Eşimin şakaları ve benim sinirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinizi tanıma durumunuza göre değişir vereceğiniz tepkiler. Daha önce de harcadığınız parada gözü olan bir tipse hani sürekli ne harcadığınıza dikkat ediyorsa o zaman bu esprisinin size batması çok normal. Ama durduk yere boş boğazlık ettiyse çok uzatmadan tatlıya bağlanabilir.

Aslında bende bunun için konu açmaya gerek duymadığımdan buraya sorayım bari konu sahibi sizce haklı mıyım haksız mıyım veya fazla mı alınganlık etmişim. Şaka konusunu görünce aslında yazmak istedim. Yakın zamanda ablam hastalandı ve ona ben bakmak zorunda olduğum için bir arkadaşımın buluşma isteğini geri çevirdim. O da bana naz yapma be dedi. O an aslında tepkisine sinirlendim ama o sinirle büyük bir tartışma yaşamamak için hiçbir şey demedim. Aradan birkaç gün geçince yine beni davet etti ama yine aynı tavırlarla bahane kabul etmiyorum diyerek. Bu sefer patladım tabi üslubundan dolayı. O da her zamanki gibi espri yaptığını falan ima etti nasıl böyle düşünürsün falan dedi, tatlıya bağladık yani alttan aldım daha fazla kalp kırmayayım ama hatasını anlasın diye, ama yine de düşündükçe bir garip oluyorum. Sizce burda kim haklı?

Bazen ruh halimize göre şakayı kaldırma durumumuz da değişiyor. Sizinki de belki eşinizin birden bire boşboğazlığıdır, kötü niyeti değildir yani. Umarım halledersiniz sorununuzu. :)

Afedersiniz ama saka eşek şakası gibi.
Fazla agir.
Bence bakış açısına göre değişir. Karşısındaki düşmanı ysa eğer evet şaka çok ağırlama eğer eşiy se bunu söyleyen bence hiçte ağır değil zira hayatını adamış o adama bu şakayı mi kaldıramayacak!!

O sakanin altinda bir gercek yatiyor bence haklisiniz siz bende eskiden oyleydim suan cocullardan dolayi calisamadigim icin esim oyle bisey demez asla ama dese kocamsin mecbursun derim gecerim kusmem ama o lafida unutmam her yeri geldiginde laf sokarim

ben de bu konularda inanılmaz gururluyumdur.. aşırı cimri, insanın lokmasına varana kadar sayan, her maddiyatı abartı bulan bir babayla büyüdüğüm için sanırım para benim de hassas noktam. Allah babama da kocama da muhtaç etmesin inşallah. bi ara işten çıkarılma gibi bir durum söz konusuydu geberesiye ağladım ben şimdi ne ederim diye. eşimin çok zoruna gitmişti ben burda neciyim diye.. o sebepten alınmanızı çok iyi anlıyorum. asıl küsüp kırılan sizken onun konuşmaması da ayrı bir dram yani.

Canım ben alıngan değilim normalde ama karşı tarafta bunu kullanmamalı değilmi. Senin olayda öyle. Bence karşı taraf biraz daha ince olmalı.

Olabilir ama es bundan rahatsiz oluyorsa yapmasi doğru degil .dusuncene saygi duyuyorum.

Hesaplayan biri değildir. Ama şakası bile bozdu veni bu kadar dikkatli harcama yaparken

Normalde degildir diyorsanız, gercekten şaka yapmıştır. "Yaptırırım tabi aslan gibi kocam var" diyip iki omzunu sıvazlasaydınız.

Bazı seyleri büyütmemek lazım. Bir psikolog seminerinde evdeki atısmaların kadınların fazla irdeleyip, kurcaladığı icin olduğunu söylemisti. Altında hep bir sebep arıyoruz çoğu zaman. "Mesela koltugun altında ki tozu almak istiyorsunuz ama esinize hadi el at dedikce bahaneler buluyor. Atın tv kumandasını koltugun altına, kaldırmisken dur bi silivereyim deyiverin. Bazı seyleri kökünden degilde anlik cözümler üretin. Hayat herseyi takmak icin cok kısa" demisti.

Canım ben alıngan değilim normalde ama karşı tarafta bunu kullanmamalı değilmi. Senin olayda öyle. Bence karşı taraf biraz daha ince olmalı.
Yani anlattığım olaya göre sinirlenmekte ben haklıyım? Dediğiniz gibi bazı olaylar incelik gerektirir, espri kaldırmaz. Siz ekonomik bir insansanız hele eşinizin o tavrı gereksiz olmuş ama dediğim gibi her insanın bazen boş bulunduğu olur, tatlıya bağlarsınız sizde umarım.

Her şakanin altinda bir gercek vardir diyorum. Demek ki calismiyorsunuz diye icten ice kendinize yaptiginiz masraflari cok goruyor.
Bundan sonra ekonomik olmayin. Anlasin sizin ona yaptiklarinizin degerini

Bende çalışmıyorum. Benimde eşim aynısını dese bende alınırım. Çalışmayıp evde yan gelip yatmıyoruz.

Tuhaf olan ucuzluk kovalamanız. Ucuzluk kovalayıp da takdir edilen bi allahın kulu duymadım yüz vermişsiniz astarını istemiş. Yerinizde olsam güzel bi kuaföre gider yaptırım saçımı başımı bi de alışveriş mis. Beyefendi sıkıyorsa o zaman da konuşmasın

şaka değil bu alınmanız normal. iş bulun çalışın haftada bir gidin kuaföre laf ederse yedirirsiniz lafını

Bunu biz bilemeyiz esinizin niyetine bakin onu taniyan sizsiniz tamamen niyete bagli

Çalışmıyorum, ucuzluk falan da kovalamıyorum, hayat standardımız belli zaten, o ölçüde yaşıyoruz.

Kendimizce birşeyler için ekstra çaba gösterince yapılan ima , şaka daha çok rahatsız ediyor insanı.

Eşinizi siz daha iyi bilirsiniz, rahatsız oluyorsanız bu tarz şakadan bir zahmet bir daha yapmasın. Ayrıca 6 ayda bir yapılan kuaför masrafına şaka yollu bile olsa laf etmek manasız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…