• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin öğrencileri

adiyef

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
548
5
96
42
Konya
biz eşimle geçen sene doğuda öğretmendik bu sene tayinimiz çıktı,başka bir şehirdeyiz de neyse ben konuya gireyim.aslında çok büyük bir dert değil de biraz önce eşimle tartıştık sinirim bozuldu.acaba hangimiz haklı size danışmak istedim.benim eşim lisede resim öğretmeniydi.öğretmenlik yaptığı lisede kız erkek bütün öğrencileriyle çok samimiydi.lise sondan 3kız 2 erkek 5 öğrencisine ders veriyordu,resim öğretmenliğine girmeleri için.orda o bölüm olmadığından başka şehirlere başvuracaklardı.sınav da ağustostaydı.eşim yaz tatilinde konyaya gelin orda yurtta kalırsınız.ben size ücretsiz kursa devam ederim demiş.2 erkek adanada torpil bulmuş oraya gitti.3 kızda konyaya gelecekmiş.eşim bana bunu yazın tam gelecekleri zaman söyledi.bana durup dururken birkaç gün sonra burdalar,yazın onlara kurs vercem yurda yerleştircem sonra kurs yeri ayarlıycam onlar yaz boyu bana emanet dedi.sonra ertesi gün bir baktık kızlardan biri almış başını tek başına gelmiş.gittik onu aldık yurda yerleştirdik.eşimlede samimi samimi konuşuyorlar sinir oldum.bir de kızı almaya giderken eşim bana sendemi geliyorsun demezmi ben seni yalnız o kızla niye arabada oraya buraya gönderiyim dedim.bir iki gün sonra biri daha geldi bide onu yerleştirdik.birinin babası izin vermemiş gelmedi.yaz boyu onlarla uğraştık.ailelerinden bir kişi ne aradı ne sordu.malzeme almaları gerekiyor eşim götürüyor falan .yalnız gitmelerinede ayrıca sinir oluyorum.kurs yeri bulamadı.bazen annemlerde bazen kayınvaldemlerde verdi.gözümün önünde olmasıda iyi oldu ama.onun dışında kızlar büyük şehre gelince bol bol gezdiler.konyada gezmedik yer bırakmamışlar.gözaçık kızlar.ama eşim bir işleri oldumu onlar bilemez ben götüreyim diye arabayı alıyor onları alıp bırakıyor sinir oluyordum.onları uğurladığımız gün de(arabada yer olmadığı halde zorla binmiştim)otobüse bıraktık hadi gidelim diyorum eşim hala otobüs hareket etsinde öyle diye zorla bekledi.deli oldum ya.biraz önce yaz boyu beni sinir ettin dedim diye sinirlendi yeter uzatma diye bağırdı.of kim haklı acaba.kendi babası bile kızdı.yeter bu kızları gönder artık diye.

mesleğiniz itibariyle kötü bir yorum yapmak istemem.öğrencilerine destek olmak ve ilerlemelerini sağlamak istemiştir ama işi ile evi arasında dengeyi de korusaymış iyi olurmuş.herşeyin aşırısı zarar

onları emanet olarak getirdiği için bu kadar üstlerine düşüyo olamazmı?
eşin kötü bişey yapabilecek bi insanmı? bişey diyemiyorumki şimdi..
senin şikayetin yaz boyu eşinle vakit geçirememekmi? baaşaka bişeydenmi şüpheleniyosun anlamadım?
sonuç olarak anlamadım

Son düzenleme:
Ne kadar iyiliksever bir eşiniz varmış, akıllara zarar:delphin:

canım duygularında haklısın
sonuçta senin yerinde olsam bende sinir olurdum
öğretmen-öğrenci arasındaki mesafeyi her zaman korumak gerekiyo
konyaya davet edip ders anlatmasına bişey demiyorum ama
karşılaması,uğurlaması
onlar bilmez ben götüreyim demesi felan garip

Eşiniz herkese karşı böyle düşüncelimi yoksa sadece bu kızlara karşımı, belki sadece emanet olarak üzerlerine düşmüştür, siz yinede kötü düşünmemeye bakın.

canım bu kadarıda fazla tamm ögretmen yardımcı olmak zorunda ama getir götür bindir af edersiniz eşşek kadar kızlar kendileri her işini yapabilirler
böyle aileleri anlamıyorum ben nasıl arayıp sormazlar genç kız bunlar
tamm ögretmen ama neler duyuyoruz(canım sakın yanlış anlama eşin bunn dışında)
lütfen cocuklarınıza karsı bu kadar sorumsuz olmayın pek hala bulundukları şehşrde bi kursa gidebilirler.cok yanlış cok:olmaz: genç insan bunlar allah korusun şeytana uyabilirler

öğretmenler tamam öğrencilerine bağlıdır filan ama ne kadar öğretmen öğrenci ilişkisi olsada kadın erkekliğin verdiği bir ağırlık vardır.
eşinize bu konuda taviz vermeyin derim.
bu güven meselesi değil..
fazla samimiyetin mutlak suretle bir mokluk getireceğini savunurum..

eşim herkese karşı böyledir.orada erkek öğrencilerinide yağmurlu havalarda eve yürüyemezler diyede arabayla eve bırakırdı.aslında eşimin kötü birşey yapmayacağını biliyorum.ama gereğinden fazla ilgilenmesi beni sinir etti.biraz da kıskanç bir yapım var.bu arada kızlarda kazanamadı.ertesi gün bir bakıyorduk eşimin verdiği ödevleri bile yapmamış oluyorlardı.

kizlar laylaylom tiplermis demek ki.
bitmis gitmis ama bence esinin evle ogrenciler arasindaki dengeyi sasirmamasini ogrenmesi lazim.

ogretmen ogrenci iliskisine ise birsey diyemem. ne bicim ornekler okuyoruz goruyoruz allah korusun sizi.

birgün kızlardan birinin ailesi fotoğraf makinesi yollamış kargoyla,kayınvaldemlerin adresini vermişler onlar evde olmayınca kargo geri gitmiş.kızlar annemlerde kurstaydı.kurs bitince eşim biz kargoyu almaya gidiyoruz dedi.benimde misafirim vardı birşey diyemedim sinir oldum.gittiler,kaç kargo gezmişler.1 buçuk saat sonra geldi eşim.gelene kadar sinir olmuştum.gelincede hadi bunun için üzmeyim dedim uzatmamıştım

canım Allah kurtarmış kazanamamışlar sevinmelisin şimdi bazı istisnalar hariç kimseye güvenileceği kalmamış

hatta evliler hada çekici geliyor kurulu düzen beyaz eşya taksidimi ödeyelim her şeyi var diye düşünüyorlar

Eşiniz öğretmenlik mesleğini oldukça benimsemiş ve çok idealist bir yapısı var gibi görünüyor.Eşinizi en iyi siz tanırsınız.Erkek öğrencilerine de aynı şekilde yaklaştığını yazmışsınız o zaman fazla problem edilecek bir durum yok.O Konya'ya kadar ders almaları için gelen kızların sorumluluğun kendi üzerinde olduğunu düşündüğü için oldukça hassas davranmış ama sizde çok fazla büyütmüşsünüz meseleyi.Ben böyle durumlarda bayanların çok kıskanç hareketler sergiliyerek erkekleri soğuttuklarını düşünüyorum.Erkekler kıskançlık karşısında bizim kadar hoş görülü değiller.Ya çok şımarıyorlar yapmayacakları varsa da yapıyorlar yada sizden soğuyabiliyorlar. Ben duygularınızı biraz daha kontrol altına alın derim.Anladığım kadarıyla sizde öğretmensiniz.Kendinize biraz daha güvenin.Eşiniz sizin yerinize liseyi yeni bitirmiş hayata tutunmaya çalışan ancak başarılı dahi olamayan kızlarla olup ne yapacak Allah aşkına ?

haklısınız şuan ilk öğretime tayin oldu ama birgün üniversiteye girmeyi planlıyor.ozaman öğrencilerinle böyle samimi olmazsın inşallah diyorum.ben öğrencilerimle samimi olan bir insanım o zamanda olurum,bence sen önemseme artık diyor sinir oluyorum

ne demek önemseme anlamıyorum bu erkekleri o zaman sende öğrencilerinle samimi olursan o önensemicek mi şimdi ortam çok farklı az bir samimiyet bile karşıdakine yanliş bir intiba bırakabiliyor

vallahı esınızı tebrık ederım..
egıtıme sız bı egıtımcı olarakda kostek oluyosunuz..
neden olaylara bu sekılde bakmak yerıne sızde onlara katılmayı denemedınız kı..
sızde esınızle onlara eslık etseydınız belkı sızde ıyı zaman gecırebılırdınız..
bu sekılde davranarak esınızın aklına baska seylerıde zorla getırdıgnızın farkındamısınız..
her yapılan ıyılık destek ve bunu bay yada bayan yapsın farklı yonlere cekmek yakıstıramıyom bı bayana..

Back
X