Eşimin son zamanki tutumları... Ve nedeni

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Eşim son zamandarda çok değişmişti. ilgilenen adam ilgisiz, duygusuz duruyordu. hastaneye gideceğimi bile unutmuştu. gelelim nedene;

bir süredir kendi kendime hesap yapıyordum. paramız eksikti. bu yıl para biriktirmek zorundayız ev borcumuz var. ev bitince tüm parayı ödememiz gerekiyor. ev annesi ile ortak olacak (aslında annesi kendi üstüne olsun istemişti, zorla ortak olmak için ikna ettirdim). yarısını biz karşılayacağız. her neyse, eksiğin nasıl olduğunu eşime sordum dün. (oturmaktan, eve dönüyorduk) "sen bana güvenmiyormusun, ne yapacağım yiyecekmiyim", gibi bir açıklama yaptı. "tabi yemessinde merak ettim, neden eksik" diye sordum. tamam sorun yoksa gel, ayrıntı alalım atmden dedim. "ya şey sana söyleyecektim ama arkadaşa 1000 tl borç verdim" dedi. başımdan kaynar sular döküldü. üzüldüğüm şey para değildi. bir şekilde yerine koyarız sorun değil. ama benimle paylaşmadı. bir iki haftalığına parayı istediği için söylemedim dedi. "parayı nezamandır alamıyorsun" diye sorduğumda, "1 ay" dedi. "alamayabilirsin o parayı önemli değil. birdaha borç verirken düşünürsün. sorun mu. birdahakine vermeyiverirsin . o paranında gideceği varmış deris artık. ama sorun o değil, sen bana söylemedin" dedim.

ben eşime herşeyin hesabını yapar akşam bilgi verirdim. bu parayla şunu aldım. hatta internetten 20tllik sipariş vermiştim. gelince utana sıkıla "aşkım 20tllik tablo sipariş ettim, tamda parayı hesaplıyorduk ama baya ucuzlamış" diye anlatmıştım. kendimi kötü hissettim.

tabi tartışırken eski dedikleri olanları sıraladım. evde içlerindeydi. "o zaman onuda yalan söyledin evi ortak olsun demedi" ailen dedim. meğerse annesi 3 yıl önce evde benim eşyalarımı yerleştirirken. ailemle tartışmışlar. ve kendi oğlunun evi gibi hissetmemiş. değerim olsun diye evi üstüne istemişmiş.... halbuki oturduğumuz evde onun. arada bağlantı kuramadım. ama sonuçta istediğim oldu. çok seslenmedim. ama bozuldum. ev yerleşirken ben yoktum. daireden izin alamadım. konunun uzaktan yakından benimle ilgisi olmadığı halde beni azdaha mağdur ediyordu eşim. ayrıca o konuşurken ağzını bile açmamış. demekki bana güvenilmiyor.

eşim o para mevzusunda kart istersen sende dursun, bana belli olmuyor acıyıp tamam diyorum da dedi.

tatlıya bağlandı gibi ama içim kırgın. güvensizlik hissediyorum eşime karşı. önceden kendisinin benim bilmediğim hesabı olduğunuda öğrenmiştim. şimdi nasıl güveneceğim ona.

iyi niyetin sonu cehenmmendir diye boşuna dememişler.

borç olayı anlık oluyor, arkadaşı soruyor verir misin diye? dur bir hanıma danışayım diyemiyor... erkek gururuna yediremiyor.

iyi niyetinden yok da diyemiyor, parayı veriyor, karşı taraf rahatlıyor eşin sıkılıp duruyor.

bu olay ilk kez yaşandıysa, eşine güven sorunu yapma... çünkü ilk olaylar gidişatı belirler. bundan sonra sana sormadan vermez.
tavrını ve ondan beklentini belli etmişsin. nasıl davranması gerektiğini ona açıklamışsın.

ayrıca 3 yıl önceki bir olayı bugün hatırlayıp güvensizlik nedeni sayma...

eşin kartını sana vermiş. tamam artık didikleme... abla tavsiyesi...

banka hesabı meselesi 3 yıllık birşey değil. daha bir kaç ay önce öğrendim. evi daha yeni alacağız. oturduğumuz evde annesinin.

Son düzenleme:
bende eşime hep derim ki; senden gizli para biriktireceğim ona göre...

kuruşu kuruşu birbirimize hesap vermeyiz. genel hatlarıyla söyleriz.

eşin o hesabın açıklamasını sana yapmıştır.

ah güzelim ben ne gizli hesaplar gördüm, anlatsam aklın şaşar...

birlikte yaşamaya başlamak ve herşeyi paylaşmayı öğrenmek zaman alıyor. inan bana.

madem eşinin gizli banka hesabı olduğunu öğrendin, bende isterim diye tuttur.

aç kendine hesap birikimlerini değerlendir. Altın hesabı açmanı tavsiye ederim.

evin de hayırlı uğurlu olsun. yarı yarıya en güzeli...

Son düzenleme:

işte sorunda orada. eşim ısrarla o hesaptan haberi olmadığını söylüyor. olsada ne fark ederdi diyor. ayrıca şuan para biriktirmek zorundayız. temmuzda yüklü bir ödememiz olacak. ne borç vermeye denede harcama yapmaya halimiz var. açıklaması tatmin ettmediği için arada bir hatırlıyorum.

yanlış anlaşılmasın. benim parayla sorunum yok. eşimin benden bazı şeyleri gizlemesi sorunum. o banka hesabında ne kadar para olduğunu sormadım. neden haberim yoktu dedim. borç sorunundada para önemli değil. bana bilgi vermemesi. ayrıca annesi birşey dediğinde hiç seslenmemesi sorun.

ben isterdim ki; ev meselesinde anne kucukpisiyle konunun alakası yokmuş. o iyi biridir deseydi yeterdi bana. eşim annesiyle konuştuğunu bile dün haberim oldu. ben sanıyorum ki kardeşi konuştu. ev ortak olsun diye dedi.

eşiniz arkadaşına veremem diyememiştir belki çok samimi arkadaşı ise..çokta uzun zaman olmamış vereli ön yargılı olmamak gerekir daha verir.

kafama takılan parasını sizin ödediğiniz ev neden annesinin üstüne oluyor onu anlamadım.
biliyorsunuzki böyle durumlarda diğer aile fertleride o evden hak almak isteyecektir bilginize.

evin yarısının parasını annesi ödeyecek. diğer yarısını biz. ben zaten hepsi eşimin üstüne olsun demedim. ortak olsun istemiştim. ama annesi ilk zamanlar ev benim üstüme olacak dedi. ben direk annesine demedim birşey. eşime dedim olmaz diye. ortak olsun diye. annesi değerim bilinir ev benim üstüme olursa demiş. 4 tane evi var, değer onun üstüne olunca olmaz ki. hatta değerim bilinir derken. evlenmeden önce yani 3 yıl önce, evi yerleştirmeye gittiklerinde, oğlunun evinde kendisini yabancı gibi hissetmiş. o nedenle ev üstüme olsun diye tutturmuş.

o prayı ailesine vermiş olabilir mi?Buyüzden de söyleyememiş olma ihtimali var gibi geldi bana ama tabi bilemem..:44:

o prayı ailesine vermiş olabilir mi?Buyüzden de söyleyememiş olma ihtimali var gibi geldi bana ama tabi bilemem..:44:

yok değildir. başka bir arkadaşıyla konuşurken duymuştum. borç ile ilgili konuşuyorlardı. ne diye sormuştum da, oda arkadaşım birine borç vermiş almaya çalışıyor demişti. meğerse kendisiymiş.

kusura bakma ama bu kaynananın dediğine çocuklar bile güller.
ne yani bnde kaynanamlara gidiyorum orda kendi evimmiş gibi hissetmem için o evin tapusu benim olmasımı gerekiyor..
neyse senin tarafından bi sıkıntı yoksa olabilir tabiki.

benim için tabiki sıkıntı var. aslında sorun o değil. bana güvenilmiyor, ben onu biliyorum. onun dediği saçma zaten. şuan oturduğum evde kendisine ait. hani başkasının evi olsa neyse. yeni evin onun üstüne olması, değerini arttırmazki...

evet canım arttırmaz aksine ileriki zamanlarda sıkıntı yaşarsınız.
eşinde belki para birikimi yapmanız gerektiğini bildiği için diyememiştir size arkadaşıda yakın zamanda veririm demiştir .nasıl olsa duymaz diye söyleme gereği duymamıştır.

azıcık öyle olmuş. işte kendime yediremedim. ben harfiyen ona bilgi veriyorum. aynısını ondan istemiştim. kırıldım...

bana da çok garip geldi kayınvalidenizin evin yarısını isteme sebebi...

siz artık ayrı bir ailesiniz, alınacak eve-arabaya vs ailelerin ortak olması gereksiz bence... bir arkadaş yazmış ailenin diğer fertleri de hak sahibi olur diye doğru diyor...

ben bir olay anlatayım size; kuzenimin eşi teyzesinin kızı aynı zamanda, amcamlar yatırım yapalım senin adına diyip gelinin altınlarıyla arsa almışlar ve arsa yengemin üzerine alınmış (gelinden habersiz/ izinsiz yapılmış bu üzerine alma işi), tabii tatsızlık oldu çünkü kuzenimgil 3 kardeşler ve bu sorun çözülmeden yengem vefat etti... son olarak ne yaptılar bilmiyorum ama hoş bir durum değil sonuçta...

Son düzenleme:

yanlış anlaşıldı herhalde. evin yarı parasını annesi verecek, diğer yarı parasını da biz vereceğiz. ama k.valide başta evin hepsinin kendinin olmasını istedi. zor ikna ettik ortak olsun diye.

yanlış anlaşıldı herhalde. evin yarı parasını annesi verecek, diğer yarı parasını da biz vereceğiz. ama k.valide başta evin hepsinin kendinin olmasını istedi. zor ikna ettik ortak olsun diye.

yok canım, sizin durumu anladım ben, ama zaten yarısını siz ödeyeceğiniz halde tamamını istemiş kayınvalideniz önceden...

parasını da vermesin yarısını da almasın derdim ben olsam... yardım amaçlı vermemiş sonuçta, siz yarım ev sahibi olmuşsunuz bu durumda... yarın bir gün, Allah gecinden versin, emr-i hak vaki olduğunda miras vs işleri başınızı ağrıtabilir...

biliyorum ev almak kolay değil, biz de geçen yıl ocak ayında aldık, kredi çekerek, tamamını da krediyle aldık; ama hepsi bizim evimizin... sıkıntı da çeksek kimseye minnetimiz olmayacak...

Son düzenleme:
haklısın sana hesabını vermesi lazım paranın.....
para idaresini eline al.....

doğru sorun olabilir belki hakısınız. benim ve eşimin maaşının bir kısmını uzun süre bağlamaya yanaşamadım. babam bir ara baya zorlu bir ameliyat geçirdi. acil paraya ihtiyacı oldu. ozmn yardım etme durumunda kaldık. ileride böyle acil birşey olursa diye korkuyorum işin açıkçası. sadece babam için de değil dünya bu yarın ne olacağı belli olmas. uzun vadeli kredi ağır gelir bize. hatta ben kredi de değil. oturduğumuz evin satılıp yeni ev alınması taraftarıydım. sonuçta o ev eski. ama istemediler. direk hadi para vereyim siz üstüne katıp alın denildi. böyle ortaklı olacak artık ev.

aslında ev meselesini kapatmıştım işte düne kadar. annesinin dediklerini duyunca oda depreşti.

şimdi sadece eşime güvenmem zaman alacak biraz. birşey derse acaba yalanmı diye düşüneceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…