- 29 Mart 2012
- 796
- 90
- 118
- Konu Sahibi naneli_limon
-
Öncelikle şunu söyleyim eşime güvenim sonsuz. Kendisi çok dürüst, iyimser, herkesin ama herkesin iyiliğini isteyen, kötü alışkanlıkları olmayan, merhamet duygusu ağır basan Allah yolunda güzel bir insandır. Herkesin yardımına koşar. Öyle bir insandır. Gel gelelim para meselesine. İkimizde çalışan insanlarız ve aylık gelirimiz 5000i buluyor. Bu gelirin yaklaşık 2500-2700lirası borçlara gidiyor. Geriye 2000kalıyor diye hesaplarsak bize sadece 500lira kalıyor birikim olarak. Bu çok az değil mi? bana kendisi 1000lira mutfak masrafımız var dedi ama ben öyle sucuklar salamlar havyarlar alan birisi değilim pazar alışverişimiz arada market alışverişi olur. Ben o zaman bişey demedim mutfak masrafının 1000lira olmasına ama şimdi bana ikna edici gelmiyor 1000liranın mutfak masrafına gittiğine. Paralarımız çekmecede durur isteyen alır harcar bana asla kısıtlama getirmez ama ben üstüme kıyafet bile almazken bu paralar nereye gidiyor anlamıyorum. Kendisinin benden gizli işler çevireceğini kesnlikle aklımın ucundan geçirmezdm ama sanki ..offf... Arkadaşlar kardeşleri okumamış,para yönünden sıkıntılı insanlar. Acaba onlara mı veriyor diye içimden geçiriyorum. Bunu nasıl sorabilirim ona? Açık açık sorsam çok mu kötü etmiş olurum?
ya bu borçları güzelce bir listeleyim de ona, hesabımızı bilelim falan
oturun birlikte yazın elektrik şu, kira bu, bu hafta pazar parası şu, market parası bu vs vs.
sonra kalan parayı bankadan çekin, evde biryerde dursun oradan takip edersin, böylece için rahat etmiş olur.
kardeşlerine göndermiyordur bence, dürürst bir insan diyorsun, ortak kazandığınız için senin de fikrini alırdı sanırım...
Bir ara harcadığımızın listesini yapıyoduk en ufak ayrıntısına kadar. Ama 2 ay devam ettk sonunu getiremedik çünkü çok zahmetli iş..benm merak ettiğim benden gizli gizli ailesine veriyormu?onun ailesi varsa benm de ailem var. ünivde okuyan kardeşim var. Şu an o kadar sinirliyim ki o işte ve ben bu konuyu düşünmekten sinirküpü olacam. Ben boşamı çalışıyorum diye aklıma gelmiyor değil. Umarım bana öyle geliyordur. Eve gelmesini ve bana hesap vermesini sabırsızlıkla bekliyorum. Ve kendisine açık açık biryerlere yardım ediyorsunda benden gizliyormusun doğruyu söyle diycem. Hak sonuçta ben çalışmasam neyse ama bende çalışıyorum. Ve kardeşlerine harçlık verirken bana da söylemesini istiyorum bunu ona nasıl diycem bilmiyorum
Eşim güzel insandır, sonsuz güvenirim diyorsun
Ama bence güvenmiyorsun. Güvensen bu sorgulamaya girmezdin. Kardeşlerine yardım ediyorsa da bunda senin bilmeni gerektirecek bir şey yok ki, o kardeşleri ile arasındadır.
Bence siz keseleri birleştirmeyin, herkesin ki ayrı olsun, masraflara göre ortak verilecek olan verilsin, böylece kafanız rahat olur.
1000 lira sadece mutfak masrafı mı yoksa ay içerisinde harcadığınız para mı?
Bu ay çok açıldık bebek kıyafetleri, puseti vs. si. Geçen ay da arabanın bakımı çıktı 500lira falan.. Bunları da hesaba katsam bile yinede daha çok artması gerekmezmi?
Yok 1000lira sadece o aydaki mufak masrafı. Faturalar vs herşey çıkınca 2000lira kalıyor bize 1000lirası mutfak masrafı geri kalanı nerde? Geri kalanın 500-700lirasını artabiliyoruz kenara. AMA az
Faturalar filan hariç mi :26::26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?