• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Para Tutkusu.....

Kızlar eşim diyorum artık 10 gün sonra evli olucaz... Şimdi para konusu gündemimizde.. Benim kazandıgım parayı eşim ona vermemi istiyor ewlendiğimz zaman. neymiş efendim harçlığımı o vericekmiş.. kendimi 10 yaşındaki evlatlık edinilen cocuk gibi hisseettim o öyle diyince. bende diyorumki hesp yapılır bu ay şunlara ödememiz var bunları sen öde bunları ben ödicem denir.. banada market ve pazar parası verir artık 200 300 lira falan... ama bu onu kabul etmiyor.. ne yapsak anlaşamadık ewi kırdı döktü düğün öncesi cok gerildik bu konuya.. elbet yaşanacaktı bu kavga ama ben kölemiyim onu hazmedemiyorum neden paramı ona verip harçlık alıyorum bu ne biçim bi bencilliktir.. aynısını sen yapp hoşuna gidermi diyorum cevap bile veremiyor.. Napıcam bana yardım edinn :43:

canım daha evlenmeden para mevzusunda evi kırık döktüyse işin var senin bu adamla sana harçlık vericem ne demek ben evleneli 3 yıl oldu 3 yıl boyunca maaşları alınca hesap yaparız eşimle şuna şu kadar buna bu kadar kira felan eşim harçlık alır bana hem pazar market parası hem harçlık olrak 300 400 tl verir kalan artık ne kalırsa bankaya koyardık
şimdi gerçi aldığım parayı eşimin eline taamıyla sayıyorum çünki eşimin maaşı hem ev kıredisi hem kredi kartlarına gidiyo ona bi şey kalmıyo :1: paramı ona veriyorum o ban harçlık veriyo :1:

canım daha evlenmeden para mevzusunda evi kırık döktüyse işin var senin bu adamla sana harçlık vericem ne demek ben evleneli 3 yıl oldu 3 yıl boyunca maaşları alınca hesap yaparız eşimle şuna şu kadar buna bu kadar kira felan eşim harçlık alır bana hem pazar market parası hem harçlık olrak 300 400 tl verir kalan artık ne kalırsa bankaya koyardık
şimdi gerçi aldığım parayı eşimin eline taamıyla sayıyorum çünki eşimin maaşı hem ev kıredisi hem kredi kartlarına gidiyo ona bi şey kalmıyo :1: paramı ona veriyorum o ban harçlık veriyo :1:

bu konular can sıkısı konular vallahi.. bak sizin ne güzel oluyormş bizimki dediğim dedik

Kızlar eşim diyorum artık 10 gün sonra evli olucaz... Şimdi para konusu gündemimizde.. Benim kazandıgım parayı eşim ona vermemi istiyor ewlendiğimz zaman. neymiş efendim harçlığımı o vericekmiş.. kendimi 10 yaşındaki evlatlık edinilen cocuk gibi hisseettim o öyle diyince. bende diyorumki hesp yapılır bu ay şunlara ödememiz var bunları sen öde bunları ben ödicem denir.. banada market ve pazar parası verir artık 200 300 lira falan... ama bu onu kabul etmiyor.. ne yapsak anlaşamadık ewi kırdı döktü düğün öncesi cok gerildik bu konuya.. elbet yaşanacaktı bu kavga ama ben kölemiyim onu hazmedemiyorum neden paramı ona verip harçlık alıyorum bu ne biçim bi bencilliktir.. aynısını sen yapp hoşuna gidermi diyorum cevap bile veremiyor.. Napıcam bana yardım edinn :43:

10 gün kalmış düğüne.Vazgeçin diyeceğim ama vazgeçmezsiniz.:ssz::37: Eski sevgilimden ayrılmamın en büyük ve önemli sebeplerinden biri buydu.Sevgili ya hu ! Evlenince kartın bende duracak,sana ben harçlık vereceğim.:37: İyi ya,ben 16 sene okuyayım,dirsek çürüteyim,bütün paramı avcuna sayayım,bir de üstüne azar yiyeyim !

Yok öyle dünya.:37::37:

Merhabalar;

Daha şimdiden böyle kızınca kırıp dökmeler varsa çok zor işiniz.Ne yani çalışmayan bir bayan olsaydınız o zaman ne yapacaktı?
çalışmıyor farzetsin canım.Sabah uykumdan olup çalışıcam ev temizleyeceğim,yemek yapacağım,Çamaşır ütü ee birde benim alın terime karışacak.Valla bende çalışıyorum ama alnını karışlarım öyle adamın.Ev kredisi,düğün borcu,araba bocumuz olmadıktan sonra ötesi berisi beni bağlamaz arkadaşım.Anam beni köle doğurmadı ya.

Evlilikte sen ben olmamalı, biz olmalı eşler ama eşinizin maaşınızı istemesini çok ayıpladım. Maaş alınınca giderler hesaplanır, ikinizde maaşlarınızdan veririsiniz. Ayrıca siz çalışmayan bir bayan da olabilirdiniz, evhanımı olsaydınız ev bütçesine katkınız olmuyor diye sizle evlenmeyecek miydi? Bu konuda kesinlikle taviz vermeyiniz.

Ben insanları anlamıyorum cidden. Eşinizi anlamıyorum bu devide böyle saçmalayabildiği için. Sizi anlayamıyorum size seçme hakkı vermeyen bir adama ağzının payını vermediğiniz için. Başka bayanları anlayamıyorum eşim rica eder ben hesabımdan para aktarırım dedikleri için. Rica minnet para aktaran kadınlar varsa harçlık veren erkekler de olur. Allah iyilerle karşılaştırsın.

O evi dağıttında hopppppppsss orda dur diyecek resti çekecektiniz :ssz:
Sen çalış sen kazan elinden alınsın bütün maaşın. .Yok öyle bir dünya kimse kusura bakmasın. .
Bizimde borçlarımız var eşimin maaşı direk borçlara gidiyor benimkide evi geçindiriyor. .
Bazen ay sonunu getiremediğimde önümüzdeki ay ben yöneticem der onu bile kabul etmem :32:

Bence tam ayrılmayı gerektirecek bir konu. Resmen yüzünü göstermiş.
Ama evlenmenize o kadar az bir süre kalmış ki eminim hiç bir şey yapamayacak gibi hissediyorsunuzdur kendinizi.
Allah kolaylık versin. Umarım evliliğinizde bu paragöz tavrıyla devam etmez.
Yoksa çok çekeceksiniz..:50:

belki bana güzel bir dille anlatsa anlıyabilirim,bana tutumlu değilsin diyor.. benimle ne zaman birlikte yaşadıkı buna karar veriyor.. bu beni üzüyor. ben diceğimi dedim sana söz hakkı vermiyorum diyip kesiyor.. umarım vazgeçer bu tutumundan çünkü bu duruma hiç tahammül edemem :43:

Evlenicekmisin bu adamla ilginç kadın çalışır eşine yardım eder ama zorla değil asıl sorumluluk erkektedir sana söz hakkı veremem ne demek arkadaşım şok oldum

canım bence sen ben olmamalı ben 2 yıldır evliyim eşimle sen bana ver ben sana olmadı. yani sen bunu öde ben bunu ödeyimde yanlış bence. biriktirecekseniz eğer ortak hesap açın borçlar varsa zaten gideceği yer bellidir. bazen düşünüyorum eskiler senelerce yürütmüş yürütüyor. ben şunu gördüm mesela babam getirir anneme verir. annem pazar parasını alır harcadığını harcar artanı kendi biriktirir. diğer parayıda ayrıca biriktirirdi masraflardan sonra.babamada hesap verirdi muhasebeci gibi :) bence biraz eşini gönülle evin erkeği havasını hissetsin kendinde, sana harçlık versin. ama sen gör yine para hesabını sen biriktir.ilerde çocuk düşündüğün zaman çalışmayınca zaten ondan alacaksın harçlığını :D sorun etme bence kavgada etme zamanla rayına oturuyor ne saçma konudan tartışmışım dersin ilerde okuyunca

Kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim yorumlarınız için.. işte her erkeğin yapısı bir olmuyor sanırım benimkisi daha büyümedi.. hala cocuk.. telefonumu kapattım düğün haftasına kadarda konuşmayı düşünmüyorum onu düşünceleriyle baş başa bırakıcam .. hatta evlerindeydim kavga ettiğimzde kendimi rahatca ifade edebildiğim birde not yazdım bilgisayarına açıp okuyacaktır eminim.. düğünüme 10 gün kaldı vazgeçmem imkansız belki büyürde olgunlaşır diyeyim hatasını anlar belki.. BU ARADA ÇALIŞMIYORUM ŞUAN EVLENİNCE İŞ BAKICAKTIM TEKRARDAN BAKMAKTANDA VAZGEÇTİM MADEM ÖLE ÇALIŞSIN GEÇİNDİRSİN.. :34:

aile bütçesi ortak olmalı. biri kirayı öder biri faturaları vs. vs.
kalanı ister biriktirirsiniz. ister ortak hesaba koyarsınız....
bunun böyle lafını yapmak, bu sebepten kavga etmek bana göre çok gereksiz.
erkek neden karısının parasına göz diker ki?
eşim çalıştığı dönemde aylığı getirir elime sayardı.
ben de bitmek bilmeyen borçlara yatırırdım zaten.
ben olsam keyfi olarak vermem maaşımı.

aile bütçesi ortak olmalı. biri kirayı öder biri faturaları vs. vs.
kalanı ister biriktirirsiniz. ister ortak hesaba koyarsınız....
bunun böyle lafını yapmak, bu sebepten kavga etmek bana göre çok gereksiz.
erkek neden karısının parasına göz diker ki?
eşim çalıştığı dönemde aylığı getirir elime sayardı.
ben de bitmek bilmeyen borçlara yatırırdım zaten.
ben olsam keyfi olarak vermem maaşımı.

canım biz bide kira vermiyceğiz ev kendimizin..

Kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim yorumlarınız için.. işte her erkeğin yapısı bir olmuyor sanırım benimkisi daha büyümedi.. hala cocuk.. telefonumu kapattım düğün haftasına kadarda konuşmayı düşünmüyorum onu düşünceleriyle baş başa bırakıcam .. hatta evlerindeydim kavga ettiğimzde kendimi rahatca ifade edebildiğim birde not yazdım bilgisayarına açıp okuyacaktır eminim.. düğünüme 10 gün kaldı vazgeçmem imkansız belki büyürde olgunlaşır diyeyim hatasını anlar belki.. BU ARADA ÇALIŞMIYORUM ŞUAN EVLENİNCE İŞ BAKICAKTIM TEKRARDAN BAKMAKTANDA VAZGEÇTİM MADEM ÖLE ÇALIŞSIN GEÇİNDİRSİN.. :34:

Çocuksa evlenmeyecek.10 günde de büyüyemeyeceğine göre.:6::ssz:

Hımm bu sefer çalışmıyorsunuz diye kırıp dökmesin ?:44:

Çocuksa evlenmeyecek.10 günde de büyüyemeyeceğine göre.:6::ssz:

Hımm bu sefer çalışmıyorsunuz diye kırıp dökmesin ?:44:

sinirleneceğine eminim.ama bu sefer aynısını yaparsa beni kaybeder...

Para kazanmayı bırakıp PARA sorununu hallettin diyelim?

Başka sorun çıkmayacak mı hiç cennette ?

Kırdı döktü evi demişsin...O konu ne olucak ?

olucak canım ama ne yapayım 26 yaşında bu yaştan sonra huyumu değişicek.. gittiği yere kadar..

sinirleneceğine eminim.ama bu sefer aynısını yaparsa beni kaybeder...

olucak canım ama ne yapayım 26 yaşında bu yaştan sonra huyumu değişicek.. gittiği yere kadar..

Çok yanlış düşünüyorsunuz.:50: Eğer değişeceğini düşünmüyorsanız şimdiden koyun noktayı.Gittiği yere kadar demişsiniz ama emin olun sonradan yaşayacağınız yıkım çok daha fazla olacak.:22:

Hayatın şifresi GİTTİGİ YERE KADAR:)) Ama pek çok hemcinsimiz bunu bilmiyor...

senden bu kadar net vede coool gelince gevrek bir gülümseme peydah oldu yüzüme:))

o nişanlın varya VAY HALİNE :)))))

kaybedecek birşeyim olmadığını düşünyorum canımm.. sevgimiz bu durumu ne kadar sürdürecek bilemediğim için böyle söyledim :) kimse vazgeçilmez değildir ama düğünüme 10 gün kala bu durum için ayrılmış olmam saçma olmazmı ? daha denemediğimiz bir evlilik yüzünden zaten kavga etmişiz.. yaşayıp görücez işte:44:

Back
X