eşimin özel sektörde çalışması, benim kpss düşünmem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
merhabalar,
eşim özel sektörde maaşı güzel bir iş buldu. önceleri asgari ücret çalışırken şimdi 5 bin alıyor. işini de seviyor ve şükrediyor. hatta ilerde de terfi alması mümkünmüş.

ben kpss düşünüyordum. ve evdeyim ders çalışıyorum ama konsantre olamadım. diyelim ki kazandım. eşim buradaki işini bırakmak durumunda kalacak. ve gittiğimiz yerde iş bulamayacak ya da asgari ücretle çalışacak. lise mezunu eşim ve burdaki şartlarda bulması çok zor. burası bir şans oldu diyebilirim.

düzgün bir işi varsa sizde aynı şehirde bir iş bulun yada aynı şehre atanmaya çalışın. kopuk aile iyi bir şey değil.

merhabalar,
eşim özel sektörde maaşı güzel bir iş buldu. önceleri asgari ücret çalışırken şimdi 5 bin alıyor. işini de seviyor ve şükrediyor. hatta ilerde de terfi alması mümkünmüş.

ben kpss düşünüyordum. ve evdeyim ders çalışıyorum ama konsantre olamadım. diyelim ki kazandım. eşim buradaki işini bırakmak durumunda kalacak. ve gittiğimiz yerde iş bulamayacak ya da asgari ücretle çalışacak. lise mezunu eşim ve burdaki şartlarda bulması çok zor. burası bir şans oldu diyebilirim.

siz bu şehirde en azından asgari ücretle bir işe girip işin ucundan tutmaya başlasanız daha iyi olur bence.

Siz dersinize bakın belki bulunduğunuz şehre atanırsınız belli mi olur? Bana ders çalışırken bunu deseler asla inanmazdım ama %90 bulunduğum şehir gelecek. Lütfen şimdilik bunu düşünmeyin dersinize bakın

Aynı durumu ben yaşadım.Kpps ile atandım eşimin işi bırakması daha mantıklıydı yanıma geldi burada iş arıyor.Bence önce atanıp duruma göre karar vermelisiniz çok çok erken şuan.

Bölümünüz ne? Merkezi atama ile çok az alım yapılıyor diğer türlü bakanlıkların ilanlarına başvuru yaparsanız kendi ilinizi tercih yaparsınız. Her kurumda da tayin yok zaten hatta tayin istemek bile sıkıntılı

Alanınızı bilmiyorum lakin bende kpss ye hazırlanıyorum ve alanımda belli iller var atanırsam doğuya gidicem. Evleneceğim kişi özel sektörde burda kalır. Balla ben giderim doğu görevim bitince tayinimi isterim. Onun dışında yok o gelsin yok ben vazgeçeyim olmayacak. Mecbur bir kaç sene bir o bir ben gidip gelcez.

Bende memurum. Eşimin işinin olduğu şehire kadromu istedim ve böylece şehir değiştirdim. Eşiniz bir iş yerinde sanıyorum iki yıl çalışmışsa siz onun çalıştığı ile tayin isteyebiliyorsunuz aile birliği gerekçesiyle. Bunu araştırın.

KPSS hazırlığına odaklanın çalışın, bu zamanda özel sektördeki en sağlam iş diye düşündüğünüz bile pat diye çıkarabiliyor, şimdilik eşinizi bu konuyla hiç yormayın bile, atanma hedefiniz bulunduğunuz şehir olacak, siz yüksek puan almaya çalışın gerisi kolay. Gel zaman git zaman eşinizin iş yeri Allah korusun küçülmeye gitse siz KPSS çalışmama pişmanlığınızla kalırsınız. Sırf şehir engelini düşünerek kendinizi kısıtlamayın. Zaten KPSS meselesi çok uzun süreçli oluyor o vakte neler değişir neler. Kafanızı hiç bulandırmayın.

merhabalar,

Once kazanin once atanin sonra dusunun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X