benim 2 ismim var.nikah işlemleri için başvurduğumuzda(eyüp belediyesi)bizden önceki çiftlerin hepsinde damat adayına soruyorlar kızlar da öylece bekliyor.''damat bey gelin hanımın ev adresi,damat bey gelin hanımın baba adı vs''bu ne saçmalık benimle ilgili soruları bana sorun lütfen diye çıngar çıkarttım ben orda.neyse sıra bize geldiğinde bana dair tüm soruları bana sordu görevliler.işlemlerimizi bitirip çıktık.aradan bi kaç saat geçmişti ki aklıma geldi,niye bana kimin soyadını kullanacaksın diye sormadılar diyince eşim cevapladı:'sormadıklarını nerden biliyorsun:)'kan beynime sıçradı resmen.gıcıklık olsun diye yapmışlar gibi geldi.hı bu arada eşim de 'benim soyadımı'diye cavaplamış.ertesi gün nikah dairesini aradım gene bi dünya çıngar...'nikah günü gelirsiniz düzeltiriz'dediler.meğer başlarından savmak için yapmışlar.nikah günü nikah saatinden bi saat kadar önce gittik bu işleri halledelim diye.adamlar demez mi'bu saatten sonra hiç bi şey yapamayız.mernis'e girmiş kayıtlar,evlenme cüzdanı hazırlanmış vs.'düzeltmezseniz evlenmiyorum,sizi de şikayet edeceğim bana dair bi soruyu nasıl benden başka birinden aldığınız cavapla halledersiniz'falan diye gene kopardım yaygarayı.neyse gittiler nüfus müdürünü falan buldular.mernis kayıtlarını düzelttiler(sonra yaşadığım bi sürü sıkıntıdan dolayı biliyorum ki düzeltmeye çalışmışlar sadece)evlilik cüzdanında da önceden yazılmış eşimin soyadının önüne benim soyadımı da kalemle ekleyip paraf attılar ve mutlu son:)şimdi 2 adım 5+4=9 harf,2 soyadım 5+9=14 harf toplamda 23 harflik bir ada sahibim.2 isim 2 soyisim resmi işlerde epey zorluyor falan ama günlük hayatta ilk ismimin sadece baş hafrini kullanarak kısaltıyorum,evlenmeden önce de öyle yapıyordum zaten.niye bu kadar önemliydi...27 yaşında evlendim ben.27 yıldır yaşadığım ismin birden başka bi şey olması çok garip geldi.bi de ehliyet,kredi kartı vs.değişikliğiyle uğraşmadım.oğlum olursa ona iki isim koyabilirim ama kızıma tek isim koyacağım.onun da 2 soyadı kullanması gerekirse benim kadar sıkıntı çekmesin diye:)