Eşimin paraları ne yapıyor?

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Öncelikle şunu söyleyim eşime güvenim sonsuz. Kendisi çok dürüst, iyimser, herkesin ama herkesin iyiliğini isteyen, kötü alışkanlıkları olmayan, merhamet duygusu ağır basan Allah yolunda güzel bir insandır. Herkesin yardımına koşar. Öyle bir insandır. Gel gelelim para meselesine. İkimizde çalışan insanlarız ve aylık gelirimiz 5000i buluyor. Bu gelirin yaklaşık 2500-2700lirası borçlara gidiyor. Geriye 2000kalıyor diye hesaplarsak bize sadece 500lira kalıyor birikim olarak. Bu çok az değil mi? bana kendisi 1000lira mutfak masrafımız var dedi ama ben öyle sucuklar salamlar havyarlar alan birisi değilim pazar alışverişimiz arada market alışverişi olur. Ben o zaman bişey demedim mutfak masrafının 1000lira olmasına ama şimdi bana ikna edici gelmiyor 1000liranın mutfak masrafına gittiğine. Paralarımız çekmecede durur isteyen alır harcar bana asla kısıtlama getirmez ama ben üstüme kıyafet bile almazken bu paralar nereye gidiyor anlamıyorum. Kendisinin benden gizli işler çevireceğini kesnlikle aklımın ucundan geçirmezdm ama sanki ..offf... Arkadaşlar kardeşleri okumamış,para yönünden sıkıntılı insanlar. Acaba onlara mı veriyor diye içimden geçiriyorum. Bunu nasıl sorabilirim ona? Açık açık sorsam çok mu kötü etmiş olurum?

benimde ilk aklıma gelen ailesine yardım ediyor olabilir gelmişti, böyle bir durum olsa sizinle paylaşmaz mıydı yada siz tepki verirmisiniz ailesine verse çekinmiştir belkide

ya bu borçları güzelce bir listeleyim de ona, hesabımızı bilelim falan

oturun birlikte yazın elektrik şu, kira bu, bu hafta pazar parası şu, market parası bu vs vs.

sonra kalan parayı bankadan çekin, evde biryerde dursun oradan takip edersin, böylece için rahat etmiş olur.

kardeşlerine göndermiyordur bence, dürürst bir insan diyorsun, ortak kazandığınız için senin de fikrini alırdı sanırım...

ayyyyyyy
valla hep bende ole derdım esıme bu paralar nere gıdıo dıe hesap sorardım
gercekten gıdıo para hemde ole bı gıdıo kı anlamıorz bıle
borclar varsa 5000 yetmıo gercekten
mutfaga 500 gıdıo bence
etınden sutunden meyve sebzesınden tatlısından
bı bakmıssın hooooooop gıtmıs
bende hep senın gıbı dusunurdum ama ole olmuo
elektırıktı suydu kıraydı aksam eve gtelırken yogurt sıparısıydı ekmek sıparısıydı tadelle sıparısıydı derken
bu erkekler de ne yapsın yazık
borc olunca ole oluo arkadasım
en kısa zamanda borcunuz bıtsın dılerım ama aklına kotu seyler getrme ole dusunsene ya aılesıne gondermıosa para
valla cok mahcup olursun
esını uzme gereksız yere zaten borc olunca kendılerıne zor yetıolar nası versınler basklarına
uzun lafın kısası para su gıbı akıp gıdıo

Bir ara harcadığımızın listesini yapıyoduk en ufak ayrıntısına kadar. Ama 2 ay devam ettk sonunu getiremedik çünkü çok zahmetli iş..benm merak ettiğim benden gizli gizli ailesine veriyormu?onun ailesi varsa benm de ailem var. ünivde okuyan kardeşim var. Şu an o kadar sinirliyim ki o işte ve ben bu konuyu düşünmekten sinirküpü olacam. Ben boşamı çalışıyorum diye aklıma gelmiyor değil. Umarım bana öyle geliyordur. Eve gelmesini ve bana hesap vermesini sabırsızlıkla bekliyorum. Ve kendisine açık açık biryerlere yardım ediyorsunda benden gizliyormusun doğruyu söyle diycem. Hak sonuçta ben çalışmasam neyse ama bende çalışıyorum. Ve kardeşlerine harçlık verirken bana da söylemesini istiyorum bunu ona nasıl diycem bilmiyorum

bu size kalan 2000 civarı paranın içerisinde faturalar falan var mı?

bir de dışarıdan çok yemek söyler misiniz? ben yemek yapmaya üşenip, dışarıdan söylüyorum ve batıyorum da

senın canın mı sıkıldı
adam daha gondermeden kendını uzuosun
yetmıomus gıbı bebısını uzuosn
ya gondermıosa esıne karsı ne duruma duseceksın
kardeslerıne belkı harclık vermıo
bak arkadasım emın ol para gıdıo bosuna huzurunuzu kacırıosun
sakın ole bı soru sorma

Eşim güzel insandır, sonsuz güvenirim diyorsun

Ama bence güvenmiyorsun. Güvensen bu sorgulamaya girmezdin. Kardeşlerine yardım ediyorsa da bunda senin bilmeni gerektirecek bir şey yok ki, o kardeşleri ile arasındadır.

Bence siz keseleri birleştirmeyin, herkesin ki ayrı olsun, masraflara göre ortak verilecek olan verilsin, böylece kafanız rahat olur.

Kardeşlerine veriyorsa sadece onun kardeşleri yok ki benimde var. Ve ben tek kuruş veremiyorum borçlardan dolayı. Verilmesine asla karşı değilim ama verilecekse beraber verilmeli (hem onunkine hemde benmkine) diye düşünüyorum

Bu ay çok açıldık bebek kıyafetleri, puseti vs. si. Geçen ay da arabanın bakımı çıktı 500lira falan.. Bunları da hesaba katsam bile yinede daha çok artması gerekmezmi?

1000 lira sadece mutfak masrafı mı yoksa ay içerisinde harcadığınız para mı?

Yok 1000lira sadece o aydaki mufak masrafı. Faturalar vs herşey çıkınca 2000lira kalıyor bize 1000lirası mutfak masrafı geri kalanı nerde? Geri kalanın 500-700lirasını artabiliyoruz kenara. AMA az

hesabı nıye sız tutmuyorsunuz. yanı eşiniz 1000 tl mutfak masrafı dıyeceğine siz deyın şu kadar mutfak masrafı dıye.. 1000 tl mutfak masrafı ıçın çok fazla gerçekten. bence eşinize sormaktan zıyade hesabı sız tutun. nereye ne verılcek sız bılın.
kardeşıne verıyorsa bu durumda soylemek zorunda kalır yanlış bırşey değil tabıkı ama eşlerin haberı olmalı bu yardımlardan

Açıkça söyle
Mutfağa nasıl 1000 gider ya biz o kadar birşey almıyoruz ki de
Gidiyo işte vs. diye geçiştirirse de
En iyisi kasa defteri gibi birşey tutalım, gideri geliri bilelim gençken birikim yapmak lazım dersin..

Yok 1000lira sadece o aydaki mufak masrafı. Faturalar vs herşey çıkınca 2000lira kalıyor bize 1000lirası mutfak masrafı geri kalanı nerde? Geri kalanın 500-700lirasını artabiliyoruz kenara. AMA az

Nerde yaşıyorsunuz? Bana çok gibi gelmedi açıkcası...Zaten aylık alışveriş yapılsa(deterjan,yağ gibi evde sürekli bulunması gereken şeyler için) minimum 250 lirayı buluyor mutfak masrafı.Eee günlük alınması gereken şeyler var sebze ve meyveler var....

Dışardan yemek yer misiniz?

Son düzenleme:
valla arkadaslar 1000 rahat gıdıo
cok gıbı dusunulsede bence gıdıo
ayda sadece 500 market alısverısımız oluo bızım
deodarantı camasır deterjanı yumusatıcısı oda kokusu ekstra cıkan masraflar
sonra ekmegı yogurdu yerı geldıgınde tatlısı
bakkalından gunluk sutu az gıbı gorunsede ay sonu ıyı para yapıo
ben ınandım arkadasın esıne valla
gereksız kuruntu yapıo
he bıde yerı gelıo dısarda yenıo

ya bu adam otobuse bınmıomu senıse gıderken bınmıomusun
evde kahvaltı yapmadıgınde dısardan kahvaltılık almıomu sen almıomusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…