- 10 Şubat 2025
- 178
- 156
- 18
- Konu Sahibi kendihalindebirisi
-
Ben hayatımda Türk kadını kadar kendi elleriyle evliliğini mahfeden başka millet görmedim sözüm size değil herkes okuyor bu yazılanları biraz önce instgrmda gördüm bir kadın cinnet geçiriyor kocasıyla bir kadına sokak ortasında bağrıyor,sebebi ise kocası arabasını kadının arabasının yanına park ediyormuş bazenKızlar merhaba,
Kısaca konuyu çok uzatıp gözlerinizi yormadan birşeyler anlatıp sormak istiyorum.
Ona karşı son 2 yıldır fazla kıskancım. Hayatına karışıyorum. Onu boğuyorum. Darlıyorum. Yaparken o an öyle gelmiyor ama sonra kendi kendime düşününce hatamı anlıyorum.
Bu yüzden fazlasıyla bunalmış durumda. Ama ben isteyerek yapmadım. Hamilelik ve lohusalıktan sonra gurbette yaşamış olmanın verdiği yalnızlık da eklenince ben ben değildim sanki. Şimdi de biraz toparlamış gibi gözüksem de aslında birşeyleri düzeltmek için geç kaldığımın farkına vardım.
Eşimin bana karşı soğukluğu derken mesela bana karşı asla saygısızlığı,kötü konuşması falan yok. Öperek işe gider ben uyusam bile. (Çünkü bazen çocuktan dolayı çok uykusuz kalıyorum geceleri. Asla duymuyorum gidişini ama öptüğünde uyanıyorum.)
Çocuk konusunda da elinden gelenin fazlasını yapar,bize yemekler yapar,kahvaltılar hazırlar.. çay keyfimiz kahve saatlerimiz falan hep devam ediyor evde öyle soğuk rüzgarlar yok ama hissedersiniz ya işte bi sorun vardır aranızda. Kalpten gelen bir soğukluk bu… Cinsellik ilk uzaklığımız oldu. İki ilişki arası epey açılıyor. Reddetmiyor ben yanaşırsam. Ama onun yanaşmasını beklesem araya epey zaman giriyor. Soğukluk konusunu ona 3-4 kez açtım. Hep birşey yok diye geçiştirdi ama en sonuncusunda patladı. Tahammülüm kalmamış demek ki dedi… sessizliğimi korudum. Günler sonra sordum ne düşünüyorsun dedim beni sevmiyorsan söyle dedim açık açık. Sevgi varsa kurtarabiliriz,toparlanmamıza yardım edelim karşılıklı çünkü çocuğumuz var dedim ama sevgi yoksa boşuna çabalamayalım dedim. Seni sevmiyor olsam sadece çocuk için mi evlilik sürer dedi. Bir yanım rahatladı ama bir yanım hala huzursuz. Onun eski ilgisini sevgi göstermesini geri kazanmak istiyorum. O mükemmel bir baba ve mükemmel bir eş.
Bana vereceğiniz tavsiye var mı ya da başından benzer olaylar geçmiş kimse varsa tecrübe dinlemek isterim.
Lütfen boşanma tavsiyesi vermeyin olur mu… ikimiz de boşanmak istemiyoruz bunu alenen konuştuk. Ama evliliğe devam etmek için de fazla soğuğuz. Sadece eşimin gönlünü kazanmak istiyorum ya da onu peşimden koşturmak diyeyim. Çünkü ben anladım ki erkek peşinizden koşarken daha mutlu bir ilişki oluyormuş. Kadın,erkeğin ilgisiyle çiçek açarmış…
Eskisi gibi mutlu olmak için neler yapmalıyım
Şimdiden teşekkür ederim
toksiklikten kendinizi sogutmussunuz hala toksiksiniz, problemlerinizi çözüp toksik günlerinize huzurla dönmek istiyorsunuz.Sadece eşimin gönlünü kazanmak istiyorum ya da onu peşimden koşturmak diyeyim. Çünkü ben anladım ki erkek peşinizden koşarken daha mutlu bir ilişki oluyormuş. Kadın,erkeğin ilgisiyle çiçek açarmış…
Bu yoruma ben de imzamı atarım.Bana göre gereken her şey söylenmişBebeğiniz hala ufaksa yeni dengeye alışmak zaman alıyor. Kıskançlıklarınızla gereksiz yere soğukluk da sokmuşsunuz anladığım kadarıyla. Bundan sonrasında birbirinize alan tanıyarak devam ederseniz normale döner zamanla.
Çocuktan sonraki ilk seneler ilişki bir sınavdan geçiyor bence.
Tek odağınız çocuğunuz ve eşinizse çok beklentiye girip olmayınca gereksiz kıskançlıklarla yıpratıyor olabilirsiniz. Kendinize zaman ayırın. Arkadaşlarınızla da görüşün. Yoksa sosyal çevre kurmaya çalışın. Bu biraz sizin kıskançlıklarınızı da törpüler.
Aslında ben eski mutluluğum derken çocuk yapmadan önceki yaşantımızı kastetmiştim. Yani evliliğimizin ilk 2 yılı.toksiklikten kendinizi sogutmussunuz hala toksiksiniz, problemlerinizi çözüp toksik günlerinize huzurla dönmek istiyorsunuz.
esiniz pesinizde kosarken, trip üstüne trip yerken (ki sizi aldatmadigi icin haksiz yere iftira gibi tripler oluyor bu kiskancliklar) , kendini ayaklar altina alirken iliski daha mutlu degildi. siz daha mutluydunuz. su an sizin huzursuz oldugunuz gibi o da o zaman huzursuzmus iste, zaman gectikce de sogumus.
hic de guzel değildi o gunler, size dokunan bir sey olmadigindan size guzel geliyordu.
cicek falan da acmamissiniz, ilgi geldikce gereksiz hallere bürünmüşsünüz esinizin sevgisine guvenip. esiniz ne zaman sizden sogumus normale dönmüş, daha iyi bir es olmussunuz- eski hataları tekrar etmemeye calisiyorsunuz.
yanj eger tarafsiz bir gozle bakarsaniz size cicek actiran erkegin ilgisi degil, ilgisizligi.
oyle görünüyor ki adam size tekrar eskisi gibi davransa siz tekrar "kaçan" olmaya devam edeceksiniz.
bence siz degismeden iliski degismez
Evet okuduğum kişisel gelişim videolarında,ilişki koçluğu videolarında da böyle şeyler söylendi. “Kendinizi özletin”Kıskançlıktan dolayı aylarla her gün kavga çıkarmamışsanız, arabir kıskançlık olmuşsa sebebi buna bağlamayın,bundan değildir. Şimdi burda soğuk davranın peşinizden koşsun dersek sizin eşinize ters tepe bilir, karakterini siz bilirsiniz. Ama ondan bağımlı olmadığınızı gösterin. Yabancı ülkede dil biliyor musunuz? Çocuk Küçük de olsa dil öğrenmeye başlayın, kreşe koyup işe gireceğim deyin. Sosyalleşin. Ondan başka kendi hayatınızın da olduğunu görsün. Arkadaşlar edinip gidin gelin, bir az özletin kendinizi.
Şimdi görevi dolayısıyla bir sene ayrı kalacağız. Artık elinin altında da olmayacağım.Bir hayatınız yok gurbet bahanesinin altına sığınmış adama yapışmışsınız. Neden peşinizde koşsun ki zaten elinin altındasınız?
Ay şuan hiç aklıma gelmedi biliyo musunuz beynim durmuş durumda ama hiçbiri boş değildi. Karşı cins ile alakalı değil de kendi arkadaş çevresi ile ilgiliydi çoğu.Kiskanilacak ne yapiyor da kavgasi ediliyor mesela?
Evet bazi kadinlar gereksiz kiskanclik yapiyor ama genelde adam bir seyler yapmis oluyor ve kadin da bu sefer ota tüye kiskanmaya basliyor. Yani psikolojik bir sorununuz yoksa durduk yere neyi kiskandiniz? Varsa da uzman yardimi alin önce
Aslında ben eski mutluluğum derken çocuk yapmadan önceki yaşantımızı kastetmiştim. Yani evliliğimizin ilk 2 yılı.
Çocuktan sonra hamilelikten sonra hiçvirşey eskisi gibi olmadı. Hatta öyle ki; bedenimi bile beğenmiyordum çoğu zaman. Kendimle bile mutlu değildim. Bu ister istemez olan birşey. Bunu düşünmeye engel olamıyorsunuz. Sanırım kendimle zorum olunca onu da zora soktum. Evet dışardan bakınca toksiklik gibi geliyor ama benim iyileşmem için biraz zaman gerekliydi ve iyileştim de. O süreçte eşim de yaşadıklarımın farkındaydı ve asla beni idare etmekten vazgeçemedi. 3.kişilere olaylara karşı güzel bir lohusalık geçirdim sayesinde. Ama bu da onu yordu sanırım.
Söylediklerinizin çoğunda haklısınız ama tam olarak öyle değil.
Bazen de iyi ki çocuğu ilk günden yapmamışız diyorum. Hayatımız tümden değişti. Toksiklik mi bilmiyorum ama ben bunu istemsizce yaptım. Tamamen hamilelikten sonra böyle bir insan oldum.
Tüm bunlar haricinde bana vereceğiniz bir tavsiye var mıdır
Uzak kalmak iyi gelmez miYani bu kıskanma falan varken niye gidip tedavi olmadınız? Bir kaç iyi adam var onları da kadınlar bıktırmis gibi duruyor. Buradan döner evlilik güzelleşir neden olmasın ama bir yıl uzak kalacağız demişsiniz nasıl olacak bu evliliği kurtarma uzaktan
Yok yok Türkiye deyiz ama ailelerden 800 km uzaktayız. Ha deyince gel git olmuyor.Yani bebişim adam seni zaten bir süre idare etmiş. Şimdi de beyninin etini yiyeyim amma yine idare etsin diyorsun ama olmaz öyle adam bıkmış artık.
Şöyle ki orda yalnızsan arkadaş ve uğraş bulman gerekiyor yoksa aynen böyle devam edersin. Avrupaysa eminim çok sayıda bebek-anne grupları, atölyeleri oluyor bulunduğun yerdeki expat anne gruplarına üye ol git buluşmalara. Hafta içi yürüyüş yapabilirsin, bisiklete binebilirsin, güneşlenebilirsin, mağaza gezebilirsin yani yani Avrupaya gidip oranın nimetlerinden yararlanmayacaksan en anlamı kaldı evde oturup adama sararsın ancak. Nehir, göl varsa her gün 2 saat yürü otur kahveni iç mesela. Benim işim olmasaydı her gün mutlaka yürürdüm bu aralara hava süper. Bedenini sevmiyorsan da gayet kolay, Almanyada her mahallede çeşit çeşit spor salonu var, pilates var, boxing var, ağırlık antrenmanı tipleri var çıkamam dersen eve dumbbell al aletli pilates yap ... Her gün çık evden ama keyifle çık. Böyle hayatı kendine de karşı tarafa da zindan edersin. Ayrıca neyi ksıkanıyorsun anlayamadım ki Türk erkeği pek rağbet görmüyor Avrupada
Yok gelmez bende uzak kaldım bişey olmadı pek gözden ırak oluyo bilmiyorum. Siz nasıl iyi geleceğini düşündünuz ki yan yana olmayınca zaten bazı şeyler yok cinsellik gibiUzak kalmak iyi gelmez mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?