Eşimin sakin olması beni deli ediyor

Hanımefendi bizde çocuğumuzdan kan alırlarken oh ne güzel diye keyif alarak izlemiyoruz.
İçiniz rahat etmediyse bu kez siz araştırdığınız bir doktora götürün,birşey çıkmazsa bu konuyu daha da evham yapmayın çocuğa da boş yere korku yüklememiş olursunuz.
Tedbirli olmak güzeldir ama sizinki abartıya giriyor.

Benim de annem endişeli endişeli 'bunlar ne allahim' modunda olsa benim de bugün bacağım ağrır yarın karnım ağrır.
Çocuğunuza hastalık yakistirmayi bırakın.
O babasıysa siz de annesisiniz. Sadece erkekler mi çocuğu hastaneye götürür?
Alın randevu merak ettiğiniz bölümlerden, götürün o gün çocuğu. Bebek arabası yok bir şey yok, kocaa çocuk. Her yere pekala otobusle gidebilir. Ya da eşine söylersin izin alır o gün o götürür.
O da içine sinmezse araştırır özel bir doktor bulursun,eşinin kredi kartiyla ödersin.
Adama sorumsuz diyorsunuz ama siz de hiç sorumluluk almiyorsunuz..bu nasıl iş?

Konu sahibi bence sen iyi değilsin. Hatanedeki doktorun yapamadığını aile hekimin yapmasın beklemişsin. Kocan sakin olmasında yüzüne karşı sen deli misin doktor birşey yok diyor sen var diyorsun diyip kavga mı etsin seninle. Nyes bu kafayla 2.ci konun kocamdan boşanıyorum çok sakin diye konu açarsın

Bana cok tehlikeli geldi, Kan kanseri olmadigi net mi tahlil yaptirildi mi? Bacaginda kolunda basit sekilde morluk olusan bir tanidigim kan kanseri cikmisti.
afedersiniz ohaaaaa
bu ne patavatsızlık!!
kadın zaten evhamlanmış ne kadar da rahatlatıcı yazmışsınız tebrikler!!

Evhamli annelere gıcık oluyorum ya, benim annem de çok evhamdir o yüzden ölsem odamda kimseye belli etmeden ölürüm. Midem bulanirsa yanıma kova alır öyle yatarım,ertesi gün farkederler. İki kere dişeti ameliyatı oldum, ikisinde de eve dönünce söyledim . Bir kere gece boguluyordum,yediğim tatlı genzime kaçtı. Ailem gürültüme uyandı falan,yardımcı oldular cikartabildim. Ertesi gün işteyim,annem arıyor 'kizim boğazın hala ağrıyor mu'
Boğazım ağrımadi, boğuldum geçti yani. Bana bunu niye hatırlatıyorsun😂
Bir kere lise yıllarında çok kötü hasta olmuştum, kendim de korkmuştum. Neyse o günlerde kuzenlerim geldi , ben de neselendim, sohbet muhabbet . Gayet enerjim yerinde,dincim. Annem geldi 'kizim iyileştin mi? Midem ağrıyor mu, basın dönmüyor di mi?' yine beni hastalık moduna soktu 😅 oysa hastalıkların bir kısmı virüsse bir kısmı da psikolojik.
Yine lisede sırf evde karnım ağrıyor diye beni zorla tahlile götürmüştü, kan idrar falan. Doktor 'adet misin?' dedi, 'hayir bir hafta var daha' dedim. O da iç kanamadan şüphelendi. Allah'ım, annem yedi duveli aradı. Doktor arkadaslari, babası ic kanama geçiren abiyi, iç kanama geçiren enistemi, ıdının dıdısını. Derken bir saat sonra adetim başladı 😂😂meğer erken gelmiş.
Boşu boşuna ortalığı velveleye verdi , günler geçti hala insanlar geçmiş olsuna aradı annemi babamı, 'yengenc iç kanama geçirmiş, nasıl oldu' diye 😂😂😂😂

Ne bu kadar önyargılısın. Ben çok mu meraklıyım böyle olmaya. Bu şekilde değildim ben
Çok kesin konuşuyorsun, inşallah benim yaşadığım durumu yaşamazsın.
bu şekilde değildim diyorsunuz yardım alıyor musunuz peki
durmadan çocuk mu inceliyorsunuz?

ya biran önce yardım alın ya da o çocuk için nerelere başvurulmalı bir konuşulması lazım
psikolojik işkenceye maruz kalıyor onunda psikolojisi bozulacak

siz çocuğunuzla ilgili bu hareketleri yaparken eşiniz rest çekmiyor mu size
ya düzel ya doktora git vs

Eğer bir anne olarak normalin dışında bir morarma olduğunu düşünüyor ve hissediyorsanız, başka bir hekime daha danışabilirsiniz.
Oğlunuz futbol vs oynuyor mu? Benim oğlumda da tek tük var ama bunlar çarpma sebepli. Normal şartlarda kendi kendine oluşmaz. O gün bir yere çarpmış mı, biri vurmuş mu, top oynarken mi olmuş, bunları sordunuz mu?

Çocuğum 11 yaşında, bacağında morluklar oluşuyor. Eşim 1 ay önce doktora götürdü tahlil yaptırdı doktor herhangi bir sorun yok çocuğunuz sağlıklı demiş. Ben yinede aile hekimine göster demiş oda sorun yok demiş ama morluklar geçmiyor. Bacağında 3 tane vardı akşam baktım çoğalmış, hani sinek ısırır da koyulaşır ya öyle. Akşam eşime çok kızdım neden ciddiye almıyorsun korkmuyorsun dedim oda bana kızdı
Bazen bacağım ağrıyor diyor, bazen karnım ağrıyor diyor, boynunda yap bezesi gibi birşey çıktı. Kan değerlerine baktım demirle ilgili bir değeri biraz yüksek ama doktor önemli değil dedi. Eşim sen doktordan daha mı iyi biliyorsun diye kızdı bana bende o çok rahat diye ona kızdım. Benim bacaklarım morluk içindeydi annem beni hiç incelemezdi bu ne ya dedi
Bacaklarına bakmaktan inecelemktem çok yoruldum. Çocuk bana benzemeye başladı oda kendini inceliyor, birşey olur mu diye soruyor
2 çocuğum var dizlerinden aşağısı full morluk. Hopluyor zıplıyorlar düşüyorlar sürekli. Ben bunu yazarkende düştü :(
Ama geçmeyen bir morluk nefeste daralma (bir merdiven çıkarken nefes nefese kalma şeklinde) ve sürekli halsizlik varsa bir hematoloji uzmanına gitmenizi tavsiye ederim. Kanda bir problem olabilir pıhtılaşma gibi.

Güvendiğiniz bi çocuk doktoru bulun. Genel rutin kontrole götürün ekstra bu şikayetlerini de söyleyin. Vitaminlerine falan da baktırmak istediğinizi söyleyin. Eğer herşeyin sonucu yine normal çıkarsa artık bu konuyu kapatın. Evham yapmışsınız ama bi çocuk doktoru görsün eğer sıkıntı yok derse dert edecek bir şey yoktur..

Benim esimin kızının omzunda falan çıkıyor sürekli morluklar kac kere annesi doktora götürdü tahlil yapıldı bisey çıkmadı. Doktor devam ederse getirin sıvı alcaz demişler. E kiz da korkmuş sıvı aldirirken canı yanar die 16 yaşında kız kucağa alıp da götürülmüyo malesef okullar tatil olunca benim yaşadığım şehre gelince biz götürcez eşimle. Ama o doktor da önemli bisey yok demiş

Doktor yağ bezesi dedi bende de var küçüklüğümden beri çenemde büyümedi de küçülmedi de
Morluk geçiyor bir müddet olmuyor sonra tekrar oluyor kan tahlili normal değerleri diye söylendi o kadar
Benim de bacağımda ve kollarımda olurdu morluklar. Bu morluklar acımazdı.
Annem hastaneye götürmüştü , kan tahlili ve kanser taramasından geçtim. Temiz çıkmıştı.
Daha sonra annem "ben morlukların sebebini biliyorum galiba , regl olduğun zamanları takip et o zamanlarda çıkıyor" demişti ve haklıydı. 40 yaşındayım hala daha regl olduğum zamanlar aralıklı da olsa bacaklarım da kollarımda morluklar oluyor.

Yani top oynuyodur çarpıyodur farketmeden çocuk bunlar doktor bişey yok diyorsa değerleri normal demekki.5-6 ay sonra tekrar tetkik yaptırırsınız başka bir doktorda ama bukadar evham yapmayın yazık bence hepinize

Bana cok tehlikeli geldi, Kan kanseri olmadigi net mi tahlil yaptirildi mi? Bacaginda kolunda basit sekilde morluk olusan bir tanidigim kan kanseri cikmisti.
Kan kanseri olsa ilk alınan tahlilde bazı değerler anormal olurdu bilip bilmeden yorum yapıp kadını iyice evhamlandırmanız hiç hoş değil, biraz hekime güven..

Back
X