• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin ön koltuk sevdası

Siteye ilk girdiğimde bazı üyeler ne kadar sert diye düşünüyordum. Az bile yapıyorlarmış. Yeni anladım valla.

Ataerkil düzene evlilik yaptıysanız sonuçlarına katlanin. Kvye kapıyı açıp öne bindirin. Kocanizin sinirlenecegi şeyler yapmayın.

Ben olsam 1000 yıl bekar gezecegimi bilsem o insanımsi varlıkla evlenmezdim. Velev ki evlendim adam anam binecek diye hoykurecek koltuğu çıkarır adama monte ederdim. Sonra da bosardim.

Yanlız herkes yorum yapmista konu önde ya da arkada oturma değil eş kişisinin saygısızlığı benim eşim bana sen arkada otur annem otursun der anlarım ama bu üslupla söylerse kapıyı carpar inerim ve binmem bı daha o arabaya eşiniz size saygı duymuyor bırakın annesiyle yaşasın

Benim kv de bizim araba ile bireye gideceğimiz zaman 3 gün önceden başlar ön koltukta ben oturacağım demeye.. kv ler için ön koltuk namus meselesi gibi bisey galiba..ama kendi kızının arabasına binecegi zaman hiç sesini çıkarmaz paşa paşa arkaya geçer

Arkada kadınlar içinde oturmasın eşimle otursun diye bir erkeğin rahat etmesini düşünürüm elbet çünkü arkada başka kadınlar ve çocuklar daha vardı
hıı şimdi anladım kadınla erkek arka koltukta oturup birbirine dokunursa Led_BiR_Vele_DisTiri Led_BiR_Vele_DisTiri dediği gibi konu sekse gelebilir

evet değmez o yüzden öne geçen eş adayına arkaya geç diye bağırılmaz..
O gün ben öne gecseydim de eşim birsey demezdi diyemezde fakat onlar arkada itekleştikce kayinpederde sakinlestiremezse(yas baya var) bayram hepimize zehir olacak .İlk zaten kayinpederim arka kapıyı açtı binecekti hamle yaptı ben durdurdum.Mızıkladılarmı cinlerim tepeme geliyor iki kız birbiriyle anlaşamıyor eli değdi ayakkabısı değdi oooo kavga gürültü. Burda zaten ben konu sahibine suç buldum genel olarak iki koltukta aynı yere gidiyor kim bindiyse gitsin işte sen öne ben öne diye kavga niye.Bence bu ne ilk ne son.Kimbilir nelere daha bagiriyordur eşi.

Gelecekteki ben ve kocişim

Eklentiler

• D2A8CE01-E7CF-40B9-85A3-64962544E9C5.webp
    D2A8CE01-E7CF-40B9-85A3-64962544E9C5.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 110
Benim kv de bizim araba ile bireye gideceğimiz zaman 3 gün önceden başlar ön koltukta ben oturacağım demeye.. kv ler için ön koltuk namus meselesi gibi bisey galiba..ama kendi kızının arabasına binecegi zaman hiç sesini çıkarmaz paşa paşa arkaya geçer

Çünkü oğlunun arabası onun da arabası. Zihniyet bu olduğu için kızının aracında öne binmemesi de normal. Gelinlerden saygı beklerler ama iş kıza gelince tam tersi olur.
Eşinizin tavrı ne oluyor bu duruma

Senin kayinvalidene, saygindan dolayi 'sen öne gec' demen lazim, onunda 'yok kizim sen otur' demesi. Bukadar basit.
Ön koltuğun saygıyla ilişkisi nedir acaba? Bu ön koltuğa saçma sapan bir şekilde bu kadar saygı yükleyen bizden başka millet var mıdır acaba 🙄

Sizin konunuz eşinizin arabada ön koltuk sevdası değil, insanlıktan nasibini alamayanlar listesinde protokolde oturuyor olması.
Konu kayınvalidenin ön koltuğa oturması da değil. Sizin koltuk yarışınız da değil.
Sizin o ailede bir gram bile insan muamelesi görmemiş olmanız.

Eşinize sessiz kaldıysanız bu ilk yaşadığınız şey değildir.
Üzüldüm sizin adınıza.
Madem sessiz kalacaksınız, siz kendiniz direkt arkaya geçip eşinizin bağırip başkasının yanında küçük düşürmesine fırsat vermeyin bir daha olursa.

Bende büyüklere ön koltuğu teklif ederim ama olmazsa olmaz bir saygı gösterisi ya da bağırıp çağrılacak bir şey degil asla. Bazı yorumlarda durum çok abartılmış.

Son düzenleme:
Benimle çok alakaa 😃
Kendi babam ya da kayınbabam binse, ortam müsaitse, mesela trafikte yolun ortasında falan değilsek ben de arkaya geçerim açıkçası. Onlar kafa kafaya verip sohbet ediyor trafikte, seviyorlar ona buna yorum yapmayı, bundan gocunmam. Ama annem, kayınvalidem ya da herhangi bir büyük arkada oturunca niye saygısızlık, hatta hayasızlık oluyor yahu? Mantığı ne bunun? Anlatın belki bizim göremediğimiz bir şey vardır.

Çünkü oğlunun arabası onun da arabası. Zihniyet bu olduğu için kızının aracında öne binmemesi de normal. Gelinlerden saygı beklerler ama iş kıza gelince tam tersi olur.
Eşinizin tavrı ne oluyor bu duruma
Eşim şimdiye kadar tek kelime etmedi bu konu hakkında ne bana arkaya geç dedi ne annesine öne otur..zaten kv bir kaç gün önceden söylediği için öne binecegini bende uzatmadım.. benim için sorun öne binmesi değil bunu çok büyük bir olaymış gibi büyütmesi üstüne basa basa tekrar etmesi halbu ki ben şimdiye kadar ön benim felan diye biseyde demedim kendi kendine guru meselesi haline getiriyor gıcık oluyorum

Ben evli değilim ama sevgilim ve ailesi biyere gittiğimizde piknik vs gibi annesi ben binmeden arkaya yönelir ve söylerim siz geçin diye yok kızım senin sevgilin siz birlikte oturun der arkaya geçer hiç böyle bir sorun olmadı genelde erkek arkadaşım söylemene sormana gerek yok ince şeylere takılmaz annem der ki gerçekten öyle , bu ön koltuk için kavga edilmesini bende hayatım boyunca hiç anlamadım ha ön ha arka yani kayınvalidenizin yücelmesi gereken bir durumda değil Kraliyet koltuğu değil ya 😅. ama eşiniz de ciddi iletişim sorunu var bunu net bir şekilde oturup konuşun annesi vs neyse de yarın bir gün başkalarının yanında da sizi tersler ve aşağılar bu sefer çok daha üzülürsünüz

Ön koltuğun saygı belirleyici unsur olması bi tek Türklerde var bence :D
Kayınvalideme de kayınpederime de ön koltuğu teklif etmedim. Kendileri direkt arkaya oturdu çünkü.
Bana olması gereken bu gibi geliyor ön koltuk benim için eş koltuğu :D
Arabayı kp kullanacaksa kv öne otursun biz arkaya mesela.

Ama kocanız öküz. Sevgili veya nişanlıyken farketmediniz mi bunu hiç?

Back
X