniz gerçekten mesleğini seviyor ve öğrencilerin sınavdaki performansı için sorumluluk hissediyor.
Düşünsenize öğrenciler kalkıp ta nereye kadar gelmiş,eşiniz ilgilenmese,x hoca hem bizi buraya kadar çağırdı hem de hiç umursamadı diye söyleneceklerdi.
Bu hazırlık sürecinde eşiniz de kendini sınava tabi tutlmuş gibi hissediyordu belki de.
Çünkü öğrencilerinin sınavdaki başarısı,onun performansı ve başarısıdır bir bakıma.
Ben de özel ders veriyorum ve oks çağındaki o çocukların o uyduruk ders sınavlarından çıkışını zor bekliyorum.
Hemen arıyorum sınavın,sözlün nasıl geçti diye.
Anladığım kadarıyla eşiniz iyi niyetli bir insan..
Boş yere ne onun ne kendinizin kafasını bulandırmayın.
Kötü niyetli bir insan annesinin veya kayınvalidesinin evinde ders vermez çünkü.

öğrencisiyle ilşki yaşayan çok öğretmen var ,öğretmenlerde insan ve hata yapabilirler umarım sizin eşiniz yapmamıştır

o kızlar emanet oldukları için eşin bu kadar üstüne düşüyordur bence. bu kadar fazla sinirlenme. sakin ol.sakiiiin. içini rahat tut.eşine güvenn.. relax,relax

Arkadaşım bazı insanlar gerçekten de çok fazladan iyi niyetlidir.
Bunlardan bir tanesi de eşimdir.Saflık hatta enayilik derecesinde iyi niyetlidir.
Yıllarca arayıp sormayan,yüzümüze bakmayan,tenezzül edip düğünümüzden sonra tebrik etmek için bile aramayan insanların hastaneye işleri düşünce aradıları ilk insandır.
Eşim,bunlar işi düşmeden bizi aramıyorlar demez,kendi işini gücünü bırakır onlara sıra alır film çektirir,tahlil yaptırır..
Kim oldukları önemli değildir,insanlara yardım etmeden duramaz..
Ama hastalık olunca gece gündüz demeden arayan insanlar kandillerde,bayramlarda özel günlerde aramayı asla bilmezler..
Sizin eşiniz de sanırım resim hocası..Resim sınavlarına hazırlık diğer dallardaki gibi olmuyor.Öğretmen ve öğrencinin gece gündüz bir arada çalışması gerekiyor..
Bbg yarışmasında İzmirli,Tülin adında bir bayan vardı.
94 yılında abimle birlikte 20 kadar bir grup öğrenciye İzmir Resim Heykel Müzesi'nde 4 ay boyunca ücretsiz resim dersi vermişti.Abim dahil çoğu öğrenci o yılki sınavı kazanmıştı.
Hepsi de Tülin Hanım'a minnettar kalmışlardı.
Demek istediğim akademi sınavlarının hazırlık döneminde genellikle öğrenciler ve hocalar böyle sürekli yakın ve yoğun çalışıyorlar.
Anladığım kadarıyla eşiniz gerçekten mesleğini seviyor ve öğrencilerin sınavdaki performansı için sorumluluk hissediyor.
Düşünsenize öğrenciler kalkıp ta nereye kadar gelmiş,eşiniz ilgilenmese,x hoca hem bizi buraya kadar çağırdı hem de hiç umursamadı diye söyleneceklerdi.
Bu hazırlık sürecinde eşiniz de kendini sınava tabi tutlmuş gibi hissediyordu belki de.
Çünkü öğrencilerinin sınavdaki başarısı,onun performansı ve başarısıdır bir bakıma.
Ben de özel ders veriyorum ve oks çağındaki o çocukların o uyduruk ders sınavlarından çıkışını zor bekliyorum.
Hemen arıyorum sınavın,sözlün nasıl geçti diye.
Anladığım kadarıyla eşiniz iyi niyetli bir insan..
Boş yere ne onun ne kendinizin kafasını bulandırmayın.
Kötü niyetli bir insan annesinin veya kayınvalidesinin evinde ders vermez çünkü.

Tamamıyle katılıyorummmmmmmmmm.
boşuna uzatıp eşinizi kendinizden soğutmayın.
bence konuyu kapatmalısın.

canım bence de eşinin yaptığı yanlış
ha ücretsiz ders verebilir ilgilenebilir güzel bişey ama
önce aileleriyle temasa geçmesi gerekmezmiydi
aile öğretmeni tanıyıp kendi elleriyle konyaya getirip kalacakları ortama bakmaları gerekmezmiydi.
biz öğrencileri bir pikniğe bir geziye götürebilmek için kırk takla atıyoruz yok veli iziniydi, ilçe milli eğitimin izniydi yok dilekçeydi
hadi kızlardan biri kaçtı gitti.
veya başına bi iş geldi burda eşin çok zor duruma düşerdi.

neden hemen kotu niyete bakiyoruz olaylara bazi insanlar karsisindaki ne yaparsa yapsin ALLAH rizasi icin yaparlar..ama biz kadinlar bu konularda biraz daha hayatin carkina kapilmisizdir..deriz o boyle yapiyor sen neden boyle yapiyon diye..iliskiyi yakistirdiginiz kiside esiniz kizlara guvenmiyor olabilirsiniz ama ozaman neden esinizlesiniz??madem gozunuz arkada kalacakti??hanimlar yapmayin.bir erkek istemedikten sonra hicbir kadin yoldan cikaramaz cikarirsa da zaten o sizin erkeginiz hic olmamistir..hemen bir yakinlasmada kocam benden kopacaksa kucuk kizlarin pesinden kosacaksa defolsun gitsin..kizlarinda gunahina girmeyin kimsenin niyetini bilemeyiz disardan gordugumuzle yorum yaparsak hem ayip etmis oluruz hemde gunah yani..

biraz daha uzatırsam saçmalamış olcam zaten.bu yüzden ikide bir kavga etmek istemiyorum.ama yine böyle birşey olursa tepkim büyük olur.

canım eşinin maksatı başka olsa bu yardımları seninle yapmaz,hatta sana söylemezdi.. bence kendine emanet olarak görmüş ve hocaları olarak herşeyleriyle ilgilenmek istiyor gbime geldi..bizde erkek olsun bayan olsun tüm öğretmenlerimizle arkadaş gibiydik..evlerine giderdik , pikniklere giderdik arada buluşurduk.. onların arasında ki ilişkide bundan ibarettir.sen yine gözlemle ama kıskançlık yapma derim..eşin bundan sıkılabilir,huzursuzluk doğar..

hayatım sen kendince haklısın tabi sonuçta neler olmuyor ki.ama eşinin niyeti davranışları idealist bir öğretmen olduğunu gösteriyor.eşinden yana için rahat olsun.kızlara gelince tamam onlar cahil ama iş sizin eşinizde biter seviyeyi tam koyduğu zaman o yaşta hatta öğretmenlerimize bile aşık olmaz mıydık ama bu hoşlanmadan öteye gitmezdi.sonuçta olmuş bitmiş daha uzatmayın üzerinde fazla durmayı gerektirecek bir durum değil.boşa huzurunuzu bozarsınız.

biz lisedeyken lise şehir dışındaydı.bazen yürüyerek giderdik okula.yanımızdan öğretmenlerimiz arabaları ile giderdi.bizi almazlardı arabalarına.
yine üniversitede sınav olduğumuzda 1 kız öğrenci kaldığında mutlaka erkek olan öğretmenimiz içeriye bir arkadaşımızı da alırdı.
genelleme yapmak istemem ama şimdi öğrenci öğretmen ilişkileri çığrından çıktı.
kesinlikle eşinizde hata var.

biz lisedeyken lise şehir dışındaydı.bazen yürüyerek giderdik okula.yanımızdan öğretmenlerimiz arabaları ile giderdi.bizi almazlardı arabalarına.
yine üniversitede sınav olduğumuzda 1 kız öğrenci kaldığında mutlaka erkek olan öğretmenimiz içeriye bir arkadaşımızı da alırdı.
genelleme yapmak istemem ama şimdi öğrenci öğretmen ilişkileri çığrından çıktı.
kesinlikle eşinizde hata var.

Sınavdaki mesele kız erkek konusu değil canım. Tek öğrencinin kalması yasak zaten. Öğretmenin yardım etme olasılığı veya yardım etti diye dedikoduya meydan vermemek için.

Konu sahibine gelince; Bence siz bu konuda haklısınız.
Eşiniz idealistliği fazla abartmış gibi. Mutlaka iyi niyetlidir ama bunu karşı taraf, hatta aileleri bile yanlış değerlendirebilir.
Yalnız tartışarak değil de ikna ederek bu tutumunu değiştirmesini sağlayabilirsiniz.
Üzerine giderseniz inatlaşabilir.

Back
X