• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Sorumsuz Ailesi

Akasya

Saçmalamayın!
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2010
9.152
13.871
498
Kızlar acil fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdi dün kv eşimi aramış kpnin emekli maaşını başka bankaya taşıyorlarmış amaç o bankadan kredi çekebilmek, banka kefil istemiş eşimi aramışlar. Biz evleneli 10 ay oldu düğünümde bize hiç faydaları olmadı her şeyimizi kendimiz yaptık. Bütün bunlara ek kv eşime ve bana sormadan bizim paramızla evimize 20,000 tl lik eşya aldı. Bütün hevesim içimde kaldı hayatımda bir kere yaşayacağım heyecanı elimden aldı. Eşime evlenmeden önce yüklü miktarda kredi çektirmişler bitmesine daha 3 yıl var. Neyse hepsini eşimin hatırı için yuttum.

Evlendikten sonra kp para istekleri hiç bitmedi elimizden geldiğince gönderdik. En son geçen hafta ilk defa bize geldiler kv bana bir ağladı bir ağladı çok üzüldüm. Eşimin babası çok sorumsuz bir insan uçan kuşa borcu var alacaklılar kvnin iş yerine geliyorlarmış. Bana düğünde 3 bilezik bir set taktılar borcumuz olmasına rağmen hepsini çıkardım verdim evlerine icra gelmesin diye. Bunlara rağmen dünden beri yine huzurumuzu kaçırdılar. Eşimden kefil olmasını istiyorlar eşimin kefil olabilmesi için benim imzam gerekiyor ama kefil olmasını istemiyorum. Annesi arayınca eşim başından savmak için ben kefil olamam zaten kredim var imza atmaya da gidemeyiz iznimiz yok falan filan demiş.

Kv beni yumuşak buldu herhalde ben Akasyayı ararım demiş dün aradı 2 kere açmadım hayır diyememe gibi bir huyum var kalbime ağrılar giriyor nasıl konuşacağım diye. Hem çok üzülüyorum hem çok kızıyorum. Emekli maaşından kesilecek ödememe gibi bir durumları olmaz diyor eşim ama ben yinede istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım nasıl söylemeliyim kv çok duygu sömürüsü yapar ağlar. Gerçekten o kadar çok borçları var ki bu kredi sadece yeni bir borç olacak diğer borçlara çözüm olacağını hiç sanmıyorum.

Nasıl bir yüzsüzlük bu. Bu kadar borcu ne için yapıyor Kayınpeder?

Ararsa çekinme söyle. Eşim kesinlikle karşı, biz kendi borçlarımızdan önümüzü göremiyoruz zaten; benim onu bu konuda ikna etmem imkansız de.

.

bunlar sizi cok sömürüyor...
2kişi calışıyosunuz ya:47:

bak sende demişin. bu cekicekleri kredi borclarını kapatmıcak üstünede yeni bir borc olucak...
bence sizde bir bahane uydurun. yada imza atmam ben diyip işin içinden cıkın...
ne borcları bunlar sizede yardımları dokunmuyor:50:

Telefon edip ağlamaya başlarsa sen daha çok ağla. Kredi çekmeyin bakın bizim borcumuza, bir türlü bitmiyor, yetiştiremiyoruz, bir daha tövbe kredi falan çekmeyiz, çok zor geçiniyoruz falan diyin. Size hem menfaatleri olmamış, hem sizin paranızla 20000 liralık eşya almışlar, hemde daha üzülüyorsunuz. Yumuşak durursanız daha çok üzülürsünüz, eşiniz bile geçiştirmiş, imza veremem demiş, başkasının eşi olsa ailesine kredi çekmek için eşini kırar. Bizimde borcumuz var, dünya hali nolur nolmaz kefil olacak durumumuz yok diyin açıkca, kim kefil oluyorsa olsun. Hayır ya anlamıyorum, millet harcasın harcasın ucu size dokunsun.

Borçların kredi çekip bitirildiği görülmemiş bir şey. Sadece borçlar katlanıyor o kadar.

Keşke hayır diyebilseniz ama diyemeyeceğiniz için emeklisiyle çekilecekse kefil olunmasında sakınca yok. Ama borcun emekli maaşından kesileceğinden emin olun derim ben.

Nasıl bir yüzsüzlük bu. Bu kadar borcu ne için yapıyor Kayınpeder?

Ararsa çekinme söyle. Eşim kesinlikle karşı, biz kendi borçlarımızdan önümüzü göremiyoruz zaten; benim onu bu konuda ikna etmem imkansız de.

.

Nasıl yaptığını kayınvalidem bile bilmiyor adamın her şeyi sır bıktım artık gelecekten korkmaya başladım. Keşke eşim dimdik durabilse karşılarında o zaman zaten bana laf düşmez ben para konusu için onun ailesi ile muhatap olmak istemiyorum ama eşim de annesine dayanamıyor topu bana atıyor

Baska cocugu yok mu?gercekten istemiyorsaniz direkt soyleyeceksiniz oyle huyum yok diyerek borc mu odeyeceksiniz?ama baska cocugu yok ve emekliligi de varmis hani odeyemezse emekliliginden kesilir bu kez de harcliklarini karsilarsiniz.karar size kalmis olabilecek durumlari biliosunuz

bunlar sizi cok sömürüyor...
2kişi calışıyosunuz ya:47:

bak sende demişin. bu cekicekleri kredi borclarını kapatmıcak üstünede yeni bir borc olucak...
bence sizde bir bahane uydurun. yada imza atmam ben diyip işin içinden cıkın...
ne borcları bunlar sizede yardımları dokunmuyor:50:

Ah bir bilsem ne borcu ben kumardan falan şüpheleniyorum. Laf başı gelince çocukları okutmak için diyorlar da benim eşim fazlasıyla karşıladı onların harcadıkları parayı. Ben kesinlikle imza atmayacağım istemiyorum kefil olmasını inşallah aramazlar beni

Telefon edip ağlamaya başlarsa sen daha çok ağla. Kredi çekmeyin bakın bizim borcumuza, bir türlü bitmiyor, yetiştiremiyoruz, bir daha tövbe kredi falan çekmeyiz, çok zor geçiniyoruz falan diyin. Size hem menfaatleri olmamış, hem sizin paranızla 20000 liralık eşya almışlar, hemde daha üzülüyorsunuz. Yumuşak durursanız daha çok üzülürsünüz, eşiniz bile geçiştirmiş, imza veremem demiş, başkasının eşi olsa ailesine kredi çekmek için eşini kırar. Bizimde borcumuz var, dünya hali nolur nolmaz kefil olacak durumumuz yok diyin açıkca, kim kefil oluyorsa olsun. Hayır ya anlamıyorum, millet harcasın harcasın ucu size dokunsun.

Sorma valla çok sinir oluyorum ailemde böyle şeyler görmediğim için şaşırıyorum. Borcu olan insan canla başla çalışır dimi kp de oda yok boş gezenin boş kalfası. Kendime çok kızıyorum en başından çok taviz verdim.

Borçların kredi çekip bitirildiği görülmemiş bir şey. Sadece borçlar katlanıyor o kadar.

Keşke hayır diyebilseniz ama diyemeyeceğiniz için emeklisiyle çekilecekse kefil olunmasında sakınca yok. Ama borcun emekli maaşından kesileceğinden emin olun derim ben.

Emin olabilsem maşından çekilecekse işleri görülsün isterim aslında. Bize öyle diyorlar ama bakalım emekli maaşını o bankaya taşıyacak mı kp güvenemiyorum ki

Baska cocugu yok mu?gercekten istemiyorsaniz direkt soyleyeceksiniz oyle huyum yok diyerek borc mu odeyeceksiniz?ama baska cocugu yok ve emekliligi de varmis hani odeyemezse emekliliginden kesilir bu kez de harcliklarini karsilarsiniz.karar size kalmis olabilecek durumlari biliosunuz

Eşimin ikizi var bekar asgari ücretle çalışıyor ona çektireceklerdi krediyi 6 ayılık sigortalı olması gerekiyormuş bekleyemediler demek. Aslında kayın validem ve kaynım da mağdur

Ah bir bilsem ne borcu ben kumardan falan şüpheleniyorum. Laf başı gelince çocukları okutmak için diyorlar da benim eşim fazlasıyla karşıladı onların harcadıkları parayı. Ben kesinlikle imza atmayacağım istemiyorum kefil olmasını inşallah aramazlar beni

eşiniz tıp okusa hadi dicem...
oda yok... bence siz dik durun o halde...
empati yapın.. eşinizede empati yaptırın gerekirse...
siz zaten ailesiniz...kendi geride bıraktıgınız ailelere yetişirseniz...size ne olucak size kim yetişicek

Nasıl yaptığını kayınvalidem bile bilmiyor adamın her şeyi sır bıktım artık gelecekten korkmaya başladım. Keşke eşim dimdik durabilse karşılarında o zaman zaten bana laf düşmez ben para konusu için onun ailesi ile muhatap olmak istemiyorum ama eşim de annesine dayanamıyor topu bana atıyor

Çok sinir bozucu; kadınlara bile para yediriyor olabilir.

Haklısın; eşin sağlam durmalı. Yok kefil olamam demiş işte annesine , sonra aslında emeklisinden kesilecek falan diyip topu sana atmamalı. Hem onun ailesi, hem evin erkeği olan o. Meselenin eşinde bitmesi en doğrusu.

Kredi ile borç ödeyip emeklisinden kesilecekse; söylesin babasına, emekli hesabına otomatik ödeme talimatları versin. Borçlularına her ay parça parça ödensin işte. Ne gerek kredi faizi ödemeye diyin.

.

Çok sinir bozucu; kadınlara bile para yediriyor olabilir.

Haklısın; eşin sağlam durmalı. Yok kefil olamam demiş işte annesine , sonra aslında emeklisinden kesilecek falan diyip topu sana atmamalı. Hem onun ailesi, hem evin erkeği olan o. Meselenin eşinde bitmesi en doğrusu.

Kredi ile borç ödeyip emeklisinden kesilecekse; söylesin babasına, emekli hesabına otomatik ödeme talimatları versin. Borçlularına her ay parça parça ödensin işte. Ne gerek kredi faizi ödemeye diyin.

.

Çekilen krediyle kredi kartı borçlarını kapatacaklarmış. O kadar sıkışmışlar ki borçla borç ödemeye çalışıyorlar Allah kimsenin başına Kayınpeder gibi erkek vermesin.Resti çektim öğlen eşime beni karıştırma dedim tamam dedi ama o karıştırmasa anası karıştıracak gibime geliyor.

Konunda resmen kendimi gördüm ya benim nişanlımın aileside aynen böyle evlendikten sonra isteyemezler sanıyordum ama yazdıklarını okuyunca aklım başıma geldi değişmiyormuş demekki :50:

Konunda resmen kendimi gördüm ya benim nişanlımın aileside aynen böyle evlendikten sonra isteyemezler sanıyordum ama yazdıklarını okuyunca aklım başıma geldi değişmiyormuş demekki :50:

Kesinlikle değişmiyorlar ben ilk evlendiğimde eşim çok açılmıştı eksi hesaplar kartlar falan kapattık onları Allaha şükür. Anlam veremiyordum bu kadar borç nasıl olur diyordum ailesini tanıyınca anladım resmen sömürmüşler çocuğu

Kesinlikle değişmiyorlar ben ilk evlendiğimde eşim çok açılmıştı eksi hesaplar kartlar falan kapattık onları Allaha şükür. Anlam veremiyordum bu kadar borç nasıl olur diyordum ailesini tanıyınca anladım resmen sömürmüşler çocuğu

Allah yardımcın olsun canım.bizde onların yüzünden evlenmek için bekliyoruz beş kuruş faydaları yok onu geçtim bari zararları olmasa her zaman söylüyorum herkes anne baba olmamalı :47:

Back
X